Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzieś wyczytałam że nie trzeba rano, chociaż wtedy najlepiej. Jeśli się powtarza badanie to trzeba o stałej porze.Ale może niech wypowiedzą się bardziej doświadczone;) Ja prog badałam tylko raz
-
Adele27 wrote:Truskaweczka czemu się martwisz? Przecież temp wg mnie wygląda normalnie ważne,że był skok więc progesteron zaczął się wydzielać
No trochę się martwię bo tak niskich i stałych nigdy nie miałam a dookoła słyszę od dziewczyn co widziały mój wykres że mam widocznie problem z progesteronem i żeby iść do lekarza -
Adele27 wrote:Truskaweczka czemu się martwisz? Przecież temp wg mnie wygląda normalnie ważne,że był skok więc progesteron zaczął się wydzielać
Zgadzam się
Truskaweczka250 wrote:12dpo ale przy tak niskich temp to chyba marne szanse żeby coś z tego było? ale macica mnie pobolewa od kilku dni juz sama nie wiem boję się że kolejny cykli i nic nie wyjdzie w poprzednim wiem ze doszło po poronienia w dniu @
Ale czemu niskich? Moim zdaniem nie jest źle. Z tego co poczytywałam o interpretacji wykresów to temp. powinna skoczyć po owulacji o min. 0,2st - u Ciebie ta reguła jest zachowana.
Truskaweczka250 wrote:Dzisiaj akurat jestem w 20dc to moge pojechać zrobić a trzeba go powtarzać za kilka dni?
Mi gin zlecił zrobić raz, w 21-22 dc. To powinno wystarczyć.
Co do pory badania tu są informacje, że nie trzeba być na czczo:
http://luxmedlublin.pl/dla_pacjenta/2,18,154,27lg,2105lb,stronazb,badania-i-zabiegi,laboratorium,pelna-lista-badan,hormony-plciowe,progesteronTruskaweczka250 lubi tę wiadomość
Matylda
-
A co sądzicie dziewczyny o tej teorii o owu w czasie @?
-
Ellka wrote:Adelcia, wysłałam Ci zaproszenie, bo chyba nie da się wysyłać jeśli się nie ma kogoś w znajomych
Ja czekam na wynik bety, jestem ciekawa ile urosła od soboty. Mdli mnie,muli jak w pierwszej ciąży. Tylko wtedy to był 7 tydzień,a dziś dopiero 5ty. Może to znów na dziewczynę? Ech,faceci to mają dobrze.... -
Adelcia, kurczę, do mnie też nic nie przyszło:( nie wiem co jest grane. A wyniki o której? To pierwsza beta czy kolejna?
-
Ellka wrote:Adelcia, kurczę, do mnie też nic nie przyszło:( nie wiem co jest grane. A wyniki o której? To pierwsza beta czy kolejna?
Druga W piątek było 16dpo i wynik 1495. Wynik był po 2,5 godz.teraz 3,5 i nie ma.Ale sporo ludzi rano było,take czekam na smsa. (wynik sprawdzam na stronie laboratorium Synevo) -
Adelcia, trzeba być przyjaciółkami. Nie dostałaś zaproszenia? Dziwne
-
Teraz mam, dzięki
-
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Tu jest kalkulator przyrostu -
magdis mnie tez zawsze bola piersi od owu i w ciąży tez identycznie bolaly. Kazda ciaza inna więc nie wiadomo czy będą takie same objawy moze akurat w drugiej będą Cie bolec u mnie ten bol oznacza wzrost progesteronu
magdis lubi tę wiadomość
-
adelcia - ale Ty badałaś po 72h więc jak dla mnie przyrost w normie. Ale jeśli chcesz bliźniaki to Ci życzę Gratulacje!
magdis - mnie bolą, ale raczej sutki. Tyle, że mnie po ciąży nie bolały piersi na okres, a wiem że u sporej ilości dziewczyn pobolewają.
Luci - trzymam kciuki, żeby się tam ładnie zagoiło :*
truskaweczka - jak dla mnie Twój wykres wygląda ładnie i nie ma się co stresować. Ja miałam wyższe skoki, a progesteron w granicach 13-15 w 7-8 dpo (co podobno wcale jakoś wysoko nie jest). Więc zbadać możesz dla spokoju, ale ja by się na zapas nie stresowała.
Co do ziół ojca Sroki nr 3 to pije je się przez cały cykl - 3 miesiące i potem miesiąc przerwy. Mogę komuś wysłać moje, bo sporo mi zostało. Ja piłam w sumie 5 miesięcy (z chyba dwumiesięczną przerwą) i fasolka jest, ale wtedy już brałam wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 15:23
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Wredotka, a jakie Ci zostały?