Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha fajnie, tu w UK cytologia sie nalezy raz na... uwaga... werble...
3 LATA!!
*** tada!! ***
madzia gratuluje i trzymam kciuki ^^
A ja wlasnie kupilam bilety lotnicze i jade sobie po domu - za miesiac, na miesiacMoja szefowa jeszcze nie wie, ze nie wracam po urlopie. Powiem pipie za kilka dni, dam miesieczne wymowienie. Ze stara szefowa wytrzymalam ponad 7 lat, corka przejela biznes pol roku temu i nie wyrabiam z malpiszonem jesssu...
A propos nocnikow - moj mlody dostal nocnik jakos troche przed 2 roczkiem. Taki grajacy, rozumiecie, jak dziecko zrobi siusiu. Tak sie biedak zestresowal, jak zagral melodyjke tylkiem, ze nie chcial siadac kolejne 3 miesiace
A pozniej sie mama nagle budzi, bo cosik traca, a tu dzieciak na klopie z gazeta komputerowa w rekach (do gory nogami). No wiec ja sie grzecznie pytam:
-Co robisz, synku?
A ten mi na to,
-Cisne klocka!
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Kat, dobre
Mój ma obiecany już nocnik w kształcie sedesu, z jakimiś bajerami od chrzestnej ma dostać;p ale to dopiero na roczek
Przeglądając ten temat na początku natknęłam się na Twój wpis o robieniu kocyka, szydełkujesz?
-
Tak! Szydelkuje i robie na drutach, choc szydelko jakos bardziej lubie. Sezonowo, w dlugie zimowe wieczory
W lecie nie pamietam, gdzie szydelko lezy. W ogrodzie siedze, kurczakow pilnuje, marchewke podlewam haha
No u nas wlasnie nocnik-sedes wygral w koncu. Nawet klapka opuszczana byla :)I zapas gazet obok ^^Ellka lubi tę wiadomość
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
Też wolę szydełko
Tylko kocyki czy różne inne takie też?
-
To jest ta pozioma kreska? Wyraźna
Tak swoją drogą, to dziwne testy macie tam
Będziesz powtarzać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:13
-
Coś pionowego widzę, ale nie wiem czy to to co powinno, czy po prostu niewyraźne zdjęcie
-
Madzia, nie jedziesz z kolejnym testem?
-
majamia wrote:To jest chore... lekarz powinien raz w roku robic takie badania! A pozniej sie dziwic, ze biopsje i inne problemy...
Mnie znowu robic nie chcieli, bo kp... musialam sie kuzwa prosic!
przy kp nie robi się usg bo niewiele to da. Robi się dopiero 2-3 miesiące po zakończeniu karmienia,żeby zakończyła się produkcja mleka itp,bo cieżko odróżnic zastoje mleczne od innych zmian. Ja robiłam, wykryto mi zmiany, dostałam skierowanie na biopsje. Całe szczęście zmiana nie była nowotworowa,ale jestem pod obserwacja,ale ile stresu mnie to kosztowało to wiem ja sama. Także po zakończeniu karmienia powinno się zrobić usg. Ja raz w roku chodziłam na wizytę plus robiłam cytologie. To ważne,gdyż rak macicy wykryty na wczesnym poziomie jest do wyleczenia farmakologicznie. Do mojego obecnego gin mogłabym chodzić i codziennie, takie ciacho mimo 45lat (plus inteligentny o uwodzącym glosie) no i dobry lekarz. mógłby mi inaczej pomóc w staraniach
My w pełni starań, czekam na jakąś zmianę temp bo testy owulacyjne były pozytywne. Dziś mi się nie chciało,ale mój mąż to solidna firma i nie odmawia-przy staraniach o pierwsze dziecko zaczynał chorować ale dał radę, ledwo żywy ale dał. I mamy córę jak malowanąCo do siakania, to mama mnie katuje,żeby ją sadzać na nocnik,bo kto to widział żeby roczne dziecko sikało w pieluchę. Że kiedyś to już na nocnik sikały. Kiedyś to była tetra, raz się dziecku udało innym razem przypadek że zrobiło do nocnika. Podobno przed 18miesącami dziecko nie bardzo łapie o co chodzi z nocnikiem i nie ma sensu go mocno męczyć i uczyć, bo nie jest na tyle rozwinięte.
Na koniec=urlopujemy. Dzis zwiedzaliśmy, moje dziecko było mega grzeczne, zaliczyło 2 drzemki podczas zwiedzania, zjadło obiad i cały dzień było bez smoka (jakoś muszę ją oduczyć,ale nie wiem jak.Jakieś sugestie)? ogónie jak nie spała to była bardzo zainteresowana. Jutro ciąg dalszy zwiedzania i oglądania. Mam nadzieję,na lepszą pogodę.
Madzialena= ja widzę lekkiego plusa,pytanie po jakim czasie go zobaczyłaś? Wynik powinno się odczytywać do 10minut. potem test się utlenia i może pokazywać wynik pozytywny,mimo że taki nie jest.
Prośba-zerknijcie na mój wykres. Jesli dziś/jutro byłaby owulacja,to co powinno się stać z temp?
Sorki za taki laborat, dobrej nocy,owocnych starańWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 23:29
-
Dzien Dobry
Adelcia zobaczylam go po jakis 2min.... ale dziewczyny temp zaczyna mi spadac.... wiec to raczej moje zwidy no nic kolejny miesiac stopujemy bo 27 lipc jedziemy na 3 tyg do Polski wyszaleje sie
a noz na urlopie nam sie uda bez spiny mierzenia temp i wszystkiego bo nie mam zamiaru sie obserwowac
Milego dnia zmykam do pracy :*
-
Adelcia - niekoniecznie. Jesli lekarz jest dobry, to spokojnie da rade rozroznic powazne zmiany w pieriach przy kp. Tylko ze u nas malo tych dobrych
W wypadku takim jak moj, to ciezko znalezc moment, zebym nie karmila lub w ciazy nie byla (w ciazy tez usg piersi nie chca robic) i byloby to juz 4lata bez badan. A rak nie spi. Pociesza jedynie fakt, ze karmienie piersia, zwlaszcza dlugie, powoduje zmneijszenie zmian.
Co do cytologii - znam przypadek, gdzie rak pojawil sie w ciagu roku. Wiec nawet te cholerne badanie raz na rok moze byc za rzadkie. Dziewczyna pod koniec ciazy miala cytologie i nagle po porodzie zaczela obficie krwawic (jakies pol roku od porodu). Zanim znowu cytologie pobrali, posprawdzali wszystko, to minelo 8mcy od porodu i macica cala do wyciecia, z przydatkami + naswietlania, bo takie przerzuty byly.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Dzień dobry:)
Ale wcześnie wstajecie, Wy tak zawsze?
Ja się jednak doczekałam owu, wcześniej na szczęście niż w poprzednim cykluwięc teraz czekam na @
madziallena lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry.
A tak sie jakos zlozylo. Ze jak chce spac, to dzieci nie spia, jak dzieci spia, to ja spac nie moge hahaha
Mega duszno! Cala mokra sie obudzilam i tak leze i 'stygne' hahahasyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hejo ranne ptaszki
tez cos spac nie mogłam juz
adelcia po owu temp zacznie wzrastać
Madziallena trzymam kciuki żeby temp jeszcze odbilato nie jest jeszcze spadak jak na @ bo do linii podstawowej daaaleko
U mnie od rana bole na @ cycki bola po prostu strasznie. Ale dzis może sie tez cos wyjaśnić bo zawsze od kilku cykli mam sluz zabarwiony juz 10dpo a jutro to juz w ogóle sie wyjaśni jak będą plemienia -
Oho, mój artysta już zaczyna gadać, więc koniec spania
A mnie szlag trafia, bo dalej nie mam żadnej informacji w sprawie pracy. Kurczę ile można czekać?? Mam ochotę rzucić telefon w kąt i niech sobie leży.