X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś spadek o 0,2 stopnia ;) zagnieżdżenie jak nic haha :p ;)

Ola może tak być ze pęcherzyk się rozmyslil i nie pękł. I może teraz była dopiero owu. Bez monitoringu nie ma 100% pewności :) może i lepiej ze nie wiesz kiedy jest dokładnie to nie ma takiej spiny ? Ważne żeby ♡ co któryś dzień i coś z tego może być :)

• aLunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a u mnie jest napisane 2x1 tabletka dziennie na opakowaniu dlatego tak brałam.

DoveLove a ja co życzę dwóch kresek i zdrowego dzidziusia :*

DoveLove lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa! Jak miło od samego rana! Dziękuję Wam <3

U mnie dzis tez niezły spadek, ale wczoraj poszłam późno spać, nie moglam sie od ksiazki odkleić ;)

Ola, to tylko potwierdza regułę regularnego współżycia przez caly cykl. Dzialajcie :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Aaaaaaa! Jak miło od samego rana! Dziękuję Wam <3

U mnie dzis tez niezły spadek, ale wczoraj poszłam późno spać, nie moglam sie od ksiazki odkleić ;)

Ola, to tylko potwierdza regułę regularnego współżycia przez caly cykl. Dzialajcie :)
    Najlepiej to przez cały cykl - jak tylko jest ochota a w owulację szczególnie ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove wszystkiego co najlepsze no i II kreseczek pod choinka <3

aLunia a jakiej firmy ten wiesiolek?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie wczoraj zaskoczył w łóżku :)

DoveLove spełnienia marzeń :) :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pamiętam jak sie seks uprawia ehh... Najpierw mąż chorowal i na nic nie miał sil.. Pozniej ja dostałam @ i zaczelam chorować i nawet nie mysle o <3 dzis dalej plamie.. Nie biorę wiesiolka nic w sumie nie biorę zla jestem na to ale nie mam apetytu w ogole i nie chce brać nic na pusty żołądek.. Tak wiec ten cykl raczej bedzie do dupy ehh a miałam w nim taaaaaaakie nadzieje ehh

Paula_shells lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove spełnienie tego najważniejszego marzenia ;) obyś wkrotce przytulila swojego różowego bobasa :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 23:05

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - mamy ❤️
    30.06 - kolejne USG
    Został 1 ❄️
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja pierwsze miałam ccm, zobaczymy jak wyjdzie teraz, ale jeśli też będzie cc to o trzecie i tak będziemy się starać bo chcemy 3 :)
    Lezalam na sali po porodzie z panią która rodziła 4 dziecko.. wcześniej SN i cc razy2. 4 urodziła Siłami Natury.:) także da sie;)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • Czeko_lada Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę dołączyć? O

Od razu mam pytanie. :) Może ktoś mi odpowie. Ostatnią miesiączkę miałam 13.11

W sobotę czyli 6 d.c miałam już tylko plamienie. Jedyne co mnie zdziwiło, że ze śluzem.Kochałam się z mężem w sobotę wieczorem, a w niedziele coś mnie tknęło i zrobiła test owu. Wyszły mi 2 piekne kreski. Jest możliwa owulacja 7 d.c.?

Czasami miałam cykle 19-21 dni. Rzadko, zazwyczaj są ok 26-28 dni. Teraz powinnam miec dni płodne, ale nie mam raczej. Testy negatywne a tylko biały śluz.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko_lada wrote:
    Dziewczyny mogę dołączyć? O

Od razu mam pytanie. :) Może ktoś mi odpowie. Ostatnią miesiączkę miałam 13.11

W sobotę czyli 6 d.c miałam już tylko plamienie. Jedyne co mnie zdziwiło, że ze śluzem.Kochałam się z mężem w sobotę wieczorem, a w niedziele coś mnie tknęło i zrobiła test owu. Wyszły mi 2 piekne kreski. Jest możliwa owulacja 7 d.c.?

Czasami miałam cykle 19-21 dni. Rzadko, zazwyczaj są ok 26-28 dni. Teraz powinnam miec dni płodne, ale nie mam raczej. Testy negatywne a tylko biały śluz.
    witaj :)
    Oczywiście że tak może być, czyli prawdopodobnie będziesz miała krótszy cykl. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Czeko_lada Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    witaj :)
    Oczywiście że tak może być, czyli prawdopodobnie będziesz miała krótszy cykl. :)
    Sama nie wiem czy wole krótki, czy żeby @ juz nie przyszła.:)

Mam już synka 4,5 roku nie staramy się, ale gdybym zliczyła wpadkę to by była radość :)

• YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc czeko_lada;) testy ovu nie zawsze są miarodajne ale generalnie wszystko jest mozliwe:) musisz patrzeć na sluz i ew mierzyć tempke. Ile juz się staracie?

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • YellowAnn Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha:)

YellowAnn
    8p3os65glyiibqce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Lezalam na sali po porodzie z panią która rodziła 4 dziecko.. wcześniej SN i cc razy2. 4 urodziła Siłami Natury.:) także da sie;)

Nikt nie mówił ze się nie da mieć dzieci po cc. Normalnie przecież się zachodzi w ciążę i rodzi nawet SN. Ale są przypadki jak mój ze ta blizna się nie zrosla i może mi to właśnie utrdnia zajście. Mój gin poprawiał 30 blizn po cesarkach, wiec ten temat gdzieś tam krąży. Nie życzę żadnej z Was żeby miała z tym problem jak ja. Ja chcialm rodzic SN drugie. Ale jeśli bym teraz była w ciąży jakimś cudem to wiem ze cesarka na 100 i być może leżenie od 30 tyg. Bo skurcze mogą doprowadzić do rozejscia tej blizny cienkiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:16

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Nikt nie mówił ze się nie da mieć dzieci po cc. Normalnie przecież się zachodzi w ciążę i rodzi nawet SN. Ale są przypadki jak mój ze ta blizna się nie zrosla i może mi to właśnie utrdnia zajście. Mój gin poprawiał 30 blizn po cesarkach, wiec ten temat gdzieś tam krąży. Nie życzę żadnej z Was żeby miała z tym problem jak ja. Ja chcialm rodzic SN drugie. Ale jeśli bym teraz była w ciąży jakimś cudem to wiem ze cesarka na 100 i być może leżenie od 30 tyg. Bo skurcze mogą doprowadzić do rozejscia tej blizny cienkiej..
    Moja siostra jest po dwóch cesarkach. Poniżej blizny nic prawie nie czuje i w dodatku ta skóra jest taka zimna... Bleee... Wogóle to ją czeka kiedyś założenie takiej siatki bo ma przepuklinę. I ona niestety nie doświadcze porodu sn ponieważ ma za płytką miednicę i głowka nigdy nie zejdzie do kanału, chyba że miałaby mniejsze dziecko ale to się nie zapowiada bo wagowo miała 3,8 i 4,1 kg.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka mój synek ważył 3800/57 cm a ja wąska w sumie byłam przed ciążą. Mierzył mi w szpitalu miednice i miał się zmieścić. "Będzie ciasno ale się zmieści "tak mówił gin. Oczywiście mimo mega skurczy,pelnegog rozwarcia główka stała w miejscu :p niepotrzebnie mnie męczyli tylko. Sama ich jux tam blagalam o to cięcie. Ale klockiem był jak na moje wymiary. Wg usg u nich to 4200 było i kazali rodzic..:(
    Chciałabym ujrzeć te II kreski i się nie martwić ta laparotomia :/

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czekolada, myślę, ze nasze cykle sa tak podatne na zmiany, ze owu moglas miec wcześniej.

Ja mierze temperatury, obserwuje śluz i w tym cyklu chce włączyć testy owu. Kusi mnie monitoring, ale lekarz zaleca dwa cykle wsluchania sie w ciało. Bede zatem posluszna :)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Czeko_lada Debiutantka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YellowAnn wrote:
    Czesc czeko_lada;) testy ovu nie zawsze są miarodajne ale generalnie wszystko jest mozliwe:) musisz patrzeć na sluz i ew mierzyć tempke. Ile juz się staracie?

Ja, jak to kobita się już nakręciłam na maksa. Zwłaszcza, ze mnie mulu od wczoraj. W pierwszej ciąży 2 dni po owulacji miałam mdłości i chciałam odpuścić cykl bo byłam pewna, ze złapałam jelitkowski. Skończyło sie ciąża i od 6 tygodnia leżałam w szpitalu pod kroplówkami.

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ