WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nic w tym cyklu nie biore..ani niepokalnka ani tej luteiny.. pije tylko pylek i w sumie czekam na @

Luci co u Ciebie??

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, Miki ma prawie 6 i pół roku. Przyzwyczaił się do bycia jedynakiem. Będzie mu ciężko.

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Wczoraj pokazaliśmy wydruk z USG Mikusiowi i mówimy, że jakaś dzidzia nas wybrala i zamieszkala w mamy brzuszku.
    On zbaraniał i mówi "o nie, jak to możliwe?!" :) usmialismy sie z niego. Narazie unika tematu i go nie naciskamy, w końcu nic sie narazie nie zmienia. Na koniec dnia stwierdził, że chce, zeby to byla siostra, zeby mu zabawek nie zabierala ;)
    Haha moja chce brata bo mówi, że nie chce się dzielić lalkami :D

DoveLove lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój synek mówił ostatnio ze chce i siostrę i brata , ale zapewne byłoby tak ze byłby mega zazdrosny, bo już o swojego tatę jest zazdrosny se się do mnie zbliża :p mama jest jego ;)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2dc.
    Jestem po wczorajszej wizycie u hematologa. Na podstawie moich wyników, wywiadu rodzinnego i 2 poronień będę na heparynie od pozytywnego testu przez całą ciążę. Podczas starań acard 75

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka z jednej strony dobrze, że znasz przyczynę. Teraz tylko niech się uda i idzie wszystko w dobrym kierunku. Mocno trzymam kciuki za Ciebie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamien z serca-moje dziecko nie ma astmy. Udalo sie zrobic spirometrie, dopiero wrocilismy od alergologa. Ale to moje dziecko jest, kazde takue ciche spokojne tylko moja kilka razy przewracala krzesla, probowala rozwalic drzwi, przewrocic lodówkę i zamiast wejsc do gabinetu to wpadla i jeszcze sie przewrocila. Podroz tez ciezka i meczaca a w dwie strony z 70km.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Kamien z serca-moje dziecko nie ma astmy. Udalo sie zrobic spirometrie, dopiero wrocilismy od alergologa. Ale to moje dziecko jest, kazde takue ciche spokojne tylko moja kilka razy przewracala krzesla, probowala rozwalic drzwi, przewrocic lodówkę i zamiast wejsc do gabinetu to wpadla i jeszcze sie przewrocila. Podroz tez ciezka i meczaca a w dwie strony z 70km.
    Iza takie zachowanie dziecka 5 letniego chyba nie jest normalne? Przepraszam, że tak mówię ale mieliśmy podobną sytuację w przedszkolu z dziewczynką u Lili w grupie. No zachowanie bardzo podobne :/ Pogorszyło się na amen jak pojawiła się młodsza siostra. Jej pomogły zajęcia z psychologiem - nie umiała panować nad emocjami. Psycholog to nic złego, naprawdę. My zastanawialiśmy się nad psychologie jak młoda miała problem z wypróżnianiem się.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka ale za co przepraszasz? Ja doskonale zdaje sobie sprawe ze moje dziecko ma problemy, nie raz bylismy u psychologa, robilismy testy pod kątem nadpobudliwisci, moja ma jeszcze problem z posikiwaniem, ilez to bylo walki, do tej pory są dni ze ją przebieram. Dzisiaj nie robila tego wszystkiego specjalnie, wszystko wynikalo z tego jak sie poruszala, przewalala na tych krzeslach, bez zadnej delikatnisci i wyczucia opierała sie o drzwi, wogole bała sie spirometrii, ciagle wolala ze nie chce, ze chce do domu a ja niedawno tez to robilam i dokladnie jej wytlunaczylam jak to wyglada, poza tym tydz.temu dostała inhalator i tu tez uczylysmy sie wdechow i wydechow zeby prawidlowo przyjąć lek. I tak dzis na nią popatrzylam i przypomniala mi sie dziewczyna i jej synek w wieku Zuzi, chlopiec ma aspergera i szereg problemow szczegolnie nie radzi sobie z emocjami, w domu tak sam na sam jest super, w przedszkolu jest rutyna, przyzwyczail sie i tez jest ok ale np.jak ma wystapic w przedstawieniu przed publiczniscua lub jak maja gosci w domu to pierwsze co to "nienormalne dziecko", po prostu glupial. I moja ma podobnie. Zawsze byla wycofana, w przedszkolu jest ok. Ale jak sa takie dni jak dzis to jestem tak wypompowana ze na nic ochoty nie mam.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Urszulka ale za co przepraszasz? Ja doskonale zdaje sobie sprawe ze moje dziecko ma problemy, nie raz bylismy u psychologa, robilismy testy pod kątem nadpobudliwisci, moja ma jeszcze problem z posikiwaniem, ilez to bylo walki, do tej pory są dni ze ją przebieram. Dzisiaj nie robila tego wszystkiego specjalnie, wszystko wynikalo z tego jak sie poruszala, przewalala na tych krzeslach, bez zadnej delikatnisci i wyczucia opierała sie o drzwi, wogole bała sie spirometrii, ciagle wolala ze nie chce, ze chce do domu a ja niedawno tez to robilam i dokladnie jej wytlunaczylam jak to wyglada, poza tym tydz.temu dostała inhalator i tu tez uczylysmy sie wdechow i wydechow zeby prawidlowo przyjąć lek. I tak dzis na nią popatrzylam i przypomniala mi sie dziewczyna i jej synek w wieku Zuzi, chlopiec ma aspergera i szereg problemow szczegolnie nie radzi sobie z emocjami, w domu tak sam na sam jest super, w przedszkolu jest rutyna, przyzwyczail sie i tez jest ok ale np.jak ma wystapic w przedstawieniu przed publiczniscua lub jak maja gosci w domu to pierwsze co to "nienormalne dziecko", po prostu glupial. I moja ma podobnie. Zawsze byla wycofana, w przedszkolu jest ok. Ale jak sa takie dni jak dzis to jestem tak wypompowana ze na nic ochoty nie mam.
    Nie chciałam Cię urazić :)
    Z tym posikiwaniem zrób badanie moczu i posiew może? U mnie tak było przez jakiś czas - wkońcu zrobiliśmy badania i wyszła bakteria. Antybiotyk na 10 dni i skończyło się.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie chciałam Cię urazić :)
    Z tym posikiwaniem zrób badanie moczu i posiew może? U mnie tak było przez jakiś czas - wkońcu zrobiliśmy badania i wyszła bakteria. Antybiotyk na 10 dni i skończyło się.

Nie urazilas mnie, ja nie z tych co uwazaja ze psycholog jest dla glupich itp, sama chodzilam.
    Co do sikania, badania moczu, posiew robimy co jakus czas, byl juz urolog i usg brzucha i tu wszystko jest ok, wiec problem lezy w głowie. Dlatego poszlismy do psychologa. Ach jaka ja bylam szczesliwa jak majtki byly suche, pozniej znow to wracalo, teraz nie wiem, przestalam zwracac uwage i kontrolowac, czasami zerkne ale jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tyle na glowie, tyle jezdze po lekarzach i z soba i z córka ze jak pomysle ze dobrze by bylo wrocic do psychologa i znow ta jazda, umawianie sie i wogole to juz mi sie nie chce, nie ma teraz tyg.zebym gdzieś u lekarza nie byla, mam problemy i chce o to zadbac zeby nie bylo za późno.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mam tyle na glowie, tyle jezdze po lekarzach i z soba i z córka ze jak pomysle ze dobrze by bylo wrocic do psychologa i znow ta jazda, umawianie sie i wogole to juz mi sie nie chce, nie ma teraz tyg.zebym gdzieś u lekarza nie byla, mam problemy i chce o to zadbac zeby nie bylo za późno.
    Współczuję Ci problemów. No tak, lepiej teraz tego dopilnować niż potem sobie w brodę pluć.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Współczuję Ci problemów. No tak, lepiej teraz tego dopilnować niż potem sobie w brodę pluć.

Skumulowalo sie i wysypalo w jednym czasie ale z czasem wszystko sie ułoży, juz wychodze na prosta, tarczyca sie normuje, w lutym robie echo serca i wsxystko sie wyjasni, alergii nie mam, z neurologa i leczenia migren zrezygniwalam a co miesiac usuwam po 4 znamiona (w czwartek ide na kolejna ture). Lepiej troche pochodzic do lekarzy niz czuc sie tak źle jak w kwietniu ze ziemniakow nie mialam sily obrać na 3 osoby. To bylo straszne.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dove gratulacje ;)

agulineczka bardzo dobrze, ze dostałaś leki, teraz juz na pewno się uda ;)

Adele a nic ciekawego... siedzę w robocie z kawą :D

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a to chyba niedługo masz mieć @ co? testujesz wcześniej ? :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny i ja ujrzałam dwie kreseczki przed wczoraj :)
    Jestem w szoku bo udało sie w 3 cs , wygadałyście mi ze na pewno szybko sie uda :D
    Gratuluje pozostałym zafasolkowanym :)

jangwa_maua, DoveLove, Paula_shells, aLunia, chabasse, agulineczka lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia gratulacje :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje ;)

no niedługo @, moze w piątek przed wizytą skuszę się na test, ale i tak wiem, jaki bedzie wynik, w cuda już nie wierzę :(

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ