Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hekate az nie wierze co czytam 😪 tak mi przykro to dzis mialas wizyte czy cos sie dzialo. A tak bylo dobrze wszytsko.
Ja jutro endo mam na 15 a wizyte u gin mialaby byc na 15.30 a watpie ze sie wyrobie i nie bedzie czekania. Takze raczej odmowie wizyte u gin endo na ta chwile wazniejszy. Mialam sprawdzic pekniecie.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Oh, tak mi przykro. Nic na to nie wskazywalo, ze tak to sie zakonczy ... ktory to byl tydzien ? Odetchnij troche, daj sobie czas na regeneracje, jeszcze sie ulozy. Ciezko sie czyta takie wiadomosci.
-
Dawno nie zaglądałam, juz nie sprawdzam codziennie,nie doszukuję sie objawow ,co miesiąc mialam iskierka nadziei A teraz nic.i to mnie przygnebia... w skrócie tylko powiem że mój małż sie nie zmieni, jak pil piwka ,tak pije,tylko teraz bardziej sie kryje ..oczywiście witaminki tez łyka. Ale co to da, mam ochotę go rozszarpac .
Pogoda straszna ,i pomyśleć ze najbliższe 2 tyg takie beda...nie cierpię zimy. U nas też zasypane drogi ,strasznie sie jechalo ,2 razy na rondzie mnie zarzucilo . Odsniezarka sobie jezdzila z łycha w górze.
Serce mnie kluje ostatnio ,czasem taki klujacy skurcz zlapie ze nie moge powietrza zlapac.
Hekate nie wierzę 😭 bardzo ci współczuję i strasznie mi przykro😥 jak to się dzieje...przeciez wszystko bylo na dobrej drodze i wyniki super. -
Cześć dziewczyny. 😊 Zaczynamy starania o drugie dziecko. Syn ma 4,5 latek. Bardzo się boje że nam sie tak szybko nie uda bo cykle mam raz 24,25,28,26 dni. Myślicie że powinnam od razu zrobić badania hormonów? Z synem zaszlam w ciążę w 3 cyklu z progesteronem.
-
nick nieaktualnyKinga nie obraz sie ale wydaje mi się ze w tej sytuacje wasze starania, wydawanie kasy ma lekarzy i leki jest bez sensu. Mąż musi zmienic styl życia bo inaczej bedzie to czekanie na cud, oczywiscie tego ci zycze ale wiesz sama co u was jest przyczyna.
Marta musisz sprobowac narazie tak, dopiero pozniej badania i leki. A nóż widelec sie szybko uda. -
Kinga całkowicie podpisuję się pod słowami Izy, albo odpuszczacie całkiem, albo mąż musi się naprawdę wziąć za siebie i postarać, bo leki, wizyty u specjalistów w tym momencie uważam nie mają sensu.
Chyba, że musi usłyszeć to od lekarza, bo inaczej nie uwierzy jak jest źle.
Marta witaj 😊 myślę, że na razie możesz parę cykli starać się tak na luzie, bez badań, a potem będziemy myśleć. Powodzenia 😊Marta9014 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
MMysza123 wrote:Oh, tak mi przykro. Nic na to nie wskazywalo, ze tak to sie zakonczy ... ktory to byl tydzien ? Odetchnij troche, daj sobie czas na regeneracje, jeszcze sie ulozy. Ciezko sie czyta takie wiadomosci.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate jesteś już w szpitalu? Nawet nie pytam jak się czujesz... gdybym mogła tylko coś doradzić to jak będziesz miała możliwość to może niech spróbują najpierw farmakologicznie, żeby od razu nie łyżeczkować, jest to mniejsza ingerencja...druga rzecz jeśli byś chciała to możesz wziąć płód do badań genetycznych do określenia płci, jak masz określoną płeć to możesz mieć potem wydany akt urodzenia martwego dziecka i przysługuje Ci urlop macierzyński w wymiarze bodajże 8 tygodni 100% płatny. Gdybyś chciała wiedzieć coś więcej to pytaj, trzymaj się 😔
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother to takie trudne sprawy to poronienie ale tu od was dowiedzialam sie co nam kobietom przysługuje i jak to zrobic.
A ja wczoraj sie poschylalam i dzis boli 😓. Mam tyle do zrobienia i nie wiem jak i kiedy to ogarnac.
Dziewczyny czy ja dobrze wyczytalam ze musze znowu skladac wniosek o 500+?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 09:41
-
Tak Iza elektronicznie juz mozesz.
Hekate jak sie masz? 🤗Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Tak Iza. Teraz już możesz przez internet składać od 1 lutego, żeby od czerwca mieć znowu na rok ważne 😉 chyba, że składasz papiery stacjonarnie to wtedy jakoś późniejszy termin jest na to. My już zrobiliśmy przez bank tydzień temu 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ja tez juz zlozylam online wniosek przez bank. O maly wlos i bym zapomniala bo jakims trafem mialam przyznany na dwa lata i rok temu nie skladalam.
-
Dziękuję za rady.
Jutro pójdę. Dziś muszę ogarnąć pracę, opiekę nad Synem i zwierzętami.
Chcę jak najszybciej wrócić do pracy, bez tego zwariuję. Chciałabym zbadać płód genetycznie.
Zobaczę,co mnie jutro spotka w naszej polskiej rzeczywistości...
Jestem rozwalona na maxa.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️