Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza haha uśmiałam się z Twojej opowieści o remoncie 😂
Iza mam nadzieję, że ten ból pleców szybko Ci przejdzie, bo już trochę czasu Cię to męczy bidulko. Staraj się nic nie dźwigać, nie schylać jak możesz, chociaż wiem, że przy dziecku to ciężko.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother nie wiem co to bedzie, jak to bedzie. Robie wszystko tak jakby mi nic nie było, nie mam wyjscia. Bo kto? Ogólnie nie jest źle ale po calym dniu mam dosc bo boli.
Ola cos patrzy na grzede, słabo je, pokasluje, z noska troche cieknie, wogole smoczka wypluwa jakby jej przeszkadzal. Dzis nie spi od 5 rano to juz zdazylam jej inhalacje zrobic.
-
nick nieaktualnyCześć Oliwkiii
Co lekarz na te nieregularne cykle?
No i problem badań partnera się rozwiązał sam. Przynajmniej na razie. Oczywiście się rozchorował. Nie wiem czy to jego podświadomość aż tak zadziałała. Badania trzeba przełożyć.
No ale za niedługo będę już wiedziała czy przyjdzie @ i znowu kolejna klapa, czy coś w końcu w tym miesiącu się uda. Bo jak na razie na każdej płaszczyźnie ten miesiąc jest chyba dla mnie pechowy. -
Iza to zdrówka dla Oli i dla Ciebie 🤗
Oliwkiii witaj w naszych skromnych progach, co gin na te nieregularne cykle? Powodzenia życzę w staraniach 😊
Piszczak no jak chory to niech nie bada nasienia, musi wydobrzeć i odczekać chyba z 2 tyg po. Życzę, aby cykl Cię zaskoczył i @ się nie zjawiła ✊
Ja dziś miałam wizytę, wszystko ok. Łożysko też się podniosło więc odetchnęłam z ulgą. A na wszystkie bóle to mówi, że taki mój urok i tyle 😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Mother to dobre wiadomosci a skoro te bole to Twoj urok to nie ma co sie martwic. A juz ktory tc ciazy masz wow. Kiedy nastepna wizyta?
Oliwki witaj a kontrolujesz cykl u gin cos bierzesz?
Zdrowka dla wszystkich chorowitek!
Ewi a jak coreczka wydobrzala jak 2 tydzien w pracy?
Hekate dzis juz w szpitalu jestes? Jak sie masz 🤗Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja no zniosę każdy ból, jak wszystko ok to nie ma to w tym momencie znaczenia. Czas leci, przerażające to jest. Kolejna za 3 tyg.
Chłopacy zostali na dworze, ale mały ma w tym roku frajdę ze śniegu 😊❄️ w końcu naprawdę można było się nacieszyć i sankami i całą tą aurą zimową 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nadzieja_86 wrote:
Hekate dzis juz w szpitalu jestes? Jak sie masz 🤗
Leżę z 3 babkami w tej samej sytuacji. 2 w moim wieku, 1 młodsza - tej dali już druga porcje leków, bo nie krwawi od rana.
Tylko ja chce zabezpieczyć materiał do badań genetycznych...
2 maja martwe bliźniaki w sobie🥺😢
Coś czuję, że sobie poleżę...„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate trzymaj się kochana... Dobrze, że najpierw dali leki, obyś szybko na nie zareagowała...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 21:11
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother chyba miało być Hekate 😉
Hekate a to zobacz ile kobiet tego samego doswiadcza ciezkie to wszystko. Aby w tym przypadku poszlo szybko i jak najmniej bolu.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Hekate trzymaj się oby w tym.wszystkim wszystko dobrze poszło. Dobrze że chcesz zbadać.
Witam nowe dziewczyny powodzenia w staraniach.
Nadzieja nie zrobiłam jeszcze tych badań ale pisałam do nich i mogę zrobić te badania tak mi odpisali. Może jutro to ogarnę. -
Hekate trzymaj się jakoś 😥
Mój mąż dzis rano poskarzyl ze cos mu dolega, a jak już przyzna sie ze boli to musi naprawde bolec. Otorz mowil ze boli go jedno jądro...cos jakby uciekalo i wtedy az go wykręca z bólu... jaka moze byc przyczyna? Wiecie może coś na ten temat?
Wizyte u urologa ma 17 tego i oczywiście mu o tym powie... A ja się zastanawiam co to może być?
Ps...teraz jak wrocil z pracy zawołał mnie jak byl pod prysznicem i to bolace prawe jądro ma 3 razy większe od tego lewego...lewe jest normalne i ma owalny ksztalt a to bolace prawe jest jakies dziwne jakby wkolo byla woda i nie można wyczuć kształtu ale widac ze jest opuchnięte i jakby zaczerwienione zasinione.. nie wiem jak to nazwać. I nie wiem czy jak facet ma żylaki podwrozkaa nasiennego to widać gołym okiem czy tylko przez usg sie to pozna ale ja u swojego widzialam zylakiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 22:34
-
Mother, ja tez cala ciaze mialam jakies bole i sie bardzo tym stresowalam. Z poczatku jakbym okres miala dostac caly czas czulam, pozniej tez bolalo a przed 30 tc mialam caly czas skurcze i twardy brzuch wiec non stop bylam w stresie.
Hekate, okropna sytuacja, ja lezac w szpitalu tez sie historii nasluchalam z poczatku, bardzo duzo jest takich przypadkow, czlowiek nie wie poki sam sie nie przekona. Oby sprawnie poszlo i zebys szybko do domu wrocila. Jestes silna, dasz rade.
-
nick nieaktualnyKinga duze zylaki widac golym okiem. Mniejsze pod palcami albo usg. Jest tez cos takiego jak wodniak jądra ale wiem tylko tyle ze moze pojawić sie po operacji zylakow, a czy tak samoistnie to nie wiem. Jak to tak źle wyglada to pozostaje tylko lekarz, nawet 1 kontaktu.
Mother dobre wiadomosci z wizyty. A twoj suwaczek mknie, trudno uwierzyc ze to juz ten tydzien ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 23:20
-
Kinga USG musi mieć zrobione, może to świadczyć o wielu rzeczach począwszy na infekcji, przez żylaki czy wodniaki, skończywszy na czymś jeszcze poważniejszym. Na pewno nie może tego zlekceważyć. Niech nie nosi też zbyt ciasnej bielizny czy spodni
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dzień dobry 😊
Ile 🍩 🍩🍩 planujecie dziś wsunąć? 😁 Ja to chyba jednego, ale to po obiedzie mąż kupi dopiero.
Teraz zasiadam do śniadanka i ☕
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza Ty gruba? Nie wierzę, pamiętam Ciebie ze zdjęcia 😊 a ja jednak wsunę do południa do kawki, bo mąż kupił jak wracał rano z pracy 😋 tylko te paczki tego dnia to mi się zawsze wydają gorsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:02
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️