X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj zab tak boli ze keton pojdzie w ruch a jutro dentysta. Chce zrobic te najgorsze zeby sie w ciazy ninimeczyc i stresowac. Dzis w pracy tak bolalo i teraz tez ze po scianach myslalam ze bede chodzi :(

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi12 wrote:
    Sylwia to tez sie biedna nacierpialas
    Mnie od razu powiedzieli ze porod wywolywany boli bardziej jak porod ktory sie sam zaczyna i boli 3 razy mocniej szok

U mnie był wywoływany tydzień po terminie oxytocyna. Ale nie wspominam go źle a nawet bardzo dobrze. Już tego samego dnia mówiłam że mogę rodzić znowu:) mąż byl caly czas ze mną i przecinal pepowine. O 8 miałam kroplowke, ok 10 się zaczęły skurcze a o 13.50 synuś był już na świecie. Bez znieczulenia. Pozniej bylam slaba to małego na pierwsza noc zabrali. Opieka w szpitalu rewelacyjna. Wszystko wspominam cudownie.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście ;)

Gabriela - ja prolaktynę badałam jakoś 7dc, bo gdzieś wyczytałam że obojętne w którym dniu cyklu.

Linka - trzymam kciuki, będzie zielono!

Ja poród wspominam bardzo dobrze, oby drugi też taki był :D

U mnie dziś bóle brzucha i tak miesiączkowo się czuję. Nienawidzę kiedy się zbliża.

Piękna pogoda się szykuje, nareszcie :) Kupiliśmy synowi rowerek biegowy, super sobie radzi. Nie ruszamy się teraz bez niego z domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 23:59

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia. Broń Boże ketonal jak się starasz o dziecko!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pozno. W nocu wstalam i wzielam bo lo scianach chodzilam a i tak boli mnid od rana... A czemu? Tzn wiem ze w ciazy nie wolono jak sie jajeczko zagniezdzi a przed staraniem?

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, w czasie staran nie powinno sie przyjmowac lekow, ktore nie sa dozwolone w ciazy. Tak na wszelki wypadek - gdyby jednak ciaza byla, a np. test jej nie wykazal, albo zmylilo krwawienie w ciazy.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zapamietam. I tak mi kiedys ginekolog mowil ze do czasu zagniezdzenia przyjmowanie lekow jest wzglednie bezpieczne. Ale zapamietan. Musze sie w parcetamol zaopatrzyc albo apap

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty... niestety czeka mnie wizyta u chirurga (trzeba wyrwać), już się umówiłam na 25.05 do tego czasu muszę jakoś wytrzymać, na szczęście nie boli!!!

• simon86 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka Twój maluszek śmiga już na takim rowerku?! mój też ma ale nie chce jeździć.... ciągle tylko na nogach i na nogach, nawet do takiego samochodzika jeździka nie mogę go przekonać, zaraz mówi że "słabo" i "na nogach lepiej"! i po murkach mi skacze, drzewach itd... uparciuch :-)

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon - wszystko od dziecka zalezy. Moj tez za dwukolowym nie bardzo. Trzykolowy owszem. W ogole moj to jakiś postrachany, bo dopiero niedawno drabinki opanowal. Ale czesto mowi, ze boi sie wysokości.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, zobacz na ulotce. Napisane jest, że kobiety starające się tez nie powinny bo ten lek powoduje wady rozwojowe płodu. Ja bym już ten cykl odpuściła na Twoim miejscu ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest farmaceytą i mi zabronił brać ketonalu, najlepiej paracetamol. Lepiej nawet przedawkować dzienna dawkę oaeacetamolu biz brać jeden ketanol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nic sie nie stanie. Dla pewnosci ginekologa zapytam. Ale jak w pierwszej ciazy bylam a nie wiedzialam ze jestem w ciazy to mialam przygody z kregoslupem i tez bralam cos na bol. Impreza sie przytrafila urodzinowa. I pytalam mojej gibekolog czy to bedzie mialo wplyw. Powiedziala ze natura tak skonstruowala matki ze przy podziale komorkowym uszkodzone komorki sa likwidowane i zastepowane nowymi zdrowymi. Takze ze wzgledu na to ze nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie sie w ciaze (np przy wpadkach) i zeby nic sie nie stalo zlego tym procesem chroni organizm dzieciatko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, po jednej tabletce nic sie stać nie powinno, natomiast mówię co wiem i co jest na ulotce bo sama ostatnio chciałam wziąć ketonal i mąż mnie opierdzielił za taki pomysł ;) wiec się dzielę tym, co wiem, że lepiej paracetamol, który nawet w samej ciąży jest dozwolony w niewielkich dawkach;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam z samego rana zrobić LH, FSH, TSH i Prolaktyne, wyniki jutro po 12., trzymajcie kciuki, żeby były przyzwoite :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze bedziemy trzymac :) ja juz czekam w kolejce do dentysty... Troche tu posiedze

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że nie karmię już półtora roku, a jak nacisnę na sutek to wydobywa mi się kulka kropel mleka ;o i tak myślę, że sie nie zdziwię, jak mi prolaktyna duża wyjdzie

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela - ale to normalne. Czesto tak jest, ze dwa/trzy lata nie karmia i dalej mleko w piersiach jest. To niewiarygodne jest, bo jedne traca pokarm i nie ma nic, a inne tak dlugo maja mleko w piersiach.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do tej pory a juz mlody ma 6 lwt. Podobno mam taka fizjonomie. Dziewczyny jak ja bym chciala karmic dlugo piersia. Powiedzialam mezowu ze chocbym miala sie ze##ac to bede przystawiac. :p

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzyłam o długim karmieniu, uwielbiam to. Musiałam jednak zrezygnować na rzecz starania o drugiego dzidziusia. Mamy tyle przeszkód, ze musiałam się zdecydować. Gdybym była z 5 lat młodsza to jeszcze bym poczekala, a tak.. No ale i tak 14 miesięcy karmilam i to były najcudowniejsze chwilę w moim życiu. Super, że choć tyle było mi dane. Wiem, że niektóre B. By chciały a nie mogą, więc ja staram się nie rozpaczac. No i mam nadzieję, że jeszcze tego zaznam

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ