WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Pytanie do tych co miały HSG - czy robiłyście badanie na czystosc pochwy?? ja musze zrobic ale nie wiem czy moge na kilka dni przed zabiegiem czy kiedy?
    Ja robiłam parę dni przed @, i dopiero jak miałam wynik to się umowilam na laparoskopie. Ważne żebyś miała wynik przy sobie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już nic nie wiem... ten gin to mi o zadnych bdaniach ktore musze zrobic nawet nie powiedzial bo pewnie nic nie wie.. a czytam,ze powinno sie miec aktulana cytologie,wymaz na czystosc,OB i na chlamydie najlepiej boze... nic nie wiem...

Hugolina a Ty tylko ten wymaz na czystosc robilas?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina rozumiem,ze lekarz pobral Ci wymaz i tego samego dnia zanioslas go do labo tak?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kurde ja już nic nie wiem... ten gin to mi o zadnych bdaniach ktore musze zrobic nawet nie powiedzial bo pewnie nic nie wie.. a czytam,ze powinno sie miec aktulana cytologie,wymaz na czystosc,OB i na chlamydie najlepiej boze... nic nie wiem...

Hugolina a Ty tylko ten wymaz na czystosc robilas?
    A będzie tak, że nie pójdziesz nigdzie bo wysikasz dwie kreski i problem kiedy robić czystość się sam rozwiąże :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka hehe taaaa to byłby cud nad cudy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina rozumiem,ze lekarz pobral Ci wymaz i tego samego dnia zanioslas go do labo tak?
    Ja tylko robiłam na czystosc. U gina prywatnie przy badaniu jak byłam i on zaproponował w tedy laparo i pobrał próbkę. Jego pielęgniarka zawiozlam do lab. 30 zł kosztowało

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taaa prywatnie to luzik. Ja będę musiała znow do tego gina pojechać żeby mi pobrał i sama zawiozę próbkę. Innego wyjścia nie mam. W sumie babka w szpitalu o innych badaniach mi nie mowila. Więc mam nadzieje,ze mi nie wyskoczą nagle z cytologia bo na nią to się długo czeka..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie robilam badan na czystosc pochwy tylko cyt.mialam robiona i kazal mi brac antybiotyk przed badaniem hsg.

Nina06
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed hsg tez robiłam czystość. To jest dla naszego bezpieczeństwa, bo jeśli coś mamy w pochwje to przy hsg pójdzie to dalej do jajników udo jamy brzusznej. A wtedy może nie być wesoło. Ja robiłam przed @. Badanie ważne jest chyba miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:00

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, troche sie przestraszylam tym co piszecie. Pod koniec lutego 2017 mialam histeroskopie, lekarz nie kazał robić zadnych badan, zadnych wymazow, cytologie mialam robiona jakos w listopadzie 2016, z krwi zrobili w szpitalu. A przeciez na początku stycznia 2017 mialam jakas paskudna infekcje intymna o czym moj lekarz nic nie wiedzial bo bylam u innego lekarza a ja mu o tym nie powiedzialam, jak bylam na kolejnej wizycie przed zabiegiem wszystko bylo wyleczone, ja juz o tym zapomnialam, z reszta nie wydawalo mi sie to istotne. A teraz sie martwie, w koncu to byl zabieg i jak bylo tam jeszcze jakies swinstwo to mogli mi to przeniesc glebiej. I sie martwie.

A, zdecydowalam sie isc do tego lekarza, moze zacznie cos robic w mojej sprawie. Termin Uwaga!!! 22 luty. Tak mnie to zamurowalo ze zapomnialam nr telefonu jak pani prosila podac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a to prywatnie czy panstwowo? Ja miesiąc czekalam żeby iść prywatnie także w tedy mnie też zamurowalo..

Ja mam znowu rozkmine, staram się do pracy w budzetowce, już jakieś tam kontakty uruchomilam, jeśli by się udało to pewnie starania zostaną zaprzestane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te terminy to teraz wszędzie takie. Tych lekarzy coraz mniej czy co. Ja się umawiałam na badania krwi w luz medzie na 24.01 i nie ma miejsc no to jest śmieszne aż, trochę miałam pretensji i nagle się znalazło.

DoveLove czekamy na informacje.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarze nie pracuja w szpitalach i przychodniach tylko przyjmuja codziennie prywatnie to termin jest ok taki 1-1,5tyg. A jak przyjmuje 1-2 popoludnia w tyg.bo pracuje w szpitalu a jest dobrym lekarzem to i termin dlugi.

Hugolina ja bym poszla do pracy ale ty masz inna sytuacje bo moze po tej operacji szybko moze sie udac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie przyjma to pójdę do pracy. :) a jeśli będę szukać dalej to zobaczymy czy coś w praniu wyjdzie. Przedluzylam wychowawczy do czerwca ;) ale szczerze wolałabym znaleźć nowa prace, pracować trochę i jeśli by się udało to pracować ttle ile będę mogła w ciąży tez. Moje cv jest trochę biedne..kurs z kadr został przełożony na koniec stycznia. Jeśli znowu przełoża to zrobię sobie w domu online. Zaoszczędze 5 stów w tedy..

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko <3
    Całe 8mm szczęścia. Ciąża młodsza niż wynika z OM, bo 6t6d tak jak przewidywałam.
    Jestem szczęśliwa :D

Adele27, jangwa_maua, YellowAnn, aLunia, Iza34, magdis, chabasse, Urszulka89, Kat83, Paula_shells, agulineczka, karolcia87, Ola_45 lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove gartulacje <3

DoveLove lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove super wieści :) rosnijcie zdrowo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove super. Jeszcze raz gratuluje.

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ