X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza zazdroszcze wyjazdu i relaksu.

Ja dzis na pole ☹. Mąż juz pracuje a mi zjechali ludzie do pracy, chca dzis robic to i ja ide. To bedzie bolalo. Do polnocy sprzatalam kuchnie, robilam obiad a dzis juz pranie nastawilam i modle sie żeby Ola miala dobry humor bo jej ukochany kocyk wrzucilam do pralki.

Milej niedzieli dziewczynki 😄🌞

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnego i słonecznego dnia dla wszystkich☀️

Moj dziś wstał o 4 i pojechał z kolegą żołnierzem do lasu zakopać jedzenie i picie. Bo kolega będzie miał jakąś misję przez tydzień w lesie bez jedzenia i picia🤦‍♀️
    Później jedziemy na obiad do knajpy bo mama zaprosiła nas wszystkich z okazji dnia dziecka i zdanego prawka jej męża. Więc dzień na luzaku. Obiadu nie trzeba gotowac😉

• mother84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spontanicznie ruszamy do moich rodziców na noc. Ma być ładnie to starszak będzie miał jeden dzień wagarów, wybiega się w ogrodzie, my trochę zmienimy otoczenie 😉 jutro jakiś grill 😁 odpoczywajcie dziewczyny 😃

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajny macie dzien. Nie to co ja- czuje sie jak ta kielbaska na grillu w tych truskawkach i już tak zaczynam wygladac 🤣. Teraz obiadek i dzis skonczymy robote a jutro biore "wolne".
    Odpoczywajcie dziewczyny ile wlezie. Ladna pogoda to korzystajcie.

I jak, akumulatory naladowane?
    Bo moj totalnie rozładowany, ciało obolale, do tego irytacja z powodu diety Oli pelnej cukru (tesciowa tak karmi i w duszy ma to co mowie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 23:16

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko naszych dzieci nikt nie chce na noc przygarniać? :D

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

My tez nigdzie na noc nie jezdzimy i dzieci ciagle w domu.

Mąż chory 😩. Ma biegunke, jest mu zimno. I zastanawiam sie od czego skoro mi nic nie jest a jedliśmy to samo. Jedynie co to on wypil rano kefir a po poludniu piwo.

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wczorajszy wypad sie udal. Byla piekna pogoda, cieplo i slonecznie, delikatny wiatr. Zdradliwy bo sie opalilismy nawet nie wiedzac kiedy bo slonce nie palilo 😅. Przydalo nam sie to bardzo. Mila niedziela w fajnym towarzystwie.
    Z tego wszystkiego corka dzis ze mna w domu bo rano wstac nie chciala taka padnieta byla.
    No ale spedzamy dzien w ogrodku, trzeba sie cieszyc ladna w koncu letnia pogoda ! ☺️

Iza, moze jelitowke zlapal ? Mi kiedys lekarz mowil ze jak jest temperatura przy takich dolegliwosciach to czesto jest choroba spowodowana wirusem.

Lucecita, u nas tez nie ma opcji zeby corke gdzies zostawic. Nie mamy tak rodziny zeby ja ostawic na weekend czy na noc. Wszedzie z nami jezdzi ☺️

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nas tak jelitowki nie nawiedzaja, nawet nie wiem gdzie moglby to złapać bo tak samo z powietrza to można? Oczywiscie tesciowa wyskoczyla ze to korona. Biedak siedzi a raczej lezy w domu, tyle ze ja skorzystalam bo nie bylo komu dac pracownikom innej pracy to przyszli do moich truskawek perz wyrywac. Podle babsko ze mnie bo zeruje na meza chorobie. Ale co, mieli siedzieć jak chca zarobic?
    Ja tez jestem spieczona tylko ze ja od tygodnia w pełnym sloncu, plecy- taki pas nad spodniami mam tak spalony że boli jak poloze sie na plecach albo jak dzinsy nosze, wogole przy dotyku boli.

Mysza super ze odpoczelas, nabralas sil. Tez bym chciala.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kefir i piwo to takie połączenie w sam raz na... 😁 ale z drugiej strony miał duży odstęp czasowy, więc wątpię, że to przez to. Jak dziś? Minęło?

Mysza cieszę się, że tak miło spędziliście czas ☺ my też naszemu synkowi wczoraj wagary od przedszkola zrobiliśmy, bo na noc u dziadków byliśmy. Też fajnie było, pogoda dopisała, więc każdy skorzystał. Starszak tylko jakiś katar dostał i czasem coś pokasłuje raz na ruski rok, oby nic się nie rozwinęło
    Mąż twierdzi, że to po basenie, bo byli na jakimś innym k tam zimno było...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż tak średnio, nie nadaje sie zeby isc do roboty.
    A ja mam tyle roboty w domu ze nie wiem za co sie wziąć. Nie śpię od 6 a dopiero jem sniadanie i juz czuje sie zmeczona. Jedyny plus mojego zapie...to to że zaczelam chudnac.

Mother zeby u twojego synka nic sie wiecej nie rozwinelo.
    Moja Zuzia dostala taka plukanke do gardla i slysze ze mniej kaszle. Jeszcze czekamy na wyniki panelu alergucznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 09:06

• mother84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza przecież Ty już byłaś szczupła 🙂 dbaj o siebie, bo nam znikniesz 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

Do mojego młodszego też nie ma chętnych 🙄🙄😰

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Iza przecież Ty już byłaś szczupła 🙂 dbaj o siebie, bo nam znikniesz 😉

No przyznam się że jak skończyłam kpi to bardzo szybko wpadlo +5kg, teraz spowrotem wróciłam do wagi z przed ciąży. I musze się trzymać bo za miesiąc impreza i w kiecke musze sie zmuescic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 13 tydzień a już mam wagę końcowa z pierwszej ciąży 😬. Katastrofa.
    Dzisiaj Natala została ze mną w domu, bo wczoraj znowu w żłobku zaznaczyli, że ma katar i kaszel. O 12:30 teleporada. Myślałam, że zrobi się cieplej to będzie spokój na kilka miesiecy z infekcjami, tak jak w zeszłym roku, a tu lipa. W piątek mam wizytę u dentysty, to młoda podrzucę do mamy, ale już paznokcie muszę przełożyć bo nie mogę jej zabrać ze sobą 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Ola ma opryszczke. I tak mysle co na to ale chyba takim malym dzieciom to nic nie mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    A moja Ola ma opryszczke. I tak mysle co na to ale chyba takim malym dzieciom to nic nie mozna.

Jedynie to chyba leki przeciwbolowe i przeciwgorączkowe.
    A to napewno opryszczka? Ja kiedyś też myślalam, że ma opryszczke i jak dzwonilam do przychodni, to pielęgniarka powiedziała, że takie małe dziecko raczej nie ma opryszczki. I rzeczywiście to były zajady. Trochę natłuszczania i przeszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak zajady to sa w kacikach ust a to jest na pograniczu wargi i skory, babel taki, nie wyglada na ugryzienie przez owada.
    Wczoraj po spaniu byla lekko spocona a nie dała sie z wózka wyjac, wial wiatr i może owialo. Moja Ola najchetniej to by nawet na noc z podwórka nie wracala, wczoraj sciagnelam ją do domu po 20 🙆‍♀️.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak teraz właśnie jakieś wirusiska panują. dużo i dorosłych i dzieci choruje...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin na szczepienie na piatek. I sie boje. Mąż teraz nie moze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Piszczak teraz właśnie jakieś wirusiska panują. dużo i dorosłych i dzieci choruje...

Tylko ona ostatnio rano jak wstawała to słychać było, że ma nie zatkany ale nic nie mozna było wysmarkać, i miała suchy kaszel. Ale jak się napila to później wciągu dnia wszystko było ok.
    Wiem, że nie powinnam ale wczoraj wieczorem dałam jej clemastinum. I rano wstała bez zapchanego nosa, za to po pół godzinie jak zaczęła mi smarkać na zielono to od razu jej się wszystko odetkało. Tylko, że teraz męczy ja odrywający kaszel. Zaraz mam teleporade, to zobaczymy co lekarka powie.

O dziwo lekarka powiedziała, że bardzo dobrze, że jej dałam ten alergiczny syrop. Mówi, że teraz wszystkie dzieci mają takie objawy, bo tyle jest pylenia. Przepisala syropy. Antyhistaminowy ma brać czerwiec, lipiec, sierpień. Pytałam ją też o te panele alergiczne, ale powiedziała, że nie ma sensu teraz robić jak wszystko pyli, i że wrócimy do temu na jesieni, wtedy też wystawi skierowanie do alergologa. Po niedzieli kontrola. Oczywiście siedzimy w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2021, 12:54

‹‹ 2564 2565 2566 2567 2568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ