Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPap u mnie już półtora roku bo cykle krótkie.. ale szczerze im dalej tym mniej mi jakoś zależy. Nic na siłę. Badać tez sie juz nie chce bo na serio sobie znajdę jakas chorobę przy okazji. Teraz nowe cele na horyzoncie. Ciąża się nie pojawiła bez powodu.
-
nick nieaktualnyMy decyzje o drugim dziecku podjelismy ponad 3 lata temu, jeszcze celowo przesunelismy poczatek staran z wrzesnia na listopad bo u nas w sadonictwie wrzesien-pazdziernik to okres intensywnej pracy. Teraz juz mi sie nie chce starac, mam dosc. Myslelismy ze bedzie pyk i juz ciaza a tu tyle czasu o nic. Nawet nie chce mi sie isc w czwartek do gina, szczerze to bylam ostatnio w kwietniu 2017, kazał unormowac tarczyce i serce i przyjsc albo jak będę w ciazy albo za pół roku. Ja jeszcze wszystkich furtek nie wykorzystałam, ldkarz ma pole do popisu ale co- ostatnio jak byla mowa o monitoringu to powiedzisl ze moze mnie polozyc do szpitala i sprawdzi, innej możliwości ten lekarz nie ma, tylko po co mi wiedziec czy owulacja byla jak cykl bylby stracony.
-
hej
dopiero wróciłam. Dzidzia ładnie rośnie, szyjka 4cm. Muszę więcej pić bo mocz jest za lekki :p poza tym zostałam wymaglowana na dwie strony po córka chciała płeć poznać ale dzidzia nie koniecznie chciała się ujawnić. Dziś nogi miała nad pojeniem - dlatego tak mnie ciśnie. I zacisnęła tak że nie pokazała co tam chowa. Wiem, że mierzony był żołądek, główka, kość udowa ale nie zapytałam z tego wszystkiego ile waży
DoveLove, Kat83 lubią tę wiadomość
-
Klaudys powodzenia!
Katsu witaj!
Ja bylam dzisiaj na kontrolnym usg piersi. Po biopsji wszystko wyglada ok. Do dzisiaj mnie ta piers pobolewa, powiedzial tylko, ze moze bolec, bo to jednak ingerencja.
W drugiej piersi sporo drobnych torbieli i lekko powiekszony wezel. Od czego te cholerne torbiele sie robia? Ostatnio byly 2, teraz doszlo kilkajestem ciekawa czy one moga sie wchlonac.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Urszulka super wiadomości, szkoda że maluszek się nie ujawnił. Ruchy już czujesz? Ja się tak ruchów dziecka nie mogę doczekać...
Agulineczka mam koleżankę która ma torbiele na piersiach i na tarczycy. Miała różne badania i ponoć taka jej urodą.
Ja nie śpię od 3.45. córka wczoraj w gorączce zasnęła po 18 no i spała ciągiem do tej godziny. Ledwo na oczy patrzę a ona odzyskała siły. Ale dzięki Bogu gorączki nie ma, bo wczoraj musiałam ją przebierać cała mokra była. Chyba antybiotyk zaczyna działać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 07:48
-
agulineczka wrote:Klaudys powodzenia!
Katsu witaj!
Ja bylam dzisiaj na kontrolnym usg piersi. Po biopsji wszystko wyglada ok. Do dzisiaj mnie ta piers pobolewa, powiedzial tylko, ze moze bolec, bo to jednak ingerencja.
W drugiej piersi sporo drobnych torbieli i lekko powiekszony wezel. Od czego te cholerne torbiele sie robia? Ostatnio byly 2, teraz doszlo kilkajestem ciekawa czy one moga sie wchlonac.
Ja mialam jedna torbiel i w ciazy sie wchlonela.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej
agulineczka z tego co czytałam torbiele mogą się wchłaniać
Ja coraz bardziej zaczynam uważać,że mogę mieć niedomogę lutealną. Podobno wtedy temp właśnie tak stopniowo kila dni przed @ spada i się plami.. no i do tego pms,bolesność piersi.. czytałam,że l-arginina podwyższa poziom proga u kobiet. Myślę czy się w nią nie zaopatrzyć ale taka dla sportowców bo trzeba brać 6g dziennie z Olimpa znalazłam -
agulineczka wrote:Klaudys powodzenia!
Katsu witaj!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Hej
agulineczka z tego co czytałam torbiele mogą się wchłaniać
Ja coraz bardziej zaczynam uważać,że mogę mieć niedomogę lutealną. Podobno wtedy temp właśnie tak stopniowo kila dni przed @ spada i się plami.. no i do tego pms,bolesność piersi.. czytałam,że l-arginina podwyższa poziom proga u kobiet. Myślę czy się w nią nie zaopatrzyć ale taka dla sportowców bo trzeba brać 6g dziennie z Olimpa znalazłam
A nie lepiej iSC do gina I o tej luteinie pogadać ?
U mnie dziś 8dc a temp ponad 37,2 bo coś mnie bierze wiec chyba nie ma sensu mierzyć w ogóle.
Witaj" nowa". Ale widzę ze juz uciekłas z forum. Jak wrócisz to zapraszamy. W grupie raźniej -
DoveLove wrote:Urszulka, świetne wieści!
Masz jakies przeczucia co do płci?
Córka już się cieszy, bo chce siostrę a ja mam jakieś przeczucie, że to chłopakNajważniejsze, że zdrowo rośnie
Alunia - czuję już ruchy. Pierwsze gdzieś po 15 tc.
-
nick nieaktualnyRuchy dziecka to wspaniałe uczucie chociaż potrafia dać czasem w kosc
Mój synek upatrzył sobie kopac mnie w prawe żebro po porodzie długo dochodziłam do siebie bo mimo że już w brzuszku łobuza nie było to żebra nadal mnie bolały po tych jego kopniakach hehe za to córeczka była grzeczna i nie kopała mnie w miejsca przez które potem cierpiałam -
magdis wrote:Kochana,ja tez mam w piersiach bardzo liczne torbiele. Lekarz nie kaze sie tym przejmowac ale raz w roku robic usg. Taka uroda,nie wiadomo z czego sie robia,gdzies kiedys czytalam ze to wina hormonow ale ktoz to wie. Mnie piersi zawsze bardzo bolaly po owu,lekarz stwierdzil ze jest to zwiazane z taka wlasnie budowa piersi i jedyne co mi polecil to oeparol.
No ja mam bardzo bolesne piersi od owu. Nie są wielkie, a bolą czasami przed @ tak, że spac na boku nie mogę. Lekarz powiedział, że mam bardzo gruczolową budowe piersi, a w takich częściej pojawiają się torbiele.
Oeparol - w sensie olej z wiesiołka?
U mnie dzisiaj 8dc i jakoś nawet nie chce mi się myśleć o staraniach. W zeszłym cyklu dopatrywałam końca @, obliczałam ile do owu, kiedy co i jak, a w tym m-cu zwyczajnie mi się nie chce.NatkaZ lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyagulineczka wrote:No ja mam bardzo bolesne piersi od owu. Nie są wielkie, a bolą czasami przed @ tak, że spac na boku nie mogę. Lekarz powiedział, że mam bardzo gruczolową budowe piersi, a w takich częściej pojawiają się torbiele.
U mnie dzisiaj 8dc i jakoś nawet nie chce mi się myśleć o staraniach. W zeszłym cyklu dopatrywałam końca @, obliczałam ile do owu, kiedy co i jak, a w tym m-cu zwyczajnie mi się nie chce.
O to widzę ze mamy podobnie. Ja juz myślałam żeby odwołać wizytę w pt. Wiem co usłyszę od lekarza. Nie obserwuje i nie czekam już.NatkaZ lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:No ja mam bardzo bolesne piersi od owu. Nie są wielkie, a bolą czasami przed @ tak, że spac na boku nie mogę. Lekarz powiedział, że mam bardzo gruczolową budowe piersi, a w takich częściej pojawiają się torbiele.
U mnie dzisiaj 8dc i jakoś nawet nie chce mi się myśleć o staraniach. W zeszłym cyklu dopatrywałam końca @, obliczałam ile do owu, kiedy co i jak, a w tym m-cu zwyczajnie mi się nie chce.
-
No ja też sie dołączam do grupy. Starania z mężem o drugie dziecko zaczeliśmy jeszcze w tamtym roku. W lutym 2017 zrobiłam test ciążowy. Wyszedł pozytywny radość przeogromna. Jednak jakieś 2 dni po zrobieniu testu zaczęłam mieć plamienia i delikatnie krwawić. Robiłam testy na beta hch. Beta przyrastala, ale nie zgadzalo mi sie to, że ten przyrost nie był do końca takie jaki powinien być. W 6tc poszlam na usg a lekarka powiedziala, ze ona nic nie widzi. Pusty zarodek. Poczułam sie jakbym dostala obuchem w głowę. Termin ponowny za 2 tyg. Za 2 tyg na usg też nie bylo zarodka. Wszystko bez zmian
zalamalam się kompletnie. Jednak stwierdziłam, że sie nie poddam i od tego roku zaczynamy ponowne starania o drugie dziecko.
-
magdis wrote:Adele,kiedy wyniki biopsji?
moze beda w tym tyg. Mam czekac na tel
Hugolina pewnie lepiej ale na razie sie do niego nie wybieram. Na ten cykl mam luteine (chyba) musze policzyc tablmoze w kolejnym cyklu do niego pojade ale szczerze to nie chce mi sie...
mindusia87 witam i powodzenia