Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja czuje istne tortury jak kicham. Juz nie wiem w jakiej pozycji to robic, czy usiasc, czy sie zgiac, mam katar i ciagle kicham a jak kicham to krzyczę z bólu, tak plecy bola.
I glowa boli, ciort wie czy to od zatok, czy przed @ czy od lekow.
Piszczak razem z moja 3-latka rowno chorowalam. Raz Mialam taki kaszel ze bylam tak obolala jakby ktos mnie kijami poobijal. -
Adelax na początku moze chorować wiadomo jak jest, teraz troche latwiej pod tym względem bo dzieci z katarem nawet nie przyjmuja wiec tak sie nie zarażają. A z drugiej strony tez kiepsko brac l4 z powodu kataru...
Twoj syn idzie od polowy to trzeba wierzyć, ze dzieci juz sie wychorowały. -
nick nieaktualnyJa jak mnie kiedyś taki ból w plecach zlapal to w pierwszej kolejności rtg kręgosłupa musiałam zrobić. Jak byłam u ortopedy to dowiedziałam się o dyskopatii(kto jej teraz nie ma😉), i po zrobieniu usg lekarz powiedział że mam zapalenie mięśni przy kręgoslupie. I stąd ten ból. Zlecił lasery i prądy itp. I było dużo lepiej. Od czasu do czasu daje mi się jeszcze we znaki kręgosłup, ale pomagają mi tabletki o nazwie Roticox.
-
Mother moge sie tylko domyślać ze ci ciezko... Ale masz w tym farta ze nie podchodzisz z wielkim brzucholem w okresie wakacyjnym.. moja z sierpnia ,i ta końcówka ciazy lipiec sierpień gdzie bylo obrzydliwie gorąco najbardziej wymeczyla. Puchlam jak balonik.
A mi katar nagle przeszedł, nos suchutki...za to gardlo drapie.
Cos mnie brzuch juz pobolewa ,zwiastujacy @.
I znów odezwał się zespół jelita drazliwego, masakra.
Ale nie uwierzycie , jak mi lekarka przepisywala ten neurovit to powiedzialam jej o ewentualnej ciazy i spytalam czy mogę go brac jakbym była. A ona zaraz sprawdzę...tak może pani go brac .2 razy dziennie.
Wykupił mi maz ten lek i juz mialam wziasc dzis pierwsza dawke ,ale mowie sobie sprawdzę na necie ulotkę A tam jest napisane że kobiety w ciazy i karmiące nie mogą go przyjmować. I powiedzcie jak tu ufać lekarzowi.
A właśnie, wiecie ze od marca jezeli dziecko bedzie chore to lekarz juz nie może postawić diagnozę i przepisac lek przez teleporade. Kazde dziecko bedzie musialo byc zbadane i osluchane. Chociaż to sie zmieni na lepsze . -
Alunia staram sobie tłumaczyć ze będzie dobrze😊Pani mówiła ze z katarem odsyłają, zapytałam czy zmniejszyła się zachorowalność i powiedziała ze tak. Ale wiecie ja pamietam ze Janek wciąż miał katar i czasami z takim niewielkim puszczalam a teraz będzie ze mna pracować 😉zobaczymy jak to będzie
Kinga no słyszałam, ze do 7 roku życia wszystkie dzieci maja być przyjęte do lekarza. Choć teraz jak poproszę to tez nie ma problemu. -
nick nieaktualnyKinga zauwaz ze prawie na kazdym leku pisze ze kobiety w ciąży i karmiace nie powinny brac. A to z prostej przyczyny- kto robi badania na tej grupie kobiet? No chyba ze jest to lek typowo dla kobiet w ciazy.
Kinga a załóż kozaki z takim wielkim brzucholem 😆. A jak jeszcze nogi jak balony to powodzenia. Mi mąż pomagal. A tak to w lato wsuwasz klapki i idziesz. Wszystko ma swoje plusy i minusy. -
Koncowka ciazy zawsze jest meczaca, ja urodzilam na jesieni, w najwieksze upaly wtedy sierpien/wrzesien mialam juz spory brzuch i mi goraco strasznie przeszkadzalo, duszno mi ciagle bylo, puchlam, cos okropnego. Teraz znowu szwagierka juz na koncowce i tez dramat sie ubrac, buty, kurtke, dziecko do przedszkola i tez mowi ze byle jak bo jeszcze nie wyjdzie a juz spocona i zmeczona.
Morher tak ta Twoja ciaza leci ze w szoku jestem. Nie moja to leci szybko 🤣 Nawet nie wiedzialam ze tak daleko juz jestes, super lada moment i maly bedzie na swiecie 🙂
Kinga jak masz watpliwosci co do swoich testow to idz na bete i sie nie bedziesz musiala zastanawiac za duzo czy brac lek czy nie.
-
Piszczak to już końcówka cyklu u Ciebie, trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła ✊
Mysza nooo leci czas, mi też i to strasznie. Boję się, że nie zdążę z remontem, z wyprawką itp.😱
Dziewczyny wiecie, tak mi głupio...narzekam na to jak się czuję, a po tylu latach starań powinnam się tylko cieszyć. To nie jest tak, ja się cieszę bardzo, wytrzymam każdy ból, byle tylko wszystko db się skończyło, ale czasem muszę komuś pojęczeć, a komu jak nie Wam😜😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
U mnie bez zmian czekam na @ za 4 dni. W trakcie owu bralam antybiotyk takze większych szans soebie nie robie. A poza tym tak typowo jestem zmeczona.... 😏Duzo pracy mam a popoludnou ostatniobtez czasu malo w weekend ide do fryzjera to mam nadzieje ze odzyje. Mierzylam dzis temp. przed @ chyba mother tez tak robilas? I slabiutko
Ale co tam w trakcie cyklu zaczelam brac lek na tarcxyce to moze z nadtepnym cyklem sie unormuje
Adelax to fajnie zalatwilas musi byc dobrze ze zlobkiem.
Mother a narzekaj jak cos dokucza pi to jesteśmy.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Mother wiadomo ze masz obawy to zrozumiałe, pisz ile i kiedy chcesz 🙂 ja tez narzekam na mojego glutka a przecież kocham go nad życie i tez ciezka droge przeszłam żeby go mieć.
Ja tez narzekam na moja ale są momenty że mnie tak rozbraja że aż jej mówię że dobrze że ją mamy 😍. -
Nadzieja co z fryzurką będziesz robiła? 😁 Ja też się umówiłam się na wtorek ☺️ farbowanie i strzyżenie, bo już tak się zapuściłam, że szok 🤪
Tak, ja mierzyłam czasami przed @, a to dlatego, że u mnie temperatura zawsze wartościowo była taka sama, przez to, że szybciej mierzyłam tyle cykli to jak wyrywkowo przed @ zmierzyłam to już wiedziałam czy warto mieć nadzieję czy nic z tego 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Adelax no właśnie moja starsza corka tak samo miala z katarem, a teraz zeby nie zapeszyć z Wiki juz jest inaczej. Naprawde tak sie trzyma, zw pod wrażeniem jestem.
Ja rodzilam i zima i latem. Zima jednak najlepiej jak dla mnie. Mother wiadomo, ze sie cieszysz ale jak sie czuje jakis dyskomfort to człowiek ma sie z tego cieszyc 🤪 także pisz śmiało.
Ja sobie tez ponarzekam mlody kiepsko spi, w dzien to samo, czasu na nic, ani wyjsc na dwor bo wózkiem nie przejadę, jeszcze mnie przeziębienie rozkłada a tu pan ciagle na rączki chcę. -
A ja wam powiem że dziś jak zawiozłam corke do szkoly wstąpiłam do biedronki ...I tam szal...zaslony welurowe butelkowa zieleń ze złotem ktora ubóstwiam ,ale wzielam ni to pudrowy roz ni to rdzawy ,nie wiem jaki to kolor . Fufy welurowe ,tacki lustrzane , i dywaniki lazienkowe przepiekne... kasy wydalam ze hoho. Musze to ukryc zeby maz nie powiedzial to trwonie pieniadze...pokaze mu tylko zaslony😊
mother84 lubi tę wiadomość
-
Mother a narzekaj ile potrzebujesz
lepiej się "oczyścić" niż gniesc w sobie. My na Zosie też czekaliśmy i walczyliśmy o nią a jak już się pojawiła to "przeorała" nas równo (i dalej tak jest) 🤣 ale przecież i tak ja kocham 😍 co do remontu to hmmm powoli 3 poziomy podłóg mi nie przeszkadzają 🤣
AdelaX moja poszła w połowie maja a w czerwcu zapalenie płuc i szpital ale ona jak się okazało ma astmę. Od zeszłego roku oprócz wit d daje probiotyki ale myślę że to trochę większy rezim w żłobku (prywatne więc wiadomo) trochę pomaga.
Nadzieja ja zaszlam w drugą ciążę jak byłam przeziebiona. Tez cykl spisałam na stratymyślę że jak tarczyca będzie w ryzach to i fasolka się pojawi
Kinga proszę Cię Ty koniecznie idź do lekarza! Ta pierś i jeszcze to w pachwinie... Boli ale trzeba zagryzc zeby i robić diagnostykę! Nie chcę straszyć ale z pewnymi chorobami lepiej wiedzieć wcześniej.
Co do zlobkow to Hanie zapisałam do 3 publicznych i w każdym jest na ponad 120 miejscu 😕 chciałabym ją posłać do tego samego co Zosia ale to znowu 1000 zł... Może trzeba zacząć grać w lotka☺️4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
aLunia myślę, że jak przyjdzie wiosna to będzie lepiej, łatwiej Ci będzie wyjść na spacer itp, każdy odżyje trochę 😉
Miśkowa o jaaaa to widzę, że u Was ciężko że żłobkami publicznymi. Myślisz, że nigdzie się nie dostanie? I weź tu człowieku nie miej kasy jak to tak wygląda. Nawet prywatne u Was sporo kosztują, u nas mniej, ale to na pewno zależy od miasta.
Kinga to zaszalałaś 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa teraz tez popuscilam ze spacerami. Przez ta moja rwe to w ost.2 tyg.na palach 1 reki.moge policzyc ile razy bylismy. Teraz wyszlysmy mimo ze snieg pada ale jest na plusie i wiatru nie ma. A wyjsc musialam bo takiego nerwa zlspalam na tesciowa, musialam ochłonąć. A co- zapomnialam ze dzis sroda popielcowa i zrobilam mielone na obiad a tesciowa gotowa byla mi je zabrac zebym tylko ich mie jadla. W koncu jej powiedzia zeby dala sobie spokoj, ze to moje sumienie i bede jadla co mi sie podoba i kiedy mi sie podoba.
Alunia a co się dzieje ze snem Szymka? Nie chce zasypiac czy budzi sie, wierci? Pewnie juz niezly klocek to jest co nosic.
Kinga ja wlasnie unikam biedry i pepco bo grosza za duzo nie ma i oszczedzamy. Ale twoje zakupy super.
O, bebiko podrozalo w biedrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 11:16
-
nick nieaktualnyAlunia zajrzyj tutaj. Moze coś pomoga na lepszy sen.
https://m.facebook.com/groups/537476873316194/
A propo snu. Moja Ola co bym nie robila i jak by nie bylo to w wozku spi maks.40 min. i budzi sie z placzem. W domu spi o wiele dluzej. Podejrzewam ze jest jej ciasno i nie moze sie przekrecic i sie budzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 11:50