X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak dalas syrop od alergii, sluzowka sie obkurczyla i z zatok zeszlo. Mokry kaszel tez dobrze bo śluz nie zalega.
    A co do paneli alergicznych. My jestesmy świeżo po alergologu, skornych rzeczywiscie teraz sie nie robi, do tego corka byla na lekach od alergii i świeżo po sterydach. Ale z krwi mozna i teraz robiliśmy.

Wykoncza mnie. Dzien w dzień jestem na polu, na sloncu, nawet w niedziele, nie mam kiedy odpoczac bo nawet jak przyjdę do domu to ani zjezc ani nic, jakos magicznie wszyscy znikają a ja ganiam za Ola, w domu brudno, sterty prania do prasowania a tesciowa mnie na pole wygania. Chyba stwierdzila ze 11 lat u niej w domu to juz za długo i chce mnie utyrac zebym padla.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się zastanawiałam nad tymi z krwi bo teraz jest promocja.

Moje dziecko dzisiaj sobie zażyczyło zupę pomidorowa na obiad. A że to tak trochę mało syte dla mojego, to właśnie stoję przy kuchni i smażę nalesniki 🥵

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    No właśnie się zastanawiałam nad tymi z krwi bo teraz jest promocja.

Moje dziecko dzisiaj sobie zażyczyło zupę pomidorowa na obiad. A że to tak trochę mało syte dla mojego, to właśnie stoję przy kuchni i smażę nalesniki 🥵

Piszczak to ci juz napisalam ze z krwi mozna. Tylko dobrze zeby lekarz zlecil ktore bo tego jest mnostwo, najprzerozniejsze ze samemu nie wiadomo co wybrac a drogie ze glowa mala. My mielismy panel oddechowy a tego tez jest sporo wariantow.
    No i szkoda ze nie dostalas skuerowania do alergologa bo wiesz jakie są terminy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Piszczak to ci juz napisalam ze z krwi mozna. Tylko dobrze zeby lekarz zlecil ktore bo tego jest mnostwo, najprzerozniejsze ze samemu nie wiadomo co wybrac a drogie ze glowa mala. My mielismy panel oddechowy a tego tez jest sporo wariantow.
    No i szkoda ze nie dostalas skuerowania do alergologa bo wiesz jakie są terminy.

O skierowaniu mówiła, że na jesieni dopiero. Ale to nic. Mam tą prywatna opiekę medyczną z pracy to może mnie będzie tak źle z terminem. Do gastroenterologa czekalam tylko miesiąc a na NFZ terminy były za pół roku.
    W panelu pediatrycznym jest 27 alergenów. Może to wystarczy na poczatek

• mother84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak nasz właśnie też jak wstał to rano kaszlał, ale dałam syrop i poszedl do przedszkola, bo wiem że potem nie będzie kaszlał wcale. Go po przebudzeniu tak łapie.
    Ja miałam mieć szczepienie jutro, ale odwołałam. Boję się po ostatnich przejściach iść teraz na szczepienie, dodatkowo biorę teraz różne leki, więc nie chcę ryzykować. Planuję iść jakoś w połowie lipca, tylko jeszcze nie ma terminów, więc czekam.
    Ja wróciłam ze spacerku, powiem Wam, że nie wiem czy mi jakiegoś nerwu nie uszkodzili czy coś... Już pomijam ból kręgosłupa, ale tak mnie bóle łapią w pośladkach, że aż mnie wygina 😬 no, ale nie narzekam, jest i tak znacznie lepiej niż jak leżałam plackiem 😉
    Poza tym to pięknie jest. Lubię taką pogodę, ale Tobie Iza współczuję, bo pracować cały dzień w takim słońcu to ciężko bardzo, nie dziwię się, że brak Ci sił wieczorem.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też od poniedziałku na lekach jedzie, tak długo sie uchowała moze przez ta pogode. Ogolnie sie odczulamy drugi rok i widze poprawę. Bo tak sterydy, krople do oczu plus syrop.

Ja jutro mam druga dawke, az sie boje jak to będzie dalej.

Mother jak tam synek?

Iza a na środku ust to ma? Moim sie czasem taki bąbel robił i sam znikał.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia tylko ja to dopatrzylam, obserwuje, podaje neosine. Mam jakis zel na opryszczke z naturalnym krzemem ale pani w aptece uwaza ze nie wolno (niby jest dla dzieci i doroslych ale nigdzie nie znalazlam info od jakiego wieku), no i powiedziala zeby isc do pediatry po syrop na opryszczke. Zauwazylam ze w tej aptece są nad wyraz ostrozni jesli chodzi o leki dla dzieci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny :)
    Jestem tu nowa i chętnie do Was dołacze :) mam 35 lat i Od 22 mc staramy sie o 2 dziecko :( bez rezultatów, jestem juz cholernie tym zmęczona i załamana. 5lipca mam HSG i wiąże z nim duze nadzieje. Obecnie mój synek ma 4,5roku i gdy patrze na niego zaczynam mysleć ze jednak juz zostanie jedynakiem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj NusiaCzarna. Pewnie robilas juz badania hormonow a mąż nasienia? I jak to wyglada?

NusiaCzarna lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj NusiaCzarna. Fajnie, że dołączyła kolejna staraczka 😊 życzę powodzenia. Trochę już się staracie, ale są tutaj na wątku naprawdę różne przypadki, gdzie udawało się po długim czasie starań. Trzymam kciuki, żebyś nie musiała długo czekać na pozytywny test. Jakieś badania to pewno już po robiliście co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 16:14

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka tu cisza? Zapracowane czy korzystacie ze slonca?

Piszczak jak córcia? Ostatnio pisalas o mammografii mamy, wiadomo juz cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam monitoring cyklu i mam owulacje, cykle regularne. Mąz nie ma idealnych wynikow ale lekarz powiedzial ze jest i tak dobrze bo jedne wyniki są słabsze za to drugie nadganiają:
    objetosc 2,30,koncetracja w mln/ml 48,ruch postepowy 28 mln/ejakulat,ruch calkowity 33 mln/ejakulat,morfolaogia2%. innych badan nie zlecono nam jak narazie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Witaj NusiaCzarna. Fajnie, że dołączyła kolejna staraczka 😊 życzę powodzenia. Trochę już się staracie, ale są tutaj na wątku naprawdę różne przypadki, gdzie udawało się po długim czasie starań. Trzymam kciuki, żebyś nie musiała długo czekać na pozytywny test. Jakieś badania to pewno już po robiliście co?
    Dziekuje za miłe słowo i mam nadzieje ze sie uda...

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NusiaCzarna wrote:
    Witam Dziewczyny :)
    Jestem tu nowa i chętnie do Was dołacze :) mam 35 lat i Od 22 mc staramy sie o 2 dziecko :( bez rezultatów, jestem juz cholernie tym zmęczona i załamana. 5lipca mam HSG i wiąże z nim duze nadzieje. Obecnie mój synek ma 4,5roku i gdy patrze na niego zaczynam mysleć ze jednak juz zostanie jedynakiem :(
    Cześć Nusia🙂
    Powodzenia w staraniach, mimo że długo trwają, to szanse cały czas są, jeszcze jesteś w dobrym wieku 👍

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Cześć Nusia🙂
    Powodzenia w staraniach, mimo że długo trwają, to szanse cały czas są, jeszcze jesteś w dobrym wieku 👍
    Dziekuje :* Nadzieje mam ! moze te HSG cos da :( zegar tyka, a z mc na wydaje mi sie ze płynie coraz szybciej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia a badalas tarczyce? Bo nic nie piszesz o badaniach hormonalnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Co taka tu cisza? Zapracowane czy korzystacie ze slonca?

Piszczak jak córcia? Ostatnio pisalas o mammografii mamy, wiadomo juz cos?

Daj spokoj. Po tym syropie to tak zaczęło jej lecieć z nosa, że masakra. Kaszel też ma jak mój całe życie palący dziadek.
    Mama wczoraj dopiero się umówiła na onkologii bo czerwiec cały zajęty już, a nie mieli jeszcze grafików na lipiec. Wizyta 2 lipca.

Witaj Nusia. Trochę luzu i napewno się uda😉 skoro badania w miarę ok. Piszę z własnego doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 20:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Nusia a badalas tarczyce? Bo nic nie piszesz o badaniach hormonalnych.
    nie nie. mąz miał badanie nasienia, ja monitoring owulacji i teraz na te HSG. Nic wiecej nie mialam badaane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NusiaCzarna wrote:
    nie nie. mąz miał badanie nasienia, ja monitoring owulacji i teraz na te HSG. Nic wiecej nie mialam badaane.

To polecam zrobic chociaz tsh. Gin powinien tez ci zlecić inne badania hormonalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To polecam zrobic chociaz tsh. Gin powinien tez ci zlecić inne badania hormonalne.
    dziekuje za podpowiedz , a powiedz mi to badanie z krwi robi sie?

‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ