Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:magdis ty masz nadczynnosc basedova? moja kolezanka sie z tym meczy moze masz jakies wit czy ziolka do polecenie co cos daja ?
-
Urszulka89 wrote:Szyjka powinna być twarda i zamknięta.
"Przed miesiączką szyjka macicy znajduję się niżej oraz jest lekko otwarta i twarda co pozwala na lepszy przepływ krwi. Gdy krwawienie ustępuje szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, dalej jest twarda ale zamknięta. Im bliżej owulacji tym szyjka macicy bardziej się unosi w kierunku pochwy i jest bardziej miękka, a w kulminacyjnym momencie owulacji przypomina w dotyku usta i jest otwarta, ponieważ jest gotowa na przyjęcie nasienia."
Skopiowane z jednej ze stron -
Urszulka89 wrote:Może owu się przesunęła i cykl się wydłużył? Mi ovu wyznaczył dwa dni później na wykresie niż miałam w rzeczywistości.
Paula_shells lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:"Przed miesiączką szyjka macicy znajduję się niżej oraz jest lekko otwarta i twarda co pozwala na lepszy przepływ krwi. Gdy krwawienie ustępuje szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, dalej jest twarda ale zamknięta. Im bliżej owulacji tym szyjka macicy bardziej się unosi w kierunku pochwy i jest bardziej miękka, a w kulminacyjnym momencie owulacji przypomina w dotyku usta i jest otwarta, ponieważ jest gotowa na przyjęcie nasienia."
Skopiowane z jednej ze stron
-
KlaudyŚ wrote:Wydłużyć raczej nie bo w tym czasie czułam ból owulacyjny zresztą jak to mój mąż dzień przed owulacja powiedział oj chyba są dni płodne bo gładko się wchodzi :d
-
Urszulka89 wrote:Ja miałam kiedyś i śluz prawidłowy i ból owulacyjna a cykl okazał się nieowulacyjny. jajeczko nie pękło. Później okazało się, że przyczyną jest wysoka prolaktyna i niski prog po owulacji.
To ja sprawdzałam niedawno prolaktyne i wszystko było w porządku .
Nie ma c9 gdybać jutro powtórzę test i zobaczymy co dalej -
KlaudyŚ wrote:Oj to źle zrozumiałam. Przepraszam w takim razie
Może test wykonałaś za wcześnie? A drugie to to, że na takim wczesnym etapie ciązy polecam sikać z rana - z pierwszego moczu i kupić test o czułości 10 a nie 25 (25 są najczęstsze)
-
Urszulka89 wrote:Nic się nie stało
Może test wykonałaś za wcześnie? A drugie to to, że na takim wczesnym etapie ciązy polecam sikać z rana - z pierwszego moczu i kupić test o czułości 10 a nie 25 (25 są najczęstsze)
Ten akurat był 10
Tylko ze był z drugiego -
nick nieaktualnyJa za dwie godz mam wizytę. Cały czas myślę co gadać w ogóle bo ciągle chodzę do tych lekarzy z tym samym. Pewnie zrobi usg i powie jaki jest pęcherzyk i kiedy pęknięcie mniej więcej.. jeszcze jajnik pobolewa wiec rośnie. Boje się ze skoro mam tego proga na dość dobrym poziomie po owu to mi nic nie przepisze.
Na głowę co najwyżej żeby się przeleczyc
Iza ja po laparo miałam mieć miesiąc zwolnienia wiec zaleca się jakaś rekonwalescencje bo to w końcu zabieg i kilka szwów.
Adel super ze to nic groźnego w tej piersi i się wyjaśniło z tymi estrogenami. Oby niepokalanek załatwił sprawę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Lekarz nie kazał odrazu biec na inseminacje.
kazal mi zrobic badania na cukier krzywą cukrowa/insulinowa.
Dostałam dupka od 16dc do 25. Powiedział ze w tym cyklu widzi duże szanse. Pęcherzyk ponad 20mm wiec jak w zegarku będzie owula w nd lub pon.
Weekend wykorzystamy jak najbardziejKat83, Urszulka89, water, Paula_071 lubią tę wiadomość