X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele, dobre wieści :) a lekarke zmień bez wahania. Szkoda nerwów na takie babsko, tym bardziej że chodzi o Twoje zdrowie.

Jangwa, trzymam kciuki za pozytywne podejście banku.
    Ja w przyszłym tygodniu odbieram aneks do umowy, bo pani dyrektor zgodziła sie przedłużyć mi umowę na czas nieokreślony i od marca też walczymy o kredyt na nasze pierwsze M :)

jangwa_maua, Hugolina87, Adele27, Paula_071, Urszulka89, Paula_shells lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro odwołam wizytę i zapiszę się do innej poradni. Musze tylko znów jechać do gina tego mojego no nic.. od razu go o luteine podpytam

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele no kamień z serca! Co za baba niemiła wrrr.

DoveLove no to super. Ale się świetnie ułożyło.
    U mnie z pracy zero odzewu, czekam do końca lutego na wypłatę, ale pewnie umowa do porodu o ile nie będą mi robić jakiś problemów.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam zebranie z rodzicami, pani dyrektor pożegnała mnie oficjalnie przy nich, dostalam od niej wielki bukiet kwiatów :) oj wzruszenia było dużo, bo ja uwielbiam naszych rodziców, po zebraniu wszyscy podchodzili dziękować i gratulowac. A na koniec jedna z mam życzyła mi "szerokiej drogi" przy porodzie :D

Hugolina87, jangwa_maua, aLunia lubią tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zescie napisały. Juz jestem w domu po wizycie. Pozniej napisze co i jak, jestem glodna jak wilk a corka krzyczy na mnie ze albo jedzenie albo komorka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę jak jutro rozmawiać z tym moim lekarzem. Taktykę ustalam ;) z M mamy wolny weekend, dziecko do babci także wykorzystamy ten czas napewno ;) w tym miesiącu mu nie mowie ze to "ten"czas. Wino sobie otworzyłam i relaks :)

Adele27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak- wszystko jest super poza jednym- że mie ma ciąży. Badania dobre, progesteron jak na ten dzien cyklu super, macica super, czysta, zaden polip przez rok sie nie utworzyl, jajniki ok, są pecherzyki ktore rosna na kolejny cykl, owulacja byla w tym cyklu z prawego jajnika, czysto i pieknie. Plan jest taki ze robimy swieze badanie nasienia, jak bedzie ok to wracam do lekarza po skierowanie na laparoskopie, po tym 3 miesiace staran i jak sie nie uda to stymulacja. 200zl kosztowaly mnie te informacje + cytologia. Lekarz przyjmuje prywatnie ale laparoskopie zrobi mi w swoim szpitalu na nfz taj jak robil mi histeroskopie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole gin zainteresowal sie moja blizna po cc i miedzy innymi dlatego chce zrobic ta laparoskopie, niezbyt zadowolony byl z tego gdzie mialam robiona cesarke. I ta laparo bede miala najwcześniejszej w kwietniu, moze w maju. Tylko juz sie martwie o corke, kto sie nia zajmie bo jak to Kat napisala tesciowej zylka w tylku peknie bo w kwietniu-maju to ona nie ma czasu.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedna z mozliowsoci odnośnie terminu @ :)
    Trzymać kciuki żeby nie przyszła a temp odbiła w górę :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2 mies.ciszy i spokoju tesciowa ma potrzebe wtracania sie we wszystko, odgniewala sie i ciagle wtyka swoje 5gr. Jaka niezadowolona ze dziecku kurtke w pepco kupilam, no i ze kupilam za małą bo zbyt dlugo nie pochodzi. Noz to mam kupic rozm. 146 albo większy jak nosi rozm. 116-122 a ja wzielam 134 bo kurtka 122 byla sporo za mala? Ale ja grzecznie ze czego ona chce i sie czepia i gdzie ja kupie taniej jak dalam za kurtke 40zl.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to dobre wieści :) laparo na pewno dużo wniesie

Klaudys no to trzymam kciuki !

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące ;)
    Iza - wam to by się przydało osobne lokum.
    Dove - fajnie, że dyrektorka już poszła Ci na rękę.
    Hugolina- korzystaj, że w domu synka nie ma :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle tak patrzę na wyniki tej biospji a tam napisane,że mam łagodna dysplazje sutka..czyli uwaga: mastalgie .. więc moja okrutna bolesność piersi w drugiej fazie cyklu została wyjasniona.. chyba muszę znów hormony powtórzyć ..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to,że w drugiej fazie cyklu estrogeny przeważają nad progiem.. podejrzewałam to u siebie juz jakiś czas. Dlatego po niepokalnku się lepiej czułam bo on reguluje to zachwianie hormonalne i podwyższa proga. Więc biorę go teraz w tym cyklu i dowale luteina a co ! Hehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Trzymam kciuki za testujące ;)
    Iza - wam to by się przydało osobne lokum.
    Dove - fajnie, że dyrektorka już poszła Ci na rękę.
    Hugolina- korzystaj, że w domu synka nie ma :p

Oj tak, nasze marzenie byc ns odobnym.

Dziewczyny te po laparo, napiszcie prosze co mozna a czego nie po tym, chodzi o prace fizyczną, dzwiganie itp. No wiecie, maj, wiosna to trzeba w pole do roboty isc i zastanawiam sie jak długo trzeba się oszczedzac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sie i d... Drugi raz nie bede. Cos net szwankuje.

Adele super ze wyniki ok.

Hugolina ale ci dobrze. Moja córka za nic nie da sie wysiudac na noc, nawet na wakacje z nami jechac nie chce (ale tu skorzystsm z rady psychologa).

• Kat83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ide za przykladem, polecalas wiec sobie tez kupilam i bede brala. Mam 250 kapsulek :P Pojem sobie ze 3 miesiace i zobaczymy. Caly cykl sie to bierze czy trzeba kombinowac jak z wieskiem? A no i idziemy rowno prawie, u mnie 4dc :)
    P.S. Kocham Amazon :P Wczoraj zamowilam, dzisiaj przyszlo haha

Iza super, moze cos ruszy i sie wyjasni po laparo. A tesciowa niech sie ugryzie nie powiem gdzie ;) Po to sa mamy i babcie. Jak ona bedzie stara, to tez sie nia ktos bedzie musial zajac, prawda?

jangwa kciukam z calych sil ^^ My juz 2 lata szukamy domu, ale wybrzydzamy strasznie. Jak mi przyjdzie splacac 25 lat szeregowiec brytyjski z 15 metrami ogrodu, to mnie szlag trafi.

Hugolina, pchaj ich kochana, pchaj ile wlezie. Ja szlam zawsze z kartka A4 :P Krzywili sie strasznie, no ale coz. Takiego metliku jak lekarze, to ci nikt nie zrobi...

water hej :) Powodzenia! Ja wytrzymalam sama 2 lata a potem przyszlam na forum i tak sobie siedze :) W kupce razniej.

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura odskoczyla delikatnie do góry wiec nawet jak by miała się zjawić jutro czy dziś juz spadek by był. Jadę po test za ok 2h i go wykonam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys temperatury idealne ;) kciukam za pozytyw :) . Ja spać nie mogę. Obudziłam się o 1 chyba grubo po 3 zasnelam znów. Teraz 7:20 oczy już jak 5 zl. Ech...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywny :(
    Ja juz nie rozumiem tej mojej temperatury

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ