Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mgielka czesc
Tu u nas wiekszosc nie miala problemu z pierwszym a z drugim pod gorke ciagle. Ale sie nie poddajemy, a co! Rozgosc sie
agulineczka no lipa. A nie mozesz zmienic lekarza? I wez powiedz tej doktor, zeby sie wypchala z tym UK. Cholera jasna, ja tu juz 10 lat mieszkam i fajnie, ze leki za darmo i w ogole, ale sluzba zdrowia lezy i kwiczy. Owszem, nie podaja kompletnie nic na podtrzymanie przez 3 miesiace, ale to nie znaczy, ze to normalne. Nas, staraczki to tu strasznie wkurza. Moja znajoma byla w ciazy i krwawila i jej nic nie dali. Ja ja luteina od mamy ratowalam na boku i ma pieknego synka.
Gdybym jakims cudem w ciaze zaszla i miala problemy, to jak mi nic nie dadza, to ich kurna do sadu podam, dziadow.
Do kitu ta doktorka. Ja wiem, to strasznie boli, jak cie lekarz tak bezczelnie olewa. Przeciez dla nas to koniec swiata, a oni nas traktuja jak kawalek miesa na stole
60 cs......
PCO
7 cykli z Clo
hsg 05.16 jajowody drozne
laparo 08.17 tuning -
nick nieaktualny
-
Agulineczka dopiero przeczytałam Twój post masakra co za lekarz zamiast wesprzeć, uspokoić to takie teksty... Masakra... Tacy ludzie w służbie zdrowia to jak dla mnie pomylili się z powołaniem... A najgorsze ze takich jest sporo...
Hugolina87 powodzenia... Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i sprawnie... -
nick nieaktualny
-
Lotopałanka wrote:Hej
Dziewczyny czy ten test owu jest już pozytywny czy to jeszcze negatywny? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24cb90199624.jpg
A te temperatury to u mnie góry i doliny skaczą jak szalonepowodzenia.
-
Hahaha... Oj będę ganiac... A żeby śmiesznie było wczoraj coś tam chciałam się poprzytulac z mężem po pracy a już późno było a on na to nie poczekajmy do jutra więcej plemników będzie hahaha
Kasia 1805, Hugolina87 lubią tę wiadomość
-
Agulineczka szczęka mi opadła! Co za babsztyl, jeszcze w takiej chwili się babsko nie potrafi zachować. Ale się wku*wilam, jak tak można w ogóle. No super potem ci wmówi że raz poronilas i pp co badania
szok szok szok. Spróbuj może gdzie indziej? Który tydzień teraz tak wychodzi?
-
Wg tej lekarki natura wie co robi, raz poronilam, bo pewnie wada genetyczna, teraz to nie wiadomo czy to w ogole ciaza(na usg tylko mocno pogrubione endometrium i ta zmiana na prawym jajniku). Wczoraj mialam 5+3, krwawie od niedzieli. Testy pokazywaly juz 2 tluste krechy i bhcg 115. @ przyszla 11 dni po spodziewanej @ wiec to nic takiego wg niej. Test powinnam robic dopiero w okolicach 15 gru...
Musze zmienic lekarza.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ona uwaza ze dopiero po 3 poronieniach jest problem wymagajacy badan i leczenia. A ja mam sie strarac i sie nie przejmowac, bo moze sie uda nastepnym razem, a jak nie to wtedy zaczniemy myslec... co za baba! Dla mnie kazda strata to niesamowity dolek psychiczny a dla niej to widocznie nic takiego, bo tak sie zdarza.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyJa jux mam zgodę na operację od ordynatora. Na usg widać wielka dziurę wiec chyba dobrze ze nie zaszłam w ciążę bo bym jej nie donosila. Widocznie organizm wie co może. Mowil ze mnie na jutro wcisną i wyjdę w przyszlym tygodniu niesteyy
musze rozmowę o pracę przesunąć bo być może we wtorek dopiero wyjdę ;(
Agulineczka koniecznie zmień lekarza. Współczuję takiego podejścia do sprawy co do Ciebie. Ale czasami naprawdę lekarze traktują nas jak mięso poprostu. -
Wiem jak to wyglada w UK i wcale to nie jest dobre. Ja ogolnie nie jestem zwolenniczką zbyt poznego pierwszegu usg. Zawsze warto sprawdzic czy pecherzyk na pewno jest w macicy, czy ciąża odpowiada wiekiem OM. Ja w drugiej ciazy poszlam na pierwsza wizyte w 9+0 dopiero i dowiedziałam sie, ze zarodek obumarl jakies dwa tyg wczesniej. Serduszko jest, ale nie bije. 2 tyg zycia w pelnej nieswiadomosci, a przeciez nie zawsze kobieta sama sie oczysci, co tez mialo miejsce w moim przypadku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dla mnie też pozytyw.
Jeju zmień koniecznie lekarza! Co za kobieta. Zero empatii. Szkoda mi słów aż. Obyś trafiła na lepszego gina.
Hugolina powodzenia ! Będzie dobrze
A ja po krzywej cukrowej . Się z córką wysiedzialam. Chociaż już z głowy,ale coś czuje,że problem z cukrem będzie bo naczczo 107 wynik.
-
nick nieaktualnyZla jestem jak cholera i to na moja córkę. Duza, madra dziewczyna a uparta, nie zlamiesz, nie przekupisz, nic nie pomaga. A zla jestem bo nie dala sobie zrobic testow skornych ani pobrac krwi na panel alergiczny. My Wstaliśmy rano o 6 zeby zdazyc tam na 8, mąż chory ledwo zywy, mnie glowa boli bo do 1 w nocy prezenty zamawialam. Próbowaliśmy przekonac na wszelkie sposoby, ni cholery. Prawie weszla pod lezanke w gabinecie, spiela sie, rece skulila i wez zrob. Na sile to tylko krzywde mozna zrobic. I jeszcze pofukala sie na mnie, dotknac sie nie da, przebrac sie nie dala tylko z gola pupa a pozniej cala gola siedziala, jesc nie chce, taka jedna. Jeszcze krzyczy na dziadka, na moja mame mowi ze jest glupia. Az mialam ochote przelozyc przez kolano i przyłożyć porzadnego klapa ale co to da, jeszcze gorzej bedzie. Ja rozumiem ze sie boi, boi sie ze bedzie bolalo ale i tak jestem zla. Do tego tesc probuje wymosic na mnie zebym u siebie Wigilie robila, zgodzilam sie w tamtym roku i przez to do rodzicow na Wigilie nie pojechalam az sie poplakalam tak mi bylo przykro. W domu rodzinnym to byla wigilia, atmosfera a tu jest szopka, wszyscy udaja ze sie kochaja, przestalam lubic swieta.
-
W Polsce jesteśmy a nie w UK i po cholerne się na to powołuje. Wkurza mnie to podejście po trzecim poronieniu. A co jak da się tego uniknąć?! Po co kobiety mają przechodzić przez tak straszne rzeczy kiedy zwykły lek może temu zapobiec. Wiadomo różne są powody ale skoro ktoś wykazuje chęć zrobienia badań i to za własne pieniądze to swoje zdanie może sovie wsadzić!!!
Hugolina szkoda że nie dziś bo kolejny dzień w stresie. Oby tylko wszystko przebiegło dobrze.Paula_shells lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się dziewczyny
NIna Lat 28, mam córkę 9 miesięczną po 3 IUI, niestety miałam cc.
W sumie nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ale chciałabym zacząć starać sie o kolejnego malucha tylko mam wątpliwości czy po cc od którego obecnie minęło około 9 miesięcy Gin pozwoli na starania o kolejnego malucha a u nas niestety inaczej niż przez IUI się nie da. Pomożecie? Podpowiecie mi coś a może przekierujecie mnie na inne forum? -
nick nieaktualnyNina13 wrote:Witam się dziewczyny
NIna Lat 28, mam córkę 9 miesięczną po 3 IUI, niestety miałam cc.
W sumie nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ale chciałabym zacząć starać sie o kolejnego malucha tylko mam wątpliwości czy po cc od którego obecnie minęło około 9 miesięcy Gin pozwoli na starania o kolejnego malucha a u nas niestety inaczej niż przez IUI się nie da. Pomożecie? Podpowiecie mi coś a może przekierujecie mnie na inne forum?
Witaj. Myślę że gin sprawdzi stan blizny po cc I pozwoli. Trzeba mieć szczęście jak ja żeby komuś zepsułi to szyciejeśli się wszystko pogoilo to nie będzie przeciwwskazań, choć po każdej cesarce jest ryzyko rozejscia się blizny. Ale trzeba myśleć pozytywnie
powodzenia.
Alunia niestyey tak jest na każdym zabiegu. Dzień przed trzeba przyjść zrobić badania, lewatywke;) być na głodówce, a od 6 juz będę mieć kroplowki. Mój gin się ze mną przywitał, będę jako trzecia mieć chyba ta operacje,powiedział ze najlzejsza na koniec;bo z punktu medycznego nue jest to skomplikowany zabieg. Oby tylko się tym razem dobrze zroslo. Profesor obiecal ze będę mieć dobrze zszyte tym razem. Kurde pecha miałam ze jakiś lekarz z d...Mi robił to cięcie i szycie.Nina13 lubi tę wiadomość