X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dostałam się do gina. W czwartek idę. Ech.. Nie lubię chodzić,ale przegląd trzeba zrobić.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, trzymam kciuki żeby było ok:*

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że zrobi mi usg aby sprawdzić miesniaka. Chociaż na NFZ za wiele się nie spodziewam.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, ja tak poszłam do ginki co przyjmuje na nfz, nawet usg nie miała, tylko łaskawie dała skierowanie. Porażka

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa to powodzenia, ale lepiej iść na przegląd zaraz po @ - najlepszy czas na pobranie cyto i lepiej wszelkie mięsniaki, polipy widac na USG, w 2 fazie endometrium może zasłaniać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zależy od gabinetu,moj gin tez przyjmuje na NFZ i normalnie USG ma w gabinecie. no, ale na usuwanie nadzerki musiałam isc prywatnie, bo na NFZ ma tylko aparat do wypalania :/

i chetnie bym do niego na NFZ chodziła, tylko, ze tam przyjmuje tylko rano, a ja pracuję od 7-15 w dodatku w innym mieście, wiec musiałabym brać wolne, a i tak juz mi duzo urlopu nie zostało :/

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam do ginekologa. Ciekawe czy zrobi mi usg bo mam jeszcze plamienie. Prolaktyna wyszła mi 6.59 gdzie norma jest 5.18 do 26.53. Ciekawe co powie.

Wyszła mi też nadzerka ale mówił że narazie nic z tym nie robimy. Tu pewnie też tylko wypalaja. Raz już miałam wymrazana ale gdzie indziej na NFZ.

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, mi też ciąża wywołała gravesa-basedova, tzn.przed i w czasie ciąży tarczyca była super a po porodzie rozszalałby się przeciwciała, ciąża ma bardzo duży wpływ na immunologię. W ogóle immunologia to coś co zmienia się w czasie, przeciwciała potrafią być bardzo wysokie by za chwilę radykalnie się obniżyć, wpływ na to ma bardzo dużo rzeczy, np. stres, infekcje, wiele wskazuje na to że również dieta (choć tu teorie są różne), poziom wit.d która ma ogromny wpływ na kondycję układu immunologicznego... Niestety ginekolodzy się na tym nie znają, w ogóle immunologia jest jeszcze u nas w powijakach, niewielu lekarzy się tym zajmuje i często są to terapie dopiero eksperymentalne. Ale może jednak nie dotyczy nas ten problem, sama choroba autoagresywna nie przekłada się z automatu na płodność. Ja też im więcej o tym czytam tym większy mam mętlik w głowie i aż zła jestem o to na siebie. I jeszcze Tobie niepotrzebnie głowę tym zaprzątnęłam :/

Luci, ja też się łudzę że może to usunięcie nadżerki pomoże mi zajść w ciążę,. Chociaż lekarze z uporem maniaka twierdzą że nie ma to wpływu, to ja mam przyjaciółkę która po 1,5 roku starań zaszła w pierwszym cyklu po usunięciu nadżerki i ja wierzę że to nie przypadek. Mi tylko jeden gin powiedział że być może w jakimś stopniu nadżerka utrudnia poczęcie bo produkuje śluz który może zatrzymywać plemniki. A że ja w związku z tą nadżerką mam ogromne ilości dziwnego śluzu, a plemników tez nie mamy nie wiadomo ile to może jednak ma to znaczenie...

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis no trzeba wierzyć, że to pomoże... kiedy idziesz na zabieg ?

• magdis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że jutro, ale nie mam pewności czy już mi zrobi od razu czy będzie się ze mną dopiero umawiał na zabieg. No i mam nadzieję że nie będzie na urlopie bo tam się niestety nie da dodzwonić żeby się cokolwiek dowiedzieć.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, daj znac jutro ;) i podpaskę ze sobą weź.
    to na NFZ ?
    do mojego gina na szczęście można zawsze na komórkę zadzwonić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 13:01

• magdis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, dodzwoniłam się i jest na urlopie :/ będzie po 16.08.

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu, no to klops, bo zabieg się robi zaraz po @
    może do kogoś innego się dostaniesz ?

• magdis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to jest na NFZ. Luci, nie wiesz czy nadżerkę można usuwać w dowolnym momencie cyklu? Teraz jestem po @, a jak poczekam do 16 to będę akurat przed

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też tak myślałam że po @ trzeba robić. Może się spróbuję dostać do drugiego, bo naprawdę już bym chciała w końcu zrobić z tym porządek

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wolno, tylko tuż po @

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy. Jak nic się nie dowiem to po @ pójdę prywatnie.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny daj znac jak tam po wizycie.

Ja tez mam dzisiaj wizyte,zobaczymy czy wszystko wygojone.

Zgredek co tam u Ciebie?

JennyXS lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • adelcia Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja wrociłam ze wsi od rodziny po tygodniu,jestem bardziej umęczona niż wypoczęłam.
    Jutro pierwszy dzień do pracy,generalnie to mi się nie chce,jakbym wiedziała,że zajde w ciążę to inaczej bym to sobie zaplanowała. Dziś była opiekunka i generalnie dzwina sytuacja wyszła. W stosunku do córki jest ok, mała się z nią chętnie bawi,sama zostaje i dała się nawet uspić jak wyszłam. Dziwna sytuacja wyszła,bo wstepnie umawiałyśmy się że będzie przychodziła o 7.30 do jakiejś 15. Okazało się,że jednak będę musiała do pracy wychodzić 15 minut wcześniej,a mąż będzie pracował dłuzej tak do 16, czyli jakby nie patrzeć 1:15 godz dziennie dłużej, czyli jakieś 25godzin więcej w miesiącu. Bardzo jej to się spodobało (chyba jest łapczywa mocno na kasę), ale jak powiedziałam że na to konto 2 dni w miesiącu mąż będzie miał wolne na tygodniu to już nie była zadowolona. I wkur...mnie to bo i tak będzie miała więcej godzin niż wstępnie umawiałyśmy, a tu jej nie pasują 2 dni w miesiącu wolne. No chyba normalne,że jak mąż będzie w domu,to nie m potrzeby żeby przychodziła. rozumiem,gdybym jej ileś tam dni w miesiącu obcięła i miała by mniej niż się umawiałysmy, a tak i tak będzie na plusie. I tak będę jej oddawać całą swoja podstawę, a jak nie dostanę premii uznaniowej to dupa bo będę robiła za darmo albo dokładała do interesu. Sorki,ale musiałam się wyżalić. Ale ie lubię łapczywych i pazernych ludzi, uważam że prawie 2,5 tys na miesiąc to nie tak mało... dodam,że umawiałyśmy się na stawkę godzinową. Pytałam,czy coś chce wiedzieć. Nie poruszyła kwestii dno wolnych,w sumie ja tez nie,bo pierwszy raz zatrudniam opiekunkę. Uważam,że to w porządku bo nie dostanie mniej niż się umawiałyśmy.

Z innej beczki, ja zaczęłam 8 tydz, troche mnie brzuch boli i czasem miewam mdłości. Poza tym ok, nie am tragedii. Tylko mnie te upały męczą.

Pozdrawiam.

deaf234bd59751a3e2ce46fafae8735a.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelcia wrote:
    Hej,
    ja wrociłam ze wsi od rodziny po tygodniu,jestem bardziej umęczona niż wypoczęłam.
    Jutro pierwszy dzień do pracy,generalnie to mi się nie chce,jakbym wiedziała,że zajde w ciążę to inaczej bym to sobie zaplanowała. Dziś była opiekunka i generalnie dzwina sytuacja wyszła. W stosunku do córki jest ok, mała się z nią chętnie bawi,sama zostaje i dała się nawet uspić jak wyszłam. Dziwna sytuacja wyszła,bo wstepnie umawiałyśmy się że będzie przychodziła o 7.30 do jakiejś 15. Okazało się,że jednak będę musiała do pracy wychodzić 15 minut wcześniej,a mąż będzie pracował dłuzej tak do 16, czyli jakby nie patrzeć 1:15 godz dziennie dłużej, czyli jakieś 25godzin więcej w miesiącu. Bardzo jej to się spodobało (chyba jest łapczywa mocno na kasę), ale jak powiedziałam że na to konto 2 dni w miesiącu mąż będzie miał wolne na tygodniu to już nie była zadowolona. I wkur...mnie to bo i tak będzie miała więcej godzin niż wstępnie umawiałyśmy, a tu jej nie pasują 2 dni w miesiącu wolne. No chyba normalne,że jak mąż będzie w domu,to nie m potrzeby żeby przychodziła. rozumiem,gdybym jej ileś tam dni w miesiącu obcięła i miała by mniej niż się umawiałysmy, a tak i tak będzie na plusie. I tak będę jej oddawać całą swoja podstawę, a jak nie dostanę premii uznaniowej to dupa bo będę robiła za darmo albo dokładała do interesu. Sorki,ale musiałam się wyżalić. Ale ie lubię łapczywych i pazernych ludzi, uważam że prawie 2,5 tys na miesiąc to nie tak mało... dodam,że umawiałyśmy się na stawkę godzinową. Pytałam,czy coś chce wiedzieć. Nie poruszyła kwestii dno wolnych,w sumie ja tez nie,bo pierwszy raz zatrudniam opiekunkę. Uważam,że to w porządku bo nie dostanie mniej niż się umawiałyśmy.

Z innej beczki, ja zaczęłam 8 tydz, troche mnie brzuch boli i czasem miewam mdłości. Poza tym ok, nie am tragedii. Tylko mnie te upały męczą.

Pozdrawiam.
    Hej. Ja mogę za 2 koła miesięcznie i ile chcesz dni wolnych też się zgadzam ;)
    Matko co za ludzie żyją na tym świecie... współczuję Ci i mam nadzieję że jakoś się ułoży ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ