X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Gibonek na laparoskopie teraz będziesz szła ? Ja właśnie chyba tez będę pod pełną narkoza. Ostatnio się szybciutko obudziałam i dobrze czułam. Oby teraz było tak samo
    I tez bym chciała rodzeństwo dla .synka :)

Tak pod pełna narkoza narazie nie biorę tego do siebie może dzień przed będę nie spała w nocyy ale tak to nie mam czasu za dużo myśleć.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja ostatnio sporo myśle o tym in vitro, jakoś mam mieszane uczucia...no ale pewnie jesli się uda do wakacji to podejdziemy z czasem po uzbieraniu pieniędzy bo to pewnie ze 2 tys kosztuje nie?
    A stymulacje miałaś? A borowina przecież niby działa tak dobrze czytałam o innych dziewczynach że kąpiele borowinowe bardzo im pomogły. Ja już dałam sobie spokój wkoło co dom każda ma 2 dzieci mnie to nie rusza moja SIS wpadła z 3 i co depresja ja jej powiedziałam że jak nie chce ją przygranac wychować jak swoje bo mi th marudzi że 3 że to koszty że co dalej itp. Wiedziała jak się robi Tym bardziej że spirale wyciągnęła.
    Ja jej powiedziałam że ona nawet sobie nie wyobraża ile dziewczyny by się cieszyło z tego że zostanie matka 2,3,czy 4 dziecka a ona marudzi. No szlak mnie trafił. Ja mam jedno tysiące wydane na leczenie wizyty a ona poprostu nie uważała j ma prezent na mikolajki.

Ja nawet już zaczęłam żyć normalnie z przekonaniem że zostanie te 1 dziecko, ale na zabieg jeszcze pójdę.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Wygórowana cena marzenia...i wcale nie wiadomo czy zostanie spełnione.

Taką kwotę pewnie wolalabym odłożyć na przyszłość dla Młodego...

Naprawdę pragnę drugiego Maluszka, ale chyba nie za wszelką cenę. Poza tym ja mam słomiany zapał i szybko się poddaję. Moj Mąż ciągnie mnie za uszy do celu ;)

Mój mąż też napędza spirale on stałe mi tłumaczy że musi być 2,3 dziecko chyba gorzej niż ja przeżywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek będzie dobrze. Obyś się czuła podobnie do mnie po laparoskopii. Ja szybciutko doszłam do siebie i odrazu wstałam. Sprawdza odrazu jak wszystko wygląda od środka :) po jakimś czasie niepowodzeni dobrze jest zrobic. Powodzenia

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    DoveLove szczesliwa ty ze temat prezentow masz z głowy. Ja mam ogromny problem na co sie zdecydowac i co kubic zeby bubel sie nie trafil. Szukam teraz glowy dostylizacji bo moja corka wiecznie obraca wlosy dziadka, do tego stopnia ze kiedys kosmyk zaplatal sie w walek i musiala wyciac. Ale dziadek cierpliwy. No i szukam prezentu dla 11-latki i fajnej rzeczy, gry dla 14-latka. Prezenty robimy dla dzieci, chociaz tesciowa sie tego nie trzyma i robi prezenty dla swoich dzieci. Jakbym chciala kupic wszystkim bo bym zbankrutowala, i tak swieta i orezenty niezle szarpia po kieszeni.
    My też już wczoraj wieczorem zakończyliśmy temat zakupów, teraz jeszcze tylko kilka rolek papieru i pakowanie. I muszę jeszcze jakoś wykombinowac jak zapakować prezent męża żeby nic nie zobaczył bo nawet nie podejrzewa że coś kupiłam ;) a jest spory i nie da się go tak po prostu schować do szafki.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja mama ma trzy wnuczki a moja teściowa cztery wnuczki. Same dziewczyny w rodzinie ;)
    Chciałabym mieć trójkę, ale w naszej Polskiej rzeczywistości ciężko nawet jedno wychować. Chciałabym moim dzieciom dać równy start :)
    Moi rodzice mają już 11wnucząt, a 12 w drodze :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    A ja jakoś myślę że w końcu się uda
    Uda się na pewno i nie piszę tego bo teraz mi łatwo mówić bo akurat mi się udało, ale dla tego, że sama miałam problemy i to jako jedyna w dużej rodzinie. Kiedyś byłam z chłopakiem 2lata, sypialismy ze sobą bez zabezpieczeń i nic, już wtedy zrozumiałam że coś jest na rzeczy, ale potem się rozstalismy i dziekowalam Bogu za to że nie wyszło, a potem nowy facet, ślub i znowu 2 lata nic, ale nie pddalam się i jest synek, a za niedługo drugi. Dlatego ja wiem że się uda, każdej z Was!

Hugolina87, aLunia lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim w sumei tez 2 lata bez zabezpieczeń ale w dni płodne nie było ♡, tego się raczej trzymałam, choć nie ogarnialam do końca kiedy byly;) później juz nie zwracałam aż tak uwagi i poszlo. Teraz się poprostu za bardzo chce drugiego i chyba stąd jest jak jest.

Boje sie ze niepotrzebnie idę się kroic. Musze zaufać lekarzom ale też ciezko, niby podjełam decyzję i wiem ze się poprawia takie blizny ale i tak się waham cały czas :/ :/

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina będzie dobrze! Operacja pomoże i niedługo będziesz się cieszyć ciąża.

Agulineczka jak się czujesz?

Hugolina87 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Ja ze swoim w sumei tez 2 lata bez zabezpieczeń ale w dni płodne nie było ♡, tego się raczej trzymałam, choć nie ogarnialam do końca kiedy byly;) później juz nie zwracałam aż tak uwagi i poszlo. Teraz się poprostu za bardzo chce drugiego i chyba stąd jest jak jest.

Boje sie ze niepotrzebnie idę się kroic. Musze zaufać lekarzom ale też ciezko, niby podjełam decyzję i wiem ze się poprawia takie blizny ale i tak się waham cały czas :/ :/
    Powiem Ci szczerze, że ja na Twoim miejscu bez wahania poszlabym na tą operację. Przynajmniej będziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko co było możliwe, a poza tym może akurat to jest tak naprawdę jedyny problem i potem będziesz bez problemu zachodzila nawet jak tylko mąż na Ciebie spojrzy ;)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam na wątek na innym forum a propo poprawek tych blizn i faktycznie to się zdarza. Każda wiadomo się boi.
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie. :* dziś jest mi potrzebne.
    Juz chciałam do kolejneho lekarza lecieć i się w tym utwierdzic. Ale jak byk na usg widać normalnie czarna dziurę w tej ścianie macicy :(

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Trafiłam na wątek na innym forum a propo poprawek tych blizn i faktycznie to się zdarza. Każda wiadomo się boi.
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie. :* dziś jest mi potrzebne.
    Juz chciałam do kolejneho lekarza lecieć i się w tym utwierdzic. Ale jak byk na usg widać normalnie czarna dziurę w tej ścianie macicy :(
    Hugolina trzymam w kciuki :) Musi być dobrze i będzie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Moi rodzice mają już 11wnucząt, a 12 w drodze :)
    No u mnie to ja jestem najstarsza potem mam dużą przerwę pomiędzy braćmi (siostra rok młodsza) bo jeden ma 20 a drugi 16 :)
    Co do strony meża to jest najmłodszy ale ma dwóch braci księży i siostrę co ma trzy córki więc nie ma co na więcej liczyć (ma już 50 lat) - jedynie na prawnuki teściowa może liczyć bo jedna ma ślub w sierpniu :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No u mnie to ja jestem najstarsza potem mam dużą przerwę pomiędzy braćmi (siostra rok młodsza) bo jeden ma 20 a drugi 16 :)
    Co do strony meża to jest najmłodszy ale ma dwóch braci księży i siostrę co ma trzy córki więc nie ma co na więcej liczyć (ma już 50 lat) - jedynie na prawnuki teściowa może liczyć bo jedna ma ślub w sierpniu :D
    No to faktycznie. U mnie to nas jest 7, ostatnia siostra hajta się w lipcu, prawie każdy ma już 2, no niby najstarsza siostra ma 3, ale reszta zadeklarowała się że tylko 2,oprócz nas ;) więc jak już wszyscy będą mieli dzieci to może dojdzie do 16 i ktoś teraz powie ale fajnie, taka duża rodzina i tyle dzieci, może i tak, ale tylko na odległość :) i co najlepsze u nikogo nie ma pary, tylko albo chłopcy albo dziewczyny, ta co ma 3 to dopiero ma 2chłopców i 1dziewczynkę - wpadka po 10latach :) A u męża jest 1brat i 1siostra, którzy mają po dwoje i to pary w obu przypadkach. U nas też 2chłopaków się szykuje, dlatego mam nadzieję, że jak Bozia da nam trzecie to będzie jak u siostry tylko wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 12:17

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    No to faktycznie. U mnie to nas jest 7, ostatnia siostra hajta się w lipcu, prawie każdy ma już 2, no niby najstarsza siostra ma 3, ale reszta zadeklarowała się że tylko 2,oprócz nas ;) więc jak już wszyscy będą mieli dzieci to może dojdzie do 16 i ktoś teraz powie ale fajnie, taka duża rodzina i tyle dzieci, może i tak, ale tylko na odległość :) i co najlepsze u nikogo nie ma pary, tylko albo chłopcy albo dziewczyny, ta co ma 3 to dopiero ma 2chłopców i 1dziewczynkę - wpadka po 10latach :) A u męża jest 1brat i 1siostra, którzy mają po dwoje i to pary w obu przypadkach. U nas też 2chłopaków się szykuje, dlatego mam nadzieję, że jak Bozia da nam trzecie to będzie jak u siostry tylko wcześniej ;)
    Nas jest czwórka ale moja mama ma 7 rodzeństwa więc jak są jej imieniny to fajnie jest :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Bardzo długo mnie nie było. Opuściła staranie tak na siłę. Oczywiście w okolicach potencjalnej owulacji wspolzyjemy, ale niestety cykl się kończy a jak owulacji nie wykryłam. Totalna załamka!

Ponad rok starań o 2 bobasa - udało się
    Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie za 7 dni powinnam mieć @, ale w zeszłym cyklu owu była 10 dni później a co za tym idę cały cykl się przedłużył.

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zwariuje! A na owulacje się nie zanosi. Zero śluzu płodne, zero skubania jajników itp. WIELKIE NIC

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Rozczarowana Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej mnie dobijają pytania KIEDY DRUGIE? kurde jakbym wiedziała to bym odpowiedziała?!!!!!

Tsh i prolaktyna ok
    2 Cs z luteiną
    1 Cs z clostilem
    Syn 2011
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina powodzenia wszystko bedzie dobrze i urodzisz slicznego drugiego bobaska. Kobiety sa silne dasz rade. Bedzie dobrze.

Nina06
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ