X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka trochę mam nasion ze swoich kaktusów, opuncje z Malty, tak bardziej hobbistycznie.
    Ja to co współczuję i rozumiem, wystarczy że mnie dziś głowa boli ale tak do 🤮 a wszystko mi przeszkadza, nic mi nie pasuje, wkurza mnie byle hałas. A ty bidulko masz cały czas złe samopoczucie.

Moja tesciowa z kolei chce na siłę sadzać na nocnik jak Ola kupę robi, dziecko się drze, wygania z pokoju a ta na hama idzie i chce probowac, tłumacze żeby zostawiła, nie przeszkadzała bo będzie wstrzymywać a ona głucha i swoje. Ja za każdym razem delikatnie pytam czy chce na nocnik, nie to nie.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie wyczytałam że Gusia już po 😀 Zosienika już jest 💪 szybko lecz wymeczona.

No ja dziś na prawdę jakiś podły humor miałaam. . Ale pocieszam się, że w sumie największe stężenie hormonu odpowiadające za wymioty i mdłości jest w 9 tygodniu a później sie stabilizuje. Wiec przetrwać ten tydzień i będzie z górki 😉 tak sobie wmawiam 🤣

Iza też uważam, że nic na siłę. Ja zawsze rozmyślam jakbym ja się czuła jakby mi ktoś na siłę coś chciał w takich momentach. Wiadomo są sytuacje gdzie trzeba na siłę dziecko zmusić. Dla bezpieczeństwa czy zdrowia. Ale w takim intymnym moemncie jak robienie kupy, no nie.. to jakbyś Ty weszła do toalety tesciowej w trakcie i powiedziała, marsz do drugiej łazienki w tej nie bedziesz robic i już ..

Aaa no tak kaktusiki Twoje. Kurcze ja raz zabiłam kaktusa 🤦🏻‍♀️

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka6 wrote:
    Ooo właśnie wyczytałam że Gusia już po 😀 Zosienika już jest 💪 szybko lecz wymeczona.

No ja dziś na prawdę jakiś podły humor miałaam. . Ale pocieszam się, że w sumie największe stężenie hormonu odpowiadające za wymioty i mdłości jest w 9 tygodniu a później sie stabilizuje. Wiec przetrwać ten tydzień i będzie z górki 😉 tak sobie wmawiam 🤣

Iza też uważam, że nic na siłę. Ja zawsze rozmyślam jakbym ja się czuła jakby mi ktoś na siłę coś chciał w takich momentach. Wiadomo są sytuacje gdzie trzeba na siłę dziecko zmusić. Dla bezpieczeństwa czy zdrowia. Ale w takim intymnym moemncie jak robienie kupy, no nie.. to jakbyś Ty weszła do toalety tesciowej w trakcie i powiedziała, marsz do drugiej łazienki w tej nie bedziesz robic i już ..

Aaa no tak kaktusiki Twoje. Kurcze ja raz zabiłam kaktusa 🤦🏻‍♀️

Moja teściowa nie ma skrupułów i potrafiłaby wejść do łazienki 😤
    Ja też zabiłam pięknego kaktusa grusona- fotel teściowej. Prawie pełnoletni był 🙆. I jak mnie zaatakował jak byłam w ciąży i bólu mi narobił ( nie, nie łapałam go jak spadał tylko odskoczylam) tak zmienił lokum i tam zapomniany padł. A to był prezent na 18-tke i tak mi go szkoda, piękny był.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, urodziłam dziś 12.35 :) Zosia śliczna, wazy 2.950. Właśnie wisi na piersi, wiec mam czas dać znać :) Poród indukowany i dość szybki, poszłam na porodówkę pod oksytocynę jakoś chwile przed 10, 10.50 odeszły mi wody i 12.35 Zosia już była ❤️

Tiril, Kropka6 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści ❤️ czyli nie przebijali, tylko samo po oksytocynie już poszło. No i super. Teraz niech nabiera wagi malutka i wracaj do swoich stęsknionych domowników 😀
    Bardzo się cieszymy, że już po! Gratulacje !

Gusia_ lubi tę wiadomość

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dziewczyny, urodziłam dziś 12.35 :) Zosia śliczna, wazy 2.950. Właśnie wisi na piersi, wiec mam czas dać znać :) Poród indukowany i dość szybki, poszłam na porodówkę pod oksytocynę jakoś chwile przed 10, 10.50 odeszły mi wody i 12.35 Zosia już była ❤️

Gratuluję! I zdrówka życzę.

Gusia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje! 🥰 Wracajcie szybciutko do domku 😉

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam na badaniach i zemdlałam 🤦🏻‍♀️

Ale mało tego zemdlałam przed badaniem. Bo to jest przychodnia NFZ do której należę (filia) tutaj u mnie na wsi. A lekarza mam prywatnego w mieście, i zawsze robiłam badania w tej przychodni prywatnej. I teraz stwierdziłam co mam płacić tam i jeździć specjalnie. Jak mogę tutaj komercyjnie. I Pani te badania rejestrowała chyba z 20 minut i tak stałam w tym okienku. I nagle bum. Czarno, mokro od potu. I ledwo zdążyłam usiąść na krześle. W sumie to sie osunełam. Tam mnie jakas pacjentka na glukozę cuci, pielegniarka wybiegła z gabinetu w popłochu 🫣 chyba sensacji narobiłam w tej przychodni. I teraz pół wsi zaraz będzie wiedzieć 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 09:24

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jedyna, Kropka! To żeś zrobiła akcję 😬 no to teraz na pewno ploty pójdą po wsi.
    A tak w ogóle to powiem Ci że ładnie Cię ta ciąża wzięła. W sensie objawy. Jak nie mdłości, zmęczenie to jeszcze Cię ścięło 🙈 uważaj na siebie dziewczyno 😘

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciążę nie oszczędzają. Ale i tak jest lepiej niż z Marceliną. Smieje się, że ciąża masakra ale poród to już bajka 🤣 bo praktycznie poród przespałam 😀 3 godziny rodziłam z czego godzina to parte i wtedy nie spałam już 😀 a tak o 4 rano położyli mnie na sali. O 5 dostałam gaz, bo skurcze sie pojawiły i tak sobie spałam do 7, raz na jakis czas wdychając gaz przy mocniejszym skurczu jak mnie wybudził. O 7 przyszła nowa położna a ona mówi, że ja juz rodze. Że tu juz parte są. A ja słucham ja śpię 🤣 no to proszę sie obudzić i dzwonimy do męża. I godzinka i po sprawie 🫣
    A dziś pielęgniarka w przychodni do mnie o to chyba będzie chłopiec jak takie akcje są 😀

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to faktycznie akcja była. Przynajmniej w odpowiednim miejscu. A chcieli cię później samą wypuścić?

Ja z kolei ciśnienie sobie podniosłam, ścięłam się z panią przez telefon. Rezygnujemy z zajęć SI, jedne zajęcia mamy do odrobienia, są opłacone a ta pani mi mówi że jeszcze muszę za nie dopłacić 😡 bo nie chciałam wcześniej ich odrobić jak ona mi proponowała a teraz jest nowy miesiąc i grafik jej psuje 🤦 i za każde zajęcia na których w tym miesiącu nie będę mam zapłacić dodatkowo 20 zł. Masło maślane, mam płacić za coś co mam już opłacone i za coś z czego nie będę korzystać bo jest problem z grafikiem? No ludu, przecież można komuś przełożyć zajęcia, przesunąć godziny albo zrobić terapeutce przerwę której nie ma przez cały dzień. Za tyle kasy co u nich zostawiłam to nie powinno robić problemów. Z 10 min. się kłóciłam aż ona odpuściła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia gratulacje🎉 trzymajcie się zdrowo 🤗

Kropka no to rzeczywiście miałaś akcję

Ja właśnie wrocilam z małym z badań. Ale go wymęczyli. Krwi nie chcieli pobrac z palca bo jest większe ryzyko skrzepu. Na szczęście tylko raz się wkuła, ale co go trzeba było trzymać - masakra. A jeszcze winda do 14 u mnie działa i musiałam z tym dzieckiem na 6 piętro się jakoś wtarabanić

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak ale dalej gorączkuje? Bo wydaje mi się, że pisałaś że przestał. Wiem, że to masakra jest pobieranie krwi u dzieci, ale jednak dla jego dobra lekarz chce znaleźć przyczynę.

Iza, to na chlopski rozum wiadomo, że nie powinnaś płacić. A że nowy grafik i miesiąc to jej nic do tego 🤦🏻‍♀️ naciągacze.. masakra.. może myślała, że jak tak powiesz to odpuścić te co macie do odrobienia i będą mieć spokój.

No nie chceli wypuścić, mąż musiał przyjechac po mnie 😀

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę na spotkanie z wychowawcą Zuzi- tak dla formalności pokaże się w szkole jak nie byłam na ostatnim zebraniu. I biedny chlopina jak i on będzie się czegoś czepiał bo nabuzowana jestem.

Kropka też bym cię samej nie wypuściła z przychodni.

Piszczak dobrze że udało się pobrać tą krew. Swego czasu Oli było łatwiej pobrać niż dużej rozumnej Zuzi 🤔.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Nie wiem, czy jutro wyjdziemy, bo mała trochę żółknie i wyczuwam, ze zostaniemy pod lampą, ale już jeden dzień w to czy w to po tym ponad tygodniu w szpitalu to mi nie robi różnicy…

Iza jakaś nienormalna ta babka 🤯 chyba tez bym zrezygnowala…

Kropka, a Ty na siebie uważaj! Oby jak najmniej takich przygod, choć wiem o co chodzi, ja w każdej ciąży tez po 2 razy zemdlałam… Taki urok tego stanu :/

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna nienormalna, szefowa poradni, bo zajęcia mamy z inną panią. kobieta zmieniła moje podejście do ich placówki i raczej z ich pomocy więcej nie skorzystam. Sama sobie babka problemy robi. To powinno być tak że jak płacę za zajęcia z góry i któreś odwołam bo np.dziecko chore to nie odrabiać tylko za kolejny miesiąc zapłacić mniej o te 1 zajęcia i nie było by problemu.

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje z dziećmi, ale moja koleżanka fizjo pracuje i to na NFZ i normalnie jak dziecka nie ma,bo chore, to odrabiają w innym terminie i nie przepada, nawet jak to inny miesiąc (turnus), bo nfz za to i tak zapłacił. Także jak na Nfz rehabilitacja dzieci sie tak odbywa. To w prywatnym gabinecie tym bardziej powinno być na przeciw klientom a nie przeciwko, żeby sie nachapać kasy.

Gusia. No tak.. teraz jeden dzień to i tak bez różnicy, a lepiej żeby mała była w 100 % do wypisu.

Ogólnie dużo odpoczywam i leżę. Ale wiecie jakos sie nie spodziewałam tego, po powrocie to spalam i spałam.

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj na kontrole idziemy. Wyniki ogólnie super. Leukocyty w krwi ok, mocz ok, crp 3. Jedynie to hemoglobina w dolnej granicy i hematokryt za nisko. Ale zobaczymy co lekarz powie. Muszę jeszcze z nim skonsultować nogę małego. Zaczęły mu się robić takie suche placki na łydce. Jak posmaruje maścią z antybiotykiem to znika. Zwykle nawilżanie nie pomaga. I to tylko jedna i ta sama noga. Jak nie smaruje to się to powiększa. Ciągle cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak czyli antybiotyk pomógł. A hemoglobina- pewnie dostaniecie żelazo do suplementacji.

Kropka najwidoczniej trafiłam tam gdzie chcą się kasy nachlapac.
    Dobrze że dużo odpoczywasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak te suche placki to może objaw alergii? Albo AZS. Oby nie

‹‹ 2778 2779 2780 2781 2782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ