X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa w takim razie zrób tak jak piszesz i zobaczysz reakcje

Ja wlasnie zobaczyłam,ze znajoma z ktora sie prawie codziennie mijam jest juz w dosc wysokiej ciąży... Ehhhh... Oczywiście humorek juz nie taki jak miałam..

U mnie koniec @

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poszłam po rozum do głowy. Zrobiłam dziś rano test, doczekałam ile trzeba tj. 5 minut - wynik negatywny wiec wyrzuciłam to do kosza i tyle. Betę sobie odpuszczam. @ ma przyjść w niedziele, jeśli nie przyjdzie, towowczas się zdecyduję, ale wiem, że przyjdzie, więc nawet się nie nastawiam ;)

No i tak bywa - uda się nam wszystkim kolejnym razem ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, a u mnie w niedziele będzie początek. Ja zobaczyłam na Facebooku, że moja koleżanka ma brzuszek - już kolejna - to tez jakiś tak zerkam na te zdjęcia z zazdrością ;-( ale i na nas przyjdzie czas ;-) dziś mój mąż wraca z Holandii, nie mogę się doczekać 15:00!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie wytrzymałam i zrobiłam test bobo test i pepino - za jednym sikaniem.. Więc może wyszedł cień cienia. Po 10 min na bobo test jest kreska jasna no ale teoretycznie wynik niewazny. Na pepino teście może cień cienia albo wyobraźnia :-)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koleżanka już zaraz rodzi... strasznie jej zazdroszczę,że będzie miała takie małe bobo w domu...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na moim dzisiejszym po 10 minutach ponad tez zobaczyłam drugą, ale była tez trzecia i czwarta wiec to mnie pozbyło złudzeń Haha ;D

Sylwia, to może Ty zrob betę?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta w poniedziałek jeśli już.
    Kupie sobie test na jutro jeszcze.... no zobacze. Dzisiaj 31dc i 12dpo. Brzuch muli jak na @. Jeszcze kilka dni :-)

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe co piszecie. Wydawalo mi sie ze cien cienia to tez juz pozytyw

LASKA
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska a gdzie Twój suwaczek?! no wklej sobie jakiś ładny :-)
    Sylwia na fotce coś będzie widać żebyśmy mogły popodziwiać?! Gabriele a Ty masz jeszcze trochę czasu do @ :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja niedawno u koleżanki miałam takie małe bobo na rękach... no słodziak po prostu, rozpłynęłam się totalnie :-) ten mój to już taki duży chłopak!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co byście zrobimy na moim miejscu, bo kiedyś trochę dla żartu za 80zl kupiłam test płodności dla mężczyzn i wyszedł negatywnie. No, ale poczytałam, ze z tymi testami nie zawsze warto się sugerować i jakoś o tym zapomniałam. A teraz myśle, czy może lepiej wysłać mojego na badanie i sprawdzić...?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja już zapomniałam jak się takie malutkie trzyma...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela ja bym wolała pójsc na profesjonalne badanie dla mężczyzn. Chyba szkoda kasy. A jeszcze jak nie sa super wiarygodne to poz co sie stresować. Masz jedno dziecko więc partner jest płodny.
    Jak się wkleja zdjęcia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak do końca, ze skoro raz miał nasienie lepsze i udało się zapłodnienie to teraz też jest wszystko super i tak jak było ;-)
    Dodatkowo w międzyczasie wyszła mu jedna dosyć niesympatyczna choroba, nie mam pojęcia, czy ona wpływa na takie rzeczy czy tez nie ... a tamto faktycznie było dla żartu, bo sam powiedział,'żebym zamówiła, bo by sobie sprawdził.
    Wpisz w Google "hosting zdjęc" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela ja wolałabym profesjonalnie przebadać męża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez wolę, dlatego taką możliwość przewiduję, ale dam nam jeszcze jeden / dwa cykle czasu ;)

Ja korzystam ze strony: www.fotosik.pl i w opcjach wybierasz tam "fora internetowe" jak już wgrasz i tu wklejasz link ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela - @ jeszcze nie przyszła więc wiesz..... teraz celowaliście w owulacje czy nie? Masz potwierdzona owulację? Jesli tak i w tym cyklu nie wyjdzie to ja bym od razu udała sie gdzieć na badania. To zawsze chwile zajmuje, a po co czekac i próbować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ogólnie ❤️ było dużo, wiec ciężko było nie wycelować ;-P byłam u ginekologa przed owulacją, stwierdził, że pęcherzyk rośnie prawidłowo wiec owulacja najprawdopodobniej się odbędzie, wiec zakładam, że była ;)
    Może masz rację, że powinnam go wysłać już po ewentualnym niepowodzeniu w tym cyklu. Za pierwszym razem zajęło nam to 7cykli, później staraliśmy się 3 miesiące - nie wyszło i odpuściliśmy na moment, teraz 2 cykl. Czyli może faktycznie coś tam jest nie tak. Mąż wroci z termometrem dziś, jutro zmierzę temperaturę, jeśli będzie spory spadek od ostatniego pomiaru to nie będzie nawet złudzeń.

Eh... kiedyś, jak byłam młodsza to mi się wydawało, że żeby zrobić dziecko to wystarczy kropelka nasienia w obojętnie jakim dniu cyklu i już gotowe a to Kurcze takie trudne ;(

Sylwia, czekamy na zdjęcia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdjęcia wrzuce jutro. nie chce na razie zapeszac ani się cieszyc bo póxniej beę mocno przezywała. Rano zrobie test i zobaczymy. Kupiłam dzisiaj pink test i bobo test :-)

Dobrze żebys ty także się przebadała. Myslę że na początek podstawowe badania hormonale żeby wiedziec czy cos jest nie tak a potem ewentulanie rozszerzać.

Powiem ci że wcesniej moja wiedza na temat płodności był marna tzn dopiero dowiedziałam się czegoś na naukach przedslubnych i dalej rozwijałam sama temat. Tak jak ty myślałam ze wystarczy bez zabezpieczenia.... ehhh i dziwic się, że małolaty zachodza w ciażę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz podpowiedzieć, jakie badania hormonalne warto sobie wykonać? Bo szczerze nie mam na ten temat pojęcia. Co i w jakim dniu cyklu, bo to chyba tez ma znaczenie? Będę wdzięczna za każda podpowiedź ;-)

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ