X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bardzo jestem w stanie bo nie miałam tego problemu. Kiedys robiłam bo miałam podejrzenie pcos - zrobiłam milion badań hormonalnych i nie tylko ale to było jakie 7-8 lat temu i nie pamietam już. Najlepiej jakbys poszła do gina jak dostaniesz okres i żeby ci dał liste co i kiedy. A forum też były watki o tym co i kiedy sie robi

• LASKA Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Laska a gdzie Twój suwaczek?! no wklej sobie jakiś ładny :-)
    Sylwia na fotce coś będzie widać żebyśmy mogły popodziwiać?! Gabriele a Ty masz jeszcze trochę czasu do @ :-)
    A ja tam nie wiem jak ustawić takie rzeczy. Zresztą bede sie orientowac jak bede po wizycie dopiero.

LASKA
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 7dpo
    Prolaktyna 3-5dc
    Tsh,ft3,ft4 obojętnie w jakim dniu

Luci co u Ciebie ?

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Adele! ;-*

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj za oknem szaro i ponuro:)
    Pada deszcz...

U mmnie 25 dzien cyklu, czekam na @.
    Gabriele to czekamy na okres..

Sylvia tez mam podejrzenie pcos i zrobilam mase badan...

Jangwa ja bym sie bala oddac mu piersionek...choc to najbardziej pouczajace posuniecie.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka - dla mnie na razie jedyna słuszna decyzja. Może się zastanowi poważnie czego chce od życia.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie brzuch ciągnie (uczucie takie jak w zaawansowanej ciazy jak za duzo chodzilam). masakra. Ledwo siedze w robocie. najchetniej bym sie położyła

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grzeje mega słoneczko :D

Jangwa trzymam kciuki żeby ulozylo sie po Twojej myśli :*

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - postawisz wszystko na jedna kartę - albo wóz albo przewóz. Ale jeśli ma się Ciebie trzymać na siłę, albo Ty cierpieć u jego boku to może lepiej, żeby dać sobie szanse na szczęście - z nim albo z kimś innym. Nie wiemy, jakie są nam pisane losy. Głowa do góry, jakby nie było będzie dobrze ! ;-*

Linka, no niestety czekamy ;( ale kolejny cykl jest nasz, prawda? ;)

Dzwoniłam do mojego ginekologa, wsZystjie terminy na maj już zajęte a prywatnie iść nie chcę znów.
    Mam myśl, żeby zrobić prywatnie te badania, o których napisała Adele i już z wynikami iść w czerwcu, żeby ewentualnie zacząć działać. Tylko ciekawe, ile by mnie wyniosły te badania na własną kieszeń

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia. Myśle, że mimo bólu to dobry objaw ;-)

Adele, u nas tez słoneczko. Za godzine mąż przyjedzie, dam mu obiadek i lecimy ja płac zabaw bo szkoda taki dzień marnować na siedzenie w domu!;)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za te badania co napisałam dalabym jakos troche ponad 100zl. Na nfz nie wiem czy dają ot tak skierowanie na progesteron i prolaktyne bo na hormony tarczycy dostałam ale miałam podejrzenie nadczynności wiec pewnie dlatego

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porozmawiam z mężem, pewnie się zgodzi na takie badania, wiec wykonam, bo zanim się doczekam na wizytę w czerwcu i potem na jakaś kolejną to minie rok ;P prolaktyna, TSH FT3 i FT4 zrobie jak dostanę @. Za jednym zamachem. Ja kiedyś TSH robiłam ale to już ze 4 lata temu, wiec nieaktualne ;(

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze musze zrobic na pewno progesteron. Ale poczekam na wizytę u tego lekarza co bedzie nas prowadził zobaczę co on powie. Ustalilam wizytę specjalnie ok owulki żeby mi tez podgląd zrobil :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa moze i slusznie masz racje. oczywiscie ci kibicuje.Wiem ze to nie jest latwe co teraz przechodzisz.Ale mam nadzieje ze jeszcze ci sie wszystko ulozy.

Gabriele tak nastepny cykl jest nasz :D :)

Mnie tez cos brzuch tak ciagnie i pobolewa.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie @ do was jeszcze nie przyszła :-D

no mam nadzieje ze dobry objaw - tylko ledwo siedze przed komputerem :-/ a jeszcze dobre 2h

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - będzie zielono ;)

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Zobaczymy. Wraca 26.05 wieczorem i chce mu wtedy oddać. Najgorsze,że na drugi dzień idziemy na wesele :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwalepiej tego nie zostawiac na później bo ty bedziesz sie meczyc. Ale też nie możesz zaczac go atakaowac jak tylko wejdzie do domu. Na spokojnie. I pomysl koniecznie co ty mozesz zmienić.....nie zrzucaj na niego wszytskiego.

O rozstaniu czesto łatwo sie mówi. mam taki przykład. Rodzina prawie patlogia. One bez pracy albo na czarno, pije, i zdarzyło sie ze uderzył żonę. Ona bez pracy, z dzieckiem z problemami ogonie ciezo. Cała rodzina, wszyscy znajomi namawiali ja żeby go rzuciła bo nie warto itp. Ale ona , byc może ze strachu, a byc może faktucznie go kocha dała mu szansę (chociaz nie mieszkali ze sobą) - on musiał chyba siegnac dna w między czasie bo teraz sa ze sobą. Nie jest super ale jest lepiej. oboje znaleźli jakies tam prace. Na poczatek ok. I zobaczymy. Ale chyba warto walczyc jesli czujesz taka potrezbe.

Co prawda oni po slubie ty przed ale myslę, że warto. Jak wg ciebie zrobisz wszystko co w twojej mocy to wtedy mozesz ewentualnie odejść - to mozna zrobic zawsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sory za pisownie ale pisze ukradkiem. :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe.. Gabriela, ty to nas tu chyba troszkę kokietujesz, co? No skoro każdy jeden test pokazała jakąś tam kreskę to ja bym nie miała złudzeń. Mnie nawet po czasie nie wyszła nigdy druga kreska, jeśli nie byłam w ciąży. No i to chyba w ogóle rzadkość, że w przypadku negatyw po 10 min czy dłużej pojawia się druga kreska. Zrób lepiej ta betę jutro.. Albo i nie.. Bo wg mnie @ i nie tak nie przyjdzie do ciebie.
    Ja z kolei dzisiaj też troszkę się zmartwilam, bo tempa trochę spadła i brzucho zaczął boleć. Zobaczymy.. Jeszcze 2 3 dni do @

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, gdzież bym śmiała was kokietować?;-)
    Jutro rano zmierzę temperaturę, zrobię test i zobaczymy, ale cudów nie oczekuję - naprawdę;)
    W niedzielę mam dostać @, góra w poniedziałek. Kupiłam już zapas podpasek i tabletek przeciwbólowych ale bardzo się ucieszę, jeśli bie będę musiała ich używać. Ale szczerze myślę i czuję, że będę sie starać kolejny cykl.
    Życzę Ci, żeby spadek był jednorazowy a ból brzucha oznaczał coś dobrego ;)

Rozmawiałam z moim o badaniach - na moje oczywiście wyraził zgodę, a jak powiedziałam,'że jego nasienie tez pójdzie pod mikroskop to się głupio zaśmiał i uciekł ;-P

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ