X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺
    U nas dziś już zmiana pogody, deszczowo choć dalej w miarę ciepło.

Hekate myślę, że takie ryzyko masz przez wiek, ale dobrze, że zdecydowałaś się na Nifty. Trzymam kciuki za dobry wynik i wtedy będziesz spokojniejsza ✊✊

Piszczak to oszczędzaj się, to już końcówka, więc dasz radę! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 10:11

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate zgadzam się z Mother że to ryzyko przez wiek ale to dodatkowe badanie da Ci spokój :)

U nas też już leje i starsza dziś w domu bo przeziębiona a Hania pojechała z tatą do żłobka.

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz muszę iść po synka do szkoły, a pada ciągle... Nienawidzę jesieni

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niebo zachmurzone ale ciepło i narazie nie pada.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierzę Hekate, ze wszystko dobrze, a dodatkowe badania ttlkoy Cie uspokoją ❤✊

Ja sie juz boje tej jesieni i zimy...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny.
    U mnie nie pada, ale niebo zachmurzone 🙁

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis fatalnie, zimno, wieje i pada od rana.
    Pochowalismy dzis babcie meza 😞skonczyla sie pewna era dla nas jezdzenia w niedziele na herbate, dlatego tez sie tu mniej udzielalam bo zycie chwilowo mnie ostro kopie. Kopie juz lezacego 🤷‍♀️

Hekate, trzymam kciuki zeby badania daly Ci spokoj ducha, takie ryzyko w pappie wlasnie czesto wychodzi ze wzgledu na wiek, bo to czysta kalkulacja. Nifty zdecydowanie wiecej Ci powie i na bank bedzie wszystko dobrze. Juz swoje przeszlas, czas na happy end ☺️

Mother daleko po synka chodzisz do szkoly ? Bo czesto piszesz ze chodzisz, nie ze jezdzisz (chyba ze to jedno i to samo znaczy 🤣) i tak Cie podziwiam za te eskapady z malym w taka pogode , mnie czasami ciezko samochodem jechac bo sie nie chce 🤣😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 14:45

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza... Wyrazy współczucia... 😞 naprawdę musi się w końcu u Ciebie to wszystko co złe skończyć... Ileż można dostawać... Trzymaj się 🤗
    A do szkoły to tak z 20 min mamy (niecałe 1.5 km), ale akurat to mi nie przeszkadza, bo ja dużo zawsze wózkiem pomykam 😉 lubię chodzić. Gorzej jak pogoda się kiepska trafi, ale wszystko prócz jakiejś Wielkiej ulewy da się przeżyć 😉 fakt, że jak dojdą do tego zakupy i zajęcia pozalekcyjne to można trochę dostać w kość, no, ale cóż, odpocznę na emeryturce 🤣

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko musialam szukac wątku.. jeszcze tak nisko na liście "starania o drugiego maluszka"nie bylo. Halo halo.

Iza gdzie jestes?wzywam cie telepatycznie . Oj juz sie nie obrazaj na mnie 😕mialam gorszy dzień i trochę ci sie oderwało 😟 przeeepraszammm😘

Wiecie co ...Moja kolezanka we wtorek była z synem 8 lat u lekarza ,a lekarka opierdalala ja ze z taką blachostka przychodzi i taki kaszelek dziecka może wyleczyc w domu, w środę wieczorem sie pogorszyło...w czwartek rano pojechali na szpital bo juz ciężko oddychał i lekarz w szpitalu opierdziela ze tak późno przyjechali ,praktycznie w ostatniej chwili. Mały leży pod tlenem bo nie może sam oddychac ...dzis nie wiedzą czy to astma ,zapalenie płuc czy krtani,ciagle jej mówią coś innego. Widzi u niego poprawę,a lekarz jej mowi ze jest bardzo źle.
    U nas 8 czy 10 ośrodków zdrowia , w moim przyjmuje 4 pediatrow a do żadnego nie ma zapisu..podobno tyle dzieci choruje.

Wczoraj mialam owu, i poklocilam sie z mężem ,a właściwie on mi powiedzial pare niefajnych slow i to za blachostke..i nie było nic. Powiedzialam mu ze juz nie chce żadnego dziecka ,skoro on tak podchodzi.. zmarnował mi kolejna szanse.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że podejście niektórych lekarzy jest tragiczne.
    Ja już z moją nie chodzę do naszej przychodni, tylko prywatnie do lux medu. Tylko tam ciężko trafić na tego samego lekarza. I ostatnio jak z nią byłam, to umówiłam się do pani doktor, która miała dużo tytułów przed nazwiskiem. I powiem Ci Kinga, że miała takie samo podejście. Po co Pani przyszła, to zwykła infekcja można ją leczyć w domu.
    U nas od wczoraj padało i czekam, kiedy znowu pojawi się katar.

Ja w końcu mam wynik posiewu. I pierwszy raz adnotacja:wynik ujemny. Żadnych, że próbka źle pobrana itd. 😁

• mother84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu Piszczak wyszedł dobrze ten mocz 😁
    Co do lekarzy to niektórych zjada niestety rutyna...
    A wątek coś faktycznie chwilowo wczoraj ucichł, aż pomyślałam, że sobota i każda jedzie na mopie🤣 potem dopiero zorientowałam się, że to pt, bo syn w szkole 🙃

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak - super wieści 🙂, a tak w ogóle wklej nam fotkę brzuszka - u Ciebie to już niedużo zostało 😍
    Wczoraj fatalnie się czułam - chodziłam do tego nadęta jak balon 🙄
    A dziś, jak to Mother napisała - dzień mopa i na sama myśl mi się odechciewa wszystkiego 🙁

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Czyli nie jest tak źle Piszczak.
    Mother - za miesiąc na chrzciny będzie piękna pogoda🤗

Czytam Was cały czas, ale na podanie przeważnie nie mam ani siły śni czasu🤷‍♀️
    W pracy mam szarpaninę i kocioł non stop, w domu padam - drugi trymestr nie przyniósł mi wytchnienia - non stop jestem zmęczona.
    Dziś odebrałam wyniki PAPPY i o ile w USG wszystko było w normie, to tutaj mam ryzyko TR 21 pośrednie - skorygowane 1:589, podstawowe 1:38 głównie ze względu na wiek.
    Po przemyśleniach zdecydowałam się szarpnąć na NIFTY - w piątek idę na pobranie krwi.
    Niestety, muszę wiedzieć - dobre wyniki przyniosą spokój, słabe pozwolą się przygotować do tego, co ewentualnie usłyszę...
    Ale wiesz kochanie że takie ryzykoasz z racji wieku??

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam troche o tym ,i dziewczyny którym wyszlo coś z pappy,a mialy jeszcze większe ryzyko tr21 i to się nie sprawdziło.. skoro przeziernosc karkowa i wszystko w obrazie usg wychodzi super to bedzie wszystko dobrze. Jeżeli lekarz widzi coś niepokojącego w obrazie usg to kieruje na pappe. A Hekate chyba chuchała na zimnie i zrobila prywatnie ?
    Nie znam się na tym wiec nie moge więcej nic powiedzieć. Tak jak kiedyś pisałam ,mojego męża bratowa ma 40stke w tym roku i tylko dlatego nie chce dziecka ze względu na możliwe choroby dziecka,a pracuje na codzień z takimi dziecmi matek w jej wieku i starszymi. A ja osobiście znam zdrowe dzieci u 45latek.

Piszczak super ze wyniki są w normie i nic niepokojącego nie wyszło. Właśnie.. pochwal się brzuszkiem😍

My dzisiaj idziemy do tesciow na domówkę, 50 rocznica ślubu. Doradźcie co im kupic ...mamy bilety na kabaret ... i nie mam więcej pomyslow

• Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko...tej kolezanki syn jest w krytycznym stanie...lekarz jej dzisiaj powiedzial ze myslal o najgorszym. Ciagle na tlenie , wstal do łazienki i saturacja mu spada poniżej 80. Maja dzis rozmawiać zeby przenieść go do innego szpitala. Narzeka na bol w płucach, bez podłączonego tlenu nie może sam oddychac. Robili mu kilka testów na covid i negatywny. Nie wiedzą co mu jest

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Ja czytalam troche o tym ,i dziewczyny którym wyszlo coś z pappy,a mialy jeszcze większe ryzyko tr21 i to się nie sprawdziło.. skoro przeziernosc karkowa i wszystko w obrazie usg wychodzi super to bedzie wszystko dobrze. Jeżeli lekarz widzi coś niepokojącego w obrazie usg to kieruje na pappe. A Hekate chyba chuchała na zimnie i zrobila prywatnie ?
    Nie znam się na tym wiec nie moge więcej nic powiedzieć. Tak jak kiedyś pisałam ,mojego męża bratowa ma 40stke w tym roku i tylko dlatego nie chce dziecka ze względu na możliwe choroby dziecka,a pracuje na codzień z takimi dziecmi matek w jej wieku i starszymi. A ja osobiście znam zdrowe dzieci u 45latek.

Piszczak super ze wyniki są w normie i nic niepokojącego nie wyszło. Właśnie.. pochwal się brzuszkiem😍

My dzisiaj idziemy do tesciow na domówkę, 50 rocznica ślubu. Doradźcie co im kupic ...mamy bilety na kabaret ... i nie mam więcej pomyslow
    Jeśli lubią kabaret, to świetny pomysł👍
    A robiłam ze wskazania lekarza- po 35 roku płaci NFZ za usg prenatalne i test PAPPA.
    Nifty oczywiscie prywatnie.

😇11.02.2021 r.
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srodek nocy a ja ogladam Bridget Jones na netflixie po raz setny i jem budyn na oslode zycia, to oznacza tylko jedno- mamy kolejna chorobe malej na pokladzie 🤣.
    Kilka dni w przedszkolu znowu spowodowalo ze jest goraczka, katar i okropny kaszel. Rano do lekarza 🤷‍♀️ No ale mam nocne czuwanie (corka sie co chwila budzi z placzem i atakiem kaszlu) wiec musze sobie jakos umilac ten czas 🤪

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Mysza, współczuję choroby córki, niech jej szybko przejdzie, bo ileż można oglądać filmy po nocach 🤣

Annie_ lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry😉 a ja melduję się po wyjeździe byliśmy w górach było super córka zadowolona hotel z basenem i spa więc wieczory sobie umilalismy. Jestem bardzo wypoczęta az nie chciało się wstać do pracy.

Mysza zdrówka dla córci ale masz patent na czuwająca córkę.

Mother a jak Twój dół polepszyło się?

Co u resztydziewczyn, staraczek który dc ktoś testuje?

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super, że odpoczęłaś i naladowalas baterie ☺☺☺ właśnie ostatnio sobie myślałam co m.in u Ciebie, chyba ściągnęłam Cię myślami 😉
    U mnie z dołem? Chyba chodzi o dolną część ciała co? Bo dołka to nie mam 🤣 generalnie to bez zmian... Jedyne co to przyzwyczaiłam się do tego. Ostatnio nawet podczas seksu bolało, że musieliśmy przerwać. Jak znowu tak będzie to pójdę do innego lekarza i zobaczę co on powie. Najgorsze przy kąpaniu, jak kucam żeby się ogolić to aż widzę jak tam wychodzi mi... 😔 moja gin proponowała specjalne tampony na takie jakby ćwiczenia, ale kazała się pojawić w październiku/listopadzie jak nie przejdzie, ale jakoś sceptycznie jestem na to nastawiona, więc może pójdę jeszcze do kogoś i porównam dwie diagnozy i pomysły na to😉

Co u pozostałych staraczek? Nie chcę nic mówić, ale z wytesknieniem czekam na kolejny pozytywny test którejś z Was ☺

U nas już jesień pełną parą, zimno, kurtkę już noszę i chyba cienką czapkę wyjmę. Syn już dziś do szkoły poszedł w takiej na uszy. Brrrr...

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 2644 2645 2646 2647 2648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ