X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzialajcie dziewczynki dzialajcie :) Ja tak wczesnie wstaje bo na 6 do pracy a mam do niej 30km ;)

Adel jakos splynelo po mnie juz sie nastawilam na @

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dzisiaj przywitam. Od wczoraj tak mnie głowa boli (taki ból migrenowy) że masakra, zwariować idzie. Wczoraj również zrobiłam test owulacyjny ale wychodzi kreska troszkę słabsza niż ta kontrolna i nie wiem czy to oznacza pozytywny czy nadal negatywny? Jak wy dziewczyny to interpretujecie?

3i49tv73chf2jd1l.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Adele trzymam kciuki :-) Aendzi w kwestii testów owu to nie pomogę, u mnie nigdy pozytywny nie wyszedł.... nawet jak gin potwierdził owu to i tak tego dnia negatywne były...

• majamia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywny test owulacyjny jest wtedy, kiedy druga kreska jest taka sama jak kontrolna lub ciemniejsza. W innym wypadku test negatywny.

Tanda lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i muszę pochwalić mojego Frania, od dwóch tygodni "jest już dorosły" i pożegnał się z pieluszką :-) teraz chodzi i powtarza "Jestem już taki duży jak Tata"!!!

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, dziewczynki, do mnie dzisiaj przyszła @ to była najdłuższy cykl jaki wgl miałam aż 31 dni zawsze miałam regularnie co 27/28.
    Ale w tym zaczniemy z większym kopem niż w tym ostatnim :)

Gratuluję kolejnym dziewczynkom dwóch kreseczek :)

Życzę miłego dnia :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Aendzi Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Pozytywny test owulacyjny jest wtedy, kiedy druga kreska jest taka sama jak kontrolna lub ciemniejsza. W innym wypadku test negatywny.

Dzięki :-) W takim razie był negatywny, bo kreska nie była taka ciemna jak ta kontrolna.

3i49tv73chf2jd1l.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc. Miałam wam wczoraj pisać, że zrobiłam sobie domowe, godzinne spa dla ciała, nalałam winko do kieliszka i zasiadłam do wyrka czekając na męża ale mąż ddązył wrócić :) hehe, tyle czasu mi tam zeszło :P

Powiem wam, że takie "starania" to ja lubie :P Było mega zajebiście :P hehe

😇😁😇😇😁
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba jednak cykl bezowulacyjny... chyba ze owu była akurat w dniach kiedy nie zmierzylam tempki .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie też owu byla. Niespodziewanie. Przedwczoraj jak robiłam test o stałej porze ok 17. to wyszedł negatyw(kreska dużo jaśniejsza od kontrolnej). Potem ednak coś mnie pokusił i zrobiłam znowu około 20 21.. i tym razem wyszła kreska dosyć cemna, ale nadal jaśniejsza ciut od kontr. Astepnego dnia test wyraźnie negatywny a dzisiaj temp podskoczyla. Wychodzi na to, że wczoraj była pwu. A testy jak to testy, różnie można interpretowac, u mnie akurat nigdy nie jest ciemna kreska. Jest prawie coemna.
    Oczywis c ie z mężem zabraliśmy się do roboty.. ale na szczęście to już ostatni tak seks z myślą o prokreacji o ze trzeba, bo owulka. Od nast. Miesiąca nic nie mierze, nic nie badam. Idziemy na zywiol, kiedy będzie ochota będzie sex.

Zgredek 12, madziallena, JennyXS lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jak zwykle moje ciało płata figle.
    Za tydzień mam gina, jak się umawiałam to tak policzyłam, żeby być w trakcie owulki. Od kilku mcy cykle miałam po ok. 21-24 dni i objawy owulacji koło 10dc i wg. tego liczyłam termin wizyty. A teraz nagle owulka była w 14 dc a dziś 28 dc i okresu jeszcze nie ma. Wyjdzie, że wizytę będę mieć tuż po miesiączce, a chciałam żeby mi owulację potwierdził :( Do niego się czeka 2 mce :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie , również staram sie odrugie dziecko, pierwsze ma juz ponad szesc lat
    a z czym ma problem, w piątek tj. 23 go bylam na usg , lecze się w klinice specjalizującej się w problemach z zajsciem w ciaze, staramy sie 4 lata, mam problem z małymi jajnikami, nawet podczas usg szuka ich lekarz dobre kilka minut. W koncu znalazł ale powiedział ze nic z tego nie bedzie bo nie ma pecherzykow dom i mam wziac duphaston na wywołanie. Cykl ten stymulowany jest letrazolem, no ba clo mój organizm nie działa. Zajechałam do domu, mineło 2 dni i bach mocny ból brzucha po jednej stronie , jajnik rwący itd, kilka dni wczezsniej sluz rozciągliwy a teraz juz ból piersi, czyli teoretycznie objawy owu. No więc wierzyć mu że nic tam nie mogło pęknąć i się zadziać, czy łudzić się choc minimalnie że cos przeoczył , jestem juz załamana tą walką, powiedział że zwieksza letrazol podwojnie a jak nie zadziałą to INVITRO zostaje :(

bbe4896ced7afcc7149752a674229b7f.png

madziallena lubi tę wiadomość

• Ewela306 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

dołączam do starających się o drugą dzidzię. Synek ma prawie 5 lat. Pierwsza ciąża pojawiła się w 2 cyklu bez zabezpieczeń. Teraz mija już 9 cykl, niestety dalej nic.
    Przyjmuję duphaston już 2 cykl na wyregulowanie i czekam. U mnie pojawiają się często cysty. Teraz również boję się że pęchęrzyk urósł zamiast pęknąc. Dzisiaj powinien być okres, narazie nic. Cykle miałam ostatnio maksymalnie do 30 dni. Niby po duphastonie może tak być.

madziallena lubi tę wiadomość

Lina306
    28.png
    Synek 5 lat i 10 miesięcy
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katdud Witaj :)

Ewela Witaj :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny

katdud też jestem stymulowana Letrozolem :) mam koleżankę,która też była nim stymulowana i na usg gin nie widział żadnego pęcherzyka dom więc nie dostała nawet Pregnylu bo powiedział,że nie ma szans na owu i co? właśnie w tym cyklu zaszła w ciążę i to bliźniaczą po 4 latach i po 1 cyklu stymulowanym Aromkiem. Ale widzę po wykresie,że jednak miałaś owu. Było staranko w tym cyklu ?

Ewela zamierzasz testować niedługo ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewela306 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam betę w 25 dniu cyklu. Coś mnie naszło. Wiem że to strasznie szybko. Niestety poniżej 1. Z pierwszym dzieciątkiem test pozytywny pojawił się 10 dni po spodziewanej m-C. Wcześniej tylko 1 kreska była. Poczekam jeszcze chyba. Chociaż ciężko wytrzymać.

Lina306
    28.png
    Synek 5 lat i 10 miesięcy
  • katdud Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 było było w zasadzie co drugi dzien,przez cały cykl jest . Martwie się tylko bo ponoc mogą być objawy owulacji a jej wcale byc nie musi, to by się zgadzało z tym brakiem pęcherzyków dominujących których to niby on nie widział a jest to dobra klinika i niby dobry lekarz

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katdud no ale temp Ci potwierdziła owu ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ