X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj zab tak boli ze keton pojdzie w ruch a jutro dentysta. Chce zrobic te najgorsze zeby sie w ciazy ninimeczyc i stresowac. Dzis w pracy tak bolalo i teraz tez ze po scianach myslalam ze bede chodzi :(

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi12 wrote:
    Sylwia to tez sie biedna nacierpialas
    Mnie od razu powiedzieli ze porod wywolywany boli bardziej jak porod ktory sie sam zaczyna i boli 3 razy mocniej szok

U mnie był wywoływany tydzień po terminie oxytocyna. Ale nie wspominam go źle a nawet bardzo dobrze. Już tego samego dnia mówiłam że mogę rodzić znowu:) mąż byl caly czas ze mną i przecinal pepowine. O 8 miałam kroplowke, ok 10 się zaczęły skurcze a o 13.50 synuś był już na świecie. Bez znieczulenia. Pozniej bylam slaba to małego na pierwsza noc zabrali. Opieka w szpitalu rewelacyjna. Wszystko wspominam cudownie.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście ;)

Gabriela - ja prolaktynę badałam jakoś 7dc, bo gdzieś wyczytałam że obojętne w którym dniu cyklu.

Linka - trzymam kciuki, będzie zielono!

Ja poród wspominam bardzo dobrze, oby drugi też taki był :D

U mnie dziś bóle brzucha i tak miesiączkowo się czuję. Nienawidzę kiedy się zbliża.

Piękna pogoda się szykuje, nareszcie :) Kupiliśmy synowi rowerek biegowy, super sobie radzi. Nie ruszamy się teraz bez niego z domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 23:59

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia. Broń Boże ketonal jak się starasz o dziecko!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pozno. W nocu wstalam i wzielam bo lo scianach chodzilam a i tak boli mnid od rana... A czemu? Tzn wiem ze w ciazy nie wolono jak sie jajeczko zagniezdzi a przed staraniem?

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, w czasie staran nie powinno sie przyjmowac lekow, ktore nie sa dozwolone w ciazy. Tak na wszelki wypadek - gdyby jednak ciaza byla, a np. test jej nie wykazal, albo zmylilo krwawienie w ciazy.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zapamietam. I tak mi kiedys ginekolog mowil ze do czasu zagniezdzenia przyjmowanie lekow jest wzglednie bezpieczne. Ale zapamietan. Musze sie w parcetamol zaopatrzyc albo apap

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty... niestety czeka mnie wizyta u chirurga (trzeba wyrwać), już się umówiłam na 25.05 do tego czasu muszę jakoś wytrzymać, na szczęście nie boli!!!

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka Twój maluszek śmiga już na takim rowerku?! mój też ma ale nie chce jeździć.... ciągle tylko na nogach i na nogach, nawet do takiego samochodzika jeździka nie mogę go przekonać, zaraz mówi że "słabo" i "na nogach lepiej"! i po murkach mi skacze, drzewach itd... uparciuch :-)

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon - wszystko od dziecka zalezy. Moj tez za dwukolowym nie bardzo. Trzykolowy owszem. W ogole moj to jakiś postrachany, bo dopiero niedawno drabinki opanowal. Ale czesto mowi, ze boi sie wysokości.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, zobacz na ulotce. Napisane jest, że kobiety starające się tez nie powinny bo ten lek powoduje wady rozwojowe płodu. Ja bym już ten cykl odpuściła na Twoim miejscu ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest farmaceytą i mi zabronił brać ketonalu, najlepiej paracetamol. Lepiej nawet przedawkować dzienna dawkę oaeacetamolu biz brać jeden ketanol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nic sie nie stanie. Dla pewnosci ginekologa zapytam. Ale jak w pierwszej ciazy bylam a nie wiedzialam ze jestem w ciazy to mialam przygody z kregoslupem i tez bralam cos na bol. Impreza sie przytrafila urodzinowa. I pytalam mojej gibekolog czy to bedzie mialo wplyw. Powiedziala ze natura tak skonstruowala matki ze przy podziale komorkowym uszkodzone komorki sa likwidowane i zastepowane nowymi zdrowymi. Takze ze wzgledu na to ze nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie sie w ciaze (np przy wpadkach) i zeby nic sie nie stalo zlego tym procesem chroni organizm dzieciatko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, po jednej tabletce nic sie stać nie powinno, natomiast mówię co wiem i co jest na ulotce bo sama ostatnio chciałam wziąć ketonal i mąż mnie opierdzielił za taki pomysł ;) wiec się dzielę tym, co wiem, że lepiej paracetamol, który nawet w samej ciąży jest dozwolony w niewielkich dawkach;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam z samego rana zrobić LH, FSH, TSH i Prolaktyne, wyniki jutro po 12., trzymajcie kciuki, żeby były przyzwoite :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze bedziemy trzymac :) ja juz czekam w kolejce do dentysty... Troche tu posiedze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że nie karmię już półtora roku, a jak nacisnę na sutek to wydobywa mi się kulka kropel mleka ;o i tak myślę, że sie nie zdziwię, jak mi prolaktyna duża wyjdzie

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela - ale to normalne. Czesto tak jest, ze dwa/trzy lata nie karmia i dalej mleko w piersiach jest. To niewiarygodne jest, bo jedne traca pokarm i nie ma nic, a inne tak dlugo maja mleko w piersiach.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do tej pory a juz mlody ma 6 lwt. Podobno mam taka fizjonomie. Dziewczyny jak ja bym chciala karmic dlugo piersia. Powiedzialam mezowu ze chocbym miala sie ze##ac to bede przystawiac. :p

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzyłam o długim karmieniu, uwielbiam to. Musiałam jednak zrezygnować na rzecz starania o drugiego dzidziusia. Mamy tyle przeszkód, ze musiałam się zdecydować. Gdybym była z 5 lat młodsza to jeszcze bym poczekala, a tak.. No ale i tak 14 miesięcy karmilam i to były najcudowniejsze chwilę w moim życiu. Super, że choć tyle było mi dane. Wiem, że niektóre B. By chciały a nie mogą, więc ja staram się nie rozpaczac. No i mam nadzieję, że jeszcze tego zaznam

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ