X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki słuchajcie u mnie już jest 7dc a dalej mam plamienia, zacznijmy od tego że zawsze miałam okres i tyle kończył się i od razu jakiś tam śluz a w tamtym i tym cyklu mam plamienia 2 dni a nigdy nie miałam i to juz 3 dni tak trwa czy to też może sygnalizować moje problemy z tymi hormonami? :(?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko ja nie wiem. Ale być może plamienie coś oznacza.

A ja tak myślę,że ten mój ból brzucha ostatnio to może mięśniak daje o sobie znać. Krzyż mnie boli też od kliku dni. A wyczyalam,że tak może być. No nic,mam nadzieję,że dostanę się w tym tygodniu do lekarza.

Po za tym dziś mam tak podły nastrój, że masakra. Chce mi się ryczec i czuje się taka bezsilna :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, tule :-* też mam dzisiaj kiepski humor

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam @ jeeeeaaaaaa.... Dobrze,ze jestem z rodzina na wsi i odpoczywam psychicznie

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A ja dostałam @ jeeeeaaaaaa.... Dobrze,ze jestem z rodzina na wsi i odpoczywam psychicznie
    Ah.... następnym razem się uda, zobaczysz :*

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka proponuję zbadać prolaktyne. Ja teraz niedawno robiłam i jutro idę do gina po wyniki. Ja mialam plamienia przed okresem. Później przerwa i dopiero okres. No i te cykle bezowulacyjne.

Jangwa tule bo ja też ostatnio mam podły nastrój :(

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Możesz mi napisać coś więcej o tej diecie?

Warto zbadać czy masz nietolerancje glutenu. Często przy hashimoto nie można jest glutenu. Dodatkowo ograniczyć nabiał. Mleko najlepiej kokosowe, migdałowe. Zero soji, papryka, pomidory w ograniczomych ilościach, brokuły również z umiarem. Ale w to bym juz nie popadala bo sie okaże ze nic nie można. Najważniejsze to ograniczyc do minimum gluten i nabiał, to spowoduje że stan zapalny nie bedzie sie pogłębiał. No i soja, jej nie spożywać bo jest genetycznie modyfikowana. Herbate zamienic najlepiej na ziołową albo białą lub czystek,który ma duzo właściwości leczniczych.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś prawie cały dzień bolalo podbrzusze i mialam uczycie mdłości, przed okresem też mialam miesiąc w miesiąc te mdlosci, brzuch nie zawsze więc już sama nie wie wiem.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak a kiedy masz miec @?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysiak moze zatestuj ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ehm :( jejku, jak mi przykro...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    A mnie dziś prawie cały dzień bolalo podbrzusze i mialam uczycie mdłości, przed okresem też mialam miesiąc w miesiąc te mdlosci, brzuch nie zawsze więc już sama nie wie wiem.
    Na test chyba jeszcze troszkę za wcześnie bo @ mniej więcej w czwartek? Ja 3 dni przed zrobiłam test owu, ale pewnie sama dobrze Wiesz że to nie zawsze i nie u wszystkich kobiet działa, ale jeśli masz akurat w domu to jutro możesz spróbować :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • dysiak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam testu, poczekam do czwartku- piątku. Ale coś dziwnie się czuję ale może sobie wkręcam.
    Bo dopiero co tak naprawdę zaczęliśmy się starać. I raczej szanse na zajście są chyba małe :D przynajmniej patrząc na statystyki, chociaż jak moja koleżanka zaszła z drugim dzieckiem za pierwszym razem to jednak jakieś prawdopodobienstwo jest.
    Aa.. zapomnialabym wczoraj mieliśmy imprezkę rodzinną i jakoś tak wszedł temat pracy, dzieci itd. I moj tata dowiedział się ( nie odemnie :p ) że planuje drugie dziecko, to powiedział " poważnie?" A no bo 500+
    I nic więcej nie powiedział ale ponoć jego reakcja była w miarę przychylna. W każdym razie ciekawa jestem co tak naprawdę pomyślał :D jejku czy naprawdę wszyscy myślą, że ludzie chca miec dzieci dla 500zl?

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    dysiak a kiedy masz miec @?
    Teraz w tym tyg na początku. Powinnam.

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle poruszając inny temat to nie macie wrazenia, że ludzie którzy pracują, robia te swoje pseudo kariery itd, matki zajmujące się dziećmi, traktują w tych czasach jak kury ddomowe i leniwe kwoki, że im sie do pracy iść nie chce? Powiem szczerze, że pracowałam bardzo dlugo i dla mnie praca nie była tak męcząca jak zajmowanie się dzieckiem i domem. I wkurzs mnie jeżeli ktoś mysli, że w domu sie SIEDZI a to często można usłyszeć. Tak samo jak wkurza mnie to, że kobieta powinna iść do pracy bo inaczej to kwoka i kura donowa. Jeżeli kobietę stać na to aby być w domu z dziećmi to przecież dla dzieci jest mega ważne bo zadbe przedszkole czy nińka nie zapewni mu tego co kontakt z matką to raz, dwa móc nie pracować i spędzać czas ze swoim dzieckiem to jest coś wspaniałego.
    No ale jak widać nie wszyscy to rozumieją bo teraz jest moda na.kobiety sukcesu. Takie mam wrażenie.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po części też tak myślę. Ja podjęłam decyzję ,że do 3 r.z ja się zajmuje małą. Nie chce jej puszczać do żłobka tym bardziej jak mam taką możliwość. Dlatego mój wyjechał za granicę. Nie dość że odarte z ojca dziecko to jeszcze tylko popołudnia by spedzalo ze mną. Często słyszę,że nic nie robię,że mało ambitna jestem itd. Ale to moje decyzja. Wiem,że z roku na rok moje szanse na rynku zawodowym maleją,ale dla mnie najważniejsze jest dziecko. Żałuję wielu niepodjerych decyzji np.brak wolontariatu na studiach bo już bym miała jakieś doświadczenie,a tak to mam znikome. Mam nadzieję jednak,że uda mi się jeszcze pracować w zawodzie. A i chcialam też szybko starać się o 2 żeby za jednym zamachem wykorzystać czas "siedzenia w domu".

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Adele przykro mi :(

dysiak ja Ci szczerze powiem, że sama nie rozumiem kobiet, które siedzą z dziećmi w domu :P
    dopóki dzieci małe to ok, sama byłam na wychowawczym 2,5 roku, bo nie miałam co z młodą zrobić, ale pracować przeciez trzeba, emerytura sama ci się nie naskłada, a być zależną całkowicie od męża to sobie nie wyobrażam. jak nie pracujesz, nie masz nic- renty, L4... lat pracy, NIC.
    nie wspominając o tym, że jak posiedzisz w domu ileślat, to kto potem zatrudni np. 30latkę bez żadnego doświadczenia ?
    zresztą, w domu to się kapcanieje :P praca dodaje poczucia wartości, człowiek potrzebuje wyjść do ludzi, rozwijać się, a nie snuć się w dresie po domu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 08:25

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita, no tak jak dzieci małe są to o to mi chodziło, też nie wyobrażam sobie siedzieć w domu dalej jakby dzieci miały 5-6 lat. Ale mówię kiedy mają te 2- 3 latka to jeszcze posiedzieć można chociaż by dla dobra dzieci, no chyba że ktoś nie ma takiej możliwości i musi iść do pracy.

tak z ciekawosci Mierzyłam temp i mam 36.5 ( ciała) w pochwie 37,1 ale nie zmierzyła jej od razu po wstaniu w łóżka tylko troche po. Więc nie wiem czy sie liczy, no i nie mam wczesniejszych wynikow temp więc w sumie nie ma do czego sie odnieść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 08:40

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Luccecita, no tak jak dzieci małe są to o to mi chodziło, też nie wyobrażam sobie siedzieć w domu dalej jakby dzieci miały 5-6 lat. Ale mówię kiedy mają te 2- 3 latka to jeszcze posiedzieć można chociaż by dla dobra dzieci, no chyba że ktoś nie ma takiej możliwości i musi iść do pracy.

tak z ciekawosci Mierzyłam temp i mam 36.5 ( ciała) w pochwie 37,1 ale nie zmierzyła jej od razu po wstaniu w łóżka tylko troche po. Więc nie wiem czy sie liczy, no i nie mam wczesniejszych wynikow temp więc w sumie nie ma do czego sie odnieść
    Ja też raz zmierzylam i w sumie od razu i było tylko 36.08 :) A jednak jest ;)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele na immunologii sie nie znam, ale skoro masz taka chorobę, to magdis chyba dobrze mówi, badania zawsze warto zrobić, nawet na własną rekę i pokazać ginowi wyniki. te podstawowe to zdaje się ANA, ASA, subpopulacje limfocytów.

ja sama też chce te podstawowe zrobić, ale nie teraz, powiem Wam,że w zeszłym miesiącu wydałam u ginekologa 1000 zł ! (sam laser 500 zł ), a w tym miesiącu mamy sporo wydatków, jedziemy na wakacje, do tego młodej cała wyprawka do szkoły, biurko do pokoju, ech, i tak zaoszczędziłam, bo co się dało, to gin mi zrobił na NFZ, ech, i jak się tu leczyć jak wszystko tyle kosztuje :/

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ