WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Bo ona uwaza ze biorac metizol nie powinnam wogole sie starac a juz na pewno nie bede mogla brac go w ciazy. Endokrynolig powiedziala zupelnie odwrotnie. I ta sugeruje przerwamie staran na min. pol roku. Zalamka.
    Iza, ja już 2,5 roku byłam cały czas na thyrozolu (praktycznie ten sam lek co metizol tylko inna firma), najpierw na dużych dawkach, póxniej stopniowo coraz mniejszych. Endo pozwoloła nam się starać jak zeszłam do dawki 2,5 mg/dziennie i wyniki przez dłuższy czas trzymały się na takiej dawce w normie. Jak zaszłam w ciążę od razu zmieniono mi lek na thyrosan, chociaż podobno taka dawka thyrozolu jaką brałam też by nie zaszkodziła. Ale tak jest przyjęte że w ciąży zmieniają na thyrosan. Jaką bierzesz dawkę i jak u Ciebie wyglądają wyniki? Badałaś TRABy?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Z tego co tutaj zauważyłam to z cyklów na straty wychodzą ciąże :p
    :)
    Mnie boli brzuch przez ta wredna @.

Dziewczyny lekarze coś dają na poprawę endo ? Może u mnie za cienkie jest. Nie wiem kurde. Ostatnio było 6,2 po owu i mówił ze słabe..
    Hugolina, mi też zawsze mówiono że mam cienkie endo. W pierwszej ciąży miałam robione usg w dzień owu i endo 5 mm (ciążę donosiłam bez żadnych problemów). Teraz też rzekomo ciągle cienkie endo, ale nie sądzę żeby to ono utrudniało mi zajście w ciążę (u mnie zdecydowanie była to głowa :) ). Z naturalnych sposobów dziewczyny polecają na endo migdały, orzechy, czerwone wino wytrawne i ryby, ale czy to działa-nie wiem. Z farmaceutyków można próbować podkręcać endo estradiolem (np.plasterki oesclim), no ale o tym to już musiałby zadecydować lekarz. Myślę że nie powinnaś się mimo wszystko tym endo przejmować :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis wielkie dzięki, podnioslas mnie troche na duchu. Biore metizol 5 mg 1 tabletke co drugi dzien ale tsh jeszcze nie do konca unormowane.

Juz troche ochlonelam. Magdis w Internecie pisza o dokladnie takim samym postepowaniu jak u ciebie. Ale druga sprawa to to ze dr neurolog chce zebym podpisala oswiadczenie ze nie jestem w ciazy i zawiesila statania jak chce leczyc bole glowy. Wtedy dostanę skierowanie na tomografie albo rezonans glowy (nie pamietam ktore) i leki.

A my oboje mimo zniechecenia i braku wiary zyjemy jednak nadzieja ze ten cykl bedzie szczesliwy. Dzis 16dc, bez wiesiolku i tak sluzu od groma, test owulavyjny dzis wyszedl pozytywny, jajnik pobolewal 14dc, wszystko pieknie ładnie tylko rano dziwnie mi temperatura zleciła ale i tak ovu nie wziął jej pod uwage bo mierzylam godzine wczesniej niz zwykle.

Zapusalam sie dzis do innej endokrynolog, wizyta za tydz.w piatek. A jak nie to kierunek Warszawa do kliniki nieplodnosci.

• magdis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Magdis wielkie dzięki, podnioslas mnie troche na duchu. Biore metizol 5 mg 1 tabletke co drugi dzien ale tsh jeszcze nie do konca unormowane.

Juz troche ochlonelam. Magdis w Internecie pisza o dokladnie takim samym postepowaniu jak u ciebie. Ale druga sprawa to to ze dr neurolog chce zebym podpisala oswiadczenie ze nie jestem w ciazy i zawiesila statania jak chce leczyc bole glowy. Wtedy dostanę skierowanie na tomografie albo rezonans glowy (nie pamietam ktore) i leki.

A my oboje mimo zniechecenia i braku wiary zyjemy jednak nadzieja ze ten cykl bedzie szczesliwy. Dzis 16dc, bez wiesiolku i tak sluzu od groma, test owulavyjny dzis wyszedl pozytywny, jajnik pobolewal 14dc, wszystko pieknie ładnie tylko rano dziwnie mi temperatura zleciła ale i tak ovu nie wziął jej pod uwage bo mierzylam godzine wczesniej niz zwykle.

Zapusalam sie dzis do innej endokrynolog, wizyta za tydz.w piatek. A jak nie to kierunek Warszawa do kliniki nieplodnosci.
    no to taka sama dawka na jakiej ja byłam, tylko ja brałam codzień 2,5 mg. Jeśli wyniki nie będą zbytnio wariowały to moim zdaniem spokojnie możesz się starać, przynajmniej jeśli chodzi o tarczycę. A co to za bóle głowy masz, bo nie kojarzę teraz żebyś pisała, być może mi to umknęło? Wiadomo jaka może być ich przyczyna? Jeśli chodzi o TK czy RM to są niewskazane w ciąży , zwłaszcza w 1szym trym. Może lekarz chce mieć pewność że nie będziesz w ciąży gdybyś miała robione coś z nich?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    kurde może jakby mąż nie dał rady to byłyby większe szanse hehe :P

Rzoczarowana też zauważyłam,że mamy dzieci w tym samym wieku i to synków :D
    Ja również mam dzieciątko z 2011 roku tylko że córę ;)

Adele27 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a co to za lek? Na niedoczynnośc?

Byłam dzisiaj u brata, on ma miesięcznego synka. Nalulalam, wyprzytulalam i tak mi miło chociaż trochę poczuć dzidziusia.
    Dzisiaj mam 22 dc brzuch mnie juz boli jakbym miała zaraz @ dostać.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzenie migreny. Mąż mial skierowanie do neurologa to poszlam i ja. TK czy RM to jak Rtg, jestem swiadoma tego ze tych badan nie powinno sie robic w ciazy a ze dzis 16dc to kto wie wiec nie zgodzilam sie na nie. A te pol roku przerwy to na leczenie, zarowno tarczycy jak i przyczyny bolu głowy. Mam przyksc do tej neurolog za 2 tyg. jakbym nie byla w ciąży to wypisze skierowanie na badania i recepte.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia lek na nadczynnosc tarczycy Metizol. A na bol glowy to nie wiem co to wiem ze leczenie min.pol roku i niebezpieczne w ciąży. Mam do wyboru - albo leczenie dorazne i zyc jak do tej pory albo zapobieganie i przerwa w staraniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale glupi dzien. Wyjechalismy do lekarza o 11, niezle sie tam naczekalismy, potem zmiana opon, do drugiego miasta zapisac do alergologa, zakupy, wiec wrocilismy o 18 do domu. Wchodzimy, tesciowa wsciekla siedzi przed rozgloszonym tv, na korytarzu przewrocone krzeslo z kuchni (?), w pokoju niemiłosierny balagan, na podlodze pelno zasmarkanych chusteczek, dziecko z sinym nosem wiec pytam co sie stalo. A tesciowa jak szurnela bo nic sie nie stalo, bo my wymyslilismy sobie to krzesło a nos wcale nie jest siny bo ona nic nie widzi a jak juz to pewnie pomalowany, ze to dziecko to juz pewnie przy nas cos sobie zrobilo bo nie umie chodzic tylko ciagle biega. Wrrr...

• Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak się nie uda w najbliższym czasie to różnica będzie juz ponad 7 lat!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczarowana wrote:
    I jak się nie uda w najbliższym czasie to różnica będzie juz ponad 7 lat!

Ja juz przestalam się tym dolowac... :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam starsza siostrę o 7 lat :) nie narzekam ;) tez nie raz się dolowałam ze miała być 3 lata różnica, teraz już będzie ponad 4 albo i do 5 dojdziemy.
    Trudno. Ważne żeby synek nie był pozniej sam jak kolek :) ważne żeby było ;)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między mną a moją siostrą jest 10 lat różnicy.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajnik boli, ledwo chodze. Juz nie pamietam kiedy ostatnio mnie tak bolało. Jak nic blizniaki beda z tego

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa jest z marca więc więc już różnica 7 lat by byla. :/
    Ja mam brata młodszego o 8 i 12 lat. Całkiem inne światy każdy ma. Choć przynajmniej mamie już pomogłam przy nich ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na progesteron bo mam robić 5dpo. Zobaczymy... Jak narazie, od czerwca (po włączeniu luteiny) miałam całkiem ładne wyniki.Ale w tym miesiącu brałam Cyclodynon i nie wiem czy do końca miałam owulacje bo jakoś te objawy nie byly takie widoczne jak w poprzednich miesiącach :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki. Iza to może dobrze bys się wyleczyła i uderzyłą ze zdwojoną siłą... mnie od kilku dni mega boli pachwina (może jajnik) lewa do tego bolało podbrzusze nietypowo no ale dzisiaj kolejny spadek temp, test negatywny więc czas na grudzień...

Akceptacja!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL mnie też w ubiegłym cyklu bolała tak pachwina ze utrudniało chodzenie aż :/ później przed @ miałam taka sama powtórkę i niestety biel vizira. Miałam iść na badania dziś ale nie poszłam. Juz mi żal kasy na te hormony. Jesli gin coś zleci to w tedy pójdę hajs wydawać. Wczoraj przyszedł ten żel, wiec wypróbuję niebawem. Owu za 9 dni jux :p plus tych krótszych cykli. Terax chyba na głowie będę stać po ♡♡ hahah może grawitacja zadziała i doleca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co teraz to sie boje ze sie naprawdę uda. Tu chce a tu sie boje. Lista lekarzy jest dluga, wg tej neurolog nawet kardiolog nie doprowadzil sprawy arytmi do konca. Tak wiec na mojej liscie jest alergolog, endokrynolog, Kardiolog, neurolog, no i jeszcze okuliste musze odwiedzic. Przy tym szereg badan, jezdzenia. A jak moje dziecko bedzie chore to problem bo po wczorajszym i dzisiejszym nie mam ochoty zostawiac jej z tesciowa. Jako matka mam prawo wiedziec co sie stalo a tesciowa chodzi obrazona i roztrzasa to i uwaza ze ja przesadzam. Musze isc znow do psychologa bo sobie nie radze ale mam tak napiety grafik ze nie mam kiedy. Mowie corce ze ostatnio sobie nie radze a ona na to "mama poprostu o tym nie myśl".

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza takie cuda na migrene? :) Ja mam migreny od dziecka, do porzygu - doslownie. Najdluzsza trwala 25 dni :) Zaburzenia mowy, trzesace sie rece, migajace swiatlo przed oczami, wymioty, czulosc na swiatlo i dzwiek. Szamam paracetamol z ketonalem, popijam kawa i zyje. I do roboty chodze. Taka uroda, nic nie poradzisz. Poza tym migreny sa dziedziczne tez, ja mam po mamie i tacie, oboje cierpieli. Ponoc z wiekiem przechodzi.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ