WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele norrrrmalnieeee hiszpanska innnnkwizycja!!! Masakra!! Horror i kazniaaa BUHAHAHA

Ok, zartuje. Bedzie okej. Jedne boli, innych wcale. Mi bylo troche lyso, ale przezylam. Glowy ci nie urwa :D Zobaczysz, bedziesz lezec na tym cholernym stole i sobie przypomnisz jak cie straszylam moim strrraszliiiiwym glosem :P i bedziesz chichotac jak wariatka :P Nie boj nic, malenka, dasz rade ^^

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam @ w miarę regularny owulacje mam nie jest źle zobaczę z tą prolaktyna, że ja prędzej na to nie wpadłam w zeszłym roku wynik podobny a człowiek nie nie zna bo nie czyta, nie jest lekarzem chodź oni to też różnie.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie dzisiaj tak siedziałam myślałam, coś tam robiąc... Po co ci 2 dziecko,? -maz za granicą a ty sie pchasz w pieluchy.. Hyy Fajnie wieczorem usiąść poczytać książkę, z dzieckiem się tak nie da będzie mleko płacz itp...

Masz już jedno odchowane samo się zabawii zostanie w domu jak trzeba , mogę iść sobie spokojnie wykąpać się maseczkii o ogoreczki wyjście na piwo... I dalej sobie tak mysle. Mój mąż to napewno chce bo się boi że Jula dorośnie ja bardziej staje się samodzielna i pójdę w cuk.. Tak to napisze bo nie wiem jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 22:52

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi ucieło. Jutro dopisze bo dziś mi się już nie chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam ciezka noc, co 2 godz.budziłam sie zlana potem, wstawalam, przebieralam sie, suszylam wlosy, przykrywalam córkę, corka chora ale uparcie chce isc do przrdszkola bo poniedzialek, juz o 6 chciala wstawac, kawalek przekimalam u niej w lozku bo kupilam jej nowa koldre, miala byc ciepla a taka cholera zimna ze w nocy wyrzucilam, przykrylam stara a polozylam sie kolo corki bo zimna byla. I mnie gardlo zaczyna bolec.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mialam ciezka noc, co 2 godz.budziłam sie zlana potem, wstawalam, przebieralam sie, suszylam wlosy, przykrywalam córkę, corka chora ale uparcie chce isc do przrdszkola bo poniedzialek, juz o 6 chciala wstawac, kawalek przekimalam u niej w lozku bo kupilam jej nowa koldre, miala byc ciepla a taka cholera zimna ze w nocy wyrzucilam, przykrylam stara a polozylam sie kolo corki bo zimna byla. I mnie gardlo zaczyna bolec.

hej :)

To nie wesoło u nas też nadal kaszel ale ma syropki owiele jest lepiej .

Ja kawka dziś zero planow kompletnie już zjadłam sniadanie ,ale powiem wam że wg to mi się nie chce jest mgła ponuro blee.

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gibonek ja miewam nieraz takie myśli. Zwłaszcza wtedy kiedy synek jest marudny, a wtedy akurat mam sporo roboty w domu, czy spodziewam się gości albo coś.
    Adele zapewniam Cię że dasz radę. Ja jak szłam na hsg to się nie bałam bo nie czytałam wcześniej na ten temat, ale, matko to wcale nie taki straszny ból. Bardziej dyskomfort :) my kobiety silne jesteśmy!

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tam mam pytanie z rana...Dziewczyny wierzycie we Wróżby,wróżki...przepowiednia przyszłościitp....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Takie tam mam pytanie z rana...Dziewczyny wierzycie we Wróżby,wróżki...przepowiednia przyszłościitp....
    Jak się dowiem płci malucha to Ci powiem, czy wierzę :p
    Robiłam sobie kilka razy taką wróżbę nad ręką z obrączki. Mnie i mężowi wychodzi to samo :p że córka a potem dwóch synów. Zresztą w sylwestra robiłam wszystkim gościom i cholercia wszystkim się zgodziło :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dojechałam do pracy i siedzę głodna jak wilk, wczoraj praktycznie nic do ust nie mogłam wziąść. Mam bułkę :) ale się dziś dobrze spało, deszczyk stukał o parapet, gdzie tu z łóżka z rana się zrywać...

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny Wy to umiecie pocieszyć :D

Ja sobie kawe robię nie muszę być na czczo to co mi tam..

Paula mi też się tak dobrze spało :P

gibonek też mam czasem myśli po co mi drugie. Ale chce żeby syn miał rodzeństwo. No i ja też jednak czuję ten instynkt :P a we wróżby nie wiem chyba nie wierzę

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wróżby mi wychodzi 4 dzieci ;) :p ale to chyba jakaś pomyłka bo nie wiem kiedy mialabym je zdazyc urodzic :D

Ola sikalas?

Ja też właśnie kawkę pije. :)

Miłego dnia dziewczyny

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele kciuki! Potraktuj to jako przedwstep drugiego porodu ;)

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam pecha ostatnio. Mąż mnie zawiozl na badania. A w placówce nie ma wody i wszystko odwołali. Babka chciała mi przełożyć na za kilka dni w w piątek mam wizytę i mocz w rękach (o 4 smigalamtpod prysznic bo tak mi się chciało siku a musiałam do kubeczki) no więc taka zła byłam i wielce łaskawie mnie dała do innej placówki. A ta znow musialam czekać bo wg godz wypuszczają.

Duzo słyszałam że przepowiednie wróżek się spełniły u kilku osób ale sama chyba bym się bała iść.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja to mam pecha ostatnio. Mąż mnie zawiozl na badania. A w placówce nie ma wody i wszystko odwołali. Babka chciała mi przełożyć na za kilka dni w w piątek mam wizytę i mocz w rękach (o 4 smigalamtpod prysznic bo tak mi się chciało siku a musiałam do kubeczki) no więc taka zła byłam i wielce łaskawie mnie dała do innej placówki. A ta znow musialam czekać bo wg godz wypuszczają.

Duzo słyszałam że przepowiednie wróżek się spełniły u kilku osób ale sama chyba bym się bała iść.
    Ja nie chodzę do żadnych wróżek a i we wróżby nie wierzę. Ale ta jedna, z obrączką to mówię Wam, nawet zagorzałym przeciwnikom się sprawdziło i w dodatku sami sobie robili potem bo mi nie wierzyli i tak samo wychodziło :p im żonom zresztą też także się śmieję, że coś w tym jest ;) Nie wiem ogólnie robiłam to w ramach zabawy ale... śmiesznie ;P

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja robiłam sobie i mężowi też ale wychodzi co innego on 1 a ja 3 ... daj znac bo teraz na wizycie powinno być widać.

Moja tesciowa kiedyś dzwonila...do takiej jednej...co prawda coś się tam sprawdzilo ale wecie ja tam za bardzo w to nie wierze,ale jednak się zastanawiam.
    powiedziała kiedyś mojej teściowej że mój będzie miał romans w pracy...ja mu wybaczę zostane z nim bo bardo go kocham.jak nam to tesciowa powiedziała zaczelismy się smiac,tak naprawdę to i tak nby w to nie uwierzył ponieważ gdziekolwiek pojedziemy to po prostu idealna para kochajaca się cudo.
    Był romans...skonczyl się szybko...oczywiście była tez w tym dużo mojej winy jak i meza ale nie obwiniam go całkowicie...nie było nic z typu calowania sex bardziej kawa w pracy po pracy w bufecie pogaduchy.
    Mój mąż jednego dnia przyszedł i powiedział ze chciałby rozwodu...powiedziałam mu spokojnie nie ma problemu możemy go wziaśc.ja miałam już wyjebane nie krzyczałam nic olalam (bo ja sobie zawsze poradzę a facetów jest pełno).oczywiście wywaliłam go do innego pokoju.przyszedl na drugi dzień i powiedział co i jak dostal w pysk i wyszłam wróciłam popołudniu musiałam ochłonąć.przemyslałam wszystko chce rozwodu niech ma ,najbardziej się martwiłam o moja Julke ale pomyslalam sobie dam rade.Moj mąż zaczoł myslec co jest nie tak ze ja od tak mu dam rozwód.nastepnego dnia zwolnił się zerwał jakiekolwiek kontakty z tamta praca i prosil mnie o wybaczenie.pierwszy rok był bardzo trudny rozmawialiśmy dużo o tym az wkoncu trzeba było zamknąć temat i zyc dalej.
    Może pomyślicie ze jaka głupia ja bym go wywaliła i w dupie z nim.Powiem wam ze kochałam i kocham go.ale jak by mnie na serio zdradził chyba bym z nim naprawde wzięła rozwód.
    U mnie w rodzinie nikt nie wie prócz siostry która tez swojego zdradziła ale nie uwierzyła mi ze mój maz by był do tego zdolny.ale mam wspaniałego szwagra z którym mogę o wszystkim powiedzieć i pogadać on zawsze się smieje ze pomylił siostry moge się mu wygadać :)

ogólnie u mnie jest problem z tym ze ja strasznie przyciągam facetow i naprawde rzadko jezdze jak jest facet koleżanki w domu. jak jade na zlecenie to tez się pytam kto będzie w domu miałam już kilka przypadków proponowania różnych propozycji.

boje się czasami ze naprawde nie jest nam pisane być razem,jak wczoraj dzwoniłam do meza mówił ze kolega musiał zjechać do polski ponieważ chciała go podac o alimenty choć i tak mimo jej przesyła 300E co tydzień pomyślałam co te baby maja w głowie facet pracuje ciężko w deszczu sniegu mrozie.ale zapewno kogos sobie znalazła jak co prawda co 2 kobieta u mojego meza w pracy.nawet znam pare która się rozwiodła a po 3 latach wróciła do siebie.
    i co pojade na zlecenie albo spotkam znajomych to albo sa już po rozwodzie albo w separacji.np mój kuzyn był ze swoja 5 lat a po slubie roku już wzięli rozwod.

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys robilam to z obraczka to wychodzila mi 3 syn corka syn, takze jesli nagle okaze sie ze w synkowi w brzuchu zniknal siurak to uwierze
    ;)

Paula_shells lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellou. A mi sie dzis snily 2kreski na tescie! Przy ciazy z synkiem sie sprawdzilo ale teraz cos tego nie czuje. Siknelam dla sportu na test10 ale oczywiscie 1kreska

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się rzadko cos sni a jak cos się już sni to się sprawdza wiec wole jak się nie sni :)

musze obczaic sobie jakiś naroznik bo chcemy kupic jade oogladac jak mam wolne.

• Asia M Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram sie o dzidzie juz 6 miesiac po stracie Aniolka w lipcu. Co miesiac dostaje @ niewiem jak utrafic niby mam bole owulacyjne ale nigdy nie mialam sluzu jak bialko kurze. W tym miesiacu chyba sie owulka przesunela kilka dni ale jak chyba ją mialam to czulam ogromny bol ppdbrzisza. Tj 21 styczen. Dzien wczescniej bylo przytulanko z mezem. Moze teraz sie uda? Tak bym chciala. Nie mam z kim porozmawiac w tych tematach

Igor 2008
    Aniolek lipiec 2017 kocham Go
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ