X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis ja tak samo. Po poronieniu wzięłam wychowawczy. I cały czas jest ze przecież zaraz będę w ciąży. W lutym się umowa kończy a tu dalej nic... Też szukam pracę, do tamtej nie chce wracać. Piękny prezent. Mam nadzieję że twój szef zrozumie.
    Hugolina dokładnie tak jak mówisz trzeba zacząć żyć. Mnie już też to wykancza.
    Biegam, chodzę na angielski. Mam mniej czasu na myślenie. Chociaż i tak uważam że ten cykl będzie mój...mam nadzieję że pójdzie już w stronę albo ciąża albo praca, bo czuję że ten rok po prostu zmarznowalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 19:32

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia tez często myślę że ten rok zmarnowalam..i tak szybko zlecial ze szok. Często zła jetem na siebie za to ze jest jak jest. Za dużo czasu poświęciłam na myslenie i działania jak tu zajęć w ciążę zamiast skupić się na swoim rozwojcu np.
    Ale dalej nie rozumiem czemu tak trudno zajsv w ta ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie jestem sportowym typem...nie mam siły..
    Prace mam dość ciężka niestety...
    Nie wiem juz sama c9 robić..prawda jest taka se nic mnie nie cieszy...czasem obejrze jakies zalegle odcinki serialu w necie i to wszystko...mam psa i nawet nq dłuższy spacer nie wyjde...zwyczajnie nic mi sie nie chce.
    Dzis sukces bo po pracy ogarnęłam troche chate pranie i naleśniki na kolacje...moze psa wykąpie bo sie drapie jak szalona...jutro na 14 mam...bedzie jazda bo przed wolnym tłumy w sklepach

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze ten tydzień z przerywnikiem. Dzis jakaś chandra mnie dorwala. Niedospana jestem i marudze :P

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech ja się wykończę przez tą naszą służbę zdrowia....wiecznie coś...

najpierw w maju/czerwcu dłuuuugi pobyt w szpitalu....

we wrześniu przewróciłam się i upadłam na prawą rękę...dwa prześwietlenia, dwie wizyty na izbie przyjęć w tej sprawie i niby wszystko ok nic się nie dzieje, poboli jeszcze kilka dni i przejdzie....to z bólem barku i ograniczeniem ruchowym chodziłam do pracy....ale zaczął się urlop więc poprosiłam lekarza rodzinnego o skierowanie jeszcze raz do ortopedy...i dziś miałam wizytę, bo na skierowaniu adnotacja że pilne....dostałam skierowanie na usg barku...raz się poszczęściło i akurat zwolnił się termin dziś więc skorzystałam...i co się okazało najprawdopodobniej od miesiąca ponad chodzę i pracuję ze złamanym barkiem....:( a przy ponownej rejestracji do ortopedy mówiąc ze prawdopodobnie złamanie Pani dała mi termin na 9 lutego....normalnie ręce opadają...więc próbuję się skontaktować i iść do niego prywatnie bo nie wiem czy w takiej sytuacji mogę skorzystać z takich zabiegów fizjoterapeutycznych jakie mi zapisał....

a w tym durnym mieście to nawet do jednego z bardziej polecanych ginekologów jak chciałam iść i powiedziałam, że jestem w ciąży to dostałam termin na stycznia normalnie PARANOJA!!!!!

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ta pogoda tak na nas wplywa..czas wyciagnac zimowe rzeczy...
    Mielismy jutro po mojej pracy jechac do rodziny 400km ale konczac po22 bede zbyt padnieta....i chyba 1 bwdziemy w domu. Tutaj nie mamy nikogo bt odwiwdzic groby...ale...moze chociaz odpoczniemy.

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamana hobby znajdz :) I nie mow, ze nie masz czasu :P Ja pracuje, ogarniam dom, meza i syna, kota, 50 kg psa, dwa weze, 12 kurczakow, pieke ciastka, szkicuje, maluje, robie mydlo... Wyklulam w tym roku 50 przepiorek, juz sa z zamrazarce :D A i ogrodek warzywny w samym centrum stolicy ^^ Teraz idzie zima, zacznie sie szydelko i druty :P I naleweczki na dlugie wieczory trzeba sobie zrobic :P
    A w wolnych chwilach pozeram ksiazki :D
    Im wiecej mamy zajec, tym latwiej je ogarnac. Bo trzeba sobie wyrobic system. No i dni jakos szybciej mijaja :)

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana, to wyjechaliście za pracą? Bo piszesz że nie masz tu znajomych a rodzina 400 km. Ja co roku albo nawet kilka razy w roku do babci jeżdżę 350 km w góry, moja mama podczas studium na wschodzie Polski, zakochała się :)

Lotopałanka ostatnio ten temat również u mnie popularny, tyle że u nas dentysta. Ale tam co ząb to inna polityka. Współczuję, ale taka prawda trzeba prywatnie zapitalać. Ewentualnie wepchać się w kolejce i spytać czy Cię przyjmie.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 30 października 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja tak chcę!!
    Jak Ty to robisz?
    Ja raczej jestem bierna. Ale to prawda, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to w polu i na łąkach roboty, na podwórku, w domu, szkoła, zajęcia dodatkowe, znajomi i wtedy się zasypiało w minutę. A teraz niby dziecko zadbane, dom jako tako a problemy ze snem są.
    Ja mam 5 psów. Kat podsunęłaś mi zajęcie... po świętach zagrabię podwórko :) :) nalewki mam zrobione, ale mało w tym roku, chociaż przetworów mam, zaszalałam w tym sezonie.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka podziwiam jak z tym funkckomowalas w ogóle. No coś strasznego z tymi terminami...
    Kat woow fajnie tak. Ale to prawda trzeba sovie zajęcia wyszukiwać. Ja teraz przez to bieganie i angielski mam cały tydzień zaplanowany i czas mi ucieka. Humor wrócił, myślę że dzieki bieganiu.

Dzisiaj mi córka powiedziała, że jestem najlepsza mama na świecie. Wzruszyłam się bardzo i mam dzięki temu jeszcze więcej siły i chęci żeby więcej robić.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia jasne, ze przez bieganie. Wysilek fizyczny uwalnia endorfinki :) I to jest takie slodkie, jak male dzieci mame chwala, bo takie maluchy sa zawsze szczere.

Paula jak to robie? Po prostu robie, nie mysle o tym. Kawe z kolezanka jeszcze zmieszcze i wieczory mam nudne nawet :D Wracam z pracy, wypuszczam psa, karmie kurczaki, gotuje obiad a w przerwach latam na gore i maluje :D A ze to akwarele, to i tak musze czekac az mi wyschnie haha

Mialam kiedys dwie kolezanki. Pierwsza miala prace, dzieci, psa i mase zajec. Zawsze znalazla czas na kawe i pogaduchy. Druga z kolei nie pracowala, miala jedno dziecko w szkole do 15.00 i nigdy sie nie mogla wyrobic. Powaznie.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyjechalismy za praca i by zmienic klimat.
    Najgorsze jest to ze wszystko za co sie biore to malo kiedy koncze...i zaraz mi sie to po prostu nudzi...
    Swego czasu miałam wiekszego powera a teraz czuje sie jak babcia...

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze wymyślam sobie dodatkowe zajęcia. Piekę torty na zamówienie, robię paznokcie, uwielbiam ciągle wystrój w domu zmieniać heh remonty to maja pasja :P
    No i lubię wszystko co jest DIY już od kilku dni zbieram inspirację na świąteczne ozdoby. Będę robic na pewno bombki na choinkę ze wstążek. Z synem już porobiliśmy trochę ozdób z masy solnej :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niestety mimo to w ciąże nie zachodzę hehe gdzieś z tyłu głowy ciąle jest myśl kiedy się uda...ehhh ale dzięki tym zajęciom nie ześwirowałam przez te starania.. ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam zrobic progesteron ale nie dałam rady. Czekałam w kolejce i czułam xe zaraz zdleje wiec wyszłam :/ niedobrze mi do tego było masakra.
    I grypa mnie bierze bo wszystko boli;(
    W czwartek pójdę może będę się lepiej czuć.

Ja się zajęłam szyciem i trochę szylam w domu. Synka ubieralam w swoje ubranka; kocyki poduszki itp.a ze sporo jest tego terax na rynku to trochę odpuscilam
    Ale to i tak mało uważam ze ten rok przeleciał przez palce. Od września dopiero.mam więcej czasu kiedy syn poszedł do przedszkola. I już tęsknię za pracą jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 08:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina zdrowia zycze. Mi ciezko sie wygrzebac z infekcji, mam nadzieje ze tobue przejdzie raz dwa.

Lotopałanka terminy sa straszne. Ja rok temu mialam maly wypadek i naprawde z bolem nie chca przyjmowac tylko czekac. Albo znajoma miala wybity bark i dostala skierowanie na rehabilitacje, termin - kwiecien 2019. Do ginekologa w poradni 2-3mies., endokrynolog w stolicy 1-1,5 roku.

A moja endo na zwolnieniu po operacji i tetaz nie wiem co robic, tsh nie unormowane, wczoraj wzielam skierowanie od rodzinnego na tsh, wit.d i jod ale te ostatnie i tak platne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endo czekam już jakieś pół roku a termin na luty mam ;) do gina na nfz o tyle jest ok ze nie ma zapisów. Idzie się poprostu. Tyle że to ginekolog położnik nie żaden wybitny spec od niepłodności. Wiec i tak.chodziłam prywatnie i wszelkie badania na własny koszt.

Dzięki Iza. Ja generalnie nie choruje. 3xw życiu miałam antybiotyk. W nd mnie przewialo i synka tez, tyle że mi dziś wyszło a jemu juz wczoraj. Nakaszlal na mnie i oboje mamy taki kaszel z tchawicy :/

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja boję się jaki termin dostanę do Endo...masakra jakaś a nie każdego stać na wizyty prywatne to co ma zrobić taka osoba...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • magdis Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, ja też uwielbiam robótki ręczne i różnego rodzaju DIY, nawet ostatnio zaczęłam prowadzić takie zajęcia w domu kultury.

Ja dziś byłam u gin. Wiem że wcześnie ale poszłam tylko dlatego że byłam u endokrynologa a że do gin nie ma zapisów i przychodzi się kiedy chce to zahaczyłam i tam. Póki co jest ok, widać pęcherzyk 5 mm, na kolejną wizytę kazał przyjść za 2-3 tyg :)

Lotopałanka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super magdis...cieszę się ze jest wszystko ok....Oby tak dalej...rosnijce zdrowo

magdis lubi tę wiadomość

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ