WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż kiedyś był u wróżki i wszystko Mu się sprawdziło. Trochę mnie to przeraża, ja nigdy bym się nie odważyła. Nie wierzyłam w takie rzeczy ale to co mówił mi mąż, to już sama nie wiem. Sprawdziło Mu się o wypadku, o rozstaniu z wieloletnią dziewczyną, o tym że jego prawdziwą miłością będzie dużo młodsza dziewczyna, która bardzo blisko mieszka. Tylko mój M. o złej dziewczynie myślał, też z tej samej miejscowości co ja :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Asia M :)
    Ja wczoraj właśnie miałam coś podobnego do białka kurzego, ale dziwne bo to już dwa dni po owulacji. No ale mimo grypy żołądkowej i osłabienia kazałam mężowi działać :)
    To na kiedy masz teraz termin @, który u Ciebie dc?

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram sie o dzidzie juz 6 miesiac po stracie Aniolka w lipcu. Co miesiac dostaje @ niewiem jak utrafic niby mam bole owulacyjne ale nigdy nie mialam sluzu jak bialko kurze. W tym miesiacu chyba sie owulka przesunela kilka dni ale jak chyba ją mialam to czulam ogromny bol ppdbrzisza. Tj 21 styczen. Dzien wczescniej bylo przytulanko z mezem. Moze teraz sie uda? Tak bym chciala. Nie mam z kim porozmawiac w tych tematach
    Hej W takim razie dobrze trafiłaś bo tutaj możesz pogadać o wszystkim ;) A probowalas może z testami ovu? Ja też zawsze miałam problem z ustaleniem dni plodnych, a śluzu jak kurze jajko to już W ogóle, zawsze przeźroczysty i wodnisty to myślałam że ok., aż tutaj właśnie wyczytałam że on musi się bardziej ciągnąć niż lać :) no i w szczęśliwym cyklu dopiero pierwszy raz taki zobaczylam a dodatkowo najbardziej pozytywny test ovu ze wszystkich które robiłam i się udało :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierze ze w takich wrozbach jest ciut prawdy.

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15dpo @ nie widać, plamienie znikło. W piatek test negatywny. Co jest grane? Brzuch nie boli (?!), ale cyce tak. Ehh ..

mhsvh371pdpt408y.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych wrozbach obraczkowych wyszlo mi ze zajde w ciaze w styczniu i bedzie dziewczynka. Wiec troche sie sprawdzilo, bo styczen tak, ale mam syna. He he a wierzycie ze ktos moze rzucic urok na druga osobe? U nas byla taka sytuacja. Dziecko spokojne grzeczne. Przyszla ciotka spojrzala i w momencie dziecko drze sie w nieboglosy. I nic nie pomaga. Tata wzial podkoszulke zaczal pluc ocierac dziecko i w sekunde usnelo spokojnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 09:48

mhsvh371pdpt408y.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak średnio wierzę we wróżby, ale z chęcią bym zorganizowała taki babski wieczór z wróżką :P posłuchać można. Byłam u dwóch i chyba mało co mi sie sprawdziło. Jedna to wrozyla mi życie jak z bajki i z tego co pamiątek to chyba jedno dziecko.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    hej :)

To nie wesoło u nas też nadal kaszel ale ma syropki owiele jest lepiej .

Ja kawka dziś zero planow kompletnie już zjadłam sniadanie ,ale powiem wam że wg to mi się nie chce jest mgła ponuro blee.

No i jaką nauczke dostala moja corka tydzien temu? Zakatarzona ale uparcie ze idzie, problemow z zabawkami nie bylo bo od tygodnia juz czekaly a w przedszkolu nie ona sama z katarem.

Ja nie moge nic zaplanować. Mialam miec czas dla siebie i d... Jest pilne zamówienie na jablka wiec musze isc do roboty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do konca we wrozby nie wierze, w zabobony tez nie ale zaczynam wierzyc w rzucanie urokow, tyle co tesciiwa nas juz sku... to moze tak sie teraz wiedzie. Podobno są ludzie co tylko spojrza na dziecko i ono zaczyna wyc i sposobu na to nie ma i mowia ze zauroczone. Albo mowia ze usuniete jak mi tesciiwa chciala wmowic i babe ze wsi wolac zeby cirke przemierzyla. A jak są ludzie ktorzy kwiatki czy przepisy kulinarne zabieraja, podzielisz sie, oni kwiatka maja albo ciasto im super wychodzi a ty nie masz nic. A ja mam pecha do odkurzacza- tesciowej popsul sie odkurzacz, wymyslila ze kupi sobie taki pioracy za 5 tys. tylko mamy jej dolozyc, kupimy na spolke, ja nie chcialam, poza tym nie stac mnie na to bylo. Pozniej napalila sie na pioracy za 1.5tys.i tez probowala wymusic od nas kase, tez sie nie zgodzilam, mialam fajny z filtrem wodnym to po co mi drugi a raz na rok moge pozyczyc i uprac sobie dywan. Tesciowa kupila to moj sie popsul (przypadek?), naprawilam, pochodzil rok i sie spalil i na zlom. Maz kiedys kupil taki zwykly do samochodow to sobie go wzielam i mysle wystarczy ale okazało sie ze dziecko ma alergie na kurz a ten w tym przypadku nie jest najlepszy. Wiec sie rozglądam za wodnym. A kiedys z tesciiwa mialysmy 1 odkurzacz i mialam dość tych spolek i noszenia.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wróżb- sama nie chodzę bo jestem wierzaca katoliczka i to się nie godzi, ale moja starsza siostra kiedyś była i babka powiedziała jej dużo nie tylko z przyszłości ale i przeszłości to dużo prawdy powiedziała, oprócz tego mamy takich starych znajomych cyganów i Pani Zosia też sporo musiała wiedzieć, ale jak mama chciała ją podpytac to nie chciała na ten temat rozmawiać, tylko się uśmiechała,może dla jej dobra, kto wie. Raz tylko powiedziała że moja młodsza siostra nie będzie z tym chłopakiem z którym była już spory czas, i powiedziała to jakby to było bardzo oczywiste. Więc wierzę że są ludzie którzy wiedzą więcej niż inni, ale nie chodzę do nich i nie sprawdzam :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z wróżbami tak pół na pół. Sama do końca nie wiem czy w nie wierzyć czy nie. Te z obrączką u mnie sie nie sprawdzają :) Wychodził nam syn, a urodziła się córa :D Ale zastanawia mnie sytuacja z przed w tygodni. Śniła mi się kobieta w ciąży, a jak rano sprawdziłam to oznacza to radosną nowine :) No i jest :)

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po. Badanie trwało dosłownie z 5min. Ból był parę razy mocniejszy ale do przeżycia. Jajowody lewy drożny prawy prawdopodobnie mógł być niedrożny ale już jest udrozniony :D :D mega sie cieszę :D

jangwa_maua, Urszulka89, Ola_45, Kat83, Hugolina87, Iza34, gibonek, aLunia, my dream, agulineczka, karolcia87, magdis, DoveLove lubią tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Adele :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Dziewczyny jestem po. Badanie trwało dosłownie z 5min. Ból był parę razy mocniejszy ale do przeżycia. Jajowody lewy drożny prawy prawdopodobnie mógł być niedrożny ale już jest udrozniony :D :D mega sie cieszę :D
    Widzisz nie było tak źle ;) już masz to za sobą, super :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Adele super :*

A ja sie pytam powaznie, bo sie temat co jakis czas przewija: ile tu chrzescijanek jest, katoliczek, protestantek, obojetnie?? I we wrozby sie bawicie? Wstyd. Powaznie, ja bym sie bala. Dziewczyny, w Boga wierzycie, a w demony nie? Zagladacie tam i grzebiecie, to znajdziecie nie to co trzeba. Albo was sie cos brzydkiego uczepi. Wrozki, taroty, horoskopy, zabobony durne. To nie sredniowiecze, zeby na dzieci pluwac, wstazki wiazac. Same sie o klopoty prosicie :(
    A wystarczy pogadac z Tata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:03

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Co do wróżb- sama nie chodzę bo jestem wierzaca katoliczka i to się nie godzi, ale moja starsza siostra kiedyś była i babka powiedziała jej dużo nie tylko z przyszłości ale i przeszłości to dużo prawdy powiedziała, oprócz tego mamy takich starych znajomych cyganów i Pani Zosia też sporo musiała wiedzieć, ale jak mama chciała ją podpytac to nie chciała na ten temat rozmawiać, tylko się uśmiechała,może dla jej dobra, kto wie. Raz tylko powiedziała że moja młodsza siostra nie będzie z tym chłopakiem z którym była już spory czas, i powiedziała to jakby to było bardzo oczywiste. Więc wierzę że są ludzie którzy wiedzą więcej niż inni, ale nie chodzę do nich i nie sprawdzam :)

Ja mam bardzo religijna rodzine i chyba nie ma to z tym powiazania.poniewarz starsze babuszki chodza do kościoła i wierza w zabobony.naprawde.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

super :) już masz to za sobą :)

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam poogladalam sobie narożniki ale nic specjalnego ..kuywaliscie może kiedyś naroznik lub łóżko przez internet.Bo ja spobie upatrzyłam jedno ale się zastanawiam

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia M wrote:
    Czesc Dziewczyny. Jestem tu nowa. Staram sie o dzidzie juz 6 miesiac po stracie Aniolka w lipcu. Co miesiac dostaje @ niewiem jak utrafic niby mam bole owulacyjne ale nigdy nie mialam sluzu jak bialko kurze. W tym miesiacu chyba sie owulka przesunela kilka dni ale jak chyba ją mialam to czulam ogromnmy bol ppdbrzisza. Tj 21 styczen. Dzien wczescniej bylo przytulanko z mezem. Moze teraz sie uda? Tak bym chciala. Nie mam z kim porozmawiac w tych tematach

Hej witaj tu możesz o wszystkim pogadać :)
    A badania miałaś jakieś robione ? bierzesz jakieś suplementy?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    Ja mam bardzo religijna rodzine i chyba nie ma to z tym powiazania.poniewarz starsze babuszki chodza do kościoła i wierza w zabobony.naprawde.
    Zabobony starych babek, a chodzenie do wróżek i korzystanie z tego typu usług to trochę co innego :)

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ