X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny no :D tak mam :D lubię sikać na testy i już :D a że owulacyjne wykończyłam to musiałam zrobić ciążowy :D

Styczniowa, u mnie dziś 5-7 dpo (różnie można interpretować) i temp również 36,7. w poprzedniej ciąży nie mierzyłam więc nie wiem, ale grunt że nie spada :) w tamtym cyklu miałam fl 9 dni więc liczę na dłuższą, u ciebie już pięknie :)

Kasiula, wczoraj wiało tylko 90 km / h to cały dom szumiał i chodził :/ podejrzewam, ze jeśli w styczniu będzie jak zwykle i będzie dochodzić do 160 km/ h będę miała obryzgane okna ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych co juz jakiś czas mierzą temp. Czy w każdym cyklu w I fazie sa mniej więcej temp na tym samym poziomie? Czy co cykl to jest/moze być inaczej ?

Ja w tamtym cyklu w I fazie miałam temp w okolicach 35.5-36.3 a teraz juz w 8dc mam 36.5 to ma jakies znaczenie ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja zauwazyłam tyle że w cyklach przed ciazą miałam w pierwszej fazie temperature około 36,5-36,6 a po porodzie początkowo około 36,2 teraz w tym cyklu tak wachała się w okolicach 36,3 -36,5

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, małego dopadł katar i tak mi go żal. :( Oddycha ciężko, przebudza się w nocy, no ale musimy to jakoś przeżyć. U mnie dziś 32dc, czekam na @, powinna już być, tylko mnie denerwuje tym spóźnieniem...

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma tu żadnych mam współśpiących z dzieckiem? My śpimy we trójkę.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, my spaliśmy kiedyś razem.. do momentu gdy małą budziło każde chrapnięcie, szelest kołdry... :/
    wtedy zaczęła spać sama i spała lepiej.. do tej pory jeśli np jesteśmy u moich rodziców i mamy spać razem to mąż od razu idzie na sofę bo chrapie i się rzuca, ja całą noc umiem przespać w jednej pozycji więc śpię z małą... a i tak najczęściej kończy się tym że my śpimy na sofie a mała na łóżku bo ją budzimy ^^

a my mamy nowego zęba :D hurra!

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 30 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona mój rozrabiaka strasznie się kręci i jak zwykle bierzemy go około 5 rano do naszego łóżka to kończy sie to tak ze mały zajmuje 3/4 łóżka a my resztę :D Całej nocy nie dałabym rady tak... Dziś nawet rano po cycu dostał eksmisje do łóżeczka :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

Ja nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem, ma swoje łózeczko i w nim śpi zresztą ona z nami nie chce, nieraz jak miała problem z uśnięciem kładliśmy ją do nas ale zaraz się wierciła, kręciła wiec było bez sensu. Jak karmiłam na początu na leżąco to nieraz zdarzyło mi się przysnąć na dwie godziny i spała z nami ale zawsze ją odkładałam.

Adele u mnie w tym cyklu też temp na początku cyklu duzo wyższa jak w poprzednim ale ja się tym nie przejmuje, grunt żeby wyznaczyło mi owulke żebym mogła odliczać

preg.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej...

Co tam Piękne? Ja ostatnio wieczny brak czasu na wszystko...miałam w tym cyklu mierzyć temp i lipa :/ zawsze zapomnę...chyba nie jest mi to dane....;p

201507044662.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek też potrafi spać w poprzek łóżka, ale nam to nie przeszkadza. Nie ma nic piękniejszego od widoku śpiącego wtulonego niego we mnie lub L i widoku mega uśmiechu, kiedy tylko się przebudzi rano <3

Ja mam jakiś śluz z nitkami krwi, ale nie wiem co to ma niby oznaczać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:55

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 30 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona przez to ze bierzemy małego do łóżka o tej 5 rano to nic nam nie umyka :) Widzimy go i wtulonego w nas i jego uśmiech po przebudzeniu, a dodatkowo jesteśmy wyspani. No nic nie poradze że moja psychika nie odpoczywa jak mam małego w łózku bo cały czas na wpół czówam zeby go nie przygnieść albo żeby Mąż go nie przygniótł. Poza tym ja mimo tych pięknych chwil nie jestem zwolennikiem spania z dzieckiem... albo innaczej jestem zdania ze łoże małżeńskie należy do Męża i Żony a nie do dzieci ;) Ale nie neguje jak ktos lubi i chce i mu to odpowiada to jak najbardziej niech sobie pochrapuje na zmianę z maluchem :D

She86 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    to jest tortura a nie metoda! :/ taki maluch musi się czuć BEZPIECZNIE a jeśli zostawimy go samemu sobie w płaczu to czuje się odrzucony i traci zaufanie :/ nie tędy droga, zdecydowanie się zgadzam...
    Ja nigdy nie pozwalam by mała płakała czy wpadała w histerię. Ale jeśli jęczy i mruczy to nie interweniuję bo bardzo często po tym zasypia bez płaczu. dopiero jeśli zaczyna płakać to wtedy wchodzę...
    wiesz, ja na Twoim miejscu bym olała te nauki, serio :)
    Mi jest tak cholernie brak tego usypiania :( tulenia się w naszym fotelu, ona zawsze tak fajnie trzymała mnie za bluzkę albo nos... tylko że u nas sposób zasypiania powodował problemy w nocy, wybudzanie się z wrzaskiem :( to już nie chodzi o mnie, ale dziecko potrzebuje snu by się zdrowo rozwijać. a jeśli ona się budziła ciągle i miała lekki, zakłócony sen, to wstawała marudna i od rana był problem. także u nas to dlatego. próbowałam wszystkiego by poprawić jej sen ale dopiero sposób zasypiania pomógł. Ale jeśli Twoja córa tak pięknie śpi, to u Was sposób zasypiania nie robi jej różnicy... ja bym z tego nie rezygnowała. prędzej niż się spodziewasz przyjdzie i powie "mamo, dziś ja siama" :)

Ja sie nie nadaje do takich zmian. Jestem tak niecierpliwa :/ To moja ogromna wada. Za to moj Maz to bezgraniczna chodzaca cierpliwosc. Zaczal powoli wprowadzac taka metoda. Mysle ze zajmie im to dlugo ;) Zobaczymy. Ja sie poddalam. Bede czekac az sama dorosnie, przeciez do 18-stki nie bedzie chciala byc tulona ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

My dzis spalismy we trojke od 4 rano ;) To jest cudowne jak po przebudzeniu widze Corcie obok :)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Ja sie nie nadaje do takich zmian. Jestem tak niecierpliwa :/ To moja ogromna wada. Za to moj Maz to bezgraniczna chodzaca cierpliwosc. Zaczal powoli wprowadzac taka metoda. Mysle ze zajmie im to dlugo ;) Zobaczymy. Ja sie poddalam. Bede czekac az sama dorosnie, przeciez do 18-stki nie bedzie chciala byc tulona ;)

ja jestem zdania że nic na siłę. Każde dziecko kiedyś dojdzie do takiego etapu gdy będzie na to gotowe... :) nie ma co przyspieszać na siłę...

Ja lubię z córą spać ale pozwalamy sobie na to gdy męża nie ma. Był etap gdy ja spałam z nią w sypialni a mąż na sofie... i nasze relacje troche ucierpiały. bo mąż do późna w pracy, wieczorem w łóżku to tak naprawdę jedyny moment by na spokojnie porozmawiać..

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    Dziewczyny, czuje sie dzisiaj jak Hiob.
    Boli mnie glowa. Boli mnie brzuch. Bola mnie cycki i wszystko mnie boli. Nic dzisiaj nie jadlam, czuje ze okres idzie.
    W drodze do pracy przemoklam do majtek. Rozlalam litry oleju wszedzie. Klienci - same dupki.
    A potem jeden mi podpierdzielil torebke z dokumentami, karta i wogle.
    Zablokowalam karte jak sie zorientowalam, ale zdazyl wybrac prawie 800 funtow, czyli jakies 4000 zl.
    Mam ochote sie urznac jak stodola i plakac z zalu.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale popoludnie siedzialam na posterunku policji a i tak nie wiadomo, czy bank mi odda kase. Nosz..... mac... mac... mac...

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat :/ ludzie to świnie! serio!
    nie dziwię się że czujesz się jak się czujesz :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 strasznie przykro mi z powodu kradziezy..mam nadzieje ze znajda sprwce i wszystko do Ciebie wroci.

a ja chciałam tylko napisac ze dzis bylam u gina..stwierdzil ze owulacja juz chyba byla..we wt wyszla mi ciemniejsza reska na tescie ovu..nie mowie ze jednakowo ciemna ale ciemniejsza znacznie od dnia poprzedniego..czułam jajniki i podbrzusze..zreszta do dziś czuje..tyle ze temp. byly 36/35 stopni, a dziś 36.3 myslicie ze faktycznie mogla być to ovu?

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, skok temp następuje do 3 dni po owulacji

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok..no w ten dzień co wyszedl mocniejszy test podziałalismy..zobaczymy co dalej..lekarz dal mi ten clo..nie rozumiem dlaczego,bo dlugie cykle nie swiadcza o barku owulacji..ale ok zufalam mu.

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ