X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby. W 1 ciążę zaszlam w listopadzie/grudniu, 15 listopada mialam 1dc. Ale juz to by byl 4 starania w listopadzie wiec co tu sie łudzić.

Hugolina87 lubi tę wiadomość

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi aplikacja na telefonie wykazuje, ze jutro owu ale śluz kremowy, wiec raczej będzie później. Od przyszłego cyklu zacznę mierzyc temperaturę, wtedy bede miała pewność kiedy bedzie.
    Dzis 14dc.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszą ciążę zaszlam właśnie w listopadzie, w okolicy urodzin :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż od kilku nocy jest na wygnaniu tzn. córka wprowadzila sie do naszego lozka i juz od kilku nocy mąż spi na kanapie. czasami jej pozwalamy, spi 1-3 nice i wraca do siebie, teraz trwa to juz z tydz. A my jak cos chcemy to mamy schadzki na kanapie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo witam wszystkich :)
    Co tam słychać?
    Pogoda okropna. Dzisiaj sovie pocwiczylam chodakowska i nie mam sił na nic.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chodakowska jest nie do przejścia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja byłam rano na badaniach krwi. Zrobiłam sobie też cholesterol, wyczytalam ze za wysoki poziom może powodować bóle nóg. A że trochę jestem obtluszczona to może coś jest nie tak. Wagę mam cały czas taka sama bo 55 kg wiec nie ma tragedii ale widzę ze więcej smalcu na nogach się odlozylo. Tez mam zamiar coś z tym zrobić.
    Wyniki będę mieć do 15 jakoś. :)
    Dla mnie killer był trochę ciężki ;) i po nim ledwo żyłam.
    Alunia dobrze jest się zmęczyc z rana :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmeczyc tak ale byc ciagle zabieganym jak ja to juz nie, to o wiele bardziej meczace niż wysilek fizyczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 11:36

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo też właśnie killera ćwiczyłam.
    A robiłam znów test owu i znowu mi wyszedł pozytywny dziwne. Pierwszy raz dwa dni pod rząd.

Hugolina daj znać jak wyniki.
    Iza za czym tak biegasz?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia chce jak najwiecej zrobic jak dziecka nie ma w domu, wstaje rano, szykuje siebie, pozniej corke, zawoze ją do przedszkola (8km w jedna strone), jakis sklep po drodze (choc nie zawsze), wracam, dojadam sniadanie, pozniej szykuje obiad (codziennie na godz. 12), i jak to w domu-pranie, prasowanie itp. itd. i ok. 15 zmow w samochod i do przedszkola. Czasami trzeba zalatwic rozne sprawy, bank, lekarz, jak to w zyciu. Poza tym wszystko tak sie nauczylo ze przychodza i idz i im zalatw, kup, nigdy wczesniej nie powiedza tylko na ostatnia chwile, rano bylam w aptece, wracam i slysze -idz do apteki bo mam juz dawno recepte a lekow juz nie mam. Wiec ostatnio powiedzialam "nie", byla obraza ale trudno. I nie wiem dlaczego, ciagle sie staram a i tak ciagle jest balagan i mam zaleglosci.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza z jednej strony ciesz się, że możesz to zrobić w ciągu dnia jak dziecka nie ma w domu. Ja to wszystko ogarniam z dzieckiem przyczepionym do nogi po pracy. Zakupy, pranie, odkurzanie, sprzątanie gotowanie i co tam po drodze wypadnie ;)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 20,63, cholesterol 121 wiec mało nawet bo norma od 115 jest. Także wszystko w normie standard.. :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a pewnie ze sie ciesze, z dzieckiem o wiele trudniej. Mam pol godz. na odkurzanie i umycie podlug, pada deszcz to męża wyslalam po córkę.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to prawda z dzieckiem gorzej. Chociaż moja już jest taka fajna że mi pomaga jak sprzątam, nie mam problemu. Ale wiadomo lepiej samemu.
    Hugolina no dobrze w zasadzie. Ale o co tu chodzi w takim razie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALunia z moimi nogami? ;p ja nie wiem o co chodzi. Bolą mnie od 15dc do 20. Później przerwa do dnia przed @. Nie wiem czym jes to spowodowane..

Owu była stąd dobry wynik progesteronu. Niby hormony są okej u mnie a ciazy brak.
    Kto wie może się coś kluje. 5/6 dni i będzie wiadomo na 100%.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina trzymam kciuki!

Hugolina87 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz cię bolą? Może coś jest na rzeczy bo już jesteś blisko terminu @ a jednak widzę każda z nas ma jakieś przeczucia.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mnie już nie bolą. Przed @ moga znowu zacząc. Tak zazwyczaj bywalo. No nic zobaczymy. Powiem temu lekarzowi nowemu na wizycie. Ale z tego co napisali po laparo to nic tam nie ma niepokojącego. O endometrioze tez pytalam. Nie ma nic niepokojącego. Może to moja głowa albo nie wiem woda się zatrzymuje czy coś :/

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i beta utrzymuje tendencję spadkową już tylko 2,26 więc w moim przypadku chyba dobrze...;) jutro wizyta kontrolna u gina i u ortopedy może się uda wcisnąć...Dziś mój mały zgrywus i rozrabiaka został w domu bo coś pokaszluje i broi cały dzień...oczy dookoła głowy trzeba mieć...

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopalanka to oby było zielone światło odrazu. Moj synek tez w domu bo ma ten kaszel prawie zapalenie oskrzeli i jest ciexko w domu cały dzień wysiedziec bo dziecko ma tyle energii ze szok. I niegrzeczny jest. Juz wychodzą błędy wychowawcze :/

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ