X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę sugerowana dawkę raz dziennie, ale byłam ciekawa czy można przedobrzyc ;)

Dzięki :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ola, uciekajacy czas widać kiedy liczymy cykle bez powodzenia...My decyzję o kolejnym dziecku podjęliśmy ok. rok temu, wtedy nasz straszak mial 5 lat. Teraz kazdy kolejny rok to przepaść między rodzeństwem.

Gdybym wiedziała że tak trudno bedzie zajsc mi w drugą ciążę podjęlibysmy walke wcześniej. Ale zawsze bylo "cos". Mądry Polak po szkodzie :/

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Witaj Ola, uciekajacy czas widać kiedy liczymy cykle bez powodzenia...My decyzję o kolejnym dziecku podjęliśmy ok. rok temu, wtedy nasz straszak mial 5 lat. Teraz kazdy kolejny rok to przepaść między rodzeństwem.

Gdybym wiedziała że tak trudno bedzie zajsc mi w drugą ciążę podjęlibysmy walke wcześniej. Ale zawsze bylo "cos". Mądry Polak po szkodzie :/
    Miałam tak samo, zaczęliśmy myśleć o rodzeństwie jakieś trzy lata temu ale zawsze coś wyszkoczylo po drodze. Tak naprawdę staramy się rok, bo od listopada 2016 ale tak naprawdę zanim wszystko się uregulowało z prolaktyną i progesteronem to czystą kartkę mieliśmy od czerwca.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy 3 lata z niewielkimi przerwami.

Moja corka (5 lat) dzisiaj do mnie z "reklamacją" no bo ni z gruszki ni z pietruszki "mama jakbym miala siostre to mialabym z kim sie bawic a tak to ... (i tu zrobila takie prutniecie ustami)". Tak to fajnie jej wyszlo ale zaczelam jej tlumaczyc ze co ja moge, jedynie co to musimy czekac i czekac, ze dzieci sie nie kupuje w sklepie i tez nie wiadomo czy bedzie brat czy ta upragniona siostra. A ona na koniec ze to juz nie ma znaczenia co bedzie. Rozwalila mnie tymi swoimi tekstami. Chyba babcia ją tak nakręca.

Ale ja tez jestem teraz strasznie nakrecona i przekonana ze sie udalo. Bedzie przykro za jakies 10 dni jak @ sie zjawi.

Paula_shells lubi tę wiadomość

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze z jednym pytaniem :P

Badanie nasienia przed nami, a mój Mąż juz po nocach śni o koszmarze zwiazanym z "pobieraniem materiału do badań" :)

Macie może doświadczenia związane z tematem ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ale ja zachowalam sie beznadziejnie i do dzis zaluje.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

Badanie nasienia przed nami, a mój Mąż juz po nocach śni o koszmarze zwiazanym z "pobieraniem materiału do badań" :)

My robilismy 7 lat temu przed pierwszą ciążą i to bardziej z "ciekawości" mojej :p
    Mąż też miał stresa ale ja mu tłumaczyłam że legalnie będzie mógł sobie gazetki poczytać i nawet ja mu pozwalam. także my to wtedy bardziej na żart wzięliśmy :

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och...
    Mąż chciał zebym mu towarzyszyła ale nie dam rady zerwać się z pracy.
    Poza tym, nie wiem jak moglabym "pomóc". Widzę jakie to dla niego trudne i chciałam jakos odczarować temat.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    My robilismy 7 lat temu przed pierwszą ciążą i to bardziej z "ciekawości" mojej :p
    Mąż też miał stresa ale ja mu tłumaczyłam że legalnie będzie mógł sobie gazetki poczytać i nawet ja mu pozwalam. także my to wtedy bardziej na żart wzięliśmy :
    Na razie tez sie śmiejemy ale wiem, że to tylko pozory :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Och...
    Mąż chciał zebym mu towarzyszyła ale nie dam rady zerwać się z pracy.
    Poza tym, nie wiem jak moglabym "pomóc". Widzę jakie to dla niego trudne i chciałam jakos odczarować temat.
    Ja chciałam też mu "pomóc" ale powiedział że da radę :p
    Ciekawe zjawisko, faceci takiego jednego badania się boją/wstydzą a nawet to przyjemne dla nich a ile my musimy nie raz badań i leków zjeść... A przecież gramy w jednej drużynie, gramy o to samo szczęście :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove moj tez chcial zebym poszla tam z nim i mu pomogla i bylam ale ten pokoik tak mnie zaskoczyl, zestresowal i jego tez ze poprostu wyszlam bo uznalismy ze nic nie pomoge (tylko nie mow tego swojemu mezowi bo juz wogole sie zesyresuje). No i moj mąż tez mial problem. Klimat iscie burdelowski.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, ktoś tam sie Graya naoglądał :) to słabo, ja sobie nawet nie wyobrażam jak moze wyglądać taki pokój.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:

U nas mąż mogl oddać nasienie w domu na spokojnie wiec mu pomogłam :P ale trzeba byla w max 30min je zawieźć

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    U nas mąż mogl oddać nasienie w domu na spokojnie wiec mu pomogłam :P ale trzeba byla w max 30min je zawieźć
    Rozwiązanie idealne, ale my nie damy rady...Warszawskie korki wykończą żołnierzy :):)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec Dove dowiedz sie bo może tam gdzie będziecie badać mozna tez tak zrobić. Musieliśmy tylko zgrać sie w czasie bo mieliśmy wizytę juz nie pamiętam chyba na 11 wiec tak udalo sie,ze 10.40 jakos strzeli i odrazu w auto i jedziem hehe dobre to bylo :P

DoveLove, Urszulka89 lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie my bylismu pokoj byl bardzo maly, ciasny, pomalowany na czerwono, swiatlo ciemne, czrny fotel i duza pufa, toaleta, umywalka, tv, dvd, gazetki. U Greya to chociaz poganiac sie by mozna bylo a tam we 2 osoby ciezko bylo sie obrucic. I do tego obok gabinet lekarski i wez sie nie denerwuj jak ciagle bylo slychac jakis klucz az czlowiek myslal ze wlasnie do tego pokoju ktoś chce wejsc. Tam nigdy wiecej bo mam nadzieje ze gdzie indziej wyglada to zupelnie inaczej.

• Adele27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to szkoda.. Ja to w malej mieścinie mieszkam wiec do lekarza w 10min dojechaliśmy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze w aucie przed wejściem haha :P

DoveLove lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż tez sie stresowal ale na szczęście mieliśmy drugie wyjście wiec to pikus byl..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove mowisz Warszawa. No to my bylismy na Bocianiej.

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ