Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tematu 500+ i siedzenia w domu: oczywiście dobrze że jest te całe 500+ bo przynajmniej na pieluchy i kaszę jest, ale rozwala mnie to jak ktoś kojarzy starania o dziecko i w ogóle dziecko z tą właśnie kwotą, chcesz to i Ty sobie zrób i wychowaj za te pieniądze! Ja chcę mieć dzieci z absolutnie innych powodów.
    Siedzenie w domu to też nie należy do przyjemności tzn. dłuższe bo mimo wszystko żeby dziecko nie wiem jak było kochane i wspaniałe to jednak 24 godziny na dobę robi swoje. Ja siedzę w domu bo nie mam co zrobić z dzieckiem, a jak mam pracować i potem prawie całą wypłatę oddać niani i do tego to ona głównie by godzinę wtedy wychowywala to oczywiście wolę sama, jestem na wychowawczym, ale załapałam się na zasiłki więc nie jest źle.
    I ja na szczęście mam inną sytuację w rodzinie bo u mnie to zarówno teść bo teściowej już nie ma, jak i moi rodzice są jak najbardziej za :)
    Do pracy może i kiedyś wrócę, ale zobaczymy co przyniesie przyszłość.
    A i co do lenienia się w domu to tak owszem czasami jak mały śpi to jak już mam wszystko zrobione to i ja siedzę i oglądam sobie tv bo przecież też jestem człowiekiem i raz na jakiś czas tego potrzebuję, ale za to na drugi dzień już nie mam czasami kiedy usiąść. Ale ja się tym nie przejmuję bo nie ja pierwsza i nie ostatnia, a poza tym to moje życie i mąż nigdy mi nie wypomina, a nawet czasami pomasuje stopy ;)

dysiak, Paula_shells lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale nadziergalam :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Adele na immunologii sie nie znam, ale skoro masz taka chorobę, to magdis chyba dobrze mówi, badania zawsze warto zrobić, nawet na własną rekę i pokazać ginowi wyniki. te podstawowe to zdaje się ANA, ASA, subpopulacje limfocytów.

ja sama też chce te podstawowe zrobić, ale nie teraz, powiem Wam,że w zeszłym miesiącu wydałam u ginekologa 1000 zł ! (sam laser 500 zł ), a w tym miesiącu mamy sporo wydatków, jedziemy na wakacje, do tego młodej cała wyprawka do szkoły, biurko do pokoju, ech, i tak zaoszczędziłam, bo co się dało, to gin mi zrobił na NFZ, ech, i jak się tu leczyć jak wszystko tyle kosztuje :/
    No ale ktoś Ci zaraz powie że przecież masz 500+ co nie :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie mam 500 + i chyba prędko mieć nie będę :(

• dysiak Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dokładnie sie z Tobą zgadzam, iść do pracy żeby 3/4 pensji szło na nianię czy żłobek... bez sensu jeszcze zależy oczywiście kto mieszka gdzie i jakie są ceny. U nas w stolicy nianie i żłobki kosztują wiecej czasem niż połowa pensji więc jest to nie opłacalne.
    Wiadomo, że 500+ to dodatek bo tak jak mówisz, dziecka za to nie utrzymasz, wiec też mnie śmieszy te gadanie, że robią dzieci dla 500+. Ja juz mam za sobą nawet spore doświadczenie, a niestety w swoich pracach prawie nerwicy sie nabawiłam. Może jeszcze gdybym miała jakąs fajną, to bym i tęsknila, no ale tak nie miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już usłyszałam, żeby się spieszyć z drugim dzieckiem poki jest 500 + :D

no to się spieszę, 1,5 roku... :P

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Aha

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Luci jak w ogóle u Ciebie sytuacja ? Kiedy macie zielone światło ? Wyniki masz wszystkie ok ? Jeszcze gin ma w planach cos badać ? Powiem Ci,ze zaczelam drążyć ten temat autoimmunologii to jestem załamana :( musze zobaczyć ile kosztują takie badania i tak jak napisalas skąd brać pieniędzy na to wszystko..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    no ja już usłyszałam, żeby się spieszyć z drugim dzieckiem poki jest 500 + :D

no to się spieszę, 1,5 roku... :P
    :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Kasia dokładnie sie z Tobą zgadzam, iść do pracy żeby 3/4 pensji szło na nianię czy żłobek... bez sensu jeszcze zależy oczywiście kto mieszka gdzie i jakie są ceny. U nas w stolicy nianie i żłobki kosztują wiecej czasem niż połowa pensji więc jest to nie opłacalne.
    Wiadomo, że 500+ to dodatek bo tak jak mówisz, dziecka za to nie utrzymasz, wiec też mnie śmieszy te gadanie, że robią dzieci dla 500+. Ja juz mam za sobą nawet spore doświadczenie, a niestety w swoich pracach prawie nerwicy sie nabawiłam. Może jeszcze gdybym miała jakąs fajną, to bym i tęsknila, no ale tak nie miałam.
    Ja pomimo, że mam pracę fizyczną i czasami jest zapierdziel to miałam super ekipę i nie było dnia żebym nie płakała ale ZE ŚMIECHU :) i z chęcią bym tam wróciła

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Mi na szczęście się udało, ale już tylko do września, no ale już dwie kreski są więc będzie dobrze :-)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a najlepsze jest to,że moja gastro cały czas mi powtarzała,że choroba nie ma wpływu na zajście w ciążę a jak tak czytam to znajduję coraz więcej info np. o jakimś genie HLA ( jego badnie kosztuje 200-800zł ciężko mi dokładnie znaleźć) który mogę mieć przez tą chorobę a on niby traktuje zarodek jak nowotwór i go zabija. Ta genetyka to jest tak obszerny temat,że siedzę nad tym 3 dzień i chyba coraz mniej wiem... Raz mam chwilę,że będę drążyć ten temat aż się dowiem o co chodzi a raz,że mam dość i rzucę to w p***u... przecież jak miałabym sama robić te badania to zbankrutuje

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej Luci jak w ogóle u Ciebie sytuacja ? Kiedy macie zielone światło ? Wyniki masz wszystkie ok ? Jeszcze gin ma w planach cos badać ? Powiem Ci,ze zaczelam drążyć ten temat autoimmunologii to jestem załamana :( musze zobaczyć ile kosztują takie badania i tak jak napisalas skąd brać pieniędzy na to wszystko..

czekam teraz na @, dziś 28 dc, wiec lada dzień i po @ idę na kontrolę, ale obawiam się, że jeszcze niezagojone, bo caly czas mam spore upławy, ech, ale to dopiero 2,5 tyg po zabiegu :/

z immunologii to chyba tylko prywatnie badania :/ gdzies na innym watku czytałam, ze w zalezności od miasta i laboratorium 150- 350 zł jedno takie badanie, trzeba sie w swoim labo dowiedzieć :/

Adele
    pewnie sama choroba nie wpływa na zajście, ale "przy okazji" , jak magdis pisała mogą być inne immunologiczne kłopoty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 09:46

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Truskaweczko ja nie wiem. Ale być może plamienie coś oznacza.

Badałam jest ok, ale to robiłam 3dc wiem że Lh do Fsh mam niski więc pewne coś w progesteronem dzisiaj ide do Gina to sie dowiem bo dzisiaj nadal mam plamienie :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele tak na zdrowy rozum myślę sobie, że skoro ciąża "wywołała" ci taką chorobę to coś kurcze może być w immunologii/genetyce na rzeczy . tylko ponoć mało który ginekolog zna się na takich sprawach :/

Truskaweczka progesteron to się uwalnia w 2 fazie cyklu ;) plamienie w 1 fazie to raczej nie od niedoboru proga.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Adele tak na zdrowy rozum myślę sobie, że skoro ciąża "wywołała" ci taką chorobę to coś kurcze może być w immunologii/genetyce na rzeczy . tylko ponoć mało który ginekolog zna się na takich sprawach :/

Truskaweczka progesteron to się uwalnia w 2 fazie cyklu ;) plamienie w 1 fazie to raczej nie od niedoboru proga.

No na gina nie mam co liczyć. Pewnie jakbym nawet zaczęła mówić o tym mojej gastro to by się na mnie dziwnie spojrzała. Poszukam doczytam jeszcze i zrobie takie badanie na które będzie mnie stać...

Ważne,że nie masz już tej nadżerki. Może gin już ma jakiś plan dla Ciebie ustalony ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy co powie ... ;)

po cichu się łudze, że może ta nadżerka mi utrudniała zajście... ale przed 1 ciażą tez mialam. ech, przynajmniej masz jakis punkt zaczepienia Adele, a ja dalej nic nie wiem.

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:

Wiem o tym dlatego po owu będę go robić ale ten stosunek wskazuje niedomaganie luteiny a luteina to inaczej progesteron dopiero jak zrobię go po owu będę wszystko wiedzieć prolaktynę mam ok 9,35 w 3dc Norma : 2.8-29,2

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    No zobaczymy co powie ... ;)

po cichu się łudze, że może ta nadżerka mi utrudniała zajście... ale przed 1 ciażą tez mialam. ech, przynajmniej masz jakis punkt zaczepienia Adele, a ja dalej nic nie wiem.

Luci ale tak na chłopski rozum skoro mam już 1 dziecko to możliwe,że nabyłam z czasem APL,ANA,APA anty-TG i anty-TPO ?? to są te związane z płodnością z tego co wyczytałam. One się w ogóle nie tyczą mojej choroby bardziej np.tarczycy sama już nie wiem co myśleć

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie mam pojecia :/ ja juz tez nie wiem co robic :/

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ