X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze trochę powalczymy, ale nic na siłę. Nie wiem czy bralabym pod uwagę in vitro. Mamy Mikolaja więc możemy się na nim skupic. Instynkt macierzyński pewnie bedzie silny, ale z biegiem lat bede sie bała ryzyka chorego dziecka. Takie życie.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio sporo myśle o tym in vitro, jakoś mam mieszane uczucia...no ale pewnie jesli się uda do wakacji to podejdziemy z czasem po uzbieraniu pieniędzy bo to pewnie ze 2 tys kosztuje nie?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, znajomi sie orientowali bo tez mieli problem i im wyszlo ze musieliby wydac ok 8-9 tys. U nich na szczescie udalo sie za 2 podejsciem inseminacji wiec troche zaoszczędzili

• Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin.mowil ze in vitro ok.9000tys.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez od razu nie zawsze wychodzi. Moja znajoma za drugim razem

Nina06
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygórowana cena marzenia...i wcale nie wiadomo czy zostanie spełnione.

Taką kwotę pewnie wolalabym odłożyć na przyszłość dla Młodego...

Naprawdę pragnę drugiego Maluszka, ale chyba nie za wszelką cenę. Poza tym ja mam słomiany zapał i szybko się poddaję. Moj Mąż ciągnie mnie za uszy do celu ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry maz...moj zniechecal mnie do drugiego.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czesci ponosi wine za to..

Nina06
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja jak narazie modle się żeby 2 było... nigdy nie przypuszczałam że tak sporo osób cierpi na niepłodność, a myśłałam że się mnei to nie tyczy

Ja tez nigdy nie pomyslalam ze mnie to spotka i ze tak duzo par ma problemy z zajsciem i to w mojej okolicy. Mnie to tak ludzie nie pytaja, bardziej męża, kolezanka z podstawówki tez miala problem, ma 1 dziecko i teraz ponad rok sie staraja, a jej brat jak rozmawial z moim mężem to stwierdzil ze chyba tez musza zaczac sie starac o 2 zeby zdazyc zajsc mimo ze z 1 nie mieli problemow, 2 sasiadow nie maja dzieci (sa juz w wieku moich tesciow), inni sasiedzi maja 1 bo dlugo starali sie o 2 i nie wyszlo, nowi sasiedzi po poronieniu juz dosc dlugo i tez nic. Wiec problem jest powszechny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    My jeszcze trochę powalczymy, ale nic na siłę. Nie wiem czy bralabym pod uwagę in vitro. Mamy Mikolaja więc możemy się na nim skupic. Instynkt macierzyński pewnie bedzie silny, ale z biegiem lat bede sie bała ryzyka chorego dziecka. Takie życie.

Ja powiedzialam mężowi ze na in vitro to sie nie pisze, nie chce i juz. Po nowym roku wybierzemy sie do kliniki.

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, na to wychodzi, że jesteśmy cholernymi szczesciarami, bo mamy juz po jednym Maluchu <3

Paula_shells lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Po czesci ponosi wine za to..

Nina, problem leży po jego stronie?

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove szczesliwa ty ze temat prezentow masz z głowy. Ja mam ogromny problem na co sie zdecydowac i co kubic zeby bubel sie nie trafil. Szukam teraz glowy dostylizacji bo moja corka wiecznie obraca wlosy dziadka, do tego stopnia ze kiedys kosmyk zaplatal sie w walek i musiala wyciac. Ale dziadek cierpliwy. No i szukam prezentu dla 11-latki i fajnej rzeczy, gry dla 14-latka. Prezenty robimy dla dzieci, chociaz tesciowa sie tego nie trzyma i robi prezenty dla swoich dzieci. Jakbym chciala kupic wszystkim bo bym zbankrutowala, i tak swieta i orezenty niezle szarpia po kieszeni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Kochane, na to wychodzi, że jesteśmy cholernymi szczesciarami, bo mamy juz po jednym Maluchu <3

Masz calkowita racje.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma trzy wnuczki a moja teściowa cztery wnuczki. Same dziewczyny w rodzinie ;)
    Chciałabym mieć trójkę, ale w naszej Polskiej rzeczywistości ciężko nawet jedno wychować. Chciałabym moim dzieciom dać równy start :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove love ponosi wine,ze nie chcial dziecka i nawet unikal sexu.

Nina06
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej sie zdecydowal to juz nic nie szlo zaczely sie badania podstawowe moje i jego i wszystko ok.

Nina06
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka, dopiero widzę, ze Ty masz Lilianke...to nasze ukochane imię dla dziewczynki, jeśli Bozia da, to corci tak damy na imię :)

Z prezentami ruszyliśmy juz w listopadzie. Ale niestety sie schodzi, zeby kupic cos sensownego, za przyzwoite pieniądze.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina06 wrote:
    Dove love ponosi wine,ze nie chcial dziecka i nawet unikal sexu.
    Rozumiem, czasem facet potrzebuje więcej czasu na podjęcie decyzji...

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś myślę że w końcu się uda

Hugolina87 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ