Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emi12 wrote:Sylwia to tez sie biedna nacierpialas
Mnie od razu powiedzieli ze porod wywolywany boli bardziej jak porod ktory sie sam zaczyna i boli 3 razy mocniej szok
U mnie był wywoływany tydzień po terminie oxytocyna. Ale nie wspominam go źle a nawet bardzo dobrze. Już tego samego dnia mówiłam że mogę rodzić znowu:) mąż byl caly czas ze mną i przecinal pepowine. O 8 miałam kroplowke, ok 10 się zaczęły skurcze a o 13.50 synuś był już na świecie. Bez znieczulenia. Pozniej bylam slaba to małego na pierwsza noc zabrali. Opieka w szpitalu rewelacyjna. Wszystko wspominam cudownie. -
Ale się rozpisałyście
Gabriela - ja prolaktynę badałam jakoś 7dc, bo gdzieś wyczytałam że obojętne w którym dniu cyklu.
Linka - trzymam kciuki, będzie zielono!
Ja poród wspominam bardzo dobrze, oby drugi też taki był
U mnie dziś bóle brzucha i tak miesiączkowo się czuję. Nienawidzę kiedy się zbliża.
Piękna pogoda się szykuje, nareszcie Kupiliśmy synowi rowerek biegowy, super sobie radzi. Nie ruszamy się teraz bez niego z domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 23:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Melunia, w czasie staran nie powinno sie przyjmowac lekow, ktore nie sa dozwolone w ciazy. Tak na wszelki wypadek - gdyby jednak ciaza byla, a np. test jej nie wykazal, albo zmylilo krwawienie w ciazy.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
Wredotka Twój maluszek śmiga już na takim rowerku?! mój też ma ale nie chce jeździć.... ciągle tylko na nogach i na nogach, nawet do takiego samochodzika jeździka nie mogę go przekonać, zaraz mówi że "słabo" i "na nogach lepiej"! i po murkach mi skacze, drzewach itd... uparciuch
-
Simon - wszystko od dziecka zalezy. Moj tez za dwukolowym nie bardzo. Trzykolowy owszem. W ogole moj to jakiś postrachany, bo dopiero niedawno drabinki opanowal. Ale czesto mowi, ze boi sie wysokości.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysle ze nic sie nie stanie. Dla pewnosci ginekologa zapytam. Ale jak w pierwszej ciazy bylam a nie wiedzialam ze jestem w ciazy to mialam przygody z kregoslupem i tez bralam cos na bol. Impreza sie przytrafila urodzinowa. I pytalam mojej gibekolog czy to bedzie mialo wplyw. Powiedziala ze natura tak skonstruowala matki ze przy podziale komorkowym uszkodzone komorki sa likwidowane i zastepowane nowymi zdrowymi. Takze ze wzgledu na to ze nigdy nie wiadomo kiedy zajdzie sie w ciaze (np przy wpadkach) i zeby nic sie nie stalo zlego tym procesem chroni organizm dzieciatko.
-
nick nieaktualnyJasne, po jednej tabletce nic sie stać nie powinno, natomiast mówię co wiem i co jest na ulotce bo sama ostatnio chciałam wziąć ketonal i mąż mnie opierdzielił za taki pomysł wiec się dzielę tym, co wiem, że lepiej paracetamol, który nawet w samej ciąży jest dozwolony w niewielkich dawkach;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gabriela - ale to normalne. Czesto tak jest, ze dwa/trzy lata nie karmia i dalej mleko w piersiach jest. To niewiarygodne jest, bo jedne traca pokarm i nie ma nic, a inne tak dlugo maja mleko w piersiach.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
nick nieaktualny
-
Ja też marzyłam o długim karmieniu, uwielbiam to. Musiałam jednak zrezygnować na rzecz starania o drugiego dzidziusia. Mamy tyle przeszkód, ze musiałam się zdecydować. Gdybym była z 5 lat młodsza to jeszcze bym poczekala, a tak.. No ale i tak 14 miesięcy karmilam i to były najcudowniejsze chwilę w moim życiu. Super, że choć tyle było mi dane. Wiem, że niektóre B. By chciały a nie mogą, więc ja staram się nie rozpaczac. No i mam nadzieję, że jeszcze tego zaznam