X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    gibonek a u nas nie ma ani grama śniegu ;)

Iga witamy ;)

mam głupie pytanie: czy depilujecie miejsca intymne? czym i jak? :D

u nas sniegu z 1 m musiałam odkopać samochód a mój mówił kup se odsnieżarke na pewno w tym roku kupie gara kolejny na samochód.

ogolnie szkoły zamknięte ale dziś piątek to już mówie niech posiedzi ostatni dzień.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    u nas sniegu z 1 m musiałam odkopać samochód a mój mówił kup se odsnieżarke na pewno w tym roku kupie gara kolejny na samochód.

ogolnie szkoły zamknięte ale dziś piątek to już mówie niech posiedzi ostatni dzień.
    Gdzie tyle śniegu? :) ja z południa a prawie nic.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Gdzie tyle śniegu? :) ja z południa a prawie nic.

Nazwa miejscowości Grzegorz :) niedaleko Wąbrzeżna a Chelmży okolice Trunia a ogolnie pochodze z Grudziadza właściwie zza

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale temat macie hehehe ja też maszynak jadę co 2-3dni. Nie lubię mieć tam włosów :P koleżanka robi woskiem u kosmetyczki i sobie bardzo chwali. Może kiedyś się skusze

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Ale temat macie hehehe ja też maszynak jadę co 2-3dni. Nie lubię mieć tam włosów :P koleżanka robi woskiem u kosmetyczki i sobie bardzo chwali. Może kiedyś się skusze
    Polecam wosk ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka teraz w ciąży też nie ma przeciwwskazań? I powiedz jeszcze sam wzgorek czy wargi sromowe też? Hehe sory za pytania ale sama się zastanawiam. Mam zamiar chodzić bo latem może sama się już nie ogole :)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre tematy

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życiowe ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    Dove ale tym kremem depilujesz wszystko na zero?
    Czasem na zero, a czasem zostawiam mały paseczek na wzgórku ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha u mnie albo kompletne zero, albo totalny busz :D Lubie busz :P sexi :P Jakas staromodna jestem. No ale malzon lubi golo i wesolo, wiec trzeba wyjsc naprzeciw oczekiwaniom ;)

Ej wiecie co :D odkad nie zagladam co chwile na wykres, to sie nie stresuje i nawet nie wiem ile mam dpo :P I nie sikam na testy ciazowe od owulki :P Niby mam wykres na kom (Glow, angielski), ale tam nie ma tej czerwonej kreski owu i mi sie liczyc nie chce. Po prostu jest napisane ile dni zostalo do @. Bomba normalnie :D Luuuzik.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Urszulka teraz w ciąży też nie ma przeciwwskazań? I powiedz jeszcze sam wzgorek czy wargi sromowe też? Hehe sory za pytania ale sama się zastanawiam. Mam zamiar chodzić bo latem może sama się już nie ogole :)
    Nie ma sprawy ;) Zostawiam mały paseczek nad. Nie robię na zero bo łapałam wtedy infekcje. A tak to jest ładnie, schludnie i wygodnie :D Jeśli nigdy w życiu nie robiłaś tam woskiem to w ciąży jako tak nie ma przeciwwskazań ale wiadomo, że skóra jest tam lepiej ukrwiona i na próbę możesz na początek zrobić sobie samą górę i zobaczyć czy nie bd miała np uczulenia. W ciąży skóra jest bardziej wrażliwsza. Ja robię jakieś 2 lata woskiem i mam zamiar robić do porodu nadal :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    Hahaha u mnie albo kompletne zero, albo totalny busz :D Lubie busz :P sexi :P Jakas staromodna jestem. No ale malzon lubi golo i wesolo, wiec trzeba wyjsc naprzeciw oczekiwaniom ;)

Ej wiecie co :D odkad nie zagladam co chwile na wykres, to sie nie stresuje i nawet nie wiem ile mam dpo :P I nie sikam na testy ciazowe od owulki :P Niby mam wykres na kom (Glow, angielski), ale tam nie ma tej czerwonej kreski owu i mi sie liczyc nie chce. Po prostu jest napisane ile dni zostalo do @. Bomba normalnie :D Luuuzik.

Kat pewnie ze jest luzik. Ja teraz wogole nie mierze temperatury, nie wiem nic poza tym ktory mam dzien cyklu (łatwo policzyc skoro @ byla 2 stycznia), poza tym stosuje "antykoncepcje doskonala" tzn.najpierw byly globulki na infekcje o kwasnym podłożu a pozniej jak te nie daly rady to od lekarza, gdzies tam chyba byla owulka wiec i apetyt na seks większy, raz wytrzymac nie mogliśmy to szybki seksik (mąż swiadomie ryzykowal) i od razu pod prysznic a po tym globulka wiec plemniki ginely bo wiadomo w kwasnym ph nie przetrwaja. Wiec na co tu liczyc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    Ja maszynka się gole a potem swędzi że masakra hehehe ale czasem przyznam robię sobie odpoczynek hehehe na szczęście mojemu P to nie przeszkadza jak się lekko zapuszcze... :) my dziś z synem ulepilismy pierwszego w jego historia bałwana najbrzydszy na świecie ale nasz :)

Lotopalanka my codziennie robimy jednego balwana, w ogrodku stoi juz 3-osobowa rodzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 21:10

Lotopałanka lubi tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie ma sprawy ;) Zostawiam mały paseczek nad. Nie robię na zero bo łapałam wtedy infekcje. A tak to jest ładnie, schludnie i wygodnie :D Jeśli nigdy w życiu nie robiłaś tam woskiem to w ciąży jako tak nie ma przeciwwskazań ale wiadomo, że skóra jest tam lepiej ukrwiona i na próbę możesz na początek zrobić sobie samą górę i zobaczyć czy nie bd miała np uczulenia. W ciąży skóra jest bardziej wrażliwsza. Ja robię jakieś 2 lata woskiem i mam zamiar robić do porodu nadal :)
    Wosk fajna sprawa bo spokoj na troche dluzej i sama bym chetnie stosowala ale jak sprobowalam kiedys wosku na nogach to myslalam ze bede krzyczec z bolu i zrezygnowalam z dalszych eksperymentow z woskiem. A okolice bikini to dopiero wrazliwa skora. Urszulka,jak radzisz sobie z tym bolem?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Wosk fajna sprawa bo spokoj na troche dluzej i sama bym chetnie stosowala ale jak sprobowalam kiedys wosku na nogach to myslalam ze bede krzyczec z bolu i zrezygnowalam z dalszych eksperymentow z woskiem. A okolice bikini to dopiero wrazliwa skora. Urszulka,jak radzisz sobie z tym bolem?
    Chyba mam wysoki próg bólu :p po drugie to odkryłam, że dla mnie jest robić depilacje w pierwszej połowie cyklu - mniej boli. Teraz w ciąży robiłam raz i też jakoś tragedii nie było. Zresztą po każdej depilacji włoski robią się miękkie, mniej ich i ogólnie lepiej schodzą :) Inna sprawa to rozmowa z kosmetyczką. Znamy się już kilka dobrych lat i zawsze się zagadamy o czymś a ona rwie :D Teraz nie wyobrażam sobie już ciachania maszynką.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życiowe tematy hehe ha mam philips lumea i maszynki mało używam i właśnie bikini super złapalo z pachami gorzej uparte jakoś chodź czytałam że to może być od hashi ale ni chu chu nie wiem co ma wspólnego jedno z drugim... No i nogi rewelacja w lato to dwa razy depilowalam :)
    U nad śniegu ni ma... Młoda raz w życiu lepila bałwana a ma 5 lat w Krakowie to zawsze śniegu jak na lekarstwo...

Akceptacja!
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Lotopalanka my codziennie robimy jednego balwana, w ogrodku stoi juz 3-osobowa rodzina.

No ja w tym tygodniu pierwszy dzień z synem miałam bo go zostawiłam w domu po co ma iść do żłobka ja oboje rodziców w domu... śnieg spadł u nas chyba przed wczoraj a ja na popołudnie do pracy chodziłam więc widziałam go z 45min rano szykując go i prowadząc do żłobka :(

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja teraz mam przymusowe zapuszczanie kudelkow pod prawa pachą, tam mi wczoraj chirurg usuwal 3 znamiona, 1 duze które do tej pory sprytnie omijalam i 2 male nowe nabytki. I mialam za bardzo reka nie ruszac a ja robie jak szalona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie chce mi sie isc do roboty, glowa mnie boli i mialam ciezka noc. I muli mnie od wczorajszego wieczora.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

nie rozumiem...nie pojmuje...jak kogos można zaprosić na urodziny do dziecka i powiedzieć ze zabawek nie chcemy tylko kase bo zbieramy na meble ...masakra dość ze on robi zagranica maja te 500+ rodzinne to ma jeszcze czelność takie cos powiedzieć już jej chciałam pocisnąć...no ale się powstrzymałam.

u mnie w poniedziałek @ czekam złudzeń sobie nie robię.

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ