Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza84 wrote:Bo ona uwaza ze biorac metizol nie powinnam wogole sie starac a juz na pewno nie bede mogla brac go w ciazy. Endokrynolig powiedziala zupelnie odwrotnie. I ta sugeruje przerwamie staran na min. pol roku. Zalamka.
-
Hugolina87 wrote:Z tego co tutaj zauważyłam to z cyklów na straty wychodzą ciąże :p
Mnie boli brzuch przez ta wredna @.
Dziewczyny lekarze coś dają na poprawę endo ? Może u mnie za cienkie jest. Nie wiem kurde. Ostatnio było 6,2 po owu i mówił ze słabe..). Z naturalnych sposobów dziewczyny polecają na endo migdały, orzechy, czerwone wino wytrawne i ryby, ale czy to działa-nie wiem. Z farmaceutyków można próbować podkręcać endo estradiolem (np.plasterki oesclim), no ale o tym to już musiałby zadecydować lekarz. Myślę że nie powinnaś się mimo wszystko tym endo przejmować
Hugolina87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdis wielkie dzięki, podnioslas mnie troche na duchu. Biore metizol 5 mg 1 tabletke co drugi dzien ale tsh jeszcze nie do konca unormowane.
Juz troche ochlonelam. Magdis w Internecie pisza o dokladnie takim samym postepowaniu jak u ciebie. Ale druga sprawa to to ze dr neurolog chce zebym podpisala oswiadczenie ze nie jestem w ciazy i zawiesila statania jak chce leczyc bole glowy. Wtedy dostanę skierowanie na tomografie albo rezonans glowy (nie pamietam ktore) i leki.
A my oboje mimo zniechecenia i braku wiary zyjemy jednak nadzieja ze ten cykl bedzie szczesliwy. Dzis 16dc, bez wiesiolku i tak sluzu od groma, test owulavyjny dzis wyszedl pozytywny, jajnik pobolewal 14dc, wszystko pieknie ładnie tylko rano dziwnie mi temperatura zleciła ale i tak ovu nie wziął jej pod uwage bo mierzylam godzine wczesniej niz zwykle.
Zapusalam sie dzis do innej endokrynolog, wizyta za tydz.w piatek. A jak nie to kierunek Warszawa do kliniki nieplodnosci. -
Iza84 wrote:Magdis wielkie dzięki, podnioslas mnie troche na duchu. Biore metizol 5 mg 1 tabletke co drugi dzien ale tsh jeszcze nie do konca unormowane.
Juz troche ochlonelam. Magdis w Internecie pisza o dokladnie takim samym postepowaniu jak u ciebie. Ale druga sprawa to to ze dr neurolog chce zebym podpisala oswiadczenie ze nie jestem w ciazy i zawiesila statania jak chce leczyc bole glowy. Wtedy dostanę skierowanie na tomografie albo rezonans glowy (nie pamietam ktore) i leki.
A my oboje mimo zniechecenia i braku wiary zyjemy jednak nadzieja ze ten cykl bedzie szczesliwy. Dzis 16dc, bez wiesiolku i tak sluzu od groma, test owulavyjny dzis wyszedl pozytywny, jajnik pobolewal 14dc, wszystko pieknie ładnie tylko rano dziwnie mi temperatura zleciła ale i tak ovu nie wziął jej pod uwage bo mierzylam godzine wczesniej niz zwykle.
Zapusalam sie dzis do innej endokrynolog, wizyta za tydz.w piatek. A jak nie to kierunek Warszawa do kliniki nieplodnosci.
-
Iza a co to za lek? Na niedoczynnośc?
Byłam dzisiaj u brata, on ma miesięcznego synka. Nalulalam, wyprzytulalam i tak mi miło chociaż trochę poczuć dzidziusia.
Dzisiaj mam 22 dc brzuch mnie juz boli jakbym miała zaraz @ dostać. -
nick nieaktualnyPodejrzenie migreny. Mąż mial skierowanie do neurologa to poszlam i ja. TK czy RM to jak Rtg, jestem swiadoma tego ze tych badan nie powinno sie robic w ciazy a ze dzis 16dc to kto wie wiec nie zgodzilam sie na nie. A te pol roku przerwy to na leczenie, zarowno tarczycy jak i przyczyny bolu głowy. Mam przyksc do tej neurolog za 2 tyg. jakbym nie byla w ciąży to wypisze skierowanie na badania i recepte.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle glupi dzien. Wyjechalismy do lekarza o 11, niezle sie tam naczekalismy, potem zmiana opon, do drugiego miasta zapisac do alergologa, zakupy, wiec wrocilismy o 18 do domu. Wchodzimy, tesciowa wsciekla siedzi przed rozgloszonym tv, na korytarzu przewrocone krzeslo z kuchni (?), w pokoju niemiłosierny balagan, na podlodze pelno zasmarkanych chusteczek, dziecko z sinym nosem wiec pytam co sie stalo. A tesciowa jak szurnela bo nic sie nie stalo, bo my wymyslilismy sobie to krzesło a nos wcale nie jest siny bo ona nic nie widzi a jak juz to pewnie pomalowany, ze to dziecko to juz pewnie przy nas cos sobie zrobilo bo nie umie chodzic tylko ciagle biega. Wrrr...
-
nick nieaktualnyJa mam starsza siostrę o 7 lat
nie narzekam
tez nie raz się dolowałam ze miała być 3 lata różnica, teraz już będzie ponad 4 albo i do 5 dojdziemy.
Trudno. Ważne żeby synek nie był pozniej sam jak kolekważne żeby było
Urszulka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jutro idę na progesteron bo mam robić 5dpo. Zobaczymy... Jak narazie, od czerwca (po włączeniu luteiny) miałam całkiem ładne wyniki.Ale w tym miesiącu brałam Cyclodynon i nie wiem czy do końca miałam owulacje bo jakoś te objawy nie byly takie widoczne jak w poprzednich miesiącach
-
hej babeczki. Iza to może dobrze bys się wyleczyła i uderzyłą ze zdwojoną siłą... mnie od kilku dni mega boli pachwina (może jajnik) lewa do tego bolało podbrzusze nietypowo no ale dzisiaj kolejny spadek temp, test negatywny więc czas na grudzień...Akceptacja!
-
nick nieaktualnyKAL mnie też w ubiegłym cyklu bolała tak pachwina ze utrudniało chodzenie aż
później przed @ miałam taka sama powtórkę i niestety biel vizira. Miałam iść na badania dziś ale nie poszłam. Juz mi żal kasy na te hormony. Jesli gin coś zleci to w tedy pójdę hajs wydawać. Wczoraj przyszedł ten żel, wiec wypróbuję niebawem. Owu za 9 dni jux :p plus tych krótszych cykli. Terax chyba na głowie będę stać po ♡♡ hahah może grawitacja zadziała i doleca
-
nick nieaktualnyAle wiecie co teraz to sie boje ze sie naprawdę uda. Tu chce a tu sie boje. Lista lekarzy jest dluga, wg tej neurolog nawet kardiolog nie doprowadzil sprawy arytmi do konca. Tak wiec na mojej liscie jest alergolog, endokrynolog, Kardiolog, neurolog, no i jeszcze okuliste musze odwiedzic. Przy tym szereg badan, jezdzenia. A jak moje dziecko bedzie chore to problem bo po wczorajszym i dzisiejszym nie mam ochoty zostawiac jej z tesciowa. Jako matka mam prawo wiedziec co sie stalo a tesciowa chodzi obrazona i roztrzasa to i uwaza ze ja przesadzam. Musze isc znow do psychologa bo sobie nie radze ale mam tak napiety grafik ze nie mam kiedy. Mowie corce ze ostatnio sobie nie radze a ona na to "mama poprostu o tym nie myśl".
-
Iza takie cuda na migrene?
Ja mam migreny od dziecka, do porzygu - doslownie. Najdluzsza trwala 25 dni
Zaburzenia mowy, trzesace sie rece, migajace swiatlo przed oczami, wymioty, czulosc na swiatlo i dzwiek. Szamam paracetamol z ketonalem, popijam kawa i zyje. I do roboty chodze. Taka uroda, nic nie poradzisz. Poza tym migreny sa dziedziczne tez, ja mam po mamie i tacie, oboje cierpieli. Ponoc z wiekiem przechodzi.
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning