X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na ile przed @ zmienia siępolozenie szyjki? Zaobserwowalyscie u siebie? ;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dalam spokoj z badaniem szyjki. Bo raz miałam juz po owu nisko a innym razem dopiero w dzień @ ... Wiec nie bede się juz zaglebiac

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) przyłączam się do wątku. Pewnie nie dam rady przeczytać wszystkiego wstecz, ale zawsze raźniej w grupie :) Będę podczytywać ,trzymać kciuki i jak znajdę chwilę to i coś napiszę czasem ;)

Poprzednim razem ovufriend przyniosło nam nasze Szczęście, teraz ma 2,5 roku <3 Zawsze chcieliśmy niewielkie różnice między dziećmi, a tu niestety Młoda coraz starsza a rodzeństwa jakoś nie ma. Coraz ciężej poradzić sobie z tą świadomością, może jakoś na forum uda mi się rozładować emocje.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Magdalenna :) na jakim etapie w cyklu jesteś ? Przed owu czy po ? :) dobrze widze,ze starcie sie juz ok 1,5 roku ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna witaj :)

Gabriela ja tez szyjki nie badam, bo wypchnelam 4kg syna i normalnie nie umiem. Blizny i cuda i wogle cholera wie ;)

Adele dzaialamy powoli he? ;) U mnie juz 8dc, za tydzien bedzie po wszystkim i znowu czekanie pfffff.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej więcej ;) na początku po prostu przestaliśmy się zabezpieczać i "hulaj dusza, piekła nie ma". A takich konkretnych, regularnych starań to dopiero ok. rok.
    Teraz czekam na testowanie, ale zobaczę jak będzie wyglądać temperatura. Bo ostatnio były dwa dni spadku, jak urośnie to pewnie niedługo zatestuję, jak nie to czekam spokojnie na @ i w czerwcu ruszamy z diagnostyką.

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bardzo potrafię wyczuć szyjki. Jak mam okres to jest faktycznie nisko ale kiedy się zmienia to nie wiem. Teraz mam wrażenie że jest średnio wysoko. W pierwszej ciąży miałam na początku tak wysoko że ledwo sięgała teraz bez problemu. Generalnie nie traktuje szyjki jako wskaźnik czegokolwiek. Część Magdalena.
    Rano znowu testuje u może będzie widać już kruche
    Właśnie dopadła mnie zwątpienie czy napewno dam radę z dwójka dzieci. Dzisiaj w pracy myślałam że nie wybierze tak brzuch ciągnął. Jak wróciłam to nie miałam sił na zabawę z synkiem. Jeszcze w pracy u męża się komplikuje ehhhh. A wydawało mi się że to dobry moment już teraz sama mam watpliwosci

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    Dziewczyny, na ile przed @ zmienia siępolozenie szyjki? Zaobserwowalyscie u siebie? ;)
    Powiem Ci tak...przed porodem dokładnie wiedzialam kiedy jest otwarta kiedy zamknieta i pamietam ze jak mial byc okres to otwierala sie okolo 3 dni przed. po porodzie mialam wrazenie ze caly czas jest otwarta i na początku cyklu i w polowie i na koncu ale teraz na 100% jest zamknięta bo czuje jakby sie tak na maxa zeszła i mam wrazenie ze jest taka jak przed porodem

LASKA
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nooo u mnie dzis 5dc wiec mnie wyprzedziłaś hehe za 1,5 tyg jakoś owu pewnie u mnie będzie

Magdalenna u mnie podobnie przez ok pól roku na luzie a z rok juz konkretne starania. My w tym miesiącu z mężem podjęliśmy pierwsze kroki czyli badanie nasienia i ogólnie wizyta u lekarza ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie po porodzie tez nie do końca wiem, kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta, wiec chyba dam sobie spokój z badaniem jej, bo będę tam grzebać a i tak nic z tego nie wyniknie.
    U mnie niestety spadek temperatury, dosyć wysoki wiec czekam cierpliwie na @ ;(
    Nie wiem o co chodziło moim testom ostatnio, ale wychodzę z założenia, ze chyba zrezygnuję z testów i będę robić wyłącznie betę - finansowo wyjdzie na to samo, a chociaż pewności trochę większa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Magda, życzę Ci powodzenia w staraniach! ❤️

Kat, Adele - działajcie, działajcie, żeby trochę rozbudzić żołnierzyki! ;-* bo takie przeczekanie staruchy tez nie są najlepsze Hahah ;-P

• Domis Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szyjka zmienia sie dzień przed @ a czasem już @ mi sie zaczyna a szyjka nie zmieniona i dopiero nast dnia sie zmienia, także różnie... dla mnie to nie był wyznacznik ciąży ;)

Ja po pierwszym podglądzie, mamy 8 pęcherzyków ale pół jeszcze mała i ciągniemy dalej stymulację. W środę prawdopodobnie punkcją

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis, nie pozostaje nic innego, jak życzyć powodzenia! ;)

Mój detektor, mimo spadku z temperatury z 36,8 na 36,65 dał mi +4 punktu, hahaha, nie wiem za co. Bardziej by pasowały -4 ;D

• majamia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis - powodzenia! Niech rosna pecherzyki!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele - zapewne za wrażliwe piersi te punkty.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś tego nie zaznaczyłam (chyba) ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fakt, to miało być na wczoraj. Muszę przestawić, dzięki Majamia ;-)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis nie korcilo mnie zeby dzwonić wczesniej po wyniki bo powiedzial,ze dopiero w pn-wt będą ;) a,ze robiliśmy je u androloga i to bezpośrednio do niego dzwonie po wynik to by mnie uznal za jakas nienormalna hehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać jaka była reakcja.

Witamy nową staraczke. Życzę powodzenia.
    Gabriela - robienie bety jest na pewno wiarygodniejsze niż testy. Ewentualnie czekaj na dzień @ lub po i wtedy testuj ;)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, zdecydowanie cierpliwość jest cnotą a mi jej brakuje, myślę, że ten czas starań to dobry okres, żeby ją podszkolić ;)

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ