X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Dziewczyny mój synek już sie urodził 15.07, 5 dni byliśmy w szpitalu- żółtaczka, teraz się poznajemy, akurat wyszliśmy w te upały ale jakoś dajemy radę 🙂

Gratulacje!! 🎉 Zdrówka i radości z poznawania 🤗 całusy od ciotki 😘

Odnośnie wakacji - przeczytałam gdzieś na fb że wakacje z dziećmi to po prostu zajmowanie się nimi tyle, że w innym miejscu.
    Nic dodać nic ująć 😅

Alunia Toskania to kiedyś było marzenie mojego męża, żeby zwiedzić. O tej porze roku na pewno jest pięknie ❤️

My wróciliśmy znad naszego morza parę dni temu, pogoda nam wynagrodziła fatalny zeszły rok. :)

Emrica lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2022, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Calanthe e tam samo zło, my tam śpimy z naszą odkąd skończyła 5.5 miesiąca i uważam, że że spanie z dzieckiem czy niespanie, to zło tylko dla tych ludzi z boku patrzacych 🤣 chociaż po woli szykujemy sie na wyprowadzkę do łóżeczka. Bo teraz odstawienie od cyca i jak to opanujemy, to łóżeczko spowrotem wróci. Mam nadzieję 🙈

Ogolnie poziom melatoniny otrzymuje się przez pierwsza połowę snu. Wiec dzieci lepiej śpią jak zasną gdzies przez pierwsze 4 godizny a później mają gorszy sen.. Ale są dzieci ktore lubią sie poprzytulać i czuć kogoś bliskiego.

Brawo za to zło dla tych co patrzą z boku. Mojej teściowej tak bardzo się nie podoba że od czasu do czasu któraś śpi z nami, zwłaszcza Zuzia.

Żylaki mi się odezwały 😩. Jeszcze sama wzięłam się za pielenie truskawek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2022, 06:49

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, bo dla tych co śpią z dziećmi nie spanie razem może być złem (ale właśnie z boku). I na odwrót. Jeśli rodzicom taki układ odpowiada, to moim zdaniem nie ma nigdzie problemu 😉 czyli jak chcecie śpijcie ze swoimi dziećmi, jak nie chcecie nie spijcie. Takie moje zdanie.

A tesciowa niech nie śpi z teściem, taka duża i nadal z kims w łóżku śpi 🤣🤣🤣

Biedna Ty, jak nie żylaki, to jakaś rwa, i tak w kółko 🤦‍♀️

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka i teście śpią pod 1 kołdra a ja z mężem już od dawna pod 2 🤣. Tak nam wygodniej. On lubi chłodniej, ja ciepłej i jak w kokonie więc taki układ jest ok.
    Ja po prostu już się sypie 😭. Moja mama teraz ma zapalenie żył, biedna się umeczy.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera złote myśli fb o dziwo jakie prawdziwe 😅 super, że wyjazd się udał.

Iza, też mamy osobne kołdry. Jak spaliśmy pod jedną, to mąż większość zabierał, aż się wkurzyłam i dokupiłam drugą.

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, i tu cisza, i w domu już cisza. Tylko deszcz wali o szyby. Ale my się cieszymy że pada bo już taka susza, mimo nawadniania to brakowało wody tej z nieba.
    U mnie sobota jak sobota- czyli dzień mopa, ale takiego trochę leniwego 😁. A wy?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leniwie. Mieszkanie 2 dni sprzątałam, bo jakoś chęci nie było. Pogoda brzydka, bo padało to się nic nie chce.

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zawiozłam młoda do babci(mojej mamy) i do soboty mam tylko jedno dziecko. No może 1,5😉

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza cisza, bo ja wczoraj od rana miałam sprzatanie, bo pomimo brzydkiej pogody mielismy opóźniona parapetówkę, grill- garden party I w piątek wieczorem jeszczę sałatki robiłam.
    W związku z pogodą zrobilismy imprezę w drewutni 🙈 i powiem Wam impreza wyszła jak wesele w stodole w latach 90 🤣

A dziś już jestem u rodziców swoich i zostaję tutaj do soboty 😊

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Kropka i teście śpią pod 1 kołdra a ja z mężem już od dawna pod 2 🤣. Tak nam wygodniej. On lubi chłodniej, ja ciepłej i jak w kokonie więc taki układ jest ok.
    Ja po prostu już się sypie 😭. Moja mama teraz ma zapalenie żył, biedna się umeczy.

To u nas odwrotnie ja lubie chłodniej w nocy a mąż ciepełko 😉

Sypać się zaczniesz na starość, teraz to chwilowa niedomaganie 😉

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe ja mam energię jak słońce świeci ale paradoks więcej czasu na sprzątanie jak deszcz pada 🤣.

Piszczak to masz trochę luźniej. Moja Zuzia jeździ tak na 1 dzień do mojej mamy. I też jest trochę luźniej mimo że często gęsto Oli mi przypilnuje.

Kropka to widać że impreza udana. Super. No i oderwanie od domu też potrzebne.

Ja nie mogę się sypać. My już z mężem mamy plany na emeryturę 🤣 🚅🏖️🏞️

• mother84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica gratuluję ☺☺☺
    aLunia super miejsce! Ładujcie baterie, z dziećmi zawsze to inaczej wiadomo, ale jestem zdania, że sama zmiana otoczenia pozytywnie na nas wpływa ☺
    Wiera pogoda w tym roku nad naszym morzem nie jest taka zła ☺ dobrze, że Wam się trafiło 😉
    My za dwa tygodnie lecimy do Turcji🙊
    W tamtym roku wszyscy podziwiali, że z dwumiesięcznym dzieckiem jedziemy nad morze, ale jie było żadnych problemów, mały ciągle spał 🤣 ale w tym roku to już wyższa szkoła jazdy, on nie jest taki spokojny jak jego brat, więc nie będziemy się nudzić 😉
    Wszystkiego dobrego dla wszystkich staraczek

Emrica lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, spore wyzwanie - powodzenia!
    My tylko nad polskie morze - ale te 6 h nie licząc postojów na karmienie etc i tak mnie lekko przeraża 🙄

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Mother, spore wyzwanie - powodzenia!
    My tylko nad polskie morze - ale te 6 h nie licząc postojów na karmienie etc i tak mnie lekko przeraża 🙄

Moja Ola po godzinie podróży już ma dość 🤣

Mother ja nauczona doświadczeniem wiem że trzeba robić tak jak się samemu uważa, jak czujecie że dacie radę to czemu nie. Ja tyle rzeczy żałowałam bo kogoś posłuchałam. Jak pluc w brodę to sobie o własne decyzje i to się tyczy każdego tematu, nie tylko dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2022, 12:50

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy taki czas z małą, ze jechaliśmy 10 km z trzema przerwami. Mamy daleko do moich rodziców. Bez dziecka 6h jazdy, z dzieckiem wiadomo dłużej i jeździliśmy na noc. Jakoś dawaliśmy radę. Ostatni wyjazd wracaliśmy na dzień i choć podróż była męcząca to udało się nie pozabijać 😅 idąc za ciosem pojechaliśmy teraz na wczasy 4h w jedna stronę, z dwiema dłuższymi przerwami dojechaliśmy i to nawet bez dawania małej bajek, ale kupiłam sporo nowych zabawek na podróż, żeby się zajęła czymś. A teraz w czwartek do moich rodziców ruszamy. Tylko to już jeden z naszych ostatnich wyjazdów „w ciąży”, bo potem mój mąż zaczyna semestr na studiach i będziemy uziemieni. No a pod koniec to wiadomo już mi się nie chce pakować jeździć itd wole siedzieć w domu i odpoczywać

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 wrote:
    Moja Ola po godzinie podróży już ma dość 🤣

Mother ja nauczona doświadczeniem wiem że trzeba robić tak jak się samemu uważa, jak czujecie że dacie radę to czemu nie. Ja tyle rzeczy żałowałam bo kogoś posłuchałam. Jak pluc w brodę to sobie o własne decyzje i to się tyczy każdego tematu, nie tylko dzieci.
    Mój tez nie lubi jeździć, wiec tym bardziej jestem pełna obaw😬

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo że się nakombinowalam ostatnio w Majalandzie i nanosilam się Oli to za jakiś tydzień jedziemy do Bałtowa i mi już nie straszne że moze być "powtórka z rozrywki” 😁.

Nic tak nie rośnie jak chwasty. Jestem załamana 😭, chciałam sama opielic ale nie dam rady, muszę wziąć moją ekipę do pomocy. 1 kawałek truskawek zrobiłam- luzik tam był, ten drugi to jakiś koszmar.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my jedziemy w niedzielę nad morze i też się zastanawiam jak mały będzie się zachowywał. Natala miała prawie roczek jak z nią pierwszy raz jechaliśmy i nie bylo tak źle.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    No my jedziemy w niedzielę nad morze i też się zastanawiam jak mały będzie się zachowywał. Natala miała prawie roczek jak z nią pierwszy raz jechaliśmy i nie bylo tak źle.
    Trzymam kciuki✊

😇11.02.2021 r.
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica gratuluję serdecznie i dużo zdrówka dla Was!

Emrica lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
‹‹ 2732 2733 2734 2735 2736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ