X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela to dzialaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No monia powiem ci ze wykres nielatwy w interpretacji. Jak dla mnie to owu nie bylo. Oqyu masz wtedy kiedy masz wyrazny skok temperatur i te wyzsze temperatury utrzymuja sie przez dluzszy czas a nie göry i doliny. Robilac testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało prawdopodobne, żeby w 4dc szykowała suę już powoli owu, CHOCIAŻ nigdy nie wiadomo. Dziś sue pokłóciłam z moim chłopem wiec nic nie będzie z tęgi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pomiarow uzywalam termometru owulacyjnego klasycznego tzn nie elektroniczny. Przy elektronicznym mialam takie skoki. Ten klasyczny jest mniej czuly tzn nie ma znaczenia czy dorkniesz sluzowke czy nie. Przy elektronicznym wystarczy ze dirkniesz blony sluzowej i juz masz inna temp

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ten cykl bedzie krotki? Ja tez sie poklocilam

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela mi sie często dni plodne zaczynają od 5dc i zawsze mam nadzieje,ze owu wtedy bedzie szybciej a tu dupa i dni sie ciągną z 10dni a owu zawsze 15-17dc. A kiedys tak nie miałam żeby tak szybko się zaczynaly

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, temperatura moja nie wskazuje na owu, a sluz jak jest to niech sobie jest, bardziej mnie zastanawia, że krwawienie mi się skróciło z 6 do 4 dni.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela to tylko się cieszyć hehe no wiadomo,ze teraz temp na owu nie wskazuje ;) jeszcze pewnie z tydzień czekania ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda może tak być że masz objawy owulacji czyli śluz ból jajnika na wykresie ovu zaznaczona czerwoną kreską owulacje a owulacji nie ma. Ja tak miałam chodziłam na monitoring wiec na 100 % tak się zdarza.

Chabasse a może pomyśl najpierw o insimminacji po co od razu iść na invitro ?

ja już też nie raz miałam chwile załamania ale mąż mi powiedział że najpierw trzeba wykorzystac inne mozliwości leczenia.

Leczysz się teraz ? Bierzesz jakies leki ? Czy naturalnie masz ovulacje ?

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 08:34

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • majamia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Gabriela mi sie często dni plodne zaczynają od 5dc i zawsze mam nadzieje,ze owu wtedy bedzie szybciej a tu dupa i dni sie ciągną z 10dni a owu zawsze 15-17dc. A kiedys tak nie miałam żeby tak szybko się zaczynaly
    I pol cyklu z wkladkami trzeba smigac... chociaz ja caly cykl chodze... bo nie mam dni 'suchych'.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tam cieszę, coś się w organizmie dzieje nowego, mam nadzieję, że dobrego tak więc tylko czekać na dalsze pozytywne skutki tych działań ;) @mi się skończyła i faktycznie mam bardziej wilgotno, niż zazwyczaj bo zawsze miałam zaraz po dni suche.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela ja tez kiedys mialam @ 6-7 dni, teraz nagle 3-4 i juz :) A najwczesniej owu mi sie przyplatala w 9dc raz ;) I nie wiesz nigdy, cholera no! :D
    A u mnie wczoraj pozytywny test owu a dzisiaj jajnik napinkala, wiec tego :) O dziwo prawy, bo zazwyczaj boli z lewej strony, jakis mam taki ambitny haha

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah, ja tam się gniewać nie będę jak mi się krwawienie skróci, to żaden powod do zmartwień ;-P
    Kurcze, wlasnie sobie zdałam sprawę, że dziś miałam iść sprawdzić poziom prolaktyny bo się robi między 3-5dc ja dziś mam 5dc a krew pobierają do 10., czyli mam jeszcze 9 minut a leżę w wannie. No cóż... w przyszłym cyklu. Albo i nie☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, wielka się stanie tragedia jak sprawdzę prolaktynę w 6dc?

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam Linka? Poszlas na bete albo powtorzylas test?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela mysle,ze nie :) na niektórych stronkach wyczytasz,ze nawet w ciągle całego cyklu mozna badać prolaktyne. Nie wiem w końcu ktora wersja jest wiarygodna :P

Kat mnie tez zaczely dzis jajniki bolec 8dc hmm moze owulka bedzie ok 14dc fajnie by bylo :) akurat wtedy mam wizytę u gina :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Linka18 Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka jeszzcze nie powtarzalam.Boje sie rozczarowania....Plakac mi sie chce mam jakies zalamanie chwilowe.....

Zrobie w piatek albo jutro sama czekam na wiem na co.
    U mnie 30 dzien cyklu.

1usa20mm5tlcj06x.png

gannyx8d0ll2ndgd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, coś Ty, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują,że się udało. Sprawdzaj ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co - mnie jednak @ trzyma dalej... Kurcze już bym chciała zacząć :( Ale pierwszy krok w strone kwasu foliowego zrobiony. Też tak się bałyście przy pierwszym cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, zawsze jest stres - czy w pierwszy czy w kolejnym cyklu.

Musisz się nastawić pozytywnie i uzbroić w cierpliwość. W końcu się uda :)

Zarejestrowałąm się na 14dc do ginekologa, żeby sprawdzić, czy z tymi moimi owulacjami jest do końca tak, jak być powinno. To termin najbliżej spodziewanej owulki, więc chyba dobrze dobrałam termin, bo zupełnie się na tym nie znam ;-P

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ