X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rekord ;) zawitalas do nas na jeden dzień :p a tak na poważnie gratulacje :) jak jest kreska to napewno To :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaaa w takim razie powodzenia żeby tym razem rowiez się udało szybko zajść :)

• Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Hugolina87 i wzajemnie. Jesteś z rocznika 87?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 22:20

Jolciaaa
  • czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 jeszcze nie dziękuję :), aby nie zapeszac, co prawda nie mam jakiś tam objawów, bo brak @ delikatne klucie pod brzuchem i wrażliwe sutki, i małe pieczenie w przełyku... Mam nadzieję że to jest to, co powinno :)

• Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_ma trzymam kciuki i czekamy na wieści

Jolciaaa
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    No i też od razu pogratuluje dwóch kreseczek:)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Moje temp jeszcze bardziej w dół aaaaaaa.. byłam pewna,że owu wczoraj była bo objawy wszystkie..a cyce to już od paru dni bolą dziś to już bardzo ale termometr coś mi dziwnie skwierczy chyba bateria pada :p

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a który dc u Ciebie ?
    Ja się wczoraj czułam jak przed @ bo mnie nogi tak bolaly jakby się paliły od środka . Zaczęłam czytać o progesteronie ze to on może tak działać na żyły ze trudniej krwi jest przepływac :/ stąd takie uczucie goraca. :/ temp u mnie póki co ponad 37. Zobaczymy na jak długo.

• czarna_ma Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie dziewczynki nie dziękuję, aby nie zapeszac :)

Hugolina87 mnie też bolały nogi strasznie, uda to już wogole myślałam że mi odpada, w nocy spać nie umiałam i w sumie czasami do dziś mnie pobolewaja...

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 14dc
    A może acard by Ci pomogl? choc sie na tym nie znam wiec tak strzelam z tego co czytalam gdzies po watkach ale go na rozrzedzenie krwi chyba biora

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_ma wrote:
    Narazie dziewczynki nie dziękuję, aby nie zapeszac :)

Hugolina87 mnie też bolały nogi strasznie, uda to już wogole myślałam że mi odpada, w nocy spać nie umiałam i w sumie czasami do dziś mnie pobolewaja...

Testowalas? :) no ja czasami juz nie wiem co myslec o tych nogach :/ gdzie szukać punktu zaczepienia. Naprwno zaczynają mnie boleć w drugiej fazie cyklu i głównie na wieczór.
    Acard biorą dziewczyny na zagniezdzenie tez czytałam. Ja z krwią chyba nie mam problemów. Bo w szpitalu mi robili różne badania a propo krzepliwosci itp przed operacjami. Wszystko mam w normie. Wiec może to poprostu hormony tak działają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snilo mi sie ze bylam w ciazy, nawet ze juz bylam w szpitalu rodzic, mialam skurcze i krwawilam i nikt nie chcial sie mna zajac tylko wyganiali do innego szpitala. Straszne to bylo.

Wogole humor mam jak przed @, pofukalam sie wczoraj na męża dosłownie za 1 słowo, to jest nienormalne zeby sie tak zachowywac a jednak. Poza tym wkurza mnie ze zamiast odłożyć trochę kasy to on wydaje, tylko lepszy rok mamy a kasy i tak nie ma bo on wydaje, no i na sile chce mi samochod kupic i ja glupia zamiadt sie cieszyć to zla jestem. No mam swoj samochodzik, stary, co kawalek u mechanika a mi szkoda ale to moj pierwszy, kupiony przed slubem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi się tez dziś śniło ze jestem w ciąży i u gina byłam i był kropek. I że na forum napisałam odrazu jakieś krótkie zdanie do Adele ze się sprawdziło, a propo zielonego finiszu :p hahah chyba za często tu zaglądam ostatnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sama nie wiem, tu bym chciala, w tym cyklu w koncu ruszylam dupke i badania robie i do gina jestem zapisana ale jak siostra pytala czy cos sie ruszylo w tej sprawie to powiedzialam jej ze temat zamkniety i mam dość, nic nie dzialam tylko dbam o biezace sprawy i zdrowie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja juz sama nie wiem, tu bym chciala, w tym cyklu w koncu ruszylam dupke i badania robie i do gina jestem zapisana ale jak siostra pytala czy cos sie ruszylo w tej sprawie to powiedzialam jej ze temat zamkniety i mam dość, nic nie dzialam tylko dbam o biezace sprawy i zdrowie.

Iza ja coś wczoraj czytała o hurmonach i w większości piszą ze jeśli jest za mało estrogenow to się pojawiają problemy ze snem, potliwość. Itd czytałas o tym już ? Wiem ze d gina pójdziesz z wynikami i on zdecyduje ale tak mi wpadlo jak szukalam dla siebie a propo proga

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam ze niski poziom estradiolu przyczynia sie do nocnych potow. Ja ostatnio naprawde niewiele co spie.
    Tylko nie wiem jak bez lekow podniesc poziom estrogenow. Niby sok z granata ma naturalne estrogeny, mozna pic albo w kapsulkach. Tyle ze ja juz mam tyle lekow, wkurzaja mnie te od kardiologa bo niby nic mi nie jest ale torba lekow, i zakatarzona jestem wiec zatok bez pomocy nie zostawię. Teraz spac bym poszla ale musze stanac nad zelazkiem, poza tym w dzien nie potrafię zasnac chyba ze na spamue cos wezme a nie moge bo po poludniu jadę samochodem po corke a pozniej do lekarza.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolciaa witaj :)

Hugolina trzymam mocno kciuki za testowanko!

Adele no niestety, rozłożyło go na maksa, skończylo się lekarzem i antybiotykiem :/ dziś poleciał na delegacje, wiec zostalam słomianą wdową na prawie 2 tygodnie , mam tylko nadzieje, ze doleczy sie do konca

Kat gdzie w tych górach jestes? wpadaj do mnie na kawę :D

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci a kiedy masz laparoskopie?

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina nie wiem jeszcze ;/ mam nadzieje, ze po @
    czekam teraz na wyniki wymazów, w przyszłym tygodniu beda

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chyba tez zrobię te trzy wymazy. :/ narazie niv specjalnego nie zauwazylam. Znowu myślę juz ze nic nie wyszło.

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ