X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Pytanie do tych co miały HSG - czy robiłyście badanie na czystosc pochwy?? ja musze zrobic ale nie wiem czy moge na kilka dni przed zabiegiem czy kiedy?
    Ja robiłam parę dni przed @, i dopiero jak miałam wynik to się umowilam na laparoskopie. Ważne żebyś miała wynik przy sobie.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już nic nie wiem... ten gin to mi o zadnych bdaniach ktore musze zrobic nawet nie powiedzial bo pewnie nic nie wie.. a czytam,ze powinno sie miec aktulana cytologie,wymaz na czystosc,OB i na chlamydie najlepiej boze... nic nie wiem...

Hugolina a Ty tylko ten wymaz na czystosc robilas?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina rozumiem,ze lekarz pobral Ci wymaz i tego samego dnia zanioslas go do labo tak?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kurde ja już nic nie wiem... ten gin to mi o zadnych bdaniach ktore musze zrobic nawet nie powiedzial bo pewnie nic nie wie.. a czytam,ze powinno sie miec aktulana cytologie,wymaz na czystosc,OB i na chlamydie najlepiej boze... nic nie wiem...

Hugolina a Ty tylko ten wymaz na czystosc robilas?
    A będzie tak, że nie pójdziesz nigdzie bo wysikasz dwie kreski i problem kiedy robić czystość się sam rozwiąże :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka hehe taaaa to byłby cud nad cudy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hugolina rozumiem,ze lekarz pobral Ci wymaz i tego samego dnia zanioslas go do labo tak?
    Ja tylko robiłam na czystosc. U gina prywatnie przy badaniu jak byłam i on zaproponował w tedy laparo i pobrał próbkę. Jego pielęgniarka zawiozlam do lab. 30 zł kosztowało

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taaa prywatnie to luzik. Ja będę musiała znow do tego gina pojechać żeby mi pobrał i sama zawiozę próbkę. Innego wyjścia nie mam. W sumie babka w szpitalu o innych badaniach mi nie mowila. Więc mam nadzieje,ze mi nie wyskoczą nagle z cytologia bo na nią to się długo czeka..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Nina06 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele nie robilam badan na czystosc pochwy tylko cyt.mialam robiona i kazal mi brac antybiotyk przed badaniem hsg.

Nina06
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed hsg tez robiłam czystość. To jest dla naszego bezpieczeństwa, bo jeśli coś mamy w pochwje to przy hsg pójdzie to dalej do jajników udo jamy brzusznej. A wtedy może nie być wesoło. Ja robiłam przed @. Badanie ważne jest chyba miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:00

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, troche sie przestraszylam tym co piszecie. Pod koniec lutego 2017 mialam histeroskopie, lekarz nie kazał robić zadnych badan, zadnych wymazow, cytologie mialam robiona jakos w listopadzie 2016, z krwi zrobili w szpitalu. A przeciez na początku stycznia 2017 mialam jakas paskudna infekcje intymna o czym moj lekarz nic nie wiedzial bo bylam u innego lekarza a ja mu o tym nie powiedzialam, jak bylam na kolejnej wizycie przed zabiegiem wszystko bylo wyleczone, ja juz o tym zapomnialam, z reszta nie wydawalo mi sie to istotne. A teraz sie martwie, w koncu to byl zabieg i jak bylo tam jeszcze jakies swinstwo to mogli mi to przeniesc glebiej. I sie martwie.

A, zdecydowalam sie isc do tego lekarza, moze zacznie cos robic w mojej sprawie. Termin Uwaga!!! 22 luty. Tak mnie to zamurowalo ze zapomnialam nr telefonu jak pani prosila podac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a to prywatnie czy panstwowo? Ja miesiąc czekalam żeby iść prywatnie także w tedy mnie też zamurowalo..

Ja mam znowu rozkmine, staram się do pracy w budzetowce, już jakieś tam kontakty uruchomilam, jeśli by się udało to pewnie starania zostaną zaprzestane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prywatnie.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te terminy to teraz wszędzie takie. Tych lekarzy coraz mniej czy co. Ja się umawiałam na badania krwi w luz medzie na 24.01 i nie ma miejsc no to jest śmieszne aż, trochę miałam pretensji i nagle się znalazło.

DoveLove czekamy na informacje.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarze nie pracuja w szpitalach i przychodniach tylko przyjmuja codziennie prywatnie to termin jest ok taki 1-1,5tyg. A jak przyjmuje 1-2 popoludnia w tyg.bo pracuje w szpitalu a jest dobrym lekarzem to i termin dlugi.

Hugolina ja bym poszla do pracy ale ty masz inna sytuacje bo moze po tej operacji szybko moze sie udac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie przyjma to pójdę do pracy. :) a jeśli będę szukać dalej to zobaczymy czy coś w praniu wyjdzie. Przedluzylam wychowawczy do czerwca ;) ale szczerze wolałabym znaleźć nowa prace, pracować trochę i jeśli by się udało to pracować ttle ile będę mogła w ciąży tez. Moje cv jest trochę biedne..kurs z kadr został przełożony na koniec stycznia. Jeśli znowu przełoża to zrobię sobie w domu online. Zaoszczędze 5 stów w tedy..

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest serduszko <3
    Całe 8mm szczęścia. Ciąża młodsza niż wynika z OM, bo 6t6d tak jak przewidywałam.
    Jestem szczęśliwa :D

Adele27, jangwa_maua, YellowAnn, aLunia, Iza34, magdis, chabasse, Urszulka89, Kat83, Paula_shells, agulineczka, karolcia87, Ola_45 lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove gartulacje <3

DoveLove lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove super wieści :) rosnijcie zdrowo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove super. Jeszcze raz gratuluje.

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ