X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku... jak tak czytam o Waszych porodach, to az mi slabo. U mnie w pierwszej ciazy sie zaczely saczyc wody. Pojechalam sprawdzic i zostalama. O 17 przyjecie na oddzial, o 19 lewatywa, o 20 porodowka, a o 23 tulilam Maluszka. Z drugim po terminie jezdzilam na ktg do szpitala. Zrezygnowana w Wielki Czwartek przyjechalam, polozna, ze jeszcze nie bede lezec, tylko w sobote. Zaprosila na badanie i 'o, mamy 3-4cm, bedzie pani rodzic'. Ucieszylam sie :P przyjecie o 17, zaraz lewatywa - chyba o 18. O 19 porodowka. W miedzy czasie wody odeszly, ja zero skurczy zeby czuc, 7cm rozwarcia, poszlam pod prysznic, o 20, o 20:15 przybyly skurcze :P wrocilam na porodowke, poskakalam na pilce, pogadalam ze stazystka, a o 20:50 Młodszy na brzuchu wyladowal. Akrobata. Z wezlem na pepowinie i owoniety pepowina wokol szyi. Z porodu tylko pamietam wlasnie polozna, jak zlapala go i powiedziala powaznym tonem: czy wy to widzicie? Zestresowala mnie, ale na szczescie pepowina dluga byla i w ogole nie byl podduszony.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do picia to ja niestety bardzo mało piję, bo mam taki problem ,że mi się praktycznie w ciągu dnia pić nie chce. Jak sobie przypomnę to się napiję, ale żeby pić dużo to nie ;/

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile kobiet tyle historii!!! :)
    Ja do szpitala trafiłam ze słabymi skurczami i rozwarciem. Wszystko szło pięknie do przodu, aż do momentu odejścia wód i mega silnych skurczów - okazało się, że tętno synowi spada i na szybko CC mi wykonywali.

Ile kobiet tyle historii. Wiadomo każda z nas doświadczyła nieziemskich emocji, bólu ale także i radości. :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wywolywany po terminie. Test oxy nic nie nie podziałal. Na deugi dzień z rana balonik foleya no i pod wieczór zaczęłam mieć skurcze. Oczywiście zjadłam kabanosy a potem po oxy nimi rzygałam. Haha. Biedny mój trzymał mi miskę. Położną miałam super. Po około 4 h dostałam znieczulenie a po kolejnych dwóch już mała na świecie. Miałam przebijane ten worek aby wody plodowe wypuścić i oczywiście zielone. A lekarka zanim na porodowke mnie wysłała to sapala czy nie wytrzymam do rana ,czy muszę na jej dyżurze rodzic.

Ale poród wspominam dobrze :) I od razu chciałam być w ciąży ;).
    Gorzej było na poporodowej. Ile pielęgniarek tyle "rad" . Mała z wagi mi leciała to dopiero na 4 dobe byłam w domu z nią. A jeszcze zimą a mama kurtki zapomniała wziąć haha. Dobrze że śniegu nie było a w miarę ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 14:54

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije duzo wody w ciagu dnia i nie wiem czy to właśnie to jest zasługą,ze mnie zalewa juz praktycznie po @ i dlugo mam dni plodne oraz bardzo rozciagliwy śluz bo nic nie biorę. Albo juz taki moj organizm. Choc przed ciaza bardzo malo pilam i dni plodne tez byly ladnie widoczne choc krócej niż teraz

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj porod byl dosc dziwny. W sumie trafilam z lekkim stawianiem brzucha. Tata mnie zawiozl i tak lezalam. Zaczely mi sie pozniej rece pocic strasznie. Okazslo sie ze mialam cisnienie 175/80. Szybko mnie wzieli na kroplowke a pozniej na sale porodowa. Trafilam do specjalnej z pilka i wanna :D dobrze bo znajoma polozna akurat byla na zmianie i o mnie zadbala. Dala mo zastrzyk, lewatywe, oxy ale skurcze nalutkie i 4cm. Pozniej robil mi masaz na skurczach i myslalam ze udusze albo skopie. W koncu pekbal pecherz a wody sie laly strasznie po calej sali. Nie nadarzaly wycierac. Maz orzyjechal ale i tak wrocil bo musialam czekac do rana na ordynatora a wody odeszly po 1... Pozniej wzieli mnie na cc bo sie maly zaklinowal pod miednica. No i zaczelo sie. Trzy igly wbijali ale nie udalo im sie wbic do kregoslupa. Pozniej dali mi znieczulenie ogolne. Podpieli pod respirator i uspali. Ale najgirsze to to ze odzyslalam swiadomosc jak juz operowali!!! Nie potrafilam sie ruszyc, nic nie umialam zrobic. Czulam jak mi malwgo wyciagali i zaczelam plakac najzwyczajnie. W tedy anestezjolog zauwazyl ze cos sie dzieje. Uslyszalam tylko: chyba nam sie pacjentka wybudza i dali kolejny usypiacz... Pozniej obudzilam sie jak mnie wywozili i plakalam gdzie jest moje dziecko i tak padlam znowu. Obudzilam sie jak rodzina przyjechala a jak pojechali to spalam do nastepnego dnia bite 24godz... I boje sie powtorki z rozrywki...

Ale dzisiaj kupilam sobie kwas foliowy :) konczy mi sie @, dzis widze ze chyba ostatni dzien mam i dzialamy. Wymylam sobie w koncu kafelki w kuchni i w ogole wysprzatalam cale mieszkanie zeby jutro miec wszystko gotowe przed wyjsciem do pracy. Teraz ide glowe myc i na drzemke bo o 18:45 z synem jade na wazny sparing :) bedzie gral na prawdziwym stadionie przed meczem :)

• Tanda Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi12 wrote:
    Sylwia to tez sie biedna nacierpialas
    Mnie od razu powiedzieli ze porod wywolywany boli bardziej jak porod ktory sie sam zaczyna i boli 3 razy mocniej szok

Zgadzam się z tym.
    Jak mi wody odeszły to dostałam skurczy, na ktg pisały się silne a ja ich prawie nie czułam. Ale rozwarcie nie postępowało, więc dali mi oxy. To po niej miałam takie jazdy, że mdlałam. Na ktg skurcze o podobnej sile co na IP, a bolało nieziemsko.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam porównania. Ale na ktg u mnie skurcze się nie pisały duże, ale bolało mega. A raczej mam duży próg bólu.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam Pink testa.
    Negatywny przyszlam za 10 minut jest cien cienia ale moze mi sie wydaje.
    Najlepiej zrobic z porannego moczu,a ja zrobilam wieczorem.

Albo pojde na bete albo jutro powtorze, Co radzicie???
    2 dni mi sie spoznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 18:40

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj... podobnie miała Sylwia i jest w ciąży. Zrob bete, wynik będzie tego samego dnia i w 100% pewny ;)

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia w ktorym dniu cyklu robilas?:)

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dostałam okres w sobotę, a dziś już koniec... zwykle krwawię 6 dni a tu 4 i koniec. Myślicie, że Inofem mógł tak zadziałać? i czy to powód do zmartwień, czy niekoniecznie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 19:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mało tego... mam śluz rozciągliwy jak płodny :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia robiła zaraz w okolicach spodziewanej @ z tego, co pamiętam.

• Linka18 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele ja tez mam rozciagliwy, dziwny taki a mleczny.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja już jestem teoratycznie po @. Zwykle mam 6. dni a teraz 4. Myślę, że to Inofem działa ale nie wiem czy to dobrze, czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba owulka mi się mocno przesunie w czasie, czytałam, że tak bywa i powinnam z mężem zacząć działać, skoro mam symptomy owulacji... a dziś rano się zdziwiłam, że mi pierwszy pomiar wyszedł 36,46 a miałam ok. 36,36...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka idź na betę. Nie ma co stresować się testami.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monia8729 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny pomożecie z moją temp czy ona dobrze się ma jak to jest z owulacją kiedy skok a kiedy spadek pozdrawiam :)

dc3875d7e0903ae581401038d6aadca3.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam w dniu okresu i dzoen pozniej i wyszly negatywne tzn coen coenia pojawol sie po uplywie 15min. To byl 30dci 31dc ale mialam pozna owu bo w 20dc. Porem zrobilam test w 14dc i wyszla blada krecha

‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ