X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabrielaeSz wrote:
    A wiecie, że nie karmię już półtora roku, a jak nacisnę na sutek to wydobywa mi się kulka kropel mleka ;o i tak myślę, że sie nie zdziwię, jak mi prolaktyna duża wyjdzie

Ja tak miałam jeszcze zanim w pierwszą ciążę zaszłam, prolaktyna w normie.
    Mam nadzieję, że nie ściskałaś sutków przed badaniem, bo to może zafałszować wynik. Nie powinno się stymulować piersi na dwa dni przed pobraniem krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 20:45

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzyło karmić chociaż pół roku. Karmie już 11 miesięcy prawie. Bardzo się cieszę bo tych chwil nie da się z niczym porównać:) co z tego że nadal czekam na okres :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaraz 1,5 roku karmienia. W rodzinie już nie raz słyszę "jeszcze karmisz?""ciężko Ci będzie ją odstawić " ... jak by nie patrzeć jestem najdłużej karmiącą mama wśród najbliższej rodziny.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam prawie 11 miesięcy, żałuję, że przerwałam, bo teraz ani karmienia ani ciąży. Karmcie dziewczyny jak najdłużej, warto się pomęczyć na początku :)

Melduję @. Dobrze, że chociaż cykle mam krótkie. Na pocieszenie kupiłam sobie Grycany czekoladowe i zamierzam zjeść całe pudełko :P

Miłego weekendu dziewczyny!

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa i super :) ja jestem z siebie dumna że tyle karmie. Wspominając jakie trudne były początki. Ile łez i zaciskania zębów, zastój, zapalenie piersi. Ale warto było:) chyba bym tego nie poświęciła dla drugiego dziecka. W sensie żeby odstawić bo się staramy. Co ma być to będzie:)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia lecz zęby! Powiedz dentyście, że starasz się o dziecko, niech Ci da lżejsze znieczulenie i zajmuje się zębem.
    Ja robiłam kanałówkę w 8tc, dostałam bezpieczniejsze znieczulenie i nic a nic nie czułam.

Wpadłam pochwalić się, że dziś zaczęłam już III trymestr :O
    Do porodu coraz mniej czasu, a ja jakaś taka nieogarnięta.
    Pewnie dlatego, że praktycznie wszystko mam po starszaku :)

Kat83 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę,że karmię. To najlepsze co mogę dac małej :) . U mnie szybko cykle wróciły do normy i owulacja raczej jest. Więc kp nie przeszkadza u mnie w zajsciu w ciążę. Ale teraz na razie nawet już nie marzę o drugim dziecku ... :('

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santooha jejku jak tan czas leci...hehe zaraz maluszek bedzie z Wami :D super :)

Wredotka tule!! :*

Wredotka lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! jeśli chodzi o kp to u mnie była masakra, wytrzymałam z karmieniem 3 miesiące! Młody ssał pięknie już od samego początku, tylko pokarmu miałam jak na lekarstwo. Wszyscy dookoła mówili "przystawiaj jak najczęściej pokarm sam napłynie", nie napłynął. Męczyłam dziecko i siebie okropnie! Całe dnie się karmiliśmy, o spacerze nie mogło być mowy bo Młody ciągle wisiał na cycku, wytrzymywał bez karmienia ok.30 min (nawet w nocy) i zaczynał wpadać w histerię! Aż moja Mama nakrzyczała na mnie że go męczę i siebie przy okazji też, kazała dać butelkę i zobaczyć co będzie się działo! Wypił całą butlę i nagle się okazało że mam w domu cudowne dziecko, które nie płacze, uśmiecha się i dłuuugo śpi :-) Tak więc podziwiam Was dziewczyny, które tak długo karmicie, dla mnie to była trauma i mega stres! nie potrafiłam cieszyć się tymi pierwszymi wspólnymi chwilami i żałuję że butelka nie pojawiła się w naszym życiu wcześniej!

• simon86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka jak u Ciebie?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, przed badaniem 24h nie dałam się mężowi nawet dotknąć, poszłam wypoczęta, na czczo i tak jak należy! :-)

Simon, czasem tak bywa, że mimo zczerych chęci nie wychodzi. :( Ja na swoim pokarmie bym wykarmiła dwójkę, bo jak karmiłam to z jednej i drugiej piersi zalewało mnie jednocześnie, więc wkładki laktacyjne były obowiązkowe non stop, ile ja na to pieniędzy wydałam :o

Dziś idę po wyniki po 12, trochę mam stres, ale zobaczymy.

Zrobiłam porządek z moją suplementacją, odrzuciłam macę i niepokalanka, zostawiam Inofem i zioła o. Sroki, no i oczywiście witaminy - zobaczymy, co z tego wyniknie. A, no i w tym cyklu daję jeszcze szansę Conceive plus przy starankach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka, ja na @ zawsze wielka paczka żelek :P

Wredotka lubi tę wiadomość

• simon86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriele myślę że dobrze zrobiłaś z tymi suplementami, może za dużo tego było :-) ja mam tylko zioła o.sroki, wit.d i kwas foliowy! za wyniki trzymam mocno kciuki!!! :-)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tabletki niepokalanka spuściłam w toalecie :D Wiem, że to durne, ale obawiałam się, że by mnie kusiło, żeby jednak wrócić do tego, macę zostawiłam bo bierze ją mąż.
    Ja zaczęłam Srokę od wczoraj wieczór, czyli w 6dc, bo dopiero wczoraj dostarczył listonosz, zamówiłam 300g i takie wielkie pudełko mi wyszło, że będę to pić i pić. Chciałam, żeby mąż pił ze mną, ale on ziół nie lubi, dałam wczoraj spróbować mu łyczka i aż nim wstrząsnęło, więc nie będę go męczyć, i tak dzielnie łyka selen, macę czy cynk więc nie będę już taka wredna :-P

wyczytałam gdzieś instrukcje ojca Sroki, żeby na małżeńskim łożu leżał koc wełniany, bo ma właściwości odpromieniające, oczywiście w to nie wierzę, ale mam taki koc w domu i od trzech dni go kładę, a jak mąż spytał mnie po co to, to powiedziałam, że mi wygodniej, hahhah :P Wiem, że to głupie, ale uznałam, że jak mnie ma to psychicznie na duchu podnieść to niech sobie leży :-P Matko, co te starania robią z człowiekiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 09:03

• simon86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totalnie wariujemy od tego :-) o tym kocu też czytałam :-)

GabrielaeSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kp na poczatku to była bajka. mleko płynęło strumieniami..... do momentu kiedy dostałam @ po porodzie czyli po 3-4 miesiącach. na początku mały tak duzo nie jadł wiec nie bylo to strasznie odczulwane ale kolejne miesiace to podczas @ mleko bylo bardzo malo, bardzo maly wypływ mały sie denerwował strasznie..... po @ powoli wracało i było tak ze 2 tyg bylo dobrze potem 2 tygodnie wealki z laktatorem godzinami.... byłam wykończona psychicznie. Chodziłam do poradni laktacyjnych i wszyscy gadaliz eby przystawiac relaksowac sie i inne pierdy. w koncu jak byłam na skraju załamania to jedna z połozych pwoiedfziała zeby odpusciła bo bedzie gorzej a syn miał juz 6 miesiecy wiec wystarczy. I tak zakonczyłam karmienie piersią. 2 tygodnie karmiłam na zmian cycek potem butelka a potem odstawiłam calkowiecie... i odetchnęłam z ulgą. U mnie niesttey hormony zaburzyły cale kp. Rodzina nie pomagała by wszyscy karmili po 8-12 miesiecy.... ehhh podeszlam do tego zbyt emocjonalnie

• simon86 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też się tak męczyłam, załamywałam itd... a Młody jak tylko dostał butlę to o cycku zapomniał, po co miał się męczyć jak mleczko z butelki smaczne, cieplutkie a Mama i tak przytula i tak :-) tak się do tej pory przytulamy, bo Franio potrafi jeszcze w nocy się obudzić na mleczko i przytulasy z Mamą :-)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejna znajoma zaszla w druga ciaze.... Ehhhh ale statali sie ponad rok

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon - no wlasnie. teraz na pewno podejde do tego inaczej. Jak ja kp to była nagonaka na to zeby kp. A butelka to zło.... ale jak sobie pomysle ile ja sie nastresowałam to było to totalnie bez sensu.
    Chociaz powiem wam, ze jak był ten moment ze nie miałam mleka połozna załatwiła mi oksytosyne (do wąchania) i jak sie sztachnęłam pare razy to mleko wyleciało od razu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w otoczeniu też mnóstwo dziewczyn w ciąży, albo właśnie urodziły. Jak widzę kobiety w ciąży to z automatu robię się zazdrosna :P

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ