X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się kurde napisałam a nie wysłałam i mi ucieklo ;p co do tylozgiecia może być to jakaś przeszkodą a nie musi. U jednych odrazu zaskakuje u innych nie :/ tylko u mnie nie mają się do czego doczepić wiec szukają przyczyn w tym co widać.

Doświadczenie mam ale w pracy w gastro. Mój M pomaga otwierać nowy lokal wiec jeśli nic nie znajdę może tam pójdę albo zrobię jeszcze jakiś kurs, coś wymysle. Narazie z glodu nie zdychamy, tyle że nie mam teraz żeby wylozyc na inseminacje. Może za jakiś czas.

Kluje mnie macica co jakiś czas i plecy mnie bolą w krzyzu. Tyle że to pewnie od jazdy autem bo coś dużo ostatnio krąże.

Co zabawnego uslyszałam to ze jeśli nie będę wstawać teraz siku w nocy to mam nie robić testu, wg tego gina wyznacznikiem ciąży jest sikanie w nocy :p nie sądzę aby tak było, choć w pierwszej ciąży był to mój nieświadomy syndrom ciazowy zanim w ogóle wpadlo mi do głowy żeby robić test. Tyle że myslama ze pęcherz przeziebilam albo że to mohito z wieczoru mnie q nocy goni ;)

Niech ten tydzień szybko zleci. Jakoś mi się dluzy po tej owuli.

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina kazde doswiadczenie jest wazne, nawet w zupelnie innej dziedzinie.

ja wlasnie jak przyszłam do tej pracy- 4 lata tu pracuje, nie mialam zadnego doswiadczenia w tej branzy, ale zapunktowalam, bo mialam w cv kilka innnych prac i szefowa powiedziala, ze od razu widac, ze zadnej pracy sie nie boje. i tym zapunktowalam hehe

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam swojego miejsca nadal ;) mieliśmy plan otworzyć swoją knajpe ale się ta trafiła narazie. Mój co prawda będzie w niej pracować ale to też doświadczenie dla niego jak wygląda otwieranie od podstaw. Za jakiś czas swoją otworzymy :)

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    huligonia ja miałam z 6 stymulacji.koszt co prawda spory.odpusciłam sobie bo ostatnim razem od listopada wszystkie leki dla starajaych się poszły prawie o 100% za zastrzyk płaciłam ok 18zł a ostatnim razem 37 a brałam 2 do tego duphaston witaminy 4 wizyty u gin...clo na początku.

ja już nie mam sily na takie starania e chce lubie się kochac hyyy bardzo z moim i powiem wam ze w ciąży na pewno mi by tego brakowało ale dałabym rade.

huligonia a twój badal nasienie?
    ja tez mysle ze teraz powinno już cie zapylić po tym zabiegu. jeśli masz tyłozgięcie to powinnas się kochac na pieska?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre z tym sikaniem. To ja co cykl jestem w ciazy.

A mnie reka boli po tym upadku, ale to tylko miesnie obite, przejdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gibonek wrote:
    huligonia ja miałam z 6 stymulacji.koszt co prawda spory.odpusciłam sobie bo ostatnim razem od listopada wszystkie leki dla starajaych się poszły prawie o 100% za zastrzyk płaciłam ok 18zł a ostatnim razem 37 a brałam 2 do tego duphaston witaminy 4 wizyty u gin...clo na początku.

ja już nie mam sily na takie starania e chce lubie się kochac hyyy bardzo z moim i powiem wam ze w ciąży na pewno mi by tego brakowało ale dałabym rade.

huligonia a twój badal nasienie?
    ja tez mysle ze teraz powinno już cie zapylić po tym zabiegu. jeśli masz tyłozgięcie to powinnas się kochac na pieska?!

Badał nasienie. Co prawda 4% morfologia nie jest jakaś super bo to monimum ale niby na jego ilość jest okej. No staramy się od tyłu ;) nawet na płasko bo mi kazali na brzuchu leżeć po a i tak różnie jest. No nic zobaczymy.
    Ja bym wolała uniknąć stymulacji itp. Jeszcze żaden lekarz mi nie proponowal. Odrazu z grubej rury IUI.

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inseminacja kiedy Szablon leczenia jest taki sam, najpierw badamy hormony u kobiety, potem nasienie mężczyzny, potem monitoring owulacji, drożność jajowodów, ewentualna stymulacja np. z zastrzykiem na ostateczne dojrzewanie i tym samym pękanie pęcherzyka, Potem inseminacja, badanie genów i na końcu in vitro

ja nie miałam droznosci tylko stymulacje. chyba powinna być taka kolejność jak napisana powyżej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi mówił ten co robił mi laparo ze po tym co mam to zostanie inseminacja i in vitro. Jajowody mam drożne i były drożne. Coś przeszkadza żeby ta komórka spotkała się z plemnikiem.
    Dziś gin mówił o rzeskach w jajowodach. Musze poczytać o nich. Qiem ze kofeina może na nie źle wpływać ale dwie kawy na dobę to chyba ne jest jakaś tragedia. Może całkowicie z kawy powinnam zrezygnować :/

• gibonek Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze inofolic ci pomoze trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za pozostałe staraczki :) i mam nadzieje ze różowe pajacyki mi się kiedyś przydadza i nawet sukienusie juz mam jedną ;p tylko syn chce brata ostatnio no ale przygarniemy co dadza :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracą to jest tak, że ja bym nie czekała z ciążą gdyby planowała drugie bo życie różnie się układa. czasami masz wszystko, pracę, dom, kasę a dziecka nie masz. Nie mówię, że takie rozumowanie jest złe. Bo twierdzę, że na dwójce narazie poprzestaniemy bo wiem ile dziecko kosztuje a chciałabym każdemu dać taki sam start w życie. Ale mam przypadek w rodzinie, gdzie osoba czekała z dzieckiem drugim właśnie dlatego, że zaczęła nową pracę , właśnie się wprowadzili i myśleli, że mają jeszcze czas bo ona ma dopiero 32 lata. No faktycznie, nie uważam wcale że tak dużo :) ale okazało się po 3 latach starań że przechodzi wcześniejsza menopauzę.
    Także myślę, że życie tak się ułoży że i praca będzie i dzidzia. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka a Tobie wyszły z tych wykazów ze miałaś jakąś bakterie ? Brałas może Summamed ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    Urszulka a Tobie wyszły z tych wykazów ze miałaś jakąś bakterie ? Brałas może Summamed ?
    Nie, wszystko mi ok wyszło ;) ale u mnie siostra na coś brała ten lek i miała biegunkę :/ Właśnie słyszałam, że często po nim jest biegunka.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi się coś ubzduralo ;) no ten lek silny. Ja miałam na trzy dni to tych tabletek polknac nie mogłam takie wielkie. Tak myślę że się przeleczylam biorąc go mimo tam upływu czasu ale z nikim innym nie spałam czy coś żeby coś złapać ;) mój też brał antybiotyki różne na bakterie wiec on tez przeleczony

• Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nigdy nie piłam, po prostu nie lubię, a o synka starałam się 3.5 toku i teraz 7 cykl się kończy.
    Też byłam dziś u gina i mam skierowanie na usg piersi a myślałam że na miejscu mi zrobi. Oczywiście powiedziałam że staramy się już rok, progesteron wyszedł mi 8.8 w 8 dpo. Dostałam duphaston na 3 miesiące.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_shells wrote:
    Ja kawy nigdy nie piłam, po prostu nie lubię, a o synka starałam się 3.5 toku i teraz 7 cykl się kończy.
    Też byłam dziś u gina i mam skierowanie na usg piersi a myślałam że na miejscu mi zrobi. Oczywiście powiedziałam że staramy się już rok, progesteron wyszedł mi 8.8 w 8 dpo. Dostałam duphaston na 3 miesiące.
    No to niski prog o owu. Też miałam z tym problem, brałam luteine po owu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 wrote:
    A to mi się coś ubzduralo ;) no ten lek silny. Ja miałam na trzy dni to tych tabletek polknac nie mogłam takie wielkie. Tak myślę że się przeleczylam biorąc go mimo tam upływu czasu ale z nikim innym nie spałam czy coś żeby coś złapać ;) mój też brał antybiotyki różne na bakterie wiec on tez przeleczony
    Tymi bakteriami nie tylko przy współżyciu możesz się zarazić. Ale również przez korzystaniu z publicznych toalet czy baseny/rzeki.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się kończy w lutym pierwsza umowa, ale już szef mówił że napiszę podanie o przedłużenie, że to tylko formalność. Następna do końca września, i nie zamierzam rezygnować ze starań o rodzeństwo dla synka :)

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    No to niski prog o owu. Też miałam z tym problem, brałam luteine po owu.
    No właśnie chyba niski, ale w normie. Ale musiałabym zrobić badanie proga z kilka cykli podobno, żeby cokolwiek stwierdzić. Ale dobrze że mi dała ten duphaston.

dqpr2n0a621vxzqn.png
  • Paula_shells Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o snach z dwoma kreskami :), mi się wczoraj w nocy śniło że dostałam @ za wcześnie, no ale na bank jutro przyjdzie, gin potwierdziła.

dqpr2n0a621vxzqn.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ