X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother no przecudny, a te włoski 🙂 dobrze ze już lepiej. Trzymajcie się

mother84 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś ☺ mnie znowu łepetyna boli mocno, ale dostałam wypis, jak nie przejdzie ta głowa, a twierdzą że przejdzie to mam się zjawić.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 21:17

mother84, aLunia lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother dobra wiadomość. Mnie wypuscili w takim stanie ze sama bałam sie wychodzic.

Ja dziś bede miala teleporade odnosnie badan Oli. Juz zdazylam sie naczytac internetow 😲.
    A z rana tzn.o 4 mielismy godzine placzu i jestem jak snieta ryba 😩.

mother84 lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to powodzenia z tą teleporadą. A coś wyszło nie tak? Daj potem znać.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to cudowne wiesci w domu najlepeij! Mąż będzie z Tobą?

Dziewczyny ja o poradę bo sama nie wiem co się dzieje pisałam że miałam cykl bez owu ale pojawiła się później ok 22 dc tak myślę a dziś 36 dc a @ brak nie miałam tak długich cykli i tak późno owu najdłużej 31 trwał. Brzuch coś pobolewa ale inaczej trochę niż na 🐒. Jeżeli chodzi o starania to coś tam było ale nie pamiętam nawet kiedy przez to wszytsko. Szyjka wczoraj rozpulchniona trochę a dziś tak wysoko że nie sięgam. Ten cykl bez dupka biorę tylko stałe leki na hashi. Na bete nie mam jak iść w pracy jestem w godzinach czynnych więc odpada.
    Zaznaczę ze nic sobie nie wkręcam i czekam na rozwój sytuacji w domu nawet testów brak.

PS jeden zrobiłam negatyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 11:53

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja co ten twoj cykl tak papuguje moj? Oby dla ciebie mial pozytywne zakonczenie (moj miał pozytywne ale dla mnie). A moja rada- zrob chociaz test. Szyjka wysoko to dobry znak.

A Oli wymaz ręczny dziwnie wyszedl.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother super! Oby ta głowa odpuscila jak najszybciej!

Iza daj znać co tam uradzili na tej teleporadzie.

Nadzieja my tu chyba nic nie wymyślimy. Zostaje tylko test ewentualnie beta. Ja z Hanią miałam owulacje w 19 dc. Z tego stresu i zmęczenia pewnie wszystko się przesunelo. Ściskam kciuki żeby to było to.

U nas wczoraj Hania przespala całą noc 😱 ale to tylko taki prezent na dzień matki bo dziś już znowu 2 pobudki🤣

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother pisz co u was i wlasnie jak starszy syn zareagował. Współczuję tych powikłań po zzo.

Nadzieja mm najgorsze jak sie przedłuża.

Miskowa no mogłoby tak zostać.

A ja juz codziennie latam to badania to identyfikator odebrac czy w koncu dyplom za podyplomowke.
    Bylismy oglądać nowe auto 7 osobowe, chyba sie zdecydujemy. Raz, ze bedzie wygodniej a dwa no musimy miec dwa zeby ogarnac trójce plus praca. Tylko 4 miechy sie czeka.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza do cyklu też chyba się dołączę... Tylko od wczoraj nie może się rozkręcić.

Alunia oj tak, mogłoby zostac no ale nie ludzilam się że to już 🤣 wow takie auto to na pewno będzie wygoda... My w czwórkę to już ciasno a jak jeszcze jedzie np moja mama to ja jadę z tyłu między fotelikami na jednym posladku😲

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać jak szanowna @ się pojawi.

My też mamy rok 7 osobowe super sprawa i dużo udogodnień.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy 7-osobowe ale 2 siedzenia złożone.

Moze ten miesiac taki ciezki ze te cykle takie rozjechane?

Ja po teleporadzie. Wszystko jest ok, anemii brak, to co bylo do powtorzenia nizsze, a rozmaz tez ok bo dzieci do 4 roku tak maja a normy obok są orientacyjne. Pani dr powiedziala że nic tylko jesc i rosnąć. Kamien z serca. Więc to ze Ola to szczypiorek to taka jej uroda. Rosnac rosnie bo ubranka wymieniam, szczegolnie po pizamkach widać.
    Jeszcze tylko Zuzie z kaszlu wyciagnac.

A ja jakas taka znudzona jestem. Doszlam do wniosku ze widocznie nie zasluguje na pomoc a jak jest takie podejscie to prosic sie nie będę. Tylko ze jak jest duzo placzu i marudzenia to nic dziwnego że proste codzienne czynnosci i obowiazki zabierają mi mase czasu i ciagle mam zaleglosci. I to mnie irytuje.

Mother jak w domku?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Miśkowa, aLunia, mother84 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe to widzę że i Ty problem ze szczepieniem masz - a jak słyszę w tv że ludzie się nie chcą szczepić to mnie strzela😤 ja mam teraz na 11 już w innym punkcie i mam nadzieję że obędzie się tym razem bez problemów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłyście posiew moczu? Ile czekałyście na wynik? Przez to moje podwyższone Crp lekarz ostatnio przepisał mi antybiotyk, ale zanim zacznę kazał jeszcze zrobić posiew. Niby w lab powiedzieli, że od 3-10 dni. I tak się zastanawiam czy zdążę mieć wynik przed poniedziałkową wizyta u gina.
    Mój jak już go przekonałam na szczepienie to kazał się zapisać na J&J bo jedna dawka tylko. Miał mieć dzisiaj, ale ostatnio oczywiście koledzy mu nagadali, że J&J to nie. No i przekładałam na Pfizera na 5 czerwca.
    Ja bym chciała się zaszczepić ale narazie za wcześnie. Zapytam też lekarza na wizycie co on sądzi na ten temat.

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza podpisuję się pod każdym słowem Calanthe.

Piszczak wszystko zależy jak szybko i czy w ogóle coś wyrośnie (w sensie bakterie). A jakbyś nie zdążyła to możesz zadzwonić do gina? Może zapytaj co robić gdyby nie zdążyli...

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak mi zawsze mówiono ze od 2 do 5 dni się czeka ale po prostu sprawdzaj sobie wyniki.

Mother jak brat zareagował? Wypoczywajcie

Ja ostatnio bardzo mało się udzielam bo po prostu nie mam kiedy. W pracy zaczął się sezon urlopowy a do tego doszły zwolnienia lekarskie i nie wiem jak się nazywam. Kończę przed 15 jade po dzieci ogarniam obiad i po powrocie męża z pracy czyli przed 17 siadam znów do pracy😢 staram się oczywiscie nie codziennie ale ze 2-3 dni się zdarza. Jest po prostu kosmos. Hekate czy u Ciebie w korporacji tez jest taki szał? Pranie nie sprzątnięte od tygodnia rozwalone na krzesłach i stole, do zmywarki rzeczy się nie mieszczą trzeba drugie zmywanie wstawiać, ogólnie wszedzie jest syf. Tak mnie to dołuje ze masakra. No i nawet na spacer z dziećmi nie wychodze. Już zapomniałam ze byłam na macierzyńskim. Łącze się ze wszystkimi w bólu na brak organizacji 😌

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak, na posiew czeka się do 7 dni.

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe ja sie z toba zgadzam. Ja już wiele odpuscilam, ale obiad musi byc. A jak dziecko ryczy i chce na rece to wez zrob. No bo rzeczywiscie co się stanie jak nie posprzatam czy nie poprasuje (obowiazkowo prasuje Zuzi rzeczy do szkoly). Ale wez sie dobrze czuj jak przez caly dzien nikt nawet kilka minut nie zajmie sie dzieckiem, albo tesciowa niby przyjdzie i wychodzi cichaczem żebyśmy nie widzieli że wychodzi, bo jak mowie zeby zostala to mało co jaja nie zniesie, albo z gniewem do mnie bo zostawilam Ole z dziadkiem a sama weszlam zjesc kolacje (w sumie jadlam na stojąco zeby bylo szybciej) bo oni czasu nie maja zajmowac sie dzieckiem. Ja rozumiem ze niejedna z was nie ma nikogo kto by pomogl ale u mnie tyle ludzi i zero checi. Maz ciagle w robocie. A Ola jest ostatnio bardziej placzliwa i ja sama juz wymiekam.
    Owszem są dni ze moge wiele, nawet jak Zuzia jest w domu potrafie wziąć szybki prysznic, nie raz glowe myje nad wanna a obok stoi Ola, podloga do mycia- Ola biega po tym mokrym a potem zmieniamy skarpety. No są sposoby tylko jak dziecko placze to na nic one. A dzis takich akcji z placzem od godz. 4 bylo ze 4, wtedy siedzimy, bujamy, zabawiamy, ogladamy ksiazeczki i nic wiecej nie mozna zrobic.

‹‹ 2558 2559 2560 2561 2562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ