X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się kurde napisałam a nie wysłałam i mi ucieklo ;p co do tylozgiecia może być to jakaś przeszkodą a nie musi. U jednych odrazu zaskakuje u innych nie :/ tylko u mnie nie mają się do czego doczepić wiec szukają przyczyn w tym co widać.

Doświadczenie mam ale w pracy w gastro. Mój M pomaga otwierać nowy lokal wiec jeśli nic nie znajdę może tam pójdę albo zrobię jeszcze jakiś kurs, coś wymysle. Narazie z glodu nie zdychamy, tyle że nie mam teraz żeby wylozyc na inseminacje. Może za jakiś czas.

Kluje mnie macica co jakiś czas i plecy mnie bolą w krzyzu. Tyle że to pewnie od jazdy autem bo coś dużo ostatnio krąże.

Co zabawnego uslyszałam to ze jeśli nie będę wstawać teraz siku w nocy to mam nie robić testu, wg tego gina wyznacznikiem ciąży jest sikanie w nocy :p nie sądzę aby tak było, choć w pierwszej ciąży był to mój nieświadomy syndrom ciazowy zanim w ogóle wpadlo mi do głowy żeby robić test. Tyle że myslama ze pęcherz przeziebilam albo że to mohito z wieczoru mnie q nocy goni ;)

Niech ten tydzień szybko zleci. Jakoś mi się dluzy po tej owuli.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kazde doswiadczenie jest wazne, nawet w zupelnie innej dziedzinie.

ja wlasnie jak przyszłam do tej pracy- 4 lata tu pracuje, nie mialam zadnego doswiadczenia w tej branzy, ale zapunktowalam, bo mialam w cv kilka innnych prac i szefowa powiedziala, ze od razu widac, ze zadnej pracy sie nie boje. i tym zapunktowalam hehe

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam swojego miejsca nadal ;) mieliśmy plan otworzyć swoją knajpe ale się ta trafiła narazie. Mój co prawda będzie w niej pracować ale to też doświadczenie dla niego jak wygląda otwieranie od podstaw. Za jakiś czas swoją otworzymy :)

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huligonia ja miałam z 6 stymulacji.koszt co prawda spory.odpusciłam sobie bo ostatnim razem od listopada wszystkie leki dla starajaych się poszły prawie o 100% za zastrzyk płaciłam ok 18zł a ostatnim razem 37 a brałam 2 do tego duphaston witaminy 4 wizyty u gin...clo na początku.

ja już nie mam sily na takie starania e chce lubie się kochac hyyy bardzo z moim i powiem wam ze w ciąży na pewno mi by tego brakowało ale dałabym rade.

huligonia a twój badal nasienie?
    ja tez mysle ze teraz powinno już cie zapylić po tym zabiegu. jeśli masz tyłozgięcie to powinnas się kochac na pieska?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre z tym sikaniem. To ja co cykl jestem w ciazy.

A mnie reka boli po tym upadku, ale to tylko miesnie obite, przejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    huligonia ja miałam z 6 stymulacji.koszt co prawda spory.odpusciłam sobie bo ostatnim razem od listopada wszystkie leki dla starajaych się poszły prawie o 100% za zastrzyk płaciłam ok 18zł a ostatnim razem 37 a brałam 2 do tego duphaston witaminy 4 wizyty u gin...clo na początku.

ja już nie mam sily na takie starania e chce lubie się kochac hyyy bardzo z moim i powiem wam ze w ciąży na pewno mi by tego brakowało ale dałabym rade.

huligonia a twój badal nasienie?
    ja tez mysle ze teraz powinno już cie zapylić po tym zabiegu. jeśli masz tyłozgięcie to powinnas się kochac na pieska?!

Badał nasienie. Co prawda 4% morfologia nie jest jakaś super bo to monimum ale niby na jego ilość jest okej. No staramy się od tyłu ;) nawet na płasko bo mi kazali na brzuchu leżeć po a i tak różnie jest. No nic zobaczymy.
    Ja bym wolała uniknąć stymulacji itp. Jeszcze żaden lekarz mi nie proponowal. Odrazu z grubej rury IUI.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inseminacja kiedy Szablon leczenia jest taki sam, najpierw badamy hormony u kobiety, potem nasienie mężczyzny, potem monitoring owulacji, drożność jajowodów, ewentualna stymulacja np. z zastrzykiem na ostateczne dojrzewanie i tym samym pękanie pęcherzyka, Potem inseminacja, badanie genów i na końcu in vitro

ja nie miałam droznosci tylko stymulacje. chyba powinna być taka kolejność jak napisana powyżej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi mówił ten co robił mi laparo ze po tym co mam to zostanie inseminacja i in vitro. Jajowody mam drożne i były drożne. Coś przeszkadza żeby ta komórka spotkała się z plemnikiem.
    Dziś gin mówił o rzeskach w jajowodach. Musze poczytać o nich. Qiem ze kofeina może na nie źle wpływać ale dwie kawy na dobę to chyba ne jest jakaś tragedia. Może całkowicie z kawy powinnam zrezygnować :/

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze inofolic ci pomoze trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za pozostałe staraczki :) i mam nadzieje ze różowe pajacyki mi się kiedyś przydadza i nawet sukienusie juz mam jedną ;p tylko syn chce brata ostatnio no ale przygarniemy co dadza :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracą to jest tak, że ja bym nie czekała z ciążą gdyby planowała drugie bo życie różnie się układa. czasami masz wszystko, pracę, dom, kasę a dziecka nie masz. Nie mówię, że takie rozumowanie jest złe. Bo twierdzę, że na dwójce narazie poprzestaniemy bo wiem ile dziecko kosztuje a chciałabym każdemu dać taki sam start w życie. Ale mam przypadek w rodzinie, gdzie osoba czekała z dzieckiem drugim właśnie dlatego, że zaczęła nową pracę , właśnie się wprowadzili i myśleli, że mają jeszcze czas bo ona ma dopiero 32 lata. No faktycznie, nie uważam wcale że tak dużo :) ale okazało się po 3 latach starań że przechodzi wcześniejsza menopauzę.
    Także myślę, że życie tak się ułoży że i praca będzie i dzidzia. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka a Tobie wyszły z tych wykazów ze miałaś jakąś bakterie ? Brałas może Summamed ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka a Tobie wyszły z tych wykazów ze miałaś jakąś bakterie ? Brałas może Summamed ?
    Nie, wszystko mi ok wyszło ;) ale u mnie siostra na coś brała ten lek i miała biegunkę :/ Właśnie słyszałam, że często po nim jest biegunka.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi się coś ubzduralo ;) no ten lek silny. Ja miałam na trzy dni to tych tabletek polknac nie mogłam takie wielkie. Tak myślę że się przeleczylam biorąc go mimo tam upływu czasu ale z nikim innym nie spałam czy coś żeby coś złapać ;) mój też brał antybiotyki różne na bakterie wiec on tez przeleczony

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nigdy nie piłam, po prostu nie lubię, a o synka starałam się 3.5 toku i teraz 7 cykl się kończy.
    Też byłam dziś u gina i mam skierowanie na usg piersi a myślałam że na miejscu mi zrobi. Oczywiście powiedziałam że staramy się już rok, progesteron wyszedł mi 8.8 w 8 dpo. Dostałam duphaston na 3 miesiące.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Ja kawy nigdy nie piłam, po prostu nie lubię, a o synka starałam się 3.5 toku i teraz 7 cykl się kończy.
    Też byłam dziś u gina i mam skierowanie na usg piersi a myślałam że na miejscu mi zrobi. Oczywiście powiedziałam że staramy się już rok, progesteron wyszedł mi 8.8 w 8 dpo. Dostałam duphaston na 3 miesiące.
    No to niski prog o owu. Też miałam z tym problem, brałam luteine po owu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A to mi się coś ubzduralo ;) no ten lek silny. Ja miałam na trzy dni to tych tabletek polknac nie mogłam takie wielkie. Tak myślę że się przeleczylam biorąc go mimo tam upływu czasu ale z nikim innym nie spałam czy coś żeby coś złapać ;) mój też brał antybiotyki różne na bakterie wiec on tez przeleczony
    Tymi bakteriami nie tylko przy współżyciu możesz się zarazić. Ale również przez korzystaniu z publicznych toalet czy baseny/rzeki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kończy w lutym pierwsza umowa, ale już szef mówił że napiszę podanie o przedłużenie, że to tylko formalność. Następna do końca września, i nie zamierzam rezygnować ze starań o rodzeństwo dla synka :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No to niski prog o owu. Też miałam z tym problem, brałam luteine po owu.
    No właśnie chyba niski, ale w normie. Ale musiałabym zrobić badanie proga z kilka cykli podobno, żeby cokolwiek stwierdzić. Ale dobrze że mi dała ten duphaston.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o snach z dwoma kreskami :), mi się wczoraj w nocy śniło że dostałam @ za wcześnie, no ale na bank jutro przyjdzie, gin potwierdziła.

dqpr2n0a621vxzqn.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ