X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelcia, a to jest fotelik obracany? :-) bo takiego szukamy ;-)

Działajcie Działajcie :-D i niech będą szybko efekty :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Adelcia, a to jest fotelik obracany? :-) bo takiego szukamy ;-)

Działajcie Działajcie :-D i niech będą szybko efekty :-)
    Nie,on jest tylko tylem montowamy. Stwierdziliśmy,że to zbedny bajer, bo zależy nam na bezpieczeństwie dziecka,czyli i tak bedziemy ją wozić tyłem (może leiej się wkłada tylko dziecko). Ogólnie to utarła się opinia,że tyłem dziecko nic nie widzi. Widzi i naprawdę nie przeszkadza mu jazda tyłem do kierunku jazdy (bo nigdy nie jechała inaczej). Tylko dużo miejsca zajmuje (my zmieniliśmy z tego powodu auto na większe),ale po zamocowaniu na isofixa i jeszcze takimi odciągami jest naprawdę stabilne.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz też będzie jeździł tyłem :-) Ale mąż uparł się na obracany, dużo większa wygoda w sadzaniu i wyciaganiu malucha :-) mamy już wybrany tylko trzeba sprawdzić czy będzie pasował do naszego samochodu

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ten model nie będzie odpowiedni do naszego auta

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    ja też 88 i też śląskie, ale okolice Częstochowy :)
    u mnie kolejny cykl bezowocny, jesteśmy po badaniu nasienia, wszystko ok, tylko morfologia na granicy normy-4%
    To sie rozsypalysmy po tym slasku hahaha :D ja blisko miasta wojewodzkiego, Wredotka juz blizej Malopolski (dobrze kojarze?).
    Madziallena - łoooo! Sosnowie i slynne kwadratowe ronda :D co jezdzilam i nawigacja mi mowila: 'na rondzie skrec lewo' tylko ja tych rond nie widzialam hahaha

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia - tylko liczbą dzieci mnie wyprzedziłaś :D Za to coś czuję że będzie drugi syn.

Ja z Jaworzna, to w sumie blisko i do Katowic, Sosnowca i Małopolski :D

Też wozimy w RWFie - aktualnie Concord Reverso, potem kupimy Axkida.

magdis - fajnie, że się odezwałeś, bo myślałam o Tobie. Wynik chyba ok, ale mało sie znam. Trzymam kciuki :*

Janowa - mi się wydaje, że cieżko samej z dwójką i bym się nie zdecydowała. A Wy w takim zawieszeniu żyjecie czy jak?

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka - no takie zawieszenie.Nic do przodu a wręcz kilka kroków w tył :(. Ciężko trochę żyć na odległość ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    magdis który to juz cykl u Ciebie ? Moj mąż ma 5% prawidłowych i lekarz powiedzial,ze to bardzo dobry wynik wiec mysle,ze z 4% tez jest dobrze ;)
    minął już rok starań, ale że moje cykle są długie to teraz zaczynam 11 cs. Mój lekarz powiedział że może być ale że nie zaszkodziłoby pobrać profertil czy coś w tym stylu.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do fotelików.. u nas także rwf. Mamy obracany ( recaro zero.1) i bardzo sobie chwalimy. Młody do tego stopnia przyzwyczajony, że przodem protestuje, hehe.. Dużo jeździmy, więc wygoda wkładania tez jest ważna, mimo minivana. Nie wyobrażam sobie nieobracanego. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia..
    a z innej beczki, dzisiaj test owu wyszedł mi z jedna słabiutką kreską testową i mocną kontrolną. Nie wiem co myśleć, bo to takie testy z allegro po 50 szt i one chyba nie są jakies super wiarygodne. nigdy chyba jeszcze grube krechy nie wyszły. Nie chciałabym się codziennie przytulac, bo wolę co 2 dni.. ale boję się przeoczyć. kurcze.. jakie to romantyczne, heh..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wozimy tyłem w axkidzie :)

Na raty nadrabiam zaległości i zajadam bób na poprawę nastroju :P Moje dziecko nie mogło dziś zasnąć - upał straszny, a do tego piątki idą z atrakcjami. Dopiero padła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 22:45

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    co do fotelików.. u nas także rwf. Mamy obracany ( recaro zero.1) i bardzo sobie chwalimy. Młody do tego stopnia przyzwyczajony, że przodem protestuje, hehe.. Dużo jeździmy, więc wygoda wkładania tez jest ważna, mimo minivana. Nie wyobrażam sobie nieobracanego. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia..
    a z innej beczki, dzisiaj test owu wyszedł mi z jedna słabiutką kreską testową i mocną kontrolną. Nie wiem co myśleć, bo to takie testy z allegro po 50 szt i one chyba nie są jakies super wiarygodne. nigdy chyba jeszcze grube krechy nie wyszły. Nie chciałabym się codziennie przytulac, bo wolę co 2 dni.. ale boję się przeoczyć. kurcze.. jakie to romantyczne, heh..
    my wkładamy tyłem i nie jest to jakims problemem (teraz mamy suva, wcześniej seata ibizę i też jakoś szło), nam sprzedający odradził recaro,bo stwierdził że są wykonane w kiepskiego materiału.
    Te testy to takie różowe opakowanie w cenie 18zł za komplet? uzywałam z córka i od razu zaszłam w ciąże. Teraz używam 4 cykl, też najpierw mam słaba kreske, ale za dzień-dwa krecha jest mocna. Teraz też miałam 2 czy 3 dni słabą a dziś mocną. A jutro znów będzie słaba lub w ogóle. Wstrzymaj się do mocnych kresek. Ja jak mam 2 mocne to staramy się 3 dni pod rząd-już raz tak spłodziliśmy córkę :)

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, uff!

Wredotka - gratulacje!

Pisałyście m.in. o badaniu wrogości śluzu - myślicie, że mimo że jedno dziecko już jest to śluz mógł się zmienić i zrobić wrogi? Im więcej czytam, tym więcej rzeczy wychodzi do sprawdzenia. Kiedyś byłam przekonana, że jak już ma się pierwsze to drugie to formalność.

Wredotka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje testy przyszły bez zbiorczego opakowania. strunowy woreczek był zamiast niego. Ale tak , opakowanie pojedyńczej sztyki jest takie biało różowe.
    A w ogóle to zrobiłam jakieś 2 godzinki temu znou test i tym razem 2 grube krechy.. no i nie wiem.. zaznaczać pozytyw czy jednak robić o stałej porze jutro.?? Oczywiście przytulanko też było :) tak na wszelki wypadek.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Może doczekam się wreszcie owu.Od wczoraj mocny ból jajnika i duży spadek temperatury :-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey u mnie dzisiaj Znowu wielkie rozczarowanie...to moj dzisiaj 31dc robiłam test w Sobotę negat. więc dzisiaj zrobiłam i tez też negat :(...4 dzień sie spóźnia, do tego tem bardzo spadła.. także nic nie wyszło :( Boję sie że coś sie dzieje, u gina byłam 2 lata temu :(
    Jest mi smutno :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, wykres był super, oprócz końcówki :( Może czas znowu odwiedzić i zrobić przegląd?

Madzia, jak tam??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 07:13

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Majamia Ty to mega plodna jesteś ;) .
    Jak skoncze miec chec powiekszania rodziny, to musze sie porzadnie zabezpieczyc... moj kichnie, a ja w ciazy bede i ile tak mozna?! :P

Zgredek 12, jangwa_maua lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Hey u mnie dzisiaj Znowu wielkie rozczarowanie...to moj dzisiaj 31dc robiłam test w Sobotę negat. więc dzisiaj zrobiłam i tez też negat :(...4 dzień sie spóźnia, do tego tem bardzo spadła.. także nic nie wyszło :( Boję sie że coś sie dzieje, u gina byłam 2 lata temu :(
    Jest mi smutno :(
    Troche dlugo nie bylas... przegladzik sie przyda i pewnie jak uslyszysz, ze wszystko ok, to sie odblokuje wszystko i raz dwa zajdziesz :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Ja kończe pic kawę w pracy o do roboty...
    Wczoraj synek zaczał wołac na nocnik (niecałe 23 miesiące). Jestem taka dumna!!!!!!!!! Sam mówi kiedy chce, idzie, siada i robi :) Na dworze zdarzyło mu się posiusiać ale jak zauwazył to przyszedł sie przebrać i usiąć jeszcze raz na nocnik :) Fajny ten mój synek :) Najlepszy ;)

Wczoraj zapytałam męża czy nastawiamy się ze staraniami na ten cykl... że jesli nie to luzz, a jesli tak to wypadałoby się bzykac tak co dwa dni ;P Powiedział, że co dwa dni to zdecydowanie za rzadko :P hehe. Do sedna- w końcu poczułam wsparcie męża w staraniach, widzę, że mu zależy, że podchodzi do tego na serio a przy tym robi wszystko aby starania były miłe i żebym nie myślała, że to starania :P trochę masło maślane, ale mam nadzieję, że rozumiecie :)

Miłegoo dnia

majamia, jangwa_maua, chabasse, Kat83 lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • majamia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, wsparcie mezczyzny to najwazniejsza sprawa! Super, ze chce i to okazuje :)

A synek mega madry! Moj trzylatek nie wola hahaha :D ciezko jest, bo bez pampersa chodzi, wpadek multum, ale nie informuje, ze chce...

syn 03-2014 <3
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ