X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele Jangwa ! Ten cykl bedzie wasz! Uda sie :)
    Gabrielesz bedzie dobrze :* lekarz wie co robi :*
    Elka a na kiedy wypada Ci @? Mnie na 12.06 i wydaje mi sie ze mamy podobnie.
    Zgredek tak czekalam na pozytywne wiesci! To tez bedzie Twoj cykl! Atakuj swojego gdzie popadnie :) uda sie zobaczysz!

A ja mialam intensywny weekend, wczoraj w wesolym miasteczku bylismy duuuza ekipa rodzinna i z glupoty kupilam test... No i oczywiscie negatyw. Ale nie spodziewalam sie niczego innego w tym dniu. Ludzka ciekawosc mnie zezarla.
    Ale co wam powiem od dwoch dni bola mnie sutki a dzis zauwazylam ze mam bardziej spulchniona pochwe od srodka. I juz sama nie wiem co myslec....

GabrieleSz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to moj maz jak nigdy wczesniej w nocy sam sie odwraca i sie przytula buziaki daje, dwa dni temu obudzilam sie a on trzymal glowe na brzuchu i spal. Przyjaciolka dzis przyszla na kawe i przyniosla mi kolderke (jako jedyna ze znajomych tu gdzie mieszka wie ze planujemy, poza nia wie moja mama i przyjaciolka z lat szkolnych) i sprawila mi mila niepodzoanke chociaz wie ze na razie sie staramy. Przezywa ze mna i cieszy sie bo wie ze czekalam 4lata az maz sie zdecyduje.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja się nie staram już... Nie wiem na czym stoję to odpuscilam.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia fl zwykle miałam koło 2 tygodni więc może koło 13. Temp trochę w górę. Brzuch boli. Nie mogę się przeciągnąć bo kłucie i ciagniecie na wysokości pępka. Dziwne to wszystko. Też mam wrażenie jakbym była spuchnieta od środka. I znowu spać nie mogę eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 02:56

madziallena lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati idziemy na żywioł:-) taka ładna owulacja to trzeba korzystać hehe. Zielone swiatlo od lekarza mamy po nastrpnej @ ale na ten czas.przeciwwskazań nie ma.

😇😁😇😇😁
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) odespałam przerwę nocną, pokusiłam się na testa ale oczywiście negatyw. Za to biust mnie zaczął boleć

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Zgredek jezeli wszystko tam ok i taka ładna owu to tez byś probowala :)

Gabriele kciuki zeby wszystko szybko się wyregulowalo

Kat dzisiaj dzisiaj hehe musi w końcu zaskoczyć :)

Dziewczyny test najwcześniej z tego co widziałam wyjdzie 9dpo wiec spokojnie :) jeszcze troche i będziecie wiedziały :)

Ja czekam aż @ sie skończy. Jutro ide z rana na hormony

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat miało być dzialaj hehe Tel mi tu zmienia wyrazy :P ale może byc dzialaj dzisiaj hehehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Gabriel przykro, ale dobrze być musi! Zgredek, miło słyszeć dobre info i takie podejście do sytuacji! :) trzymam kciuki, bardziej niż za siebie :D Adele oby ten wspomagany cykl był mega zielony!!! Elka jeszcze tydzień do @?

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, pewnie coś koło tygodnia, jeśli owu była faktycznie 7 dni temu;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 Ty brałaś kiedyś CLO prawda? miałaś jakieś skutki uboczne? bo u mnie nic, cisza totalna! ile dni po ostatniej tabletce teoretycznie powinna być owu, bo na ulotce jest tylko wpisane 11dc-15dc, ale to chyba zależy od tego jak się bierze? ja biorę 2-6dc i kiedy owu? gin nic nie powiedział :-(

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon a gin nie kazał przyjść na monitoring ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele miałam iść między 12 a 15dc ale dzisiaj dzwonię do przychodni się umówić a ten na urlop wyjechał.... no geniusz po prostu!!! będę musiała iść do innego no bo co zrobię?

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez na urlopie i dzieki temu,ze wczoraj dostałam @ to akurat w moim 12dc wraca z urlopu... Ale tez mi nic nie wspomniał,ze go tydzień nie bedzie.. Kurde.. faktycznie pozostaje Ci inny...to Twój 1cykl z clo wiec lepiej zrobic monitoring mysle ale bedziesz czekala na efekty po prostu bez monitoringu. Bo zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka i tak nie bedziesz miała robionego

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo* bedziesz czekala miało być ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) czemu te cykle sa takie dlugie ;( mogly by trwac 2 tyg ;)

Ellka lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarza zapewniał, że gdyby nie znał historii to by nie powiedział, że po zabiegu jestem-tak ładnie tak wygląda :)

Mąż zachęcał do starań, żeby nie zmarnowac jajeczek a ja nawet chętnie przygarne bliźniaki :)

Troche sie podniesliśmy po tym wszystkim. Znów zaczynam się uśmiechać i cieszyć małymi rzeczami. W sobote obroniłam się na 5 z magisterki :D Po mału a do celu :P

Za was kochane oczywiście też trzymam kciuki!!!! Nie nastawiam się na ten cykl ale na następny juz tak. Obysmy do wakacji wszystkie były w dwupaku!!!!!!

Ellka, agulineczka, jagodowa91, madziallena lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek fajnie sie czyta takie nastawienie. Gratuluję obrony.
    Trzymam kciuki, zebys doczekala sie swojej kruszynki.
    Ja wciaz mam krwawienie po zabiegu, czekam na wyniki hist pat, pozniej urlop i wizyta u ginekol. Zobaczymy co powie, ale mi kazala odczekac 3 cykle, takze starania wakacyjne odpadaja.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku ciesze sie czytajac Cie :) tez mysle i mam nadzieje ze bedziemy wszystkie w przyszlym roku tulic maluchy :*

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością będziemy!!!

Mam nadzieję, że jak Bóg nam da dzieciątka to juz ich nie zabierze.
    Agulineczka- współczuję bardzo... obys szybko doszła do siebie i miała siły walczyc dalej. Masz już dzieci? W którym tc poroniłaś?

😇😁😇😇😁
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ