Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iza za pierwszym razem o 500+ to przyznawali na jakiś dłuższy czas, teraz dopiero drugi raz składamy i to będzie ważne na rok i tak będzie dalej 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyMother czyli jak skladalm pierwszy raz na Zuzie wtedy co dawali i na 1 dziecko to jeszcze mam przyznane? Musze to sprawdzic.
Ale dobrze, za jednym wnioskiem zmienie konto, wogole bank zmienie bo moj mnie ewidentnie okrada, za uslugi takie jak powiadomienie sms-em o zmianie salda czy zwykly wyciag w formie papierowej chca takie kwoty ze glowa mała, za konto oplata, za karte zapłać, za subkonto on-line kolejna kasa. Teraz jest problem z kontami jak ktos nie pracuje i nie ma stalych wplywow, trzymalam to konto bo zalozylam jak pracowalam, a teraz co tam ide to wychodze wnerwiona 😠.
Mother ty pewnie na syna skladalas w tym samym czasie co ja na Zuzie? Bo ja jakos w wakacje 2019r.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 11:52
-
Iza kurka ja nie pamiętam kiedy składaliśmy pierwszy raz🙊🤷 to mąż ogarnia wszystko. Ale my składaliśmy tylko raz, jak wprowadzili, że na pierwsze dziecko też dają 😉 to masz ważne do maja tego roku i już można przez internet składać na kolejny rok od czerwca 2021 to końca maja 2022 😉a jak to jest z Olą to ja nie wiem, czy to też Ci się przedłuża, na ile miałaś u niej, nie wiem 🤷
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Hekate ja miałam podobna sytuacje i tez byłam przeziebiona, z badania histopatologicznego wyszła jakas infekcja i w szpitalu babka tłumaczyła, ze czasem zwykłe przeziębienie moze byc przyczyną...
-
U mnie też niestety wpływ mogła mieć choroba, którą wtedy przeszłam, miałam duży kaszel i bardzo wysoką gorączkę, której nie mogłam zbić...😔
Hekate trzymaj się...
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hekate... tulę z całych sił 😔
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hekate chyba wiekszosc z nas tu zaliczyla niestety strate i kazda Cie rozumie jak masz potrzebe wygadaj sie wyplacz 🤗
Ja jestem po wizycie endo faktycznie konkretny ale wyszlam po 16. Takze zrobil USG i wyniszczona tarczyca ale na szczescie nie ma zadnych guzkow. Badania i USG ewidentnie wskazuja na hashimoto lekwrz zdziwil sie ze tak dlugo funcjonuje bez lekow. Mam tabletki letrox 50 i kontrolowac tsh a jak ciaza to tym bardziej bo moze trzeba zmiec dawke. I chyba to bylo przyczyna poronien w lutym i grudniu, ktoras z was tu pisala ze atakuja plod jako zagrozenie.
A i jeszcze mowil ze starania i ciaza to tsh ok 1 powinno byc a poza tym widelki na wynikach to ogolem sa a do kazdego trzeba podejsc indywidualnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 19:20
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja, widzisz dobrze, że zrobiłaś te badania i poszłaś do Endo. Super, że zrobił USG i zajął się sprawą. Tak, to mi moja endokrynolog mówiła, że przy Hashimoto organizm może traktować płód jako coś złego i tak jak niszczy sam własne komórki, tak niszczy i płód. Kontroluj TSH. Mi też właśnie mówiła, że najlepiej podczas starań mieć koło 1,5. Tak zawsze starałam się mieć pomiędzy 1,3 a 1,5. Trzymam kciuki za dalsze powodzenie✊ a do gina też się wybierasz na dniach czy w kolejnym cyklu? Dziś db że odwołałaś bo byś nie zdążyła 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hekate tak mi przykro... Tule z całych sił!
Nadzieja i super że jakieś konkrety. Kolejny kroczek do celu
Kinga teraz wszystko po stronie męża... Ja zauważyłam że mój zaczął się bardzo angażować kiedy lekarz zaprosił go do gabinetu i powiedział że płodność to wspólna sprawa. Ale to już był gin od niepłodności.
Dziewczyny Podczytuję ale od czwartku jestem z dwójką w domu. Najpierw mąż wirusowka z gorączka, weekend w pracy żeby nadrobić. Wczoraj nie brał córki do żłobka bo nie było jak dojechać (stolica województwa 🤦) a dziś on znowu chory i Hania też...4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nadzieja, to juz krok do przodu, zawsze mozna pomyslec ze to tez moglo byc przeszkoda. Odpowiednie leki i jestem pewna ze bedzie juz dobrze, ze bedzie happy end. ☺️
Miskowa, zdrowka dla Was
Ja dzisiaj z racji pogody zaliczylam konkretny upadek na lod. Huknelam jak kloda na ziemie 🤣. A zeby bylo ciekawiej to akurat prosto pod samochod ktory cofal, cale szczescie ze facet mnie zauwazyl w lusterku ze mu zniknelam jak przechodzilam i sie zatrzymal bo by mnie przejechal 🙄. Obilam sie konkretnie ale jakos zyje. A przechodzac tamtedy juz pare razy myslalam ze sie wywale. No i sie wywalilam 🤣Miśkowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja, dobrze ze sobie to unormujesz. Być może wlasnie to była przyczyna. Teraz będzie już z górki 🙂
Mysza no to wykrakalas z tym upadkiem 😜🙈 dobrze ze nic poważnego się nie stało
Miskowa zdrówka dla rodzinki
Mój mały tez chory, dzis byłam w przychodni żeby go osluchali bo starałam się sama go leczyć ale intuicja mi podpowiadała żeby sprawdzic. I jednak oskrzela-antybiotyk. Moi synowie chorują zupełnie inaczej, starszy zawsze miał goraczke przy poważniejszych chorobach a maluszek nie miewa goraczek i dlatego staram się jakiś czas sama. Ale się nie udało. No oby już było lepiej. Najgorzej ze w marcu idzie do żłobka i ten antyb go osłabi ale co zrobić
Miśkowa lubi tę wiadomość
-
Miskowa to faktycznie ciezko dzieci choroba aby bylo lepiej i zdrowka.
Mysza o matko ale to moglo sie roznie skonczyc dobrze ze tak.
Piszczak porozmawiaj z mezem niejedna tu Ci powie ze pierwsze w miare szybko a z drugim juz pod gorke dobrze jak we dwoje sie przebadacie. A plodnisc to nje tylko sprawa kobiety.
Adelax to czujna jestes kto lepeij zna dziecko niz mama. Szybkiego powrotu do zdrowka.
Emrica a ty powtorzylas przeciwciala?
Mother tak odwolalam nie zdazylabym a teraz nie ma wolnych terminow leki jeszcze mam to umowoe sie na nastepny miesiac. Chcialam skontrolowac pekniecie bo testy wychodzily i wszystko na owu wskazywalo ale nie czulam tego "pekniecia" 🤷♀️ przewaznie wiem bo janik brzuch pobolewa ale to nic cieszę sie ze bylam u tego endo i jakis postep jest bo znikąd to wszystko sie nie bierze te niepowodzenia. Takze jestem dobrej mysli musi być c dobrze ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:54
Miśkowa lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja tak jak piszesz, musi być dobrze 🤗
Mysza o rany, dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało. Ale tyłek obity 🙊
Miśkowa dużo zdrowia dla Was 🤗
Adelax jednak intuicja nie zawiodła, szybkiego powrotu do zdrowia dla małego.
Piszczak porozmawiaj delikatnie z mężem/partnerem, jedno tanie badanie, a może naprawdę wiele pomóc. Sama jestem przykładem - pierwsze dziecko poczęte w 6 CS, a o drugie staraliśmy się 2,5 roku, badania nasienia zrobiliśmy pamiętam szybko, chyba po pół roku starań. Nie ma co się zastanawiać i czekać.Miśkowa lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Dziękuję dziewczyny :*
AdelaX moja starsza tak samo, prawie wcale nie goraczkuje a z racji astmy bardzo często ma zapalenie oskrzeli lub płuc. Zdarzało się że byłam w piątek u lekarza i było czysto a w pn już zapalenie płuc. Za pierwszym razem myślałam że to zaniedbadnie lekarza ale później okazało się że niektóre dzieci tak mają. Dużo zdrówka dla Was.
Nadzieja no dobrze że wybrałaś endo, jak masz leki to luz a jak zabraknie to tel do gina i ereceptaujarzmisz hashimoto i zaskoczy. Podobno dieta też dużo pomaga.
Mysza rany! Dobrze że na poobijaniu się skończyło! Teraz to sekundy i coś może się wydarzyć. A jak remont? Przeoczylam zdjęcia? Moja granatowa tapeta do sypialni już czeka aż mąż znajdzie czas😀
Piszczek no z tymi facetami to tak jest... On pewnie się stresuje bo to mało komfortowe badanie ale niestety konieczne. Ja rok brałam multum leków i latalam na monitoringi aż się okazało że nie tylko ja mam problem ale razem daliśmy radę4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ja ogolnie jestem pechowiec, wiec kazdy jak slyszy ze zaczynam opowiadac historie to juz wie, ze bedzie ciekawie 😃
Miskowa moj remont stoi. Znaczy sie pokoj pomalowany i wszystko gra ale nadal czekam na tapete ! Okazalo sie, ze ten wzor co wybralam sie skonczyl, tak wiec wybralam bardzo podobny (no bo mam swoja wizje) no i tez mi powiedzieli ze na zamowienie, tak wiec czekam. Ale trzeba byc dzbanem roku ( jak ja )zeby w tych czasach zamawiac tapete z wielkiej brytanii 🤣🤦♀️ Mam nadzieje ze w koncu dotrze bo maz sie smieje, ze gdyby wiedzial to by nie zaczynal. A ja mowie ze w sumie dobrze bo dwa razy bede miec "nowa" sypialnie. Raz byla ekscytacja jak pomalowal a potem bedzie kolejna radocha jak bedzie nowa tapeta 🤣. -
nick nieaktualnyMysza oczami wyobrazni widzialam twoj upadek. Dobrze ze nic powaznego ci nie jest.
Nadzieja teraz to juz musi byc dobrze i jak zaskoczy to juz bedzie ok.
Miskowa zdrowia dla calej rodziny.
Piszczak eh, kolejny facet co uwaza ze jak ma 1 dziecko to musi byc dobrze. Takich przypadkow ze jednak to u faceta problem (albo i tu i tu) to na tym forum znajdziesz na peczki. O, wczoraj Kinga sie odezwala, problem po stronie mezczyzny, i ja reke podnosze ze moj mąż to nie Brat Pitt a przeciez 1 dziecko bylo. Tak wiec musisz go jakos przekonac.
AdelaX zdrowia dla Tymka. Te chorobska.
A ja zla jestem. Na tesciowa. Szkoda palca na pisanie. Ale mężowi sie pozalilam i mi przyznal racje. Gdyby nie to ze jeszcze biore leki to bym sobie wypila chociaz troche wina a tak to nie moge ☹.Miśkowa lubi tę wiadomość