Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry w tak slodki dzien 🍩
Ja mam w pracy 2 szef kupil ale nie wiem czy zjem. Jeden napewno a ze wzgledu ze pilnuje diety to nie bede szalec. Widze ze dobrze na tarczyce i w ogole mi robi.
Kinga to do 17 jeszcze chwila to moze predzej udac sie do lekarza jak noc?
Aaa i jeszcze zamowilam sobie ksiazke Hashimoto na widelcu wydaje sie dosc fajna. Endo mowil ze wazne to co jemy "nie dam sie zbzikowac" calkiem ale moze to co faktycznie szkodliwe mozna wyeliminowac.
I ja zakochana odwiecznie w slodyczach kupuje teraz czekolade gorzka 85% kakao z malina suszona lub pomarancza pychotka normalnie.
Jak sadzicie zmiana moich nawykow zywieniowych wplynale na TSH bo wczesniej takiego nie mialam
Mother a ty cos wyelominowalas z jadlospisu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:46
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Kazalam mu dzis z rana zadzwonic do ośrodka i jak odzwonila mloda pani doktor ktora ma dyżur to się rozlaczyl i mowi ze takiej młodej nie będzie opowiadał, i że już dzis go tak nie boli. Ściemnia ze to przez mróz i zimno moze go tak bolalo.
A czytalam ze jakby to było zapalenie lub to co wy mówicie to nie leczone moze prowadzić do bezpłodnośći ... kuzwa i on taki uparty.
A może te saszetki Acertin co pije mialy na to wpływ I zaszkodziły mu?
Wczoraj robilam pieczone pączki z marmoladą i lukrem cytrynowym. Ok 30 sztuk wyszlo.
Nadzieja dieta ma ogromny wpływ. Mi tsh z 7 spadlo do 1 dopiero po kilku latach jak zaczelam diete z niskim IG... a przdciwciala anty tpo i anty tg z 5000 spadlo do 400.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 09:02
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Kinga myślę, że to nie od leków. Musi to koniecznie skontrolować, nie ma z tym żartów
Nadzieja dieta na pewno nie zaszkodzi. Ja nic nie zmieniałam poza tym, że nie jadłam chipsów, które lubiłam 🙊 a tak z ok. dwa miesiące przed tą ciążą co zaszłam to zaczęłam ćwiczyć dwa razy w tygodniu po 45 min, starałam się nie jeść fast foodów, do pracy brałam raczej jakąś lekką sałatkę zamiast kanapek, przekąski typu marchewki, pomidorki, słodyczy całkiem nie wyeliminowałam, ale rzadko jadłam, a tak to wszystko normalnie. Zeszłam wtedy z 66,6 kg do 64,5, więc 2 kilo mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 09:12
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja w ogole nie jadam fastfood czy coli chipsy chyba ze sama upieke pizze.
Zdam recenzje z książki.
Mother a kto wie te 2 kg mniej jak wplynela z pewnoscia pozytywnie.
Kinga to ladnie zjechalas. A to mezczyzni maja jakies opory przed lekarzem kurde spoboj go jakos pogonic
A to paczki pycha kiedy mialas czas piec. Ja po pracy obiad zakupy i herbatke wypilam i juz po 19 bylo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 09:44
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnynadzieja_86 wrote:Ja w ogole nie jadam fastfood czy coli chipsy chyba ze sama upieke pizze.
Zdam recenzje z książki.
Mother a kto wie te 2 kg mniej jak wplynela z pewnoscia pozytywnie.
Kinga to ladnie zjechalas. A to mezczyzni maja jakies opory przed lekarzem kurde spoboj go jakos pogonic
A to paczki pycha kiedy mialas czas piec. Ja po pracy obiad zakupy i herbatke wypilam i juz po 19 bylo.
A ja wczoraj padlam. Ciezki dzien, dużo dzwigalam a dzis jecze z bolu. Ola tez jeczy, nie chce jesc, nie chce pic, stracha mam bo calutka noc pielucha sucha, jej 2 sniadanie to 40ml kaszki, wczorajsza kolacja -1 paluszek i 60ml mleka. Troche na pol spiocha wiecej mleka weszlo. Nie wiem co sie dzieje, nie ma o objawow przeziebienia, tylko paluchy pcha gleboko do buzi. -
Zaczelam wyrabiać drożdże o 17 ,pol godz postały,potem z mąką i jajkami wyrobione i musiały postać godzine do wyrośnięcia , nie mialam szprycy do nadziewania i musialam nadziewac jak pierogi a potem glowkowanie zeby wyszły kulki 🤪 i znowu musiały postać pol godz do wyrosniecia. Ja jestem niecierpliwa i gdyby nie to czekanie na wyrośnięcie to by poszło raz dwa. A piekły sie tylko 15min na programie do chleba. Są super ,juz nigdy nie będę smażyła na oleju.
Nadzieja owoce tylko do południa.. warzywa na parze A najlepiej surowe , 3 posiłki dziennie , ziemniaki i makaron tylko wczorajszy z lodowki i odgrzany,uwaga:kawa tez jest posiłkiem.
Kup sobie biala morwe liściasta i pij herbatki z niej
Iza moj maz tez mial rwe kulszowa ,chodzil na rehabilitację bo kulal juz na ta nogę. Wkoncu sie okazalo ze ma od dzwigania przepukline na kręgosłupie i podraznia nerw .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 10:09
-
Jaka ja mam ochote na paczka, a dopiero do wieczornej kawy bede miala jak maz wroci z pracy i po drodze kupi 🤣. No nic, bede musiala jakos wytrzymac, dobrze ze weekend sie zbliza bo ciezki mam ten tydzien w pracy i jakos tak psychicznie mi ciezko, chetnie bym juz odpoczela.
Nadzieja odpowiednia dieta ma wplyw na wszystko, na hashimoto tym bardziej. Pracowalam z kobieta co tez miala, duzo czytala na ten temat, poprawila swoje wyniki baaardzo po odrzuceniu pewnych skladnikow i czula sie lepiej. Niestety jak nie hashimoto to rak ja pokonal. Ale ja np widze sama po sobie, mam nietolerancje laktozy, jogurty, sery moge jesc bo jest w miare ale np mleko, smietana juz nie przejdzie, uzywam bez laktozy bo nie dosc ze samopoczucie fatalne to jeszcze cala twarz mam potem wysypana jak malolata. Tak wiec jak najbardziej warto sie edukowac w tym kierunku 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 10:20
-
nick nieaktualnyKinga mysle ze na poczatek musialabym zmienic styl zycia, mniej dzwigac, oszczedzac plecy. No ale się nie da. Bo bylo juz dobrze, wczoraj sie "dorobilam".
Niewyobrazam sobie jak przetrwam na plecy jak pojde na wiosne w truskawki.
Oszukalam was- zjadlam juz 1,5 paczka. Odtatnio chodzę ciągle głodna, jak dorwe sie w koncu do jedzenia to nawcinam się jak małpa kitu i tyje. A za chwile znow jestem glodna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 12:44
-
Ja wciągnęłam 2 paczki z lukrem i marmolada do kawy🙈to są wlasnie moje ulubione, a jeszcze wcześniej jeden mój robiony ale taki malutki. Robiłam z serków homogenizowanych
Oj mysza to troszkę musisz poczekać, potem jak się rzucisz hihi
Nadzieja tez mam jakaś książkę o hashimoto na początku dużo czytałam ale gdzieś ja teraz upchnelam🤭podobno dieta wlasnie pomaga ale tez słyszałam o suplementach. Zakupiłam ostatnio thyroset, jeszcze nie stosowałam bo chce wyjeść wszystkie witaminy. Ale słyszałam dobre opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 14:59
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:AdelaX a jak Tymus? Lepiej?
Dziekuje Iza ze pytasz, tak lepiej mniej kaszle jeszcze z nosa leci ale niestety maruda do kwadratu. Normalnie cały czas mu smoka wsadzam bo nie wyrabiam już od tego piszczenia Nie wiem czy mu ząbek nie idzie bo jakieś ma czerwone dziąsło -
nick nieaktualnyAdelaX to dobrze ze lepiej. Moja tez ciągle jęczy, tez juz mi uszy wiedna. Ale dzis trafilam na post ze zdjeciem, dziewczyna pytała co to, to napisali jej ze 4 wychodza, ja zagladam do buzi Oli a tam niemal identyko tylko ze na dole. Omg, jeszcze dobrze gorne 2 nie wyszly a tu 4 na dole idą 🤦♀️.
Ja swoim zrobilam jeszcze gofry (w koncu mam dobry przepis, 4 jaki testowalam), rano obiecalam Zuzi ze jej zrobie bo nigdy nie jadla paczkow a dzis dostali w szkole i zjadla i w domu dolozyla 😲, do tego gofry. Najedzona za wszystkie swoje tluste czwartki w zyciu. -
Maz dowiozl pączki , lece juz z drugim do kawy 🤣
Ale w pracy tez zjadlam jednego bo pracownica przyniosla. Taki byl slodki ze na pol dnia mnie zaslodzil.
Dzisiaj troche juz mi okres odpuscil, (jakis okropny w tym miesiacu),fatalnie sie czulam to i apetyt wraca bo tak mnie meczylo dwa ostatnie dni ze jesc nie moglam 🤦♀️ Co pare miesiecy mam takie bolesne, nie wiem w sumie od czego to zalezy. -
Mysza ja też tak miałam, raz na jakiś czas masakrycznie bolące i potopy. Też nie wiem od czego to zależy.
Ja zjadłam dziś jednego pączka, ale Iza mi ochotę na gofry zrobiłaś 😋
Adelax dobrze, że ze zdrowiem małego już lepiej, a cała reszta to pewno na ząbki bidulek się męczy
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Cześć, od wczoraj jestem już w domu. Fizycznie jest w miarę, psychicznie słabo. Wzięłam L4 do poniedziałku, potem muszę wracać do pracy.
Czy się poddam? Hmmm, chyba jeszcze nie, wciąż mam marzenia... za 2,5 tygodnia idę do swojej gin na wizytę kontrolną. Nawet nie wiem kiedy teraz spodziewać się @???
Zawiozłam materiał do badań, najpierw patamorfologia dla potwierdzenia, że sa tam tkanki dziecka, po 3 tygodniach, jak potwierdza genetyka. W szpitalu wydali mi dziecko w kubeczku - straszne przeżycie, nie mówiąc już o tym, że musiałam sikać po tym cutotecu do plastikowego słoja, a potem położna z łaski wyodrębniła ze skrzepów i krwi tkanki dziecka. Okropność. Psychicznie jestem rozwalona na maxa😢„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate nie poddawaj sie taka jak w ikonce silna babka z Ciebie!! Dobrze ze oddalas material bo chcociaz zdiagnozuja przyczyne to na przyszlosc informacja. I dobrze ze masz zwolnienie musisz odpoczac dojsc do siebie.
Przezycia bardzo ciezkie chociaz w malym stopniu Cie rozumiem powiem tak w grudniu jak poronilam to chcialam do WC juz wczesniej plamilam ale czulam dziwne jakby parcie i nie zdazylam gatkow zdjac a na podpastce skrzep z czyms tam wielkosci fasoli stabilne ale galeretkowate jakby bialo przezroczyste to chynba bylo to... Zawolalam meza to sam byl w szoku a ja przez kolejne 2 dni nie moglam wejsc do lazienki balam sie po prostu.
Ty bylas dalejni jeszcze szpital masz prawo i musisz dojsc do siebie to duzy wuysilek psychiczny.
A z kims teraz jestes?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Wczoraj mnie wypisali ok 11 i do wieczora byłam z partnerem, potem wróciłam do siebie. Mam syna, zwierzęta no i jeszcze męża przez jakiś czas. Jesteśmy na etapie dogrywania formalności z kasą, opieką etc. On teraz musi skonsultować ze swoim prawnikiem porozumienie zaproponowane przeze mnie. Uprzedził mnie, żeby nie liczyła, że się wyprowadzi wcześniej niż w połowie marca. W tej sytuacji przestałam nawet naciskać.... na szczęście nie jest upierdliwy, a do tego wychodzi rano i wraca wieczorem, wiec nie jest tragicznie.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Hekate wierzę, że Ci teraz ciężko... naprawdę rozumiem Cię 😔 jedyne co mogę powiedzieć to, że czas zagoi trochę rany i życzę Ci, aby stało się to jak najszybciej. Ja do tej pory czasami mam łzy w oczach jak sobie przypomnę o synku, najgorzej 1 listopada jak jesteśmy na grobie dzieci utraconych, w którym został pochowany... Mam nadzieję, że wkrótce będziesz mogła cieszyć się ze zdrowej ciąży. Trzymaj się.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️