X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie wlasnie mialam pisac ale chyba synchronizacje mamy :| poszlam po pracy wziac prysznic i jak mnie prawy jajnik zaczal bolec! I pozniej poszlam siku i plamka krwia pobarwiona byla. I teraz znowu mnie pobolewa... Kurde a jak mi sie owu przesunela jednak... Ech

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole sprawdzalam szyjke i mam ja twarda i zamknieta bardziej ale nie calkiem wiec raczej mam juz po owulacji... Kurde sama nie wiem co myslec ;(

• chabasse Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a u nas jakiś rotawirus chyba zapanował. Od rana z mężem na zmianę do WC latamy. Dobrze, że teściowa przyjechała, to trochę mogłam polezec. A żeby było fajniej, dzisiaj miałam z młodym wizytę u ortopedy i się zestresowalam, że nie dojdę do przychodni. Eeh.. Na szczęście wizyta krótka i szybko mogłam do domu. Początkowo myślałam że mam mdłości na ciąże, ale niestety.. Przecież to dopiero 3 dpo no i chory mąż, więc to wszystko wyjaśnia. Pewnie ten cykl też na straty z takimi przejsciami.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sprawdzam szyjki jakos mam wrazenie ze nie umiem tego robic ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to od tego cyklu zaczelam pić inofem i tak mi się poprzestawualo, że zamiast 18_20 dc mieć owu to mi 13 wyskoczyło. Heh.. Dobrze, że chociaż staranka zdążyliśmy zacząć. Ale tym sposobem pewnie dostanę okres na wczasach. A już miałam tak wliczone, żeby nie mieć.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabaase a Ty na kiedy masz @ dostac? Mnie na 13 wypada i chyba sie nie doczekan...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole trzeci raz dzis mam czkawke :/ juz przepona mnie boli a nie pamietam kiedy mialam ostatbio

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse a może nie dostaniesz w ogóle :P :D

Melunia no twarda i zamknieta to po owu ;)

chabasse lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele to mnie troche pocieszyłaś. Nie mogę zasnąć. Oglądam sobie nowy serial Ania, nie Anna ;) Fajna historia Ani z Zielonego Wzgórza w formie serialu.

Zaczynam odliczanie do @. Bo wcześniej chyba nie mam co robić testu, jak myślicie?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia a prowadzisz dalej wykres temp ? Nie wiesz kiedy byla owu ale jak na dniach to z minimum tydzień pewnie do testu byś musiała odczekac

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niee... musiałabym temp od początku cyklu mierzyć wiec jak sie nie uda to bede mierzyć od przyszłego cyklu. Jeżeli owu wypadła w niedziele tak jak wnioskuje to bedę czekać do przyszłego poniedziałku. Nawet nie wiem kiedy to minelo

• madziallena Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry ;) pora wstawac do pracy.... temp dalej 37.0 ale bol jak na okres :( program wkoncu sam i owulke wyznaczyl i przesunal okres juz na jutro....

Milego dnia Dziewczynki :*

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) mój wykres wreszcie zaczyna mieć ręce i nogi:)

Madziallena, trzymam kciuki, żeby @ jednak nie było ani jutro ani przez najbliższych 9 miesięcy :)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena mi z 2 razy of źle wyznaczył owu

Kat przylazła @??

Ellka no mierz temp dalej to pewnie niedługo of wyznaczy owulke :)

U mnie dzis 10dpo i jak narazie sprawdza się to co od kilku cykli czyli zaczął mnie nad ranem mocno boleć brzuch jak na @ ... :/ teraz ćmi. Jak zobaczę dziś śluz podbarwiony to już po ptokach :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, mierzę mierzę, z niecierpliwością czekam na kolejne poranki, żeby śledzić;p

Oby nie było, niech wredna @ znika na długo ;)

Mnie też ostatnio podbrzusze boli małpowo, dziwne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 08:29

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!! u mnie oczywiście @ więc działamy dalej! tym razem cykl z CLO więc nadzieja jest ogromna :-) Adele trzymam kciuki żeby jednak nie przyszła!!!!! i wszystkiego najlepszego na Dzień Dziecka :-)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon to Twój pierwszy cykl z CLO? Ja mam mieć kolejny z Aromkiem+Pregnyl ciekawe czy coś pomoże...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wie któraś z Was może przypadkiem czy za badanie na wrogość śluzu się coś płaci na prywatnej wizycie? nie kojarzę żeby któraś z Was to robiła ale może gdzieś Wam się o uszy obiło. Ja mam mieć to robione a nawet nie zapytałam czy coś się płaci.. a i tak polecimy z kasą w przyszłym miesiącu na to moje leczenie...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele pierwszy :-) a o badaniach na wrogość śluzu to niestety nie słyszałam :-(

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon no to trzymam kciuki aby pomogło :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ