X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek a u nas nie ma ani grama śniegu ;)

Iga witamy ;)

mam głupie pytanie: czy depilujecie miejsca intymne? czym i jak? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 13:25

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • magdis Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:
    specjalnie to robią :P podkreślają, że one są w ciąży, a Ty nie! :P

gin mi kazał jeszcze wymaz na chlamydię, mycoplasme i ureaplasmę zrobić. ponoć one tez mogą utrudniać zajście. robiła ktoraś? ile płaciłyście? bo to nie jest refundowane i trzeba prywatnie :/
    Też to robiłam, mat.PCR, ok.200 zł. U mnie wyszla ureaplasma parvum, ponoć nie jest tak grozna jak ureaplasme urealitycum (czy jakos tak ;) ale bylismy obydwoje przeleczeni antybiotykiem. Nie wiem na ile to pomoglo mi w zajsciu bo bardziej wiąże to z faktem ze poszlam do pracy i przestalam myslec o ciazy, no ale jak by nie patrzec leczylismy sie we wrzesniu a w pazdzierniku zaszlam w ciaze wiec moze tez mialo to wplyw. Na pewno warto zbadac bo te infekcje czesto sa zupelnie bezobjawowe

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Byłam z mała na śniegu a teraz sobie leże obiad już wczoraj zrobiłam zupke z Zielonej fasolki. Jestem wymęczona a gdzie tu dalej a wieczorem Harry Potter będziemy oglądać.

Moja corke jak tesciiwa wczoraj "wywietrzyla" to dzisiaj mam pociagajacy nos i znow kaszel. Nerwa mam, stara baba a taka nierozumna a pozniej pretensja do mnie ze dziecko znow kaszle. A ja chodzilam, pielegnowalam, po lekarzach jezdze, leki podaje mimo ze mi sie one nie podobaja ale skoro pokonaly wieczny kaszel to podaje, nie to ze trzymam dziecko pod kloszem i tylko w domu i na spacery nie wychodzimy, wychodzimy ale z umiarem a nie bez konca bo mrozu nie bylo. Ja widze po sobie, chodze do chlodni w zimnie i po jakims czasie z zimna zaczyna mnie bolec i zaczynam kaslac, corka ma to samo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

Iga witamy ;)

Z mojego zadupia ciezko wyjechac ale glowniejsze przejezdne. Mimo to corka dzis nie poszla do przedszkola bo rano jeszcze padalo i paskudnie wialo.

Bardzo zadko depiluje, jak juz to ogole a potem chodzę i sie drapie jak odrasta i pelno krost mam.

• magdis Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

Iga witamy ;)

Co do depilacji okolic intymnych to nie cierpie tego robic i na co dzien nie robie,mi ani mojemu M to nie przeszkadza. No ale jak zakladam np.stroj kapielowy (tu juz nie mam wyjscia) albo przed wizyta u gin (mam jakiez opory isc zarosnieta chociaz wiem ze lekarz by na ten widok zawalu nie dostal ;) ) no to wtedy zwykla maszynka w ruch i sie morduje. Ostatnio kupilam tez sobie trymer i przyznam ze jest mi nim nieco wygodniej i szybciej niz zwykla maszynka

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam zwykłej maszynki, a potem tak jak Iza - drapie :) ale krost raczej nie miewam. I robię to jak do gina idę :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam kremu do depilacji bikini. Działa szybko, nie podrażnia, ale efekt jest krótkotrwały. Po maszynce mam takie krosty i swędzawkę jakbym pchły miała ;)

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dove ale tym kremem depilujesz wszystko na zero?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 14:10

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też maszynkę do golenia i piankę. Nie wiem czy ta pianka do okolic intymnych jest ok ale jakoś nic mi się nie robi. Do gin robię się na zero a tak też często trymerem ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maszynka się gole a potem swędzi że masakra hehehe ale czasem przyznam robię sobie odpoczynek hehehe na szczęście mojemu P to nie przeszkadza jak się lekko zapuszcze... :) my dziś z synem ulepilismy pierwszego w jego historia bałwana najbrzydszy na świecie ale nasz :)

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez używam maszynki ale u mnie jest na odwrót. Jak włosy są to mnie denerwują i swędza :) wiec robie to dość często. A po użyciu maszynki ktora mi nie podeszła faktycznie skóra się podrażnila. Także jestem wierna jednej firmie jux ;) na szczęście nie robią mi się krostki itp. Ja za to na nogach czasami zapuszczam ;D bo mam takie miękkie te włosy ze mi się nie chce poprostu ich ruszać

• Iga86 Nowa

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam maszynki i golę się co drugi dzień, jokoś nie lubie włosów :P no i swędzą jak odrastają.

Agnieszka
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita wrote:

Iga witamy ;)

Depilacja woskiem ;) i święty spokój.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robisz woskiem urszulka?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gole zwykla maszynka i czesto bo nie lubie tam byc zarosnieta. Nie podoba mi.sie to jakoś.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Depilacja woskiem ;) i święty spokój.
    Ja woskiem robie brwi i wąsik;) którego nie widać ale mi przeszkadza ;D

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moja corke jak tesciiwa wczoraj "wywietrzyla" to dzisiaj mam pociagajacy nos i znow kaszel. Nerwa mam, stara baba a taka nierozumna a pozniej pretensja do mnie ze dziecko znow kaszle. A ja chodzilam, pielegnowalam, po lekarzach jezdze, leki podaje mimo ze mi sie one nie podobaja ale skoro pokonaly wieczny kaszel to podaje, nie to ze trzymam dziecko pod kloszem i tylko w domu i na spacery nie wychodzimy, wychodzimy ale z umiarem a nie bez konca bo mrozu nie bylo. Ja widze po sobie, chodze do chlodni w zimnie i po jakims czasie z zimna zaczyna mnie bolec i zaczynam kaslac, corka ma to samo.

to zajeb...masz wsciekła bym się naprawdę.Boziu ty to masz cierpliwość

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ookolice intymne gole maszynka mach3 gilleta ok 5zł i zelem gilleta męża. Mój m zawszew 2 kupuje :) ja gole 1 raz na tydzień przed okresem nie, dopiero jak mi się dobrze skończy.mozna sobie balsamem posmarować ważne by golic pod włos czasami mi tez się wrastają ale sporadycznie a mam grube owłosienie ha ha bo karnacje mam dosyć ciemna takie geny.ale pod pachami co 2 dzień tak mi rosna.

brwi penseta a wasik krem do depilacji po plastrach miałam czerwone czasami.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Robisz woskiem urszulka?
    Tak :) brwi też i nogi. Robiłam dawniej maszynką ale potem swędzi jak odrasta. A tu nic, zero. I mam tak 3-4 tygodni spokój.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga86 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem dopiero od rana na grupie :) od 14 miesięcy staramy się o drugie dziecko, niestety nie wychodzi :/ byłam już u gina, niestety nic nie pomógł, oprócz cytologi nie wysłał mnie na żadne badania...kazał cieszyć się że mamy w domu zdrową dwulatkę i pozytywnie myśleć...no cieszę się, bardzo ale jeszcze chciałoby się mieć drugie dziecko ;) jutro idę na badania, morfologia, TSH, prolaktyna. Polecacie jakies konkretne badania?

Możliwe ze hormony ci poszalały...
    zrób sobie przeciwciała tarczycowe

możesz brac inofolic ovarin itp..
    a cykl jaki długi masz?wg czy masz regularne czy jak to wygląda ucb.

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ