X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Hej
    Dziewczyny czy ten test owu jest już pozytywny czy to jeszcze negatywny? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24cb90199624.jpg

A te temperatury to u mnie góry i doliny skaczą jak szalone
    Pozytywny na 100 % :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi chlopa polozylo do lozka. Wczoraj zdrowy jak rydz a dzis plackiem lezy.

Ja tak sie nabuzowalam dzisiejszym porankiem ze wszystkie okna pomylam po poludniu. Chociaz tyle...

Hugolina bedzie dobrze. Jak mialam miec histeroskopie to bylam ostatnia, zabrali mnie na sale operacyjna dopiero po 13, i najgorsze bylo to czekanie na swoja kolej, no i bol glowy (chyba ze stresu), o 12 stwierdzilam ze ubieram sie i ide do domu i nie bede dluzej czekac. I jeszcze smiechu po drodze bylo bo winda z nami nie chciala ruszyc. Powodzenia jutro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę druga i będę przytomna ;) ale ma być szybka akcja. Zdam relacje :D narazie Relax. Koło 10 powinnam być na bloku juz ;) Iza tez mi przeszło przez myśl żeby jednak uciec :D ale będzie tylko lepiej ten mój gin ponoć bardzo dobrze szyje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2017, 18:12

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech mam dość tych obserwacji już wymiekam...

Cchciałam się upewnić co do tego że dziś owu test pozytywny i zrobiłam jeszcze jeden i lipa... Nic nie rozumiem z tego...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5547ee695059.jpg

Na samym dole test z dziś około południa środek test z rana na górze test z wczoraj popołudnia... Poddaję się od nowego cyklu nic nie obserwuje niech się dzieje co chce w ciemno

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Cchciałam się upewnić co do tego że dziś owu test pozytywny i zrobiłam jeszcze jeden i lipa... Nic nie rozumiem z tego...

Na samym dole test z dziś około południa środek test z rana na górze test z wczoraj popołudnia... Poddaję się od nowego cyklu nic nie obserwuje niech się dzieje co chce w ciemno
    Wygląda na to że owulacja dziś się zaczęła bo testy wychodzą pozytywne na ok. 24-36godz. przed pikiem lh więc łap męża. Ja w sumie nie robiłam rano tylko po południu i wieczorem bo tak piszą na necie, ale kto tam wie :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak śluz?

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wodnisty

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Dziś wodnisty
    Jeśli masz jeszcze zapas testów to sprawdź jutro po południu tzn. Ok. 17:00-18:00 lub później i po jutrze i sprawdź śluz. Ale nie rezygnuj z ❤

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, ja te testy robiłam 3razy w życiu, tzn. w 3cyklach, raz jeszcze przed pierwszą ciążą, ale nie były w ogóle pozytywne i dwa razy przed drugą, ale kupiłam duży zapas na allegro i obserwowałam co pokażą, w pierwszym cyklu już były nawet dosyć ciemne ale jaśniejsze odrobinę niż Twoje i śluz jak woda w ogóle się nie kleił, a miesiąc później krecha mega mocna i śluz lepki, ale tylko 1dnia, na drugi dzień już dosyć jasny test, a śluz już wodnisty i nie taki idealnie przeźroczysty i błyszczący.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza84 wrote:
    Zla jestem jak cholera i to na moja córkę. Duza, madra dziewczyna a uparta, nie zlamiesz, nie przekupisz, nic nie pomaga. A zla jestem bo nie dala sobie zrobic testow skornych ani pobrac krwi na panel alergiczny. My Wstaliśmy rano o 6 zeby zdazyc tam na 8, mąż chory ledwo zywy, mnie glowa boli bo do 1 w nocy prezenty zamawialam. Próbowaliśmy przekonac na wszelkie sposoby, ni cholery. Prawie weszla pod lezanke w gabinecie, spiela sie, rece skulila i wez zrob. Na sile to tylko krzywde mozna zrobic. I jeszcze pofukala sie na mnie, dotknac sie nie da, przebrac sie nie dala tylko z gola pupa a pozniej cala gola siedziala, jesc nie chce, taka jedna. Jeszcze krzyczy na dziadka, na moja mame mowi ze jest glupia. Az mialam ochote przelozyc przez kolano i przyłożyć porzadnego klapa ale co to da, jeszcze gorzej bedzie. Ja rozumiem ze sie boi, boi sie ze bedzie bolalo ale i tak jestem zla. Do tego tesc probuje wymosic na mnie zebym u siebie Wigilie robila, zgodzilam sie w tamtym roku i przez to do rodzicow na Wigilie nie pojechalam az sie poplakalam tak mi bylo przykro. W domu rodzinnym to byla wigilia, atmosfera a tu jest szopka, wszyscy udaja ze sie kochaja, przestalam lubic swieta.
    Moja córka była w tym samym wieku jak robiliśmy testy skórne. Udało się za drugim razem. Za pierwszym razem aż zwymiotowała ze strachu :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Bawiłam się testami kilka lat. Mnie najlepiej wychodził z rana i czasami wieczorem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • pelnannadzieji Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mozna dołączyć? ;)

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslałam że one mi coś ułatwią a tylko utrudniają....:/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Witaj. Myślę że gin sprawdzi stan blizny po cc I pozwoli. Trzeba mieć szczęście jak ja żeby komuś zepsułi to szycie ;) jeśli się wszystko pogoilo to nie będzie przeciwwskazań, choć po każdej cesarce jest ryzyko rozejscia się blizny. Ale trzeba myśleć pozytywnie :) powodzenia.

Alunia niestyey tak jest na każdym zabiegu. Dzień przed trzeba przyjść zrobić badania, lewatywke;) być na głodówce, a od 6 juz będę mieć kroplowki. Mój gin się ze mną przywitał, będę jako trzecia mieć chyba ta operacje,powiedział ze najlzejsza na koniec;bo z punktu medycznego nue jest to skomplikowany zabieg. Oby tylko się tym razem dobrze zroslo. Profesor obiecal ze będę mieć dobrze zszyte tym razem. Kurde pecha miałam ze jakiś lekarz z d...Mi robił to cięcie i szycie.
    Hugolina hehe Ty to masz dystans do siebie i całej tej sytuacji :)
    Ja podczas porodu miałam nacięcie i też naturalne pęknięcie, ale dobry lekarz mnie zszywał. Najgorsze było to że mąż się przyglądał, ja tu na niego krzyczę gdzie głupku zaglądasz i to w jakim momencie, a On mówi że z ciekawości. Masakra :) całe szczęście ciągle mnie chce :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy pelnanadziei :) jaka jest Twoja historia? :)
    Hugolina będę czekać na info :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina trzymam jutro w kciuki :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    ja myslałam że one mi coś ułatwią a tylko utrudniają....:/
    A który cykl testujesz? Zanim doszłam do jakiegoś wniosku z tymi testami (tzn rozszyfrowałam je) to chyba 3-4 cykle minęły ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest z pierwszego cyklu z testami ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pelnannadzieji Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Zapraszamy pelnanadziei :) jaka jest Twoja historia? :)
    Hugolina będę czekać na info :)
    Mam córkę z września 2014, ona była złotym strzałem z pierwszego cs. Ciąża problemowa, a po ciąży lawinowo - hashimoto z duuuużą niedoczynnością (tsh 31,2), io, pcos. Zaczęliśmy starania jak Młoda skończyła rok, bezowocnie, po drodze trzy ciąże biochemiczne. Pół roku temu zarządziliśmy przerwę, na moje kompleksowe leczenie, dietę i takie tam cuda-wianki. Powrót do starań od tego cyklu :)

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zaglądam do Was czasem czy sa jakies dobre nowiny :) trzymam dalej kciuki za wszystkie <3

U mnie przygotowania do Świąt pelna para :) czasem się udaje nie myśleć o zajściu ale,ze mam plodne i chyba wczoraj lub dzis owu to gdzies z tylu glowy jednak tli sie nadzieja...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ