X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a nie za wczesnie? 7dpo jest najlepiej. Mi tydzien temu zrobili w 11dpo i jak mi cuda jakies wyjda w wynikach to ich opieprze, ze nie sluchali jak mowilam. Szczegolnie, ze kupe kasy place za te testy tutaj.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pisalam ze 7dpo nie dałabym rady zrobic, poza tym dzis mam gina to jakis podgląd juz jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to daj znać po wizycie u gina :) ja mam jutro. Cały czas myślę czy iść w ogóle i płacić kasę. Wątpię że się czegoś dowiem .

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    Hej dziewczyny. Klaudys ja tez 10dpo i zastanawiam sie czy robic test. Biore dupka. Hmm przy pierwszej ciazy test w 14dpo wyszedl negatywny, a betka byla okolo 50.

Ja juz nie liczę na ciążę bo temperatura zaczyna spadać wiec idzie wielkimi krokami.
    A w tamtej ciąży cień cienia wyszedł mi w 12 dpo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 17.15, ja juz "przygotowana", zrobilam to zanim corka wstala. Mialam isc z mężem do gabinetu ale nie wiem jak to wyjdzie, czy nie zostanie z corka w domu. A on biedak sie przeziebil ale na pole do pracy chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugllina ja u gina nie bylam od kwietnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać koniecznie ! :) trzymam kciuki za dobre wieści. Ja juz tez gotowa w sensie ze mam papiery gotowe z wynikami. Gorzej ze się przeziebilam i poprawy nie ma. Leków się nalykam. Cykl pewnie i tak stratny będzie. ;) nie nastawiam się na pozytywy

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to czekamy na wieści z wizyty. To jakiś spec od niepłodności czy zwykły gin?

u mnie 3dc ale mi się ciągnie :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - można zrobić 5-7 dpo - tu nie ma reguły, to jest taki przedział optymalny ;)
    Wg mnie nie jest zły ale mógłby być lepszy. A wiecie, że można mieć proga ok a endometrium za cienkie i też będzie ciężko zapłodnionej komórce się "przykleić"? :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten piękny poranny dzień ;)
    Życze udanych pomiarów a także pozytywnych testów jeśli ktoś bedzie testował a tym którym wyjdzie negatyw cierpliwosci ;)
    Ja czekam aż @ się skończy i działam z mężem w naszym pierwszym cyklu aż się doczekać nie mogę na koniec @ a to dopiero drugi dzień hihi.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsu to idziemy prawie równo :)

mój prog też szału nie robi...

Katsu lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykly gin. Spece od nieplodnosci to tylko w stolicy a tam wizyty od 200zl w gore. Narazie uderze tutaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium to juz przed owulacja mialam ok az gin pytal jak obfite mam miesiaczki.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Endometrium to juz przed owulacja mialam ok az gin pytal jak obfite mam miesiaczki.
    tzn ważne jest bardziej po owulacji.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to po owulacji ale chyba jesli juz przed owu endometrium jest ladne to po chyba nie niknie, nie zmniejsza sie? Bo ostatnio jak chodziłam do gina to bylam ok.12dc a owulacja 15-18dc. No i powinien mi "podkarmic" jajeczko bo jak na 12dc to bylo malutkie a ze wysypala sie sprawa z tarczyca to nawet sensu chodzic na wizyty nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to mąż chce mnie wyslac na kurs księgowości bo chce przejsc na Vat i chce zebym go rozliczala. Tylko ceny sa rozne. Czy orientujecie sie czy kursy on-line są cos warte? Bo ja potrzebuje wiedzy a nie tylko papierka z ukonczenia kursu. A moze bym w przyszłośći firme zalizyla i bym rozliczala innych. Nie wiem jak to prawnie wyglada bo ksiegowosc to trudny temat, potrzebne certyfikaty, odpowiedni staz itp.itd.zeby moc cos samodzielnie robic.

• magdis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do endometrium to mi lekarze zawsze mowili ze jest cieniutkie (w momencie owu ok.5mm) ale zaszlam na takim w pierwsza ciaze w 2cs a co do dluzszych staranek o deuga dzidzie mysle ze endometrium nie bylo tez duzym winowajca, bo ja obstawiam glowe ;) proga mialam ok. Ponoc na poprawe endo dobre migdaly,orzechy,czerwone wino i ryby ale czy to dziala nie wiem. Czasem dziewczyny na endo wspomagaja sie hormonami a za granica podobno lekarze dawaja na to viagre :) ja mysle ze wazna jest jakosc endometrium, na ktora sklada sie nie tylko sama grubosc ale chocby odpowiednia struktura,ukrwienie..

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    ja pracuję w księgowości i powiem ci, że teoria nijak sie ma do praktyki tak naprawdę, szkoda kasy na kurs on line, ale mogę ci polecić Stowarzyszenie Księgowych
    http://www.skwp.pl/
    mają oddziały w całej Polsce- nie wiem skad jestes, warto zapisać sie do nich na kurs Podstawy rachunkowości, a potem mozna tam robić kolejne stopnie aż do samodzielnego księgowego :)

Hugolina87 lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • water Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:52

2023 - wracam do gry
    podejrzenie adenomiozy
    ♂️ - nasienie - 3.2023 - 0 :(

plan na badania:
    ♀️ - hormony, histero

2019 - 2021 przerwa
    2018 - nie poszło
    pjp - III-V.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita chyba na ich stronie zainteresowal mnie jeden kurs, cena prawie 1500zl tez chyba nie straszna bo jeszcze więcej mąż musialby zaplacic ksiegowej za rok rozliczenia vatu to z czasem by sie oplacalo bo nie rozbija sie to na rok a na lata. Szukam czegos w Warszawie lub Radomiu, tam mam najblizej (70-80km). Po Warszawie nie potrafid jezdzic samodzielne ale co za problem dojechac, zostawic samochod na oplotkach a dalej komunikacja miejską.

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ