X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka- ja dostałam @ po zabiegu tak jak zazwyczaj mam miesiączke czyli 28 dni. Myślałam, że druci cykl po zabiegu bedzie bezowulacyjny a tu proszę, aż trzy pęcherzyki były i wszystko pracuje jak trzeba. Jest nadzieja, że w kolejnym cyklu zaskoczę. Chciałabym od sierpnia już nie chodzić do pracy... ech.

😇😁😇😇😁
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zostałam poinformowana przez moją prowadzącą ginekolog, ona też wykonywała zabieg (jest ordynatorem w szpitalu). Przy poronieniu samoistnym można próbować już po pierwszej @, niestety przy poronieniach zatrzymanych i po zabiegu najczęściej należy odczekać 3 m-ce (kiedyś nawet mówiono o 6 m-cach). Tu chodzi o to, żeby wszystko się dobrze wygoiło, no i dodatkowo przy takim zabiegu sztucznie rozwierana jest szyjka macicy i ona musi wrócić do siebie, żeby nie było problemów w kolejnej ciąży z donoszeniem, jakby się szybko udało. Poczytałam trochę tu na ovufriend podobne historie dziewczyn i niektóre zaszły w ciążę już miesiąc po zabiegu, nie czekając na zielone światło, były takie, którym lekarz nakazał odczekać tylko 2 cykle, ale zdarzały się niestety również historie ponownych poronień przy małym odstępie czasu.

Obecnie czekam na wyniki badania hist pat, później po pierwszej @ mam się zgłosić na badanie kontrolne do ginekologa, by sprawdzić stan szyjki/macicy w obrazie usg po zabiegu. Podpytam jeszcze o te czekanie 3 cykli. Tak czy siak chyba bałabym się ryzykować... Zobaczymy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam łyzeczkowanie w pierwszej ciąży. Zabieg odbył się na koniec listopada i nie czekałam ze staraniami. Ale udało się i tak dopiero w lutym i teraz mam wspaniałą córkę.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, to też nie fanie, @ na slubie, w bieli, heh... peszek. Ja się trochę przyzwyczailam, że absolutnie każdy wypad, impreza czy inna ciekawa okoliczność to @ mi towarzyszy. Niemniej jednak lato jest najgorsze ze wszystkich możliwych wydarzen, kiedy przychodzi niezapowiedziana. No nic, przyjechała to i pojedzue. Plus taki, że następny cykl to nowe nadzieje, nie trza czekać tydzień dłużej ;)
    Agulineczka, to fakt, wszystko musi się zagoic. Lepiej nie ryzykować i poczekac. Głowa tez odpocznie. To tylko na korzys

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzis 8dc i okolo poludnia duzo sluzu wodnistego z grudkami jak bialko ... zaczelam testy ovu sa 2 kreski i ta druga jakby polowe jasniejsza od tej podstawowej co o tym myslicie?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kilka dni też zaczynam działać z owutestami. Mam nadzieję że tak jak ostatnio ziolka podzialaja i zaskoczę :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Hej :) U mnie dzis 8dc i okolo poludnia duzo sluzu wodnistego z grudkami jak bialko ... zaczelam testy ovu sa 2 kreski i ta druga jakby polowe jasniejsza od tej podstawowej co o tym myslicie?
    Ja tez jestem w 8dc i od trzech pozytywne testy...dziwne to troche

• majamia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby test owulacyjny byl pozytywny, to testowa MUSI byc tak ciemna jak kontrolna lub nawet ciemniejsza. Wszelkie inne kombinacje, to test negatywny. I on taki z dwoma kreskami, ale testowa jasniejsza, moze byc caly cykl!

jagodowa91 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia, tak mówi teoria a w praktyce różnie bywa. Ja zazwyczaj mam tak jak powinno być. Czyli krecha równa lub mocniejsza. Ostatnio jednak zmieniłam testy(też z allegro 40 szt) i nigdy nie wychodzi mi ciemne druga krecha. Jak wychodzi zbliżona ale jaśniejsze, to wiem że to ten moment. Temp, śluz też tak mówią. Więc albo to zależy od jakości testów albo od kobiety(i jej moczu :) )

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Monia26 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie ciemne krechy wlasnie. Wiem ze jasniejsza znaczy negatywny. Pierwszy i ostatni moj cykl z testami bo w moim przypadku sie nie sprawdzilo...no chyba ze mam owulacje w 8dc przy cyklach 26-28 dniowych heh....

• madziallena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jak mija weekend? Mezu byl chory ale dzis juz lepiej sie czuej 10dc wiec zaczynamy staranka :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Majamia, tak mówi teoria a w praktyce różnie bywa. Ja zazwyczaj mam tak jak powinno być. Czyli krecha równa lub mocniejsza. Ostatnio jednak zmieniłam testy(też z allegro 40 szt) i nigdy nie wychodzi mi ciemne druga krecha. Jak wychodzi zbliżona ale jaśniejsze, to wiem że to ten moment. Temp, śluz też tak mówią. Więc albo to zależy od jakości testów albo od kobiety(i jej moczu :) )
    A mnie zadne ktechy nie wychodzily. Nawet blade. A owulacja byla. Cykl udany. Wiec nie ma co sie na nich tylko opierac.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7dc dzis kończę brać tabsy. Tez musze zacząć z mężem ❤ bo sie opindalamy :P ciągną sie te dni jak flaki z olejem...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Adele, oby leki pomogły:)
    U mnie za to dni pędzą jak szalone. Też muszę zacząć męża bałamucić:P
    Jutro zapisuję się do lekarza po skierowanie na badania bo trzeba ogarnąć moją nieszczęsną tarczycę.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuchy co słychać ? Cisza taka... Cos owu szwankuje

U mnie dzis 8dc i czuje jakby bol owulacyjny. Szybko cos. W pt monitoring. Ktora na dniach ma termin @ ??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ovu nie działało...

U mnie czasem jajnik zaboli ale do owu chyba jeszcze trochę. Dziś złożyłam cv i zobaczymy czy dostanę telefon na rozmowę w sprawie pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2017, 23:46

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście już naprawili.

Jangwa_maua trzymam kciuki:) też czekam na telefon.

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chciałam się z Wami podzielić wiadomościami, a tu cały dzień wczoraj nie było dostępu :-( ale dobrze że już wszystko działa!!!!
    Byłam wczoraj u gina: pęcherzyk 21mm na prawym jajniku, endo 11mm, gin od razu powiedział, że zaraz będzie owulacja, a po chwili stwierdził że poda mi pregnyl żeby na bank pęcherzyk pękł :-) tak więc wczoraj o 11 dostałam pregnyl i już o 12 zaczęło mnie boleć po prawej stronie, więc mam nadzieję że to była owulacja :-) wprawdzie M wczoraj nie bardzo miał ochotę na przytulanki, ale mamy serduszko z wczoraj i przedwczoraj więc mam nadzieję że wystarczy!!! spróbujemy najwyżej poprawić jeszcze dzisiaj :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo rozmawiacie o testach owulacyjnych, u mnie zawsze wychodzą negatywne, nawet wczoraj po wizycie u gina!!!

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon super wieści !! :) ja bym jeszcze dziś zbałamuciła męża :P podobno owulka po podaniu pregnylu występuje od 24-36h

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ